4 Aydır Geçmeyen Testis Ağrısı ve Prostatit
4 Aydır Geçmeyen Testis Ağrısı ve Prostatit
Öncelikle 4 aydır prostatit ve onun harici o kadar çok hastalık yaşadım ki hikayemi anlatırken zamanları oturtmakta çok zorlanıyorum o nedenle biraz karışık ve tarihlerde ufak yanlışlıklar olabilir lütfen kusura bakmayın. Prostatitle konunun ilgisi yazının sonlarına doğru ortaya çıkıyor geç tespit edildiği için. Okuyup yardımcı olursanız çok sevinirim. Psikolojik olarak ayakta kalmaya çalışıyorum ama hiç kolay değil.
İlk olarak 20 yaşındayım. 19 Nisanda şüpheli cinsel ilişkiden hemen 2 gün sonra testisimdeki şişlik ve ağrı sebebiyle doktora gittim. Akıntım hiç olmadı. Yapılan muayene, kan-idrar tahlili ve ultrason sonucu epididimit orşit denilerek doktor tarafından cipro ve aksef verildi. İlaçları kullanıp bitirdiğimde ağrım %90 oranında geçmiş çok çok az bir şey kalmıştı. Bu nedenle doktora tekrar gidip kontrol istediğimde tekrar ultrason yapıldı ve geçti denildi. Bu sırada konuyla alakalı olduğunu düşünmesem de belirtmekte fayda var diye söylüyorum mide sorunlarım başladı. Gastroenteroloji doktoru endoskopi ve kolonoskopi sonrası midemde gastrit ve ülser olduğunu söyledi. Yapılan biyopsi sonucu temiz geldi, ülser için ilaç kullanmaya başladım.
Bu mide sorunlarımla uğraşırken ağrılarım tekrar başladı. 22 Mayıs günü testis ağrısının geçmemesi sebebiyle tekrar doktora gittim. Elle yaptığı muayene sonucu bir şeyin yok geçmiş deyip yolladı. Arada artan arada azalan hafif ağrılarla beraber haziranın ortasını getirdim. Daha fazla dayanamayınca tekrar başka bir doktora gittim ve bana sorunumun psikolojik olduğunu 1 ay önce ultrason yaptırdığım için kendisinin yaptırmayacağını ve kafama çok takmamam gerektiğini söyleyerek beni yolladı. Gerçekten bir insandan ne kadar nefret edebilirsem o doktordan o kadar nefret etmiştim o an. 1 gün sonra farklı doktora gittim o da aynı şeyleri tekrarladığında şok oldum. Ağrım olduğuna kimseyi inandıramıyordum. Bu sırada boğazımda beyaz tonsilitler ve gözümde yanma başladı. Hemen 2 farklı enfeksiyon doktoruna gittim CYBH den şüphelendiğim için. İkisi de ne hpv ne başka bir şey yok diyerek adenovirüs tanısı koydular ve ilaç verdiler. Aynı şekilde göz doktorum da damla verdi.
19 Haziran günü artık ağrıya gerçekten dayanamadığım için devlet hastanesinde ürolojiye gittim ve ultrason çekilmek için doktoru ikna etmeyi başardım. Bu seferde şansıma ultrason çeken doktor tatile gitmişti 3 hafta sonraya yazabiliriz dediler. Ağrıya dayanamayacağımdan özel bir hastaneye gittim. Doktor hemen ultrason kan ve idrar testi istedi. Kan ve idrar testim normal gelirken ultrasonda epididimit çıkmıştı yine. Baya ilerlediğini söyledi doktorum ve bana 5 adet Genta ve 1 kutu Tetradox reçete etti. 10 gün boyunca bunları kullandım. Başta büyük oranda rahatlamış ağrım geçer gibi olmuştu ama 8. günde tekrar başladı. Tekrar doktoruma gittim ağrılarımın devam ettiğini söylediğimde ultrason istedi tekrar. Ultrasonda epididimitin devam ettiği gözüküyordu. Hem boğazımda hem de gözümde olan şeyler nedeniyle bana iyi bir enfeksiyon doktoruna görünmemi söyledi.
30 Haziranda bilinen iyi bir enfeksiyon doktoruna gittim, hikayemi anlattım. Yine bir ton test ve sonunda Amikozit ve Cipro verdi. Bitince kontrole gel dedi. İlaçlar bitti ve her zamanki ağrım tam geçmediği için tekrar gittim. Üroloji doktoruyla beraber ultrason + mr + tomografiye girdim. Bir şey çıkmayınca ağrın yok senin diyip göndermek durumunda kaldılar. Ben de artık sorunu kendimde aramaya başladım. Konuştuğum herkes psikolojiktir kafana takma diyordu.
13 Temmuzda ağrım artık dayanılamayacak ve gece uyutmayacak seviyeye çıktı. Hafta sonu olduğu için Karadeniz Tıp Fakültesinin aciline gittim. Elle muayene sonrası tekrar bir şeyin yok deyip ağrı kesici yaptılar sadece. Gittim eve birkaç saat sonra ağrıdan duramayacak hale gelmiştim. Tekrar hastaneye gittim. ultrason sadece tıp fakültesi acilinde olduğundan araya tanıdık bir doktor sokarak yaptırmayı başardım. Kan tahlilinde de CRP bu süreç boyunca ilk defa yüksek (68.5) gelmişti. Ultrasonda ise epididimit denildi. Bana saçma piyasada üretimden kalkmış ilaç reçete edip yolladılar. Ertesi gün polikliniğe muayene gittim ve durumu anlattım. 1 adet iğne verip 3 gün sonra tekrar gel CRP’ni kontrol edelim dedi.
15 Temmuz günü ağrım şiddetlenince o günün resmi tatil olması sebebiyle özel hastanede başka enfeksiyon doktoruna Gürbüz Yuluğ’a gittim. Adını verme sebebim birini belki bu hatayı yapmaktan alıkoyarım diye. Doktor hem boğazımda sürekli tekrarlayan tonsilit, göz yanması ve tekrarlayan epididimit sebebiyle seni yatıralım burada diğer doktorlarımızla araştırır sorunun kaynağını buluruz dedi. Bunu dediği zaman rahatladım ve galiba bu sefer iyileşeceğim deyip kabul ettim. 5 gün beni hastanede yatırdı damardan ve hap şeklinde bir sürü ilaç verdi. Gözüme çarpan serumlar cipronatin ve aksef olanlardı. 4. günün sonunda boğazım hala tam anlamıyla geçmemiş, gözlerimdeki yanma damlalara rağmen hafiften devam ediyor; en önemlisiyse testisimdeki ağrı ve idrar yolumdaki tam tarif edemediğim 1 gün olup 3 4 gün olmayan kaşıntı ya da rahatsızlık geçmemişti. Bunu dediğimde üroloji doktoruyla görüştürdü beni. Doktor muayne sonucu ağrın yok dedi. Gürbüz denecek adam bana gelip psikoloji doktoruyla görüşme ayarladığını söyledi. İstemediğimi psikolojik olmadığını ısrarla anlatmaya çalıştım. Sonrasında kabul etmeyince tranko-buskas yolladı hemşirelerle. Sorunun hala kafamda olduğunu düşünüyordu. İçmeyeceğimi belirttim. 5. Günün sabahı artık CRP’min düzeldiğini ve bu akşam son kez ilaç alıp taburcu edileceğimi söyledi. Ben ağrımın devam ettiğini söyleyince tamam o zaman ultrason yaptır görelim gibi bir havaya girdiler. Yaptırdığımda ultrason raporunda epididimitin devam ettiğini görünce bana bir kutu cipro yazıp normalde akşam ilaçları aldıktan sonra taburcu edecekken aniden hastaneden çıkardılar. Buradan gören varsa şansını Trabzon Medicalpark Karadeniz hastanesinde denememesini öneririm. Bundan sonraki birkaç günü hastanelerde acillerde ağrı kesici vurularak geçirdim.
Temmuzun 20’lerine gelmiştin ve testislerdeki ağrı geçmeyince yine tıp fakültesinin yolunu tuttum üroloji ve enfeksiyon doktorlarına gözüktüm. Gözüktüğüm kişiler anabilim dalı başkanı profesörler falan. Bir şey bulamadılar ve kortizonlu iğne ve ağrı kesici yazıp yolladılar. Bu durumun böyle gitmeyeceğini anlayınca 22 Temmuz günü Ankara’ya giderek bir devlet hastanesinde ürolojiye gittim. Enfeksiyona yönlendirdi. Enfeksiyon bölümü de CYBH testleri, ultrason ve kan testleri yaptırdı. Bir sürü saçma olaylar yaşandı buraları atlıyorum. Ultrasonda epididimit dendi. Diğer testlerin hepsi temizdi. Bir şey diyemediler. Yani buradan da bir sonuç alamadım.
29 Temmuz günü hastaneden sonuç alamayınca internetten Prof. Dr. Berkan Reşorlu’yu buldum. Ona muayene olmaya gittim. Uzunca durumu anlattıktan sonra kendi odasındaki ultrason cihazının başına gittik ve ilk defa gerçetken ilk defa bir doktor prostatıma baktı. Bana da gösterdi ve bak burada iltihap ya da enflamasyon (tam ne dediğini birebir hatırlamıyorum ikisinden biri) var dedi. Şok olmuştum. Aylardır bu ağrıyı çekiyorum ama buraya bakmak onlarca doktorun aklına gelmemişti. Şaka gibiydi ama en azından bir şey bulduk diye sevindim. Doktorla tedavi sürecini konuştuk. Hastanede yaptığım testleri tam olarak kabul etmedi gibi anladım yüz ifadesinden. Bana 3 haftalık bir antibiyotik tedavisi verdi. İstemedim ama böyle başlayalım sonra güncelleriz dedi. 3 kutu Avelox 1 kutu Tetradox 1 kutu da Flagyl verdi. Önce Avelox ve Tetradox kullandım 1 hafta. Tetradox bitince Avelox ve Flagyl ikilisiyle devam ettim. Ağrılar tabii ki geçmedi. Doktora mesaj attım doktor beyin tatile gideceğini 1 hafta olmadığını öğrendim. Şaka gibi bütün şanssızlıklar beni buluyordu.
7 Ağustos günü Trabzon’da başka bir özel hastanede doktora gittim ağrım artınca. Durumu açıkladım. O da ultrasonu odasındaki cihazla yaptı ve prostatta devam eden bir durum olduğunu belirtti. İlaçlarıma ek 1 adet kortizonlu diprospan iğne ve barca sr enflamasyon giderici ve ağrı kesici verdi. İlaçlar bitince konuşalım dedi kısacası. Bütün doktorlara ilaçların etki etmediğini anlatmaya çalıştım ama başaramadım. El mahkum sonraki haftayı beklemeye koyuldum ağrılarımla beraber. Gerçekten uzunca yazdım ama özet haliyle durum bu.
Tanımın doğruluğu, bunun nasıl geçeceği ya da geçecek mi sorularını kendime sorup duruyorum ve işin içinden çıkamıyorum artık. Umudumu yavaş yavaş kaybetmeye başlıyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
İlk olarak 20 yaşındayım. 19 Nisanda şüpheli cinsel ilişkiden hemen 2 gün sonra testisimdeki şişlik ve ağrı sebebiyle doktora gittim. Akıntım hiç olmadı. Yapılan muayene, kan-idrar tahlili ve ultrason sonucu epididimit orşit denilerek doktor tarafından cipro ve aksef verildi. İlaçları kullanıp bitirdiğimde ağrım %90 oranında geçmiş çok çok az bir şey kalmıştı. Bu nedenle doktora tekrar gidip kontrol istediğimde tekrar ultrason yapıldı ve geçti denildi. Bu sırada konuyla alakalı olduğunu düşünmesem de belirtmekte fayda var diye söylüyorum mide sorunlarım başladı. Gastroenteroloji doktoru endoskopi ve kolonoskopi sonrası midemde gastrit ve ülser olduğunu söyledi. Yapılan biyopsi sonucu temiz geldi, ülser için ilaç kullanmaya başladım.
Bu mide sorunlarımla uğraşırken ağrılarım tekrar başladı. 22 Mayıs günü testis ağrısının geçmemesi sebebiyle tekrar doktora gittim. Elle yaptığı muayene sonucu bir şeyin yok geçmiş deyip yolladı. Arada artan arada azalan hafif ağrılarla beraber haziranın ortasını getirdim. Daha fazla dayanamayınca tekrar başka bir doktora gittim ve bana sorunumun psikolojik olduğunu 1 ay önce ultrason yaptırdığım için kendisinin yaptırmayacağını ve kafama çok takmamam gerektiğini söyleyerek beni yolladı. Gerçekten bir insandan ne kadar nefret edebilirsem o doktordan o kadar nefret etmiştim o an. 1 gün sonra farklı doktora gittim o da aynı şeyleri tekrarladığında şok oldum. Ağrım olduğuna kimseyi inandıramıyordum. Bu sırada boğazımda beyaz tonsilitler ve gözümde yanma başladı. Hemen 2 farklı enfeksiyon doktoruna gittim CYBH den şüphelendiğim için. İkisi de ne hpv ne başka bir şey yok diyerek adenovirüs tanısı koydular ve ilaç verdiler. Aynı şekilde göz doktorum da damla verdi.
19 Haziran günü artık ağrıya gerçekten dayanamadığım için devlet hastanesinde ürolojiye gittim ve ultrason çekilmek için doktoru ikna etmeyi başardım. Bu seferde şansıma ultrason çeken doktor tatile gitmişti 3 hafta sonraya yazabiliriz dediler. Ağrıya dayanamayacağımdan özel bir hastaneye gittim. Doktor hemen ultrason kan ve idrar testi istedi. Kan ve idrar testim normal gelirken ultrasonda epididimit çıkmıştı yine. Baya ilerlediğini söyledi doktorum ve bana 5 adet Genta ve 1 kutu Tetradox reçete etti. 10 gün boyunca bunları kullandım. Başta büyük oranda rahatlamış ağrım geçer gibi olmuştu ama 8. günde tekrar başladı. Tekrar doktoruma gittim ağrılarımın devam ettiğini söylediğimde ultrason istedi tekrar. Ultrasonda epididimitin devam ettiği gözüküyordu. Hem boğazımda hem de gözümde olan şeyler nedeniyle bana iyi bir enfeksiyon doktoruna görünmemi söyledi.
30 Haziranda bilinen iyi bir enfeksiyon doktoruna gittim, hikayemi anlattım. Yine bir ton test ve sonunda Amikozit ve Cipro verdi. Bitince kontrole gel dedi. İlaçlar bitti ve her zamanki ağrım tam geçmediği için tekrar gittim. Üroloji doktoruyla beraber ultrason + mr + tomografiye girdim. Bir şey çıkmayınca ağrın yok senin diyip göndermek durumunda kaldılar. Ben de artık sorunu kendimde aramaya başladım. Konuştuğum herkes psikolojiktir kafana takma diyordu.
13 Temmuzda ağrım artık dayanılamayacak ve gece uyutmayacak seviyeye çıktı. Hafta sonu olduğu için Karadeniz Tıp Fakültesinin aciline gittim. Elle muayene sonrası tekrar bir şeyin yok deyip ağrı kesici yaptılar sadece. Gittim eve birkaç saat sonra ağrıdan duramayacak hale gelmiştim. Tekrar hastaneye gittim. ultrason sadece tıp fakültesi acilinde olduğundan araya tanıdık bir doktor sokarak yaptırmayı başardım. Kan tahlilinde de CRP bu süreç boyunca ilk defa yüksek (68.5) gelmişti. Ultrasonda ise epididimit denildi. Bana saçma piyasada üretimden kalkmış ilaç reçete edip yolladılar. Ertesi gün polikliniğe muayene gittim ve durumu anlattım. 1 adet iğne verip 3 gün sonra tekrar gel CRP’ni kontrol edelim dedi.
15 Temmuz günü ağrım şiddetlenince o günün resmi tatil olması sebebiyle özel hastanede başka enfeksiyon doktoruna Gürbüz Yuluğ’a gittim. Adını verme sebebim birini belki bu hatayı yapmaktan alıkoyarım diye. Doktor hem boğazımda sürekli tekrarlayan tonsilit, göz yanması ve tekrarlayan epididimit sebebiyle seni yatıralım burada diğer doktorlarımızla araştırır sorunun kaynağını buluruz dedi. Bunu dediği zaman rahatladım ve galiba bu sefer iyileşeceğim deyip kabul ettim. 5 gün beni hastanede yatırdı damardan ve hap şeklinde bir sürü ilaç verdi. Gözüme çarpan serumlar cipronatin ve aksef olanlardı. 4. günün sonunda boğazım hala tam anlamıyla geçmemiş, gözlerimdeki yanma damlalara rağmen hafiften devam ediyor; en önemlisiyse testisimdeki ağrı ve idrar yolumdaki tam tarif edemediğim 1 gün olup 3 4 gün olmayan kaşıntı ya da rahatsızlık geçmemişti. Bunu dediğimde üroloji doktoruyla görüştürdü beni. Doktor muayne sonucu ağrın yok dedi. Gürbüz denecek adam bana gelip psikoloji doktoruyla görüşme ayarladığını söyledi. İstemediğimi psikolojik olmadığını ısrarla anlatmaya çalıştım. Sonrasında kabul etmeyince tranko-buskas yolladı hemşirelerle. Sorunun hala kafamda olduğunu düşünüyordu. İçmeyeceğimi belirttim. 5. Günün sabahı artık CRP’min düzeldiğini ve bu akşam son kez ilaç alıp taburcu edileceğimi söyledi. Ben ağrımın devam ettiğini söyleyince tamam o zaman ultrason yaptır görelim gibi bir havaya girdiler. Yaptırdığımda ultrason raporunda epididimitin devam ettiğini görünce bana bir kutu cipro yazıp normalde akşam ilaçları aldıktan sonra taburcu edecekken aniden hastaneden çıkardılar. Buradan gören varsa şansını Trabzon Medicalpark Karadeniz hastanesinde denememesini öneririm. Bundan sonraki birkaç günü hastanelerde acillerde ağrı kesici vurularak geçirdim.
Temmuzun 20’lerine gelmiştin ve testislerdeki ağrı geçmeyince yine tıp fakültesinin yolunu tuttum üroloji ve enfeksiyon doktorlarına gözüktüm. Gözüktüğüm kişiler anabilim dalı başkanı profesörler falan. Bir şey bulamadılar ve kortizonlu iğne ve ağrı kesici yazıp yolladılar. Bu durumun böyle gitmeyeceğini anlayınca 22 Temmuz günü Ankara’ya giderek bir devlet hastanesinde ürolojiye gittim. Enfeksiyona yönlendirdi. Enfeksiyon bölümü de CYBH testleri, ultrason ve kan testleri yaptırdı. Bir sürü saçma olaylar yaşandı buraları atlıyorum. Ultrasonda epididimit dendi. Diğer testlerin hepsi temizdi. Bir şey diyemediler. Yani buradan da bir sonuç alamadım.
29 Temmuz günü hastaneden sonuç alamayınca internetten Prof. Dr. Berkan Reşorlu’yu buldum. Ona muayene olmaya gittim. Uzunca durumu anlattıktan sonra kendi odasındaki ultrason cihazının başına gittik ve ilk defa gerçetken ilk defa bir doktor prostatıma baktı. Bana da gösterdi ve bak burada iltihap ya da enflamasyon (tam ne dediğini birebir hatırlamıyorum ikisinden biri) var dedi. Şok olmuştum. Aylardır bu ağrıyı çekiyorum ama buraya bakmak onlarca doktorun aklına gelmemişti. Şaka gibiydi ama en azından bir şey bulduk diye sevindim. Doktorla tedavi sürecini konuştuk. Hastanede yaptığım testleri tam olarak kabul etmedi gibi anladım yüz ifadesinden. Bana 3 haftalık bir antibiyotik tedavisi verdi. İstemedim ama böyle başlayalım sonra güncelleriz dedi. 3 kutu Avelox 1 kutu Tetradox 1 kutu da Flagyl verdi. Önce Avelox ve Tetradox kullandım 1 hafta. Tetradox bitince Avelox ve Flagyl ikilisiyle devam ettim. Ağrılar tabii ki geçmedi. Doktora mesaj attım doktor beyin tatile gideceğini 1 hafta olmadığını öğrendim. Şaka gibi bütün şanssızlıklar beni buluyordu.
7 Ağustos günü Trabzon’da başka bir özel hastanede doktora gittim ağrım artınca. Durumu açıkladım. O da ultrasonu odasındaki cihazla yaptı ve prostatta devam eden bir durum olduğunu belirtti. İlaçlarıma ek 1 adet kortizonlu diprospan iğne ve barca sr enflamasyon giderici ve ağrı kesici verdi. İlaçlar bitince konuşalım dedi kısacası. Bütün doktorlara ilaçların etki etmediğini anlatmaya çalıştım ama başaramadım. El mahkum sonraki haftayı beklemeye koyuldum ağrılarımla beraber. Gerçekten uzunca yazdım ama özet haliyle durum bu.
Tanımın doğruluğu, bunun nasıl geçeceği ya da geçecek mi sorularını kendime sorup duruyorum ve işin içinden çıkamıyorum artık. Umudumu yavaş yavaş kaybetmeye başlıyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Re: 4 Aydır Geçmeyen Testis Ağrısı ve Prostatit
Testis ağrıların geçecek dostum merak etme. 19 Nisan da Şüpheli cinsel ilişki demişsin bu ilişki nasıl bir ilişkiydi. Eskort muydu normal kiz mi vajinasından kötü koku geliyor muydu?
-
Mortis222
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2022
Bu kadar antibiotik icdirdiler bi kisi bile olsun idrar,semen,prostat sivisindan cinsel bulaş testi yaodirmadimi?
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Geçmiş olsun kardeşim, cinsel ilişki sonucunda enfeksiyon kapmışsın. İlk kullandığın ilaçlar fayda etmiş fakat yetersiz gelmiş, bakteriler tekrar çoğalarak ve ayrıca direnç geliştirerek nükse sebebiyet vermiş.
Zaman geçincede bakteriler prostata yerleşmiş. Aldığın antibiyotiklerde bundan sonra fayda etmemiş.
Prostatit tanısı için Rektal tuşe yöntemi ile alınan prostat sıvısinin lökosit incelemesi yaptirmanı ve sıvıdan yada masaj sonrası meni örneginden kültür ve Pcr yaptırmanı öneririm.
Ayrıca yazılarımı okumanı tavsiye ederim. Vakit geçirmeden bu işlemleri yaptirırsan iyi olur.
Zaman geçincede bakteriler prostata yerleşmiş. Aldığın antibiyotiklerde bundan sonra fayda etmemiş.
Prostatit tanısı için Rektal tuşe yöntemi ile alınan prostat sıvısinin lökosit incelemesi yaptirmanı ve sıvıdan yada masaj sonrası meni örneginden kültür ve Pcr yaptırmanı öneririm.
Ayrıca yazılarımı okumanı tavsiye ederim. Vakit geçirmeden bu işlemleri yaptirırsan iyi olur.
Normal kızdı. Ayrıca kötü bir koku da yoktu. 2 gün sonra epididimit geçirdiğim için öyle dedim.
Bir sürü hastanede idrar testi istendi ama dediğiniz şey için mi bilmiyorum. Son olarak geçen perşembe semen testi de istedi doktor ama neye baktı bilmiyorum fotoğrafını ekliyorum. Prostat sıvısı konusu hiç açılmadı bile şimdiye kadar.

Tamamdır yarın Ankara'daki doktorumla iletişime geçip ya 1 hafta daha onu bekleyeceğim ya da burada başka bi doktorla eğer bu işlemler yapılabiliyorsa yapacağım. Anladığım kadarıyla bunları yapıp tanı koyulduktan sonraki tedavi yöntemleri yazılarda mevcut. Okumaya başlıyorum hemen teşekkürler.kadir yazdı: ↑10.08.2025 - 19:22 Geçmiş olsun kardeşim, cinsel ilişki sonucunda enfeksiyon kapmışsın. İlk kullandığın ilaçlar fayda etmiş fakat yetersiz gelmiş, bakteriler tekrar çoğalarak ve ayrıca direnç geliştirerek nükse sebebiyet vermiş.
-
Mortis222
Fotorafi açamadımda,prostat sıvısı kültütü (non selektiv +klamidya,ureoplasma,mikoplasma ) prostst sıvısından pcr testi.bide istersen ek olarak uretradan sürüntü ver oda pcr le bakılsın.benim kendimdede ağri var yolın başındayken işi bilem drlarla gidersen daha iyi olır forumda bazılari var
https://hizliresim.com/gj503j4Mortis222 yazdı: ↑10.08.2025 - 19:54 Fotorafi açamadımda,prostat sıvısı kültütü (non selektiv +klamidya,ureoplasma,mikoplasma ) prostst sıvısından pcr testi.bide istersen ek olarak uretradan sürüntü ver oda pcr le bakılsın.benim kendimdede ağri var yolın başındayken işi bilem drlarla gidersen daha iyi olır forumda bazılari var
https://hizliresim.com/boeaadn
Açılmadıysa diye böyle bıraktım. Ankara'da cybh verdiğim dediğim üretradan sürüntüyleydi ama tekrar yaptırabilirim. İşi bilen doktorlar benim için de tabii ki daha iyi olur. Forumu inceleyip bir doktor bulayım o zaman hızlıca. Yönlendirme şansınız olursa da sevinirim.
Şunu da sormak isterim bu işlemleri burada yapan doktor var mı emin değilim. Varsa da burada gitsem çözülebilir mi yoksa Ankara'da iyi bir doktor araştırıp git gel yapmak daha mı sağlıklı olur?kadir yazdı: ↑10.08.2025 - 19:22 Geçmiş olsun kardeşim, cinsel ilişki sonucunda enfeksiyon kapmışsın. İlk kullandığın ilaçlar fayda etmiş fakat yetersiz gelmiş, bakteriler tekrar çoğalarak ve ayrıca direnç geliştirerek nükse sebebiyet vermiş.
-
Mortis222
Forumdan sorman lazim Karadeniz bölgesini,Ankarada Avni hoca prostat sıvısı alib düzen laba göndertiyor.yada Orada düzen lab varsa maddi durumunda iyiyse
Uretral sürüntü pcr,semen pcr ve semen kültürü ver bişey çıkmazsa prostatdan sıvı alib incelemeyr bakan dr araşdırırsın.Amma tetkikleri antibiotik alim aşamasında yapma molar ver 2-3hafta
Uretral sürüntü pcr,semen pcr ve semen kültürü ver bişey çıkmazsa prostatdan sıvı alib incelemeyr bakan dr araşdırırsın.Amma tetkikleri antibiotik alim aşamasında yapma molar ver 2-3hafta
-
kadir
Bu testler sperm morfolojik değerleri. Enfeksiyon testleri ile ilgili değil.Ömers yazdı: ↑10.08.2025 - 20:01https://hizliresim.com/gj503j4Mortis222 yazdı: ↑10.08.2025 - 19:54 Fotorafi açamadımda,prostat sıvısı kültütü (non selektiv +klamidya,ureoplasma,mikoplasma ) prostst sıvısından pcr testi.bide istersen ek olarak uretradan sürüntü ver oda pcr le bakılsın.benim kendimdede ağri var yolın başındayken işi bilem drlarla gidersen daha iyi olır forumda bazılari var
https://hizliresim.com/boeaadn
Açılmadıysa diye böyle bıraktım. Ankara'da cybh verdiğim dediğim üretradan sürüntüyleydi ama tekrar yaptırabilirim. İşi bilen doktorlar benim için de tabii ki daha iyi olur. Forumu inceleyip bir doktor bulayım o zaman hızlıca. Yönlendirme şansınız olursa da sevinirim.
Dr yönlendirmesi yapmıyorum maalesef forumdaki konumum itibarı ile etik sebeplerden dolayı. Forumdaki arkadaşlar memnun kaldığı doktorlari tavsiye edebilir.
Kadir abi bari özelden yapsan? Yoksa böyle boş boş para harcayıp duruyoruz.
-
kadir
Maalesef tavsiye edeceğim bir dr yok arkadaşlar.
Bu konuda forumdaki üyelerden destek alabilirsiniz.
Bu konuda forumdaki üyelerden destek alabilirsiniz.
Kadir abi bu konuda senin görüşünü merak ediyorum. Benim ağrılarım neden özellikle gün içinde değil de gece pik yapıyor. Sabah uyanınca mesela hiç ağrı yok. Yani psikolojik konusunu da değerlendirmem gerekir mi?
-
kadir
Gece saatlerinde ağrıların artması da sıkça rastlanan bir şikayettir. Bunun birkaç olası nedeni var:
1. Pelvik Kasların Gerilmesi
Gün içinde yapılan fiziksel aktiviteler veya uzun süre oturma gibi durumlar, pelvik taban kaslarında gerginliğe yol açabilir. Prostat bezi bu kaslarla çevrili olduğu için, bu gerginlik gece yatarken daha belirgin hale gelebilir ve ağrı hissini artırabilir. Vücut dinlenme moduna geçtiğinde, kaslardaki kasılmalar daha çok hissedilir.
2. İdrar Akışındaki Değişiklikler
Kronik prostatit, idrar akışında bazı sorunlara yol açabilir. Gece boyunca idrar birikimi, mesane üzerindeki baskıyı artırarak prostatı tahriş edebilir. Bu da sık idrara çıkma ihtiyacı ve ağrıya neden olur. Ayrıca, idrarın geri kaçması (reflü) gibi sorunlar da iltihabı ve ağrıyı tetikleyebilir.
3. Psikolojik ve Duygusal Faktörler
Stres ve kaygı, kronik ağrı sendromlarının bir parçası olarak ağrı eşiğini düşürebilir. Günün koşturmacası bittiğinde, gece sessiz bir ortamda zihin daha çok ağrıya odaklanabilir. Bu durum, ağrı algısını artırarak şikayetlerin daha şiddetli hissedilmesine yol açabilir.
4. Soğuk ve Nem
Bazı durumlarda, soğuk ve nemli havanın prostat şikayetlerini artırdığı gözlemlenmiştir. Gece vücut ısısı düştüğünde, bu etki daha fazla hissedilebilir.
Bu durumla başa çıkmak için ilaçlarınızi düzenli kullanmak, sıcak oturma banyoları yapmak veya pelvik taban kaslarını gevşetmeye yönelik egzersizler uygulamak faydalı olabilir
Güncelleme Berkan Reşorlu tatilde olduğu için asistanıyla konuşabildim. Yuvarlak bir cevap verdiler. Avelox tetradox flagyl kombinasyonunu bitirdiğimi sadece 1 kutu avelox kaldığını söyledim. Onunda kullanmamı söyledi ama yaramıyorsa bırakabileceğimi de söyledi. Ben de pazartesi test yaptırmak için bügün antibiyotik kullanımını bırakıyorum. Özellikle sağ tarafta acayip bir ağrım var. 4 ayın en yüksek ağrı seviyelerinden biri. Duramıyorum ağrıdan acile gidip ağrı kesici yaptırdım. Gerçekten kimsenin başına gelmez umarım bu hastalık. İnsanı hem psikolojik hem bedensel olarak bitiriyor. Şimdi 1 hafta boyunca dişimi sıkmam lazım ama nasıl geçecek bilmiyorum.
Geçmiş olsun, ben de çok yoğun testis ağrısı yaşadım. Öncelikle endişelenme, geçiyor. Hep böyle kalmayacak. Benim ağrılarım antibiyotikleri bıraktıktan sonra yavaş yavaş geçmişti.Ömers yazdı: ↑11.08.2025 - 18:57 Güncelleme Berkan Reşorlu tatilde olduğu için asistanıyla konuşabildim. Yuvarlak bir cevap verdiler. Avelox tetradox flagyl kombinasyonunu bitirdiğimi sadece 1 kutu avelox kaldığını söyledim. Onunda kullanmamı söyledi ama yaramıyorsa bırakabileceğimi de söyledi. Ben de pazartesi test yaptırmak için bügün antibiyotik kullanımını bırakıyorum. Özellikle sağ tarafta acayip bir ağrım var. 4 ayın en yüksek ağrı seviyelerinden biri. Duramıyorum ağrıdan acile gidip ağrı kesici yaptırdım. Gerçekten kimsenin başına gelmez umarım bu hastalık. İnsanı hem psikolojik hem bedensel olarak bitiriyor. Şimdi 1 hafta boyunca dişimi sıkmam lazım ama nasıl geçecek bilmiyorum.
Yerinde olsam Avni Hoca’ya giderdim. Ama bu hocayı 1 hafta sonra göreceksen, bu süreçte sıcak su torbası alıp üzerine oturmanı tavsiye ederim. (Doktorlar genelde soğuk önerir ama bana iyi gelmemişti.) Sağlık ocağına gidip “belim ağrıyor” dersin, (prostatit falan şimdi anlamazlar) sana Dikloron ve Muscoril iğne yazarlar. Günlük vurdurursan çok rahatlatır.
Ayrıca CPPS egzersizleri ve nefes egzersizleri de fayda sağlayacaktır.
Kendi doktorumu pazartesine kadar bekleyemeyeceğimi düşünüp avni hocaya mesaj atmıştım 2 saat önce. Kısaca açıklayıp cuma gününe randevu istedim. Görmezse sabah arayacağım zaten gece rahatsız etmek istemedim. Bugün hastanede Dikloron vurdular. Çok rahatlattı diyemeyeceğim hala çok ağrı var ama bi şekilde geçireceğiz günleri. Teşekkürler yanıtın ve umutlandırdığın için.Çapulcu yazdı: ↑11.08.2025 - 21:50Geçmiş olsun, ben de çok yoğun testis ağrısı yaşadım. Öncelikle endişelenme, geçiyor. Hep böyle kalmayacak. Benim ağrılarım antibiyotikleri bıraktıktan sonra yavaş yavaş geçmişti.Ömers yazdı: ↑11.08.2025 - 18:57 Güncelleme Berkan Reşorlu tatilde olduğu için asistanıyla konuşabildim. Yuvarlak bir cevap verdiler. Avelox tetradox flagyl kombinasyonunu bitirdiğimi sadece 1 kutu avelox kaldığını söyledim. Onunda kullanmamı söyledi ama yaramıyorsa bırakabileceğimi de söyledi. Ben de pazartesi test yaptırmak için bügün antibiyotik kullanımını bırakıyorum. Özellikle sağ tarafta acayip bir ağrım var. 4 ayın en yüksek ağrı seviyelerinden biri. Duramıyorum ağrıdan acile gidip ağrı kesici yaptırdım. Gerçekten kimsenin başına gelmez umarım bu hastalık. İnsanı hem psikolojik hem bedensel olarak bitiriyor. Şimdi 1 hafta boyunca dişimi sıkmam lazım ama nasıl geçecek bilmiyorum.
Yerinde olsam Avni Hoca’ya giderdim. Ama bu hocayı 1 hafta sonra göreceksen, bu süreçte sıcak su torbası alıp üzerine oturmanı tavsiye ederim. (Doktorlar genelde soğuk önerir ama bana iyi gelmemişti.) Sağlık ocağına gidip “belim ağrıyor” dersin, (prostatit falan şimdi anlamazlar) sana Dikloron ve Muscoril iğne yazarlar. Günlük vurdurursan çok rahatlatır.
Ayrıca CPPS egzersizleri ve nefes egzersizleri de fayda sağlayacaktır.
Yarın sabah Ankara'ya uçuyorum. Avni hocaya randevu aldım. Prostat sıvısından lökosit incelemesi ve meni örneginden kültür ve pcr dışında yaptırmam gereken bir şey var mı? Bir de sonuçlar ne zaman çıkar? Sonuçlar çıkınca başka testlere gerek var mı? Şehirdışından gittiğim için kendi adıma planlama yapma amacıyla soruyorum.kadir yazdı: ↑10.08.2025 - 19:22 Geçmiş olsun kardeşim, cinsel ilişki sonucunda enfeksiyon kapmışsın. İlk kullandığın ilaçlar fayda etmiş fakat yetersiz gelmiş, bakteriler tekrar çoğalarak ve ayrıca direnç geliştirerek nükse sebebiyet vermiş.
Avni hocaya göründüm. Gerçekten burada yazılanlar gibi hayatımda tanıdığım en babacan, hastasını önemseyen ve ilgilenen doktor olabilir kendisi. Öncelikle prostatımın 15cc ve yumuşacık olduğunu söyledi. Pelvik anlamda da bi gerginlik yok dedi. Ultrasonla baktığında da prostattan bir iltihap geçirdiğimi ama büyük ihtimal bittiğini ve geçtiğini söyledi. Prostat sıvısından lökosit incelemesi 10-15 arası çıktı ve bunun için brufen 400 reçete etti. Düzen labda pcr ve kültür yaptırdım. Cybh panelinin hepsi negatif kültürde de üreme olmadı. Hidrosel olduğundan şişlik olduğunu belirtti ki son 2 haftadır ciddi anlamda şişmişti. Testisin arada hafif yukarı çıkarak kısmi torsiyon yaptığını ağrının bundan olduğunu söyledi. Elbetteki ağrının birazı bundan kaynaklı olabilir ama geçen hafta dahil 4 aydır gün boyu geçmeyen ağrılar çekmemin tek nedeni bu olamaz bence. Benim için en kötüsü bu süreç boyunca tanı koyamamak oldu. Ne olduğunu bilsem onu geçirmek için çabalayacağım elimden geldiğince ama ne için uğraşmam gerektiğini bile bilmiyorum.
Prostat sıvısındaki 10-15 lökosit az değil.Bende Avni beye gitmiştim 2-3 çıkıştı yaklaşık bir ay sonra Zafer oymana gittim 12 civarı çıktıÖmers yazdı: ↑17.08.2025 - 20:39 Avni hocaya göründüm. Gerçekten burada yazılanlar gibi hayatımda tanıdığım en babacan, hastasını önemseyen ve ilgilenen doktor olabilir kendisi. Öncelikle prostatımın 15cc ve yumuşacık olduğunu söyledi. Pelvik anlamda da bi gerginlik yok dedi. Ultrasonla baktığında da prostattan bir iltihap geçirdiğimi ama büyük ihtimal bittiğini ve geçtiğini söyledi. Prostat sıvısından lökosit incelemesi 10-15 arası çıktı ve bunun için brufen 400 reçete etti. Düzen labda pcr ve kültür yaptırdım. Cybh panelinin hepsi negatif kültürde de üreme olmadı. Hidrosel olduğundan şişlik olduğunu belirtti ki son 2 haftadır ciddi anlamda şişmişti. Testisin arada hafif yukarı çıkarak kısmi torsiyon yaptığını ağrının bundan olduğunu söyledi. Elbetteki ağrının birazı bundan kaynaklı olabilir ama geçen hafta dahil 4 aydır gün boyu geçmeyen ağrılar çekmemin tek nedeni bu olamaz bence. Benim için en kötüsü bu süreç boyunca tanı koyamamak oldu. Ne olduğunu bilsem onu geçirmek için çabalayacağım elimden geldiğince ama ne için uğraşmam gerektiğini bile bilmiyorum.
-
Mortis222
Rusya.ukraina ve eski sovet ülkelerinde olan varsa pcr ve kültür testi dişinda başka ek testler yapdırın.sorunun kısmenda ne olduğunu öğrenirsiniz rus forumunuda takip ediyorum,kronikleşmiş durumda pcr ve kültür bişey göstermiyor diyor çünkü enfeksiyon daha derinlerde lokalize
Bunu biri yazmisti antikor testi lazim diye ama turkiyede varmi bu
-
Mortis222
malesef ben sinevo,düzen ve turklabla görüşdüm ve her kes ne gerek var diyor kesin sonuç pcr dedilerde.Literatürde bunu söylüyor yani pcr güvenilir,antikor düzey testi yanlışsa nie o zaman HİV,Hepatitler ve sifilis bu yöntemle halen bakılıyor.Antikorlara göre vücüt neyle savaşıyor biliyorsun.bendede enterekok çıkıyor mesela onuda tespit edilemeyen bi bakteriye bağliyorlar mesela