Gen testi

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
Ritalin
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Gen testi

Mesaj gönderen Ritalin »

Arkadaşlar bu hastalıkta aranızda gen testi yaptıranlar var mı? 4 gün önce fizik doktoruna gittim ve sonuçlara göre yuksek ihtimalle iltihaplı romatizmam var. Bunun hakkında bi bilgisi olan var mı ? Benim belimde çok ufak hareketsel bi kısıt vardı , pudental sinir sıkışması olabilir miyim diye fizik doktoruna gittim.Belirtilerimi anlatınca Doktor romatizmadan şüphelenip bana gen testi yaptırdı.

Test sonuçları:
Cd3(%). 99
HLA BR27 72
HLA BR27 Şüpheli pozitif

Şuan romatizmanın belirtilerine baktığımda yaşadığım sıkıntıların hepsini görebiliyorum.

*Kabızlık
*idrarda bazen yanma
*eklemlerde ağrı
*uykudan zor uyanma
*halsizlik ,bitkinlik
*Kalça kemiklerinde ağrı
*Çok uzun süre hareketsiz kalınca halsizliğin artması.

Beni bunların arasında rahatsız eden en büyük belirtiler apış arası yanması ,(bazen ağrı) ve kabızlık.
kader48
Hastalık Başlangıç Yılı: 2016

Re: Gen testi

Mesaj gönderen kader48 »

Ritalin yazdı:Arkadaşlar bu hastalıkta aranızda gen testi yaptıranlar var mı? 4 gün önce fizik doktoruna gittim ve sonuçlara göre yuksek ihtimalle iltihaplı romatizmam var. Bunun hakkında bi bilgisi olan var mı ? Benim belimde çok ufak hareketsel bi kısıt vardı , pudental sinir sıkışması olabilir miyim diye fizik doktoruna gittim.Belirtilerimi anlatınca Doktor romatizmadan şüphelenip bana gen testi yaptırdı.

Test sonuçları:
Cd3(%). 99
HLA BR27 72
HLA BR27 Şüpheli pozitif

Şuan romatizmanın belirtilerine baktığımda yaşadığım sıkıntıların hepsini görebiliyorum.

*Kabızlık
*idrarda bazen yanma
*eklemlerde ağrı
*uykudan zor uyanma
*halsizlik ,bitkinlik
*Kalça kemiklerinde ağrı
*Çok uzun süre hareketsiz kalınca halsizliğin artması.

Beni bunların arasında rahatsız eden en büyük belirtiler apış arası yanması ,(bazen ağrı) ve kabızlık.
Reaktif artrit diye bir rahatsızlık var. Genelde genital veya barsaklarla ilgili bir rahatsızlık olunca, fırsatçı olarak ortaya çıkan bir enfeksiyonmuş sanırım. Bir araştır istersen. Tam bilgiye sahip değilim. En iyi bilgiyi doktor verecektir.

Geçmiş olsun.
Ritalin

Mesaj gönderen Ritalin »

kader48 yazdı:
Reaktif artrit diye bir rahatsızlık var. Genelde genital veya barsaklarla ilgili bir rahatsızlık olunca, fırsatçı olarak ortaya çıkan bir enfeksiyonmuş sanırım. Bir araştır istersen. Tam bilgiye sahip değilim. En iyi bilgiyi doktor verecektir.

Geçmiş olsun.
Teşekkürler inşallah hepimiz iyileşiriz. Kendim araştırmak istemiyorum çünkü internette çok fazla bilgi kirliliği var . Bugün doktoruma tekrar gidicem.

idrar tahlili, meni kültürü idrar kültürü testlerim temiz cikiyordu Daha öncesinde. Yazmamın bi nedenide şuan hastalığımın ne olduğunu öğrenmiş oldum belki de . yukarıdaki belirtileri yaşayan arkadaşların bu testide yaptırmaları iyi olabilir diye bu konuyu açtım bir yandanda.
bb544
Hastalık Başlangıç Yılı: 2013

Mesaj gönderen bb544 »

Hla b 27 bende negatif diger testi anlayamadım bendede bel agrısı diz kalca agrıları mevcut reaktif artirit tam olmamışsın demişti doktorum
Allah büyük :roll:
Ritalin

Mesaj gönderen Ritalin »

bb544 yazdı:Hla b 27 bende negatif diger testi anlayamadım bendede bel agrısı diz kalca agrıları mevcut reaktif artirit tam olmamışsın demişti doktorum
Hocam tam bilmiyorum bu konuda hastanede derin araştırmalar yapmak lazım. Şuan anladığım bu iltihaplı romatizma muhabbeti vücudun kendi kendine bi sorun varmış gibi iltihap üretmesi. Çevremde bunu soruşturduğumda biçok insanda bu hastalığın olduğunu gördüm. Bi yakınımın sağ bacakda leğen kemiğine zımpara yapıldığını öğrendim..yani kemikde kendi kendine iltihap ürediginden çürüyor ve çürüyen bölgeyi alıyolar ameliyatla. Yanlış anlaşılmasın burdan bütün sorunları buna bağlayın demiyorum arkadaşlar ama bu testin göz önünde bulundurulması gerek.
veysel yazdı: Testleri nerede yaptırdınız?
İstanbul eğitim ve araştırma hastanesi fatih.

Belki de bu bir sonuçtur yani vücut.enfeksiyonu yenemedikce oto immun sistem bozulup bu hale geliyoruzdur. Ama bu testin yapılmasında fayda var. Özellikle ailesinde romatizma olanlar bu testi kesinlikle yaptırmalı. ben bu konuda öğrendiğim herşeyi bu başlık altında paylasmaya devam edicem . forumda bu konuda bilgili birileri varsa bildiklerini paylaşırsa sevinirim.