Geçirdiğim prostat iltihabı ve tecrübeli üyelerden öneri talebi

Hastalığın sebep olduğu belirti ve yakınmalara ait soru ve görüşlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
commandiron
Hastalık Başlangıç Yılı: 2020

Geçirdiğim prostat iltihabı ve tecrübeli üyelerden öneri talebi

Mesaj gönderen commandiron »

Herkeze selamlar,

Bundan 1 ay önce çeşitli şikayetler ile hastalığım başladı ve buradan siz tecrübeli üyelerden yardım ve öneri almak için buraya yazıyorum.

Aslında şikayetlerim bundan 5 sene öncesine dayanıyor, bir korunmasız ilişkiden klamidya kapmıştım ve 2 haftalık antibiyotik tedavisi ile tamamen iyileştim. Fakat bu hastalıktan sonra nadiren (10 - 20 defada bir), mastürbasyon veya cinsel ilişki sonrası idrar yaparken yanma ve idrarı tam boşaltamama hissi geldiği oluyordu ama çok nadir olduğundan ve olduğunda da 1 veya maksimum 2 saate geçtiğinden önemsemedim (O zamanlar bu durumun herkezde olan normal bir şey olduğunu zannediyordum, çünkü sorduğum arkadaşlarımın hemen hepsi aa bende bazen oluyor diyordu. Bence tüm erkekler prostatit hastası :) )

Asıl sıkıcı belirtiler ise bu karantina günlerinde başladı, tahminim çok oturmak ve normalden sık mastürbasyon neden oldu bilemiyorum.

Yaşadığım belirtiler(1 ay boyunca);
-Tam idrarı boşaltamama hissi.
-Sanki peniste akıntı varmış gibi bir his.(Hiç akıntı yok)
-Bir kaç gün idrarda bulanıklık ve koku.
-3 gün ağış arasında gerginlik ve ağrı.
-Kasığımın sağ tarafında bacağımla birleştiği yerde ağrı.
-1 - 2 gün makatta dolgunluk ve peniste irite edici bir his (sanki mastürbasyon yapsam geçecekmiş gibi, prostat baya bir şişti sanırım bu sıra)

Gerçekten çok sıkıntı çektiğimi söyleyebilirim, bu dönem boyunca hayat kalitem çok düştü. Aklım sürekli penisimdeki o akıntı hissindeydi. Tabi doktora görünmek istedim fakat corona dolayısıyla hastaneye gitmek istemediğim için bir ürologla görüşme yaptım bana test yapmadan olmayacağını fakat çok istersem antibiyotik yazabilceğini söyledi ve Tavanic yazdı.

Ben hastalığım net olmadığından ve ilacın yan etkileri hoşuma gitmediğinden kullanmadım ve kendiliğinden geçmesini bekledim. Gerçektende 1 ay içerisinde çok yavaş bir şekilde belirtiler hafifledi ve son olarak sadece peniste hafif bir akıntı hissi ve kasığımda çok hafif belli belirsiz ağrı kaldı. (Şu an bu şekilde.)

Bu süreçte yaptıklarım:
-Bir kaç defa ağrılarım veya akıntı hissi çok olunca muscoflex 8mg aldım.
-Sıcak oturma banyosu.
-Mastürbasyonu haftada 2-3e indirdim, ayakta ve tükürüksüz(tükrükte bakteri olabileceğini bu hastalık sonrası farkettim)
-Oturmaları azalttım daha çok yürüyüş yaptım.

Sonuç olarak belirtiler azaldı fakat aklımı meşgul eden bir şey yoksa, dışarda yürüyüşte değilsem vs. hala o hafif akıntı hissi ve kasığımdaki ağrı belli belirsiz var.

Sizce bundan sonra ne yapmalıyım. Doktora gidip tüm testleri yaptırıp hastalığın kökünü kazımak için uğraşmalımıyım yoksa kafama takmayıp zamana bırakıp belirtilerin tamamen kaybolmasını mı beklemeliyim?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
huseyin252
Hastalık Başlangıç Yılı: 2019

Re: Geçirdiğim prostat iltihabı ve tecrübeli üyelerden öneri talebi

Mesaj gönderen huseyin252 »

commandiron yazdı:Herkeze selamlar,

Bundan 1 ay önce çeşitli şikayetler ile hastalığım başladı ve buradan siz tecrübeli üyelerden yardım ve öneri almak için buraya yazıyorum.

Aslında şikayetlerim bundan 5 sene öncesine dayanıyor, bir korunmasız ilişkiden klamidya kapmıştım ve 2 haftalık antibiyotik tedavisi ile tamamen iyileştim. Fakat bu hastalıktan sonra nadiren (10 - 20 defada bir), mastürbasyon veya cinsel ilişki sonrası idrar yaparken yanma ve idrarı tam boşaltamama hissi geldiği oluyordu ama çok nadir olduğundan ve olduğunda da 1 veya maksimum 2 saate geçtiğinden önemsemedim (O zamanlar bu durumun herkezde olan normal bir şey olduğunu zannediyordum, çünkü sorduğum arkadaşlarımın hemen hepsi aa bende bazen oluyor diyordu. Bence tüm erkekler prostatit hastası :) )

Asıl sıkıcı belirtiler ise bu karantina günlerinde başladı, tahminim çok oturmak ve normalden sık mastürbasyon neden oldu bilemiyorum.

Yaşadığım belirtiler(1 ay boyunca);
-Tam idrarı boşaltamama hissi.
-Sanki peniste akıntı varmış gibi bir his.(Hiç akıntı yok)
-Bir kaç gün idrarda bulanıklık ve koku.
-3 gün ağış arasında gerginlik ve ağrı.
-Kasığımın sağ tarafında bacağımla birleştiği yerde ağrı.
-1 - 2 gün makatta dolgunluk ve peniste irite edici bir his (sanki mastürbasyon yapsam geçecekmiş gibi, prostat baya bir şişti sanırım bu sıra)

Gerçekten çok sıkıntı çektiğimi söyleyebilirim, bu dönem boyunca hayat kalitem çok düştü. Aklım sürekli penisimdeki o akıntı hissindeydi. Tabi doktora görünmek istedim fakat corona dolayısıyla hastaneye gitmek istemediğim için bir ürologla görüşme yaptım bana test yapmadan olmayacağını fakat çok istersem antibiyotik yazabilceğini söyledi ve Tavanic yazdı.

Ben hastalığım net olmadığından ve ilacın yan etkileri hoşuma gitmediğinden kullanmadım ve kendiliğinden geçmesini bekledim. Gerçektende 1 ay içerisinde çok yavaş bir şekilde belirtiler hafifledi ve son olarak sadece peniste hafif bir akıntı hissi ve kasığımda çok hafif belli belirsiz ağrı kaldı. (Şu an bu şekilde.)

Bu süreçte yaptıklarım:
-Bir kaç defa ağrılarım veya akıntı hissi çok olunca muscoflex 8mg aldım.
-Sıcak oturma banyosu.
-Mastürbasyonu haftada 2-3e indirdim, ayakta ve tükürüksüz(tükrükte bakteri olabileceğini bu hastalık sonrası farkettim)
-Oturmaları azalttım daha çok yürüyüş yaptım.

Sonuç olarak belirtiler azaldı fakat aklımı meşgul eden bir şey yoksa, dışarda yürüyüşte değilsem vs. hala o hafif akıntı hissi ve kasığımdaki ağrı belli belirsiz var.

Sizce bundan sonra ne yapmalıyım. Doktora gidip tüm testleri yaptırıp hastalığın kökünü kazımak için uğraşmalımıyım yoksa kafama takmayıp zamana bırakıp belirtilerin tamamen kaybolmasını mı beklemeliyim?

Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bence bir kültür pcr ve lökosit kontrolü yaptır üreme olursa duyarlı antibiyotik başla işin içinde korunmasız ilişki varsa cyb testi yaptır kanda beyaz küreye baktır yani lökosit ayrıca crp ye baktır zaten normal değerlerin üstündeyse enfeksiyon vardır birde emin ol bu hastalığın yüzde 20 si psikolojik o yüzden psikolojini Saglam tut çünkü yoksa bagışıklıgın düşer ve antibiyotik ler işe yaramaz inşallah iyileşirsin not aynı septom ları bende yaşadım şimdi antibiyotik içiyorum bir buçuk yıldır ve çokda kafaya takmıyorum idrar semptomum geçse kendimi iyileşmişler kervanına katacam ama idrar semptomum devam ediyor ha çıkmadık candan umud kesilmez tedaviye devam
Herkes bir hayat şeçer seçtiği hayatın bedelini öder