Prostat masajı sonrası sıvı ile prosta masajı sonrası idrarda lökosit aynı değeri verir mi?

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
duman64
Hastalık Başlangıç Yılı: 2008

Prostat masajı sonrası sıvı ile prosta masajı sonrası idrarda lökosit aynı değeri verir mi?

Mesaj gönderen duman64 »

Merhaba arkadaşlar
Yakında prostat masajından sonra sıvıdan kültür yaptıracağım.Doktora masajdan sonraki sıvıda lökosit de bakabilrmiyiz dedim. Onu idrardan yapacağız. Çünkü idrar kanalı masajdan sonra sıvı dolu oluyor dedi.
Ben de sizlere sormak istiyorum.ikisi de aynı değerleri verir mi?
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Re: Prostat masajı sonrası sıvı ile prosta masajı sonrası idrarda lökosit aynı değeri verir mi?

Mesaj gönderen kadir »

duman64 yazdı:Merhaba arkadaşlar
Yakında prostat masajından sonra sıvıdan kültür yaptıracağım.Doktora masajdan sonraki sıvıda lökosit de bakabilrmiyiz dedim. Onu idrardan yapacağız. Çünkü idrar kanalı masajdan sonra sıvı dolu oluyor dedi.
İkisi ayni degeri vermez maalesef. Ölcekli thoma lamina damlatilip milimetrekareye düşen lokosit miktarı sayilmasi lazim. İdrardaki lokosit gercek degeri vermez.
duman64

Re: Prostat masajı sonrası sıvı ile prosta masajı sonrası idrarda lökosit aynı değeri verir mi?

Mesaj gönderen duman64 »

kadir yazdı:
İkisi ayni degeri vermez maalesef. Ölcekli thoma lamina damlatilip milimetrekareye düşen lokosit miktarı sayilmasi lazim. İdrardaki lokosit gercek degeri vermez.
O zaman sıvıdan lökosit kontrolü yapmadığı için böyle söylüyor.
duman64

Mesaj gönderen duman64 »

Pro2020 yazdı:
Prostat masajindan sonra alınan idrar kulturu veya lökosit önemlidir örnek en son bende prostat sivisinda 3 4 lökosit arkasindan verdigim idrarda 4 5 lökosit çıktı doktorun haksız sayilmaz külturde baska yerde üreme oldu arkasindan verdigim idrarda koloni sayisi 100 bin uzeri ayni bakteri üredi masaj sonrası idrar analizi onemlidir ben devlet hastanesinde prostat sivisi bakan olmayan doktor veya devlet hastanesi oldugunda idrar kültürü verirdim önce kendim sert masaj yapardim idrar veriridim bu şekilde üreme bile sağladım
Haklisiniz masaj öncesi verdiğim idrarda lökosit ve eritrosit sıfır iken mesaj sonrası 6 , 7 çıkmıştı. 20 gün anti kullandım. Tekrar tahlil yaptırdım 3, 4 olmuştu ve benim yanma sikayetlerim geçmişti. Şimdi lökosit sorunu çözüldü gibi.masajdan sonraki kültürde üreme olmuyor.Belki sıvıdan yakalabiliriz.