Prostatit rahatsızlığı

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
kağan
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

Prostatit rahatsızlığı

Mesaj gönderen kağan »

Merhabalar herkese iyi günler dilerim, içeriğine daha yeni yeni vakıf olmaya başladığım rahatsızlığım konusunda sizlere danışmak istiyorum.
Birkaç aydır idrardan sonra katı ve yapışkan bir sıvı gelmekte, öğrendiğime göre bu prostat sıvısıymış. Ancak bu durumdan birkaç ay daha öncesinde organ bölgemde ciddi rahatsızlık hisleri başlamıştı, genelde duş aldığım günler olmak üzere gün içerisinde otururken veya sabit bir pozisyonda dururken organ bölgemde rahatsızlık hissi hep bir kasılma durumu mevcuttu, son aylarda ise artık idrara çıktıktan sonra yapışkan ve katı sıvı gelmesiyle karşılaşmaya başladım. Doktora gittiğimde idrar tahlili yaptı ve herhangi bir şüpheli hastalık durumu olmadığını, gelenin prostat sıvısı olduğunu ve genç erkeklerde bu durumun olağan olduğunu söyledi(yaş:24). Ancak bu durum hayat kalitemi o kadar düşürdü ki yani gün içinde sabit durmam gerektiğinde duramıyorum, otururken sürekli o bölgemde rahatsızlık kasılma hissi duyuyorum. Doktor antibiyotik tedavisi ve gıda takviyesi yazdı, aşağı yukarı 1 ay falan kullandım bitti ancak şuan hala kasılma ve rahatsızlık hisleri kısım kısım devam etmekte ki idrara çıktıktan sonra prostat sıvısı gelmeye de devam etmekte. Bu arada bahsettiğim rahatsızlık herhangi bir ağrı sızı ya da acı şeklinde gerçekleşmemekte ya da kasılmaktan bahsettiğim şehvet vs durumu gibi bir kasılma da değil nasıl tarif edebilirim ya da anlayabildiniz mi bilmiyorum ama yani böyle sanki hareketsiz kalmaya devam etsem ordan bir sıvı çıkacakmış da ben tutuyormuşum gibi. Her şey tamamda o otururken ki sürekli rahatsızlık hissi veya sabit durunca duramamak insanı çok yoruyor. Ayrıca birkaç yerde etki edebileceğini yazdığını görsem de doğru olabilir mi bilmiyorum ama mide mikrobu denilen hastalıkla da karşı karşıyayım. Bu durumu yaşayanlar varsa tavsiyeleriyle yardımcı olabilir mi lütfen