ani idrar sıkışması

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
heril
Hastalık Başlangıç Yılı: 2019

ani idrar sıkışması

Mesaj gönderen heril »

hepinize merhaba öncelikle başlığı babam için açıyorum bundan 2 ay önce ani idrar sıkışmasıyla karşı karşıya kaldık. 6 ay önce ağır bir travma sonucu beyin kanaması böbrek kanaması geçirdi.Taburcu olduktan sonra ateşli kusmalı idrar yolu enfeksiyonu görüldü.sonra yaptırdıgımız testlerde psa değerinin 4.5 olduğu görüldü.Doktor atibiyotık tedavisiyle 2 civarina düştü.Ancak enfeksiyondan 2 ay sonra ani idrar sıkışması başladı.xalfu ve mesane rahatlatıcı ilaçlar kullandı şuan günde 1 2 kere oluyor oda çalıştığı sırada meydana geliyormuş.Hastalığı hocamızdan da öğrenemedik kötü huyluu prostat büyümesi mi iyi huylu mu yada ne olduğuna dair herhangi bir bilgimiz yok sanırım doktorda suan gözetim altında tutarak gelişmeleri izliyor ve net bir şey söylemiyor henüz.ayrıca prostatitten de şüpheleniyorum var mıdır acaba bilgisi olan? teşekkürler.
heril

Re: ani idrar sıkışması

Mesaj gönderen heril »

heril yazdı:hepinize merhaba öncelikle başlığı babam için açıyorum bundan 2 ay önce ani idrar sıkışmasıyla karşı karşıya kaldık. 6 ay önce ağır bir travma sonucu beyin kanaması böbrek kanaması geçirdi.Taburcu olduktan sonra ateşli kusmalı idrar yolu enfeksiyonu görüldü.sonra yaptırdıgımız testlerde psa değerinin 4.5 olduğu görüldü.Doktor atibiyotık tedavisiyle 2 civarina düştü.Ancak enfeksiyondan 2 ay sonra ani idrar sıkışması başladı.xalfu ve mesane rahatlatıcı ilaçlar kullandı şuan günde 1 2 kere oluyor oda çalıştığı sırada meydana geliyormuş.Hastalığı hocamızdan da öğrenemedik kötü huyluu prostat büyümesi mi iyi huylu mu yada ne olduğuna dair herhangi bir bilgimiz yok sanırım doktorda suan gözetim altında tutarak gelişmeleri izliyor ve net bir şey söylemiyor henüz.ayrıca prostatitten de şüpheleniyorum var mıdır acaba bilgisi olan? teşekkürler.
Tahlil sonuçlarınındada her şey normal görülüyor
Mrshadow

Mesaj gönderen Mrshadow »

Tahlil tektal tuse ile prostat sivisi alinacak ve lokosit sayilacak. Eger 4 ustundeyse prostatittir degilse buyume olabilir.
heril

Mesaj gönderen heril »

Mrshadow yazdı:Tahlil tektal tuse ile prostat sivisi alinacak ve lokosit sayilacak. Eger 4 ustundeyse prostatittir degilse buyume olabilir.
Anlıyorum.İlk etapta kötü huylu büyümeden şüphelenmişti psa yükseliği için rektal muayane yaptıktan sonra bulgu bulamayınca ilaç tedavisine başladı.Kontrollerin aydan aya yapılması sakıncalı olur mu bu süreçte ?Bundan sonraki süreçte mr çekebiliriz demişti herhangi bir testten bahsetmedi.
Mrshadow

Mesaj gönderen Mrshadow »

Forumu okuyun