sistoskopi

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
Icedive26
Hastalık Başlangıç Yılı: 2014

sistoskopi

Mesaj gönderen Icedive26 »

sistoskopide prostat ya da enfeksiyon bakteri mantar vb
görülüyor mu? faydası nedir?
ne durumda yapılmalı? bunları öğrenmem istiyorum uzun süredir hastayım artık radikal işler yapmak istiyorum.
ameliyatı da düşünüyorum doktor bulursam 9 yıl oluyor işkence gibi.
not: önerilerim ya da yorumlarım hastalıkla ilgili deneyimlerime ait kendi görüşlerimi temsil eder. Ben sadece sizler gibi bir hastayım. lütfen mutlaka en basit bir supplement ve ilacı dahi doktorunuza danışarak kullanınız. ya da riski kendiniz alınız.
yenicezseni
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Re: sistoskopi

Mesaj gönderen yenicezseni »

Icedive26 yazdı: 19.04.2025 - 12:25 sistoskopide prostat ya da enfeksiyon bakteri mantar vb
ne durumda yapılmalı? bunları öğrenmem istiyorum uzun süredir hastayım artık radikal işler yapmak istiyorum.
Hocam siz hiç fizyoterapi denemiş miydiniz acaba ?Hatirladigim kadariyla prostat salgisi lokositiniz hep 2 cikiyordu degil mi ?
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

Icedive26 yazdı: 19.04.2025 - 12:25 sistoskopide prostat ya da enfeksiyon bakteri mantar vb
Sistoskopi sırasında doktorunuz, üretranızdan (idrarı mesanenizden dışarı taşıyan tüp) ince, ışıklı bir tüp olan sistoskopu nazikçe ilerleterek mesanenizin içini doğrudan gözlemleyebilir. Bu sayede üretranın ve mesane iç yüzeyinin detaylı bir görsel incelemesi mümkün olur.
Sistoskopi sırasında görülebilecek bazı durumlar şunlardır:
* Mesane iç yüzeyinin görünümü: Doktor, mesane duvarında herhangi bir kızarıklık, iltihaplanma, yara veya anormal büyüme olup olmadığını değerlendirir.
* Mesane taşları: Mesanede oluşan mineral birikintileri görülebilir.
* Tümörler veya polipler: Mesane içinde anormal doku büyümeleri tespit edilebilir.
* Üretral darlıklar: Üretrada daralma veya tıkanıklıklar gözlemlenebilir.
* Kanama kaynakları: İdrarda kanamaya neden olan bölgeler belirlenebilir.
* Divertiküller: Mesane duvarında oluşan küçük kesecikler fark edilebilir.
* Üreter ağızları: İdrarın böbreklerden mesaneye aktığı üreterlerin mesaneye açıldığı noktalar incelenebilir.
* Biyopsi alanları: Eğer anormal bir görünüm saptanırsa, mikroskop altında incelenmek üzere doku örnekleri (biyopsi) alınabilir.
* Tedavi işlemleri: Bazı durumlarda, küçük taşların çıkarılması veya küçük tümörlerin yakılması gibi basit tedaviler de sistoskopi sırasında yapılabilir.
Görüntüleme, sistoskop üzerindeki bir kamera aracılığıyla bir ekrana yansıtılabilir ve kaydedilebilir. Bu sayede doktor, bulguları daha sonra tekrar inceleyebilir ve sizinle paylaşabilir.
Icedive26
Hastalık Başlangıç Yılı: 2014

Mesaj gönderen Icedive26 »

kadir yazdı: 19.04.2025 - 14:01
Sistoskopi sırasında doktorunuz, üretranızdan (idrarı mesanenizden dışarı taşıyan tüp) ince, ışıklı bir tüp olan sistoskopu nazikçe ilerleterek mesanenizin içini doğrudan gözlemleyebilir. Bu sayede üretranın ve mesane iç yüzeyinin detaylı bir görsel incelemesi mümkün olur.
Sistoskopi sırasında görülebilecek bazı durumlar şunlardır:
* Mesane iç yüzeyinin görünümü: Doktor, mesane duvarında herhangi bir kızarıklık, iltihaplanma, yara veya anormal büyüme olup olmadığını değerlendirir.
* Mesane taşları: Mesanede oluşan mineral birikintileri görülebilir.
* Tümörler veya polipler: Mesane içinde anormal doku büyümeleri tespit edilebilir.
* Üretral darlıklar: Üretrada daralma veya tıkanıklıklar gözlemlenebilir.
* Kanama kaynakları: İdrarda kanamaya neden olan bölgeler belirlenebilir.
* Divertiküller: Mesane duvarında oluşan küçük kesecikler fark edilebilir.
* Üreter ağızları: İdrarın böbreklerden mesaneye aktığı üreterlerin mesaneye açıldığı noktalar incelenebilir.
* Biyopsi alanları: Eğer anormal bir görünüm saptanırsa, mikroskop altında incelenmek üzere doku örnekleri (biyopsi) alınabilir.
* Tedavi işlemleri: Bazı durumlarda, küçük taşların çıkarılması veya küçük tümörlerin yakılması gibi basit tedaviler de sistoskopi sırasında yapılabilir.
Görüntüleme, sistoskop üzerindeki bir kamera aracılığıyla bir ekrana yansıtılabilir ve kaydedilebilir. Bu sayede doktor, bulguları daha sonra tekrar inceleyebilir ve sizinle paylaşabilir.
prostatla ilgili bir fikir vermiyor o zaman . yanlış mı anlıyorum abim.
not: önerilerim ya da yorumlarım hastalıkla ilgili deneyimlerime ait kendi görüşlerimi temsil eder. Ben sadece sizler gibi bir hastayım. lütfen mutlaka en basit bir supplement ve ilacı dahi doktorunuza danışarak kullanınız. ya da riski kendiniz alınız.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

Evet prostatin içini göstermez ancak prostatik üretrayi gösterir.