Forumda yeniyim. Bir çok başlığı okudum. 2023 yılında ilk belirtilerim başladı bir çok üroloğa gittim. Kronik epididimit olduğum söylendi hep. Menide ise sıvılaşma vardı. Sperm testlerim normal çocuğum olabileceği söylendi. Sürekli cipro yazılıp geri gönderildim. Dün itibariyle gittiğim bir ürolog kronik prostatit olduğumu söyledi. Rektal Tuşe işlemi uyguladı ama prostat sıvısı tam olarak akmadı tabiki. Rektal Tuşe akabinde kulak çubuğu şeklinde bir cisimle penisimin içinden örnek alındı. Ayrıca idrar tahlilleri MR çekimi Ultrason vs gibi işlemlerde yapıldı. Sorularıma gelecek olursak
1-) 2023'ten bu yana bu rahatsızlığı çekiyorum. Testislerde hassasiyet bazen vas deferens şişmesi ve kasık ağrısı belirtileri çekiyorum. Özellikle spor yaptığımda alevlenme oluyordu. Hiç bir şekilde cinsel isteksizlik yaşamadım. daha öncesinde bir kez çok stresli dönemimde cinsel isteksizlik olmuştu. ondada prolaktin hormonu 50 seviyelerinde çıkmıştır. Stresten kaynaklıymış 1 hafta sonrasında normale döndü. Soruma dönecek olursam daha tabikide sonuçlarım belli değil ancak dün rektal tuşe esnasında prostatıma yapılan dokunuşlarda çok acı hissettim. Bu kronik prostatit olduğum anlamı taşıyor mu? (İdrar tahlilimde PSA oldukca normal değerlerde)
2-) Rektal tuşe işlemi öncesinde de nispeten cinsel isteksizliğim geçtiğimiz hafta içinde var gibiydi. Ancak ereksiyon sağlıyordum tabiki. Rektal tuşe muayenesi sonrasında cinsel isteğim iyice kayboldu ve ereksiyon sağlayamıyorum. Haz yok işin açığı. Bu durum geçici mi? Teşhisi öğrendikten sonra oldukça stresli bir moda girdim bunun prolaktin gibi hormonlarımı yüksellettiğini düşünüyorum. Kanda ona bakılmadı. Doktora tekrardan söyleyeceğim. Ancak bu durum geçici midir? Forumda çoğu kişi ereksiyon problemi yaşadığını söylemiş ancak ben 2023 hazirandan bu yana bu hastalığa müzdarip olduğum süre içerisinde ereksiyon problemi yaşamadım. İlk kez su 1 haftadır cinsel isteğim oldukca az. Kasık bölgem ve arkasında rahatsızlık hissim var. Oldukça moralim bozuldu Fikirleri olanlardan yardım istiyorum. Rektal Tuşe buna sebep olmuş olabilir mi? Ayrıca rektal tuşe sonrası penisimden prostat sıvısı akmadı yani çubukla sürüntü örneği alındı bu şekilde örnek almak doğru bir yöntem midir?
3-) İyileşme süreci nasıldır? Moralim gerçekten bozuldu. Olay isteksizlik. İsteksizlik zaten erekte olmaya engel oluyor. Düşüncem o şekilde. Rektal Tuşe buna sebep olmuş olabilir mi? Bu isteksizlik psikolojik mi diye düşünüyorum o yüzden hormon testi yaptırıcam. Bu durum kalıcı olur mu? çok tedirginim evlenme düşüncelerim var. Yardımlarınızı bekliyorum.
Kadir hocam seninde cevaplarını bekliyorum. Forumu bir süre okudum. Senin cevaplarında değerli benim için.
Sorularım dışında tavsiye olarak söyleyebileceğim şeyler bence buna uzun süre spor geçmişi neden oluyor. Yani ağırlık kaldırma uzun süreli tempolu yürüyüşler sonucu belkide idrarın geriye yani prostata kaçmasına neden olarak iltihaba neden olmuş olabilir. Öyle düşünüyorum. Stresli bir hayatta bu duruma bal kaymak sürüyor.
TEŞHİS KOYULDU REKTAL TUŞE CİNSEL İSTEKSİZLİK
Re: TEŞHİS KOYULDU REKTAL TUŞE CİNSEL İSTEKSİZLİK
Lökosit kaç kardeşim
Daha sonuç gelmedi hocam haberdar ederim. Daha çok yeni teşhis
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Geçmiş olsun kardeşim, çubukla alınan prostat sıvısının lokosit sayısı dogru sonuç vermez yanlız.
Cam lam üzerine damlatılıp bakılması gerek.
Rektal tuşe yaparken fazla acı duyman masaji yapan kişinin ehil olup olmadığı ile alakalıdır.
Bu baskı ereksiyonu etkilemez, ereksiyon sorununuz psikolojik olabilir.
Cam lam üzerine damlatılıp bakılması gerek.
Rektal tuşe yaparken fazla acı duyman masaji yapan kişinin ehil olup olmadığı ile alakalıdır.
Bu baskı ereksiyonu etkilemez, ereksiyon sorununuz psikolojik olabilir.