Daha önce forumda paylaştığım üzere 2 ay önce prostatit semptomlarım başlamıştı. Durumum bir iyi, bir kötü olarak devam ediyordum. Bu süre zarfında mesane boynu yüksekliği teşhisi de almıştım. Prostatit semptomlarımın iyi olduğu bir haftalık sürenin sonunda 11 Haziran'da Amerikan Hastanesi'nde mesane boynu yüksekliği ameliyatı oldum.
Dün sondam, acılı bir şekilde çıkartıldı. Sonda sonrası idrara çıkmak çok ama çok zordu. Öncelikle idrara başlamak oldukça uzun sürüyor ve sanki jilet işiyor gibi canım acıyordu.
Bu sabah idrardaki ph seviyesini düzenlemesi adına contracit kullanmaya başladım. Bugün idrardaki yanma ve acı kayda değer miktarda azaldı.
Ancak idrara başlamam belki bir dakika sürüyor. Öyle sanıyorum sonda sonrası sık karşılaşılan bir durum. Ancak bu kötü bir döngüye sebebiyet veriyor. Her defasında idrara başlayamayacağım korkusu artık bir fobi oldu.
Forumda mesane boynu yüksekliği ya da başka sebeplerden TURP ameliyatı olanlara denk gelmiştim. Hesitancy, yani idrara başlayamama/geç başlama semptomunuz nasıldı? Ne kadar zamanda iyileşme gördünüz?
Penisimde ciddi de bir ödem var. Şüphesiz bu ödemin de gitmesi gerekiyor.
Hepinize sağlık ve sıhhat diliyorum. Her şeyin başı sağlık diye boşuna denmiyor. Allah çözümsüz dert vermesin. Günlerim çok zorlu geçiyor ama biliyorum ki insanlar ne dertlerle uğraşıyor.