Cpps / Prostatit / Kasık fıtığı
Cpps / Prostatit / Kasık fıtığı
Merhabalar, 6 aydır gecmeyen sorunlar, idrar yapamama problemleri sebebiyle prostatit sandıgım hastalıgım kasık fıtıgı oldugu ortaya çıktı, bu süreç içinde antibiyotik ve fizyoterapist tedavisi aldım.
Tahlillerim en başından beri negatif. Semptomlarım prostatit gibi başladı, fakat sorunum sol ve sağ inguinal bölgede 14 mm ve 8 mm kasık fıtıgı olmasıydı. bu fıtık şişlik gibi değil, öksürünce veya hapsırınca olusan bir çıkıntı değil, kasıklarımın iki tarafının şiş olmasaydı,ilk başlarda lenf nodu demiştim ama ultrasonda fıtık gözüktü. şimdi tek korkum bu fıtıkların sıkışmış olmaması, eger sıkıstıysa bagırsakta kangren olan yeri kesiyorlar. umarım öyle değildir.
Olayın nasıl tetiklendiği konusuna gelirsek, kronik öksürüğüm vardı, ve ertesi sabah ağrıyla uyandım, fıtıkla beraber eş zamanlı cpps oluşmaya başladı, sonrasında buralara kadar geldik, fıtık için neden bu kadar beklediğimi sorarsanız, fıtık gibi görünmüyordu hafif şişkinlik beni aldattı. yakın zamanda ameliyat olmayı planlıyorum.
Tahlillerim en başından beri negatif. Semptomlarım prostatit gibi başladı, fakat sorunum sol ve sağ inguinal bölgede 14 mm ve 8 mm kasık fıtıgı olmasıydı. bu fıtık şişlik gibi değil, öksürünce veya hapsırınca olusan bir çıkıntı değil, kasıklarımın iki tarafının şiş olmasaydı,ilk başlarda lenf nodu demiştim ama ultrasonda fıtık gözüktü. şimdi tek korkum bu fıtıkların sıkışmış olmaması, eger sıkıstıysa bagırsakta kangren olan yeri kesiyorlar. umarım öyle değildir.
Olayın nasıl tetiklendiği konusuna gelirsek, kronik öksürüğüm vardı, ve ertesi sabah ağrıyla uyandım, fıtıkla beraber eş zamanlı cpps oluşmaya başladı, sonrasında buralara kadar geldik, fıtık için neden bu kadar beklediğimi sorarsanız, fıtık gibi görünmüyordu hafif şişkinlik beni aldattı. yakın zamanda ameliyat olmayı planlıyorum.
Re: Cpps / Prostatit / Kasık fıtığı
Kssik fitigi bu semptomlari yapiyirmuymus abi ne dedi doktor bu konuda
Doktorlar bir şey demiyor, sistem o şekilde ilerlemiyor. Üroloji doktoru enfeksiyon yoksa tahliller temizse bir şey yapmıyor, veya yapamıyor. Genel cerrahi ameliyat olmalısın diyor. Diğeri, diğerinin dediğine bakıyor, herkes kendi bölümüyle alakalı, bilmiyorum açıkçası, şu an cpps, prostatit ve fitikla çözüm arıyorum, tek çözüm önce fıtığı elemek, ha bu ameliyat cpps semptomlarimi daha kötü hale sokabilir, bununda farkındayim.
Merhabalar, bende perine bölgesinde ağrı, testis ağrısı, idrar yapmada zorlanma peniste hissizlik gibi belirtiler vardı, eskiden buraya da yazmıştım, üroloji prostatit dedi, testler temizdi, 1 yıl doktor doktor gezdim, dayanilmayacak ağrılar vardı, özellikle sağ kasık bölgesinde, forma baktığımda kronik prostatit gibi görünüyordu. sonunda doktorun biri açıp bakalim kasık bolgene dedi, çünkü 2010 da sağ taraf kasık fıtığı ameliyatı geçirmiştim. Tamam dedim ve eski fıtık onarımında konulan yamanın ufak bir bölümü katlanmış ve bir siniri sıkıştırmış. 2 saat süren bir operasyon sayesinde düzeldi herşey. Doğru doktor önemli ve sinir ağrısı diğer hastalıklara benzeyebiliyor. 3 tomografi 2 mri de çıkmadı bu durum. Kasık fıtığı için bir şişliğin olmasına da gerek yok.
Ameliyatı geciktirmeyin, kronik ağrı riski olabiliyor.
Bilgi için teşekkürler. Kasık bölgesi önemli damar ve sinirlerin geçtiği bir bölge. En kısa zamanda ameliyat olucam. Sizin ameliyatinız kapalı mı yoksa açık mıydı?codex71 yazdı: ↑22.02.2025 - 23:46 Merhabalar, bende perine bölgesinde ağrı, testis ağrısı, idrar yapmada zorlanma peniste hissizlik gibi belirtiler vardı, eskiden buraya da yazmıştım, üroloji prostatit dedi, testler temizdi, 1 yıl doktor doktor gezdim, dayanilmayacak ağrılar vardı, özellikle sağ kasık bölgesinde, forma baktığımda kronik prostatit gibi görünüyordu. sonunda doktorun biri açıp bakalim kasık bolgene dedi, çünkü 2010 da sağ taraf kasık fıtığı ameliyatı geçirmiştim. Tamam dedim ve eski fıtık onarımında konulan yamanın ufak bir bölümü katlanmış ve bir siniri sıkıştırmış. 2 saat süren bir operasyon sayesinde düzeldi herşey. Doğru doktor önemli ve sinir ağrısı diğer hastalıklara benzeyebiliyor. 3 tomografi 2 mri de çıkmadı bu durum. Kasık fıtığı için bir şişliğin olmasına da gerek yok.
-
tenistopu
Arkadaşım, öncelikle çok geçmiş olsun.
Hikayeni hatırladım; tatil için gitmiş olduğun bir otelin termal havuzunda bakteri kaptığını ve bu nedenle üriner rahatsızlıklar yaşadığını belirtmiştin. Sonrasında burada ismi sıkça anılan Zafer Hoca’ya gitmişsin. Kültür testleri negatif çıkmasına ve herhangi bir patojen bulunmamasına rağmen, yalnızca birkaç lökosit tespit edildiği için, kendi oluşturduğu antibiyotik kombinasyonlarından empirik bir antibiyotik tedavisi uygulamış.
Çok şükür, sonunda doğru doktorla doğru teşhis konmuş. En kısa zamanda sağlığına tamamen kavuşmanı diliyorum.
Hikayende dikkat çeken iki önemli unsur var:
Birincisi, insan zihninin yarattığı oyunlar ve kendini bir duruma inandırma süreci—örneğin, "Termal havuza gittim, bakteri kaptım" gibi.
İkincisi ise, antibiyogram sonucuna dayanmayan ve gereksiz yere kullanılan antibiyotikler.
Tekrar geçmiş olsun, sağlıkla kal.
Hikayeni hatırladım; tatil için gitmiş olduğun bir otelin termal havuzunda bakteri kaptığını ve bu nedenle üriner rahatsızlıklar yaşadığını belirtmiştin. Sonrasında burada ismi sıkça anılan Zafer Hoca’ya gitmişsin. Kültür testleri negatif çıkmasına ve herhangi bir patojen bulunmamasına rağmen, yalnızca birkaç lökosit tespit edildiği için, kendi oluşturduğu antibiyotik kombinasyonlarından empirik bir antibiyotik tedavisi uygulamış.
Çok şükür, sonunda doğru doktorla doğru teşhis konmuş. En kısa zamanda sağlığına tamamen kavuşmanı diliyorum.
Birincisi, insan zihninin yarattığı oyunlar ve kendini bir duruma inandırma süreci—örneğin, "Termal havuza gittim, bakteri kaptım" gibi.
İkincisi ise, antibiyogram sonucuna dayanmayan ve gereksiz yere kullanılan antibiyotikler.
ilk operasyon açıktı 2. de açık oldu. Doktor çok önemli kasık bölgesinde uzmanlaşmış olmalı. Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim sağolun.tenistopu yazdı: ↑23.02.2025 - 00:14 Arkadaşım, öncelikle çok geçmiş olsun.
Böyle bir durumda akla hemen gelen bir enfeksiyon olduğu, fakat buzdağının görünmeyen kısmında bir çok sebep yatıyor olabilir.
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Geçmiş olsun kardeşim, aslında bu gibi durumlarda BT yada Emar çektirmekte fayda var. Keşke önceden bir radyolojik görüntü ile korelasyon saglansaydi.ewrewr yazdı: ↑22.02.2025 - 20:12 Merhabalar, 6 aydır gecmeyen sorunlar, idrar yapamama problemleri sebebiyle prostatit sandıgım hastalıgım kasık fıtıgı oldugu ortaya çıktı, bu süreç içinde antibiyotik ve fizyoterapist tedavisi aldım.
İlaçsız Pelvik ve abdomen Mr cektirdim ama onlarda gözükmedi Kadir Abi. Genel cerraha gidip elle muayene yaptirdigimda o da fıtığın olmadığını söyledi. Ultrason da çıktı.kadir yazdı: ↑23.02.2025 - 10:29Geçmiş olsun kardeşim, aslında bu gibi durumlarda BT yada Emar çektirmekte fayda var. Keşke önceden bir radyolojik görüntü ile korelasyon saglansaydi.ewrewr yazdı: ↑22.02.2025 - 20:12 Merhabalar, 6 aydır gecmeyen sorunlar, idrar yapamama problemleri sebebiyle prostatit sandıgım hastalıgım kasık fıtıgı oldugu ortaya çıktı, bu süreç içinde antibiyotik ve fizyoterapist tedavisi aldım.
-
kadir
Çok enteresan aslında MR da fıtığın daha iyi gözükmesi gerekir.
MR (Manyetik Rezonans) ve ultrason, vücudun farklı dokularını ve yapılarını görüntülemek için kullanılan iki ayrı görüntüleme yöntemidir. Her iki yöntemin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır ve bazı durumlarda bir yöntem diğerinden daha iyi sonuçlar verebilir.
MR ve Ultrasonun Farkları:
* MR:
* Manyetik alan ve radyo dalgaları kullanarak vücudun detaylı görüntülerini oluşturur.
* Yumuşak dokuları, sinirleri ve diskleri çok iyi görüntüler.
* Fıtık gibi omurga problemlerinin teşhisinde altın standarttır.
* Ancak, kemik yapıları ve bazı derin dokuları ultrason kadar iyi görüntüleyemez.
* Ultrason:
* Yüksek frekanslı ses dalgaları kullanarak görüntü oluşturur.
* Sıvı dolu yapıları, kasları ve tendonları iyi görüntüler.
* Fıtıkların direkt olarak görüntülenmesinde MR kadar etkili değildir.
* Ultrason, karın içi organlar, kas ve tendonların görüntülenmesinde daha başarılıdır.
Fıtık Teşhisi:
* Genel olarak, fıtıkların (özellikle omurga fıtıklarının) teşhisi için MR en güvenilir yöntemdir.
* Ancak, bazı durumlarda ultrason da fıtık bulguları gösterebilir. Özellikle karın bölgesindeki fıtıkların (örneğin, kasık fıtığı) teşhisinde ultrason kullanılabilir.
* Omurga fıtıkları söz konusu olduğunda, MR'da gözükmeyen bir fıtığın ultrasonda gözükmesi ihtimali oldukça düşüktür. MR, omurga fıtıklarının görüntülenmesinde en hassas yöntemdir.
* Ultrasonda fıtık bulgusu elde etmek için, fıtığın konumu ve büyüklüğü önemlidir. Derin yerleşimli fıtıklar ultrasonda görüntülenemeyebilir.
Sonuç olarak:
* MR, fıtık teşhisinde daha güvenilir ve detaylı bilgi sağlar.
* Ultrason, bazı durumlarda fıtık bulguları gösterebilir, ancak MR kadar hassas değildir.
MR (Manyetik Rezonans) ve ultrason, vücudun farklı dokularını ve yapılarını görüntülemek için kullanılan iki ayrı görüntüleme yöntemidir. Her iki yöntemin de kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır ve bazı durumlarda bir yöntem diğerinden daha iyi sonuçlar verebilir.
* MR:
* Manyetik alan ve radyo dalgaları kullanarak vücudun detaylı görüntülerini oluşturur.
* Ancak, kemik yapıları ve bazı derin dokuları ultrason kadar iyi görüntüleyemez.
* Ultrason:
* Ultrason, karın içi organlar, kas ve tendonların görüntülenmesinde daha başarılıdır.
Fıtık Teşhisi:
* Genel olarak, fıtıkların (özellikle omurga fıtıklarının) teşhisi için MR en güvenilir yöntemdir.
* Ancak, bazı durumlarda ultrason da fıtık bulguları gösterebilir. Özellikle karın bölgesindeki fıtıkların (örneğin, kasık fıtığı) teşhisinde ultrason kullanılabilir.
* Omurga fıtıkları söz konusu olduğunda, MR'da gözükmeyen bir fıtığın ultrasonda gözükmesi ihtimali oldukça düşüktür. MR, omurga fıtıklarının görüntülenmesinde en hassas yöntemdir.
* Ultrasonda fıtık bulgusu elde etmek için, fıtığın konumu ve büyüklüğü önemlidir. Derin yerleşimli fıtıklar ultrasonda görüntülenemeyebilir.
Sonuç olarak:
* Ultrason, bazı durumlarda fıtık bulguları gösterebilir, ancak MR kadar hassas değildir.
MR çekiminde bir şey gozukmeyince üzerine düşmedim Kadir Abi, elle muayenede bir şey çıkmayınca kafamdan silmiştim. Bunların cppsye sebebiyet verebileceğinide olasılık vermemiştim. Hacamat yaptırdım 1 ay önce ve daha çok kötü oldum. Şişkinlik, idrar ve dışkı yapamama,bel ve kasık bölgesinde yanma, bağırsakların yavaşlığı gibi semptomlar geri gelmeye başladı. Sonrasında biraz toparladım. Son günlerde dikkat ettiğim bir şey vardı, makat ile testis arasındaki bölgeyi serbest bırakınca karnımda guruldamalar başlıyor. hasarlı bir pelvik taban, ve fıtık benim prostatit semptomlarimi tetikledi, Cpps-fitik-prostatit döngüsü başladı.kadir yazdı: ↑23.02.2025 - 14:40 Çok enteresan aslında MR da fıtığın daha iyi gözükmesi gerekir.
* MR:
* Ultrason:
Fıtık Teşhisi:
Sonuç olarak:
-
kadir
Evet kardeşim fıtık olgusunu öncelikle elemeni öneririm.
Çok geçmiş olsun hocam, fıtık tam olarak neredeydi. Ben de peniste hissizlik olayı var ama sebebini bulamıyorumcodex71 yazdı: ↑22.02.2025 - 23:46 Merhabalar, bende perine bölgesinde ağrı, testis ağrısı, idrar yapmada zorlanma peniste hissizlik gibi belirtiler vardı, eskiden buraya da yazmıştım, üroloji prostatit dedi, testler temizdi, 1 yıl doktor doktor gezdim, dayanilmayacak ağrılar vardı, özellikle sağ kasık bölgesinde, forma baktığımda kronik prostatit gibi görünüyordu. sonunda doktorun biri açıp bakalim kasık bolgene dedi, çünkü 2010 da sağ taraf kasık fıtığı ameliyatı geçirmiştim. Tamam dedim ve eski fıtık onarımında konulan yamanın ufak bir bölümü katlanmış ve bir siniri sıkıştırmış. 2 saat süren bir operasyon sayesinde düzeldi herşey. Doğru doktor önemli ve sinir ağrısı diğer hastalıklara benzeyebiliyor. 3 tomografi 2 mri de çıkmadı bu durum. Kasık fıtığı için bir şişliğin olmasına da gerek yok.
-
gyprosetti
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2019
Merhaba , ameliyat oldunuz mu. Ben de de sol tarafta bi kasık fıtığı var dışarıdan belli olmayan. Doktorlar kasık fıtığı prostatit yapar gibi kesin bişey söylemediği için ameliyat olmadım.
Merhaba, genel cerraha gidip durumu anlattım, ilaçlı tomografi istedi, sadece kasık fıtığı bu saydiklarini yapmaz dedi, sinirlere baskı yapıp bu semptomları yaratabilir dedi. Sonuçları bekliyorum, zira inuguinal bölge önemli sinir ve damarların geçtiği bir bölge, her ihtimali değerlendirmekte fayda var. Ben bu noktaya gelene kadar MR, PCR, kan testleri, Pelvik fizyoterapi, ultrason, kültür ve tahlil gibi tetkikleri yaptırdım. Hepsi negatif. Eğer bundanda bir şey çıkmazda Tesla MR yaptırmayı düşünüyorum.gyprosetti yazdı: ↑03.03.2025 - 17:06 Merhaba , ameliyat oldunuz mu. Ben de de sol tarafta bi kasık fıtığı var dışarıdan belli olmayan. Doktorlar kasık fıtığı prostatit yapar gibi kesin bişey söylemediği için ameliyat olmadım.
-
gyprosetti
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2019
Sizinde ağrının yatar pozisyonda geçiyo mu. Benim yatarken ağrım olmuyo ama ayağa kalktığımda gün içinde başlıyo ağrılarım. Hatta erkesiyon bile yatar pozisyonda normal, ayağa kalkınca gidiyo
-
yenicezseni
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2023
Hocam peki bu gordugunuz tedaviler sonucu semptomlarda bir duzelme hic mi olmadi ?ewrewr yazdı: ↑03.03.2025 - 22:51Merhaba, genel cerraha gidip durumu anlattım, ilaçlı tomografi istedi, sadece kasık fıtığı bu saydiklarini yapmaz dedi, sinirlere baskı yapıp bu semptomları yaratabilir dedi. Sonuçları bekliyorum, zira inuguinal bölge önemli sinir ve damarların geçtiği bir bölge, her ihtimali değerlendirmekte fayda var. Ben bu noktaya gelene kadar MR, PCR, kan testleri, Pelvik fizyoterapi, ultrason, kültür ve tahlil gibi tetkikleri yaptırdım. Hepsi negatif. Eğer bundanda bir şey çıkmazda Tesla MR yaptırmayı düşünüyorum.gyprosetti yazdı: ↑03.03.2025 - 17:06 Merhaba , ameliyat oldunuz mu. Ben de de sol tarafta bi kasık fıtığı var dışarıdan belli olmayan. Doktorlar kasık fıtığı prostatit yapar gibi kesin bişey söylemediği için ameliyat olmadım.
Oldu tabi, 6 ay geçti iyi kötü. Olayım sadece prostat değil, olsaydı şimdiye kadar duzelirdim diye düşünüyorum. bağırsaklar, kaslar, prostat semptomları, hepsi birbiriyle bağlantılı. Başlıkta belirttiğim gibi.yenicezseni yazdı: ↑04.03.2025 - 00:00Hocam peki bu gordugunuz tedaviler sonucu semptomlarda bir duzelme hic mi olmadi ?ewrewr yazdı: ↑03.03.2025 - 22:51Merhaba, genel cerraha gidip durumu anlattım, ilaçlı tomografi istedi, sadece kasık fıtığı bu saydiklarini yapmaz dedi, sinirlere baskı yapıp bu semptomları yaratabilir dedi. Sonuçları bekliyorum, zira inuguinal bölge önemli sinir ve damarların geçtiği bir bölge, her ihtimali değerlendirmekte fayda var. Ben bu noktaya gelene kadar MR, PCR, kan testleri, Pelvik fizyoterapi, ultrason, kültür ve tahlil gibi tetkikleri yaptırdım. Hepsi negatif. Eğer bundanda bir şey çıkmazda Tesla MR yaptırmayı düşünüyorum.gyprosetti yazdı: ↑03.03.2025 - 17:06 Merhaba , ameliyat oldunuz mu. Ben de de sol tarafta bi kasık fıtığı var dışarıdan belli olmayan. Doktorlar kasık fıtığı prostatit yapar gibi kesin bişey söylemediği için ameliyat olmadım.
Ereksiyon la ilgili çok bir problemim yok. İlk başlarda öyleydi, tüm tetkikleri yaptırdınız mi? Gözden kaçan bir durum vardır belkigyprosetti yazdı: ↑03.03.2025 - 23:22 Sizinde ağrının yatar pozisyonda geçiyo mu. Benim yatarken ağrım olmuyo ama ayağa kalktığımda gün içinde başlıyo ağrılarım. Hatta erkesiyon bile yatar pozisyonda normal, ayağa kalkınca gidiyo
İlk olduğum operasyonda konulan yama operasyondan 10 yıl kadar sonra ufak bir bölümü katlanmış ve kasık bölgesinde bir siniri sıkıştırmış. Aslinda revize bir operasyon oldum. ilk operasyonda fıtık spermatik korda baskı yapıyormuş.Fzt yazdı: ↑01.03.2025 - 10:37Çok geçmiş olsun hocam, fıtık tam olarak neredeydi. Ben de peniste hissizlik olayı var ama sebebini bulamıyorumcodex71 yazdı: ↑22.02.2025 - 23:46 Merhabalar, bende perine bölgesinde ağrı, testis ağrısı, idrar yapmada zorlanma peniste hissizlik gibi belirtiler vardı, eskiden buraya da yazmıştım, üroloji prostatit dedi, testler temizdi, 1 yıl doktor doktor gezdim, dayanilmayacak ağrılar vardı, özellikle sağ kasık bölgesinde, forma baktığımda kronik prostatit gibi görünüyordu. sonunda doktorun biri açıp bakalim kasık bolgene dedi, çünkü 2010 da sağ taraf kasık fıtığı ameliyatı geçirmiştim. Tamam dedim ve eski fıtık onarımında konulan yamanın ufak bir bölümü katlanmış ve bir siniri sıkıştırmış. 2 saat süren bir operasyon sayesinde düzeldi herşey. Doğru doktor önemli ve sinir ağrısı diğer hastalıklara benzeyebiliyor. 3 tomografi 2 mri de çıkmadı bu durum. Kasık fıtığı için bir şişliğin olmasına da gerek yok.
Açıp bakalım diyen üroloji doktoru muydu ? Testiste epididimit kisti benzer bir kistiniz var mıydı hocam ? Bende ağrı sızı yok ama perine bölgesinde hisszilik mevcutcodex71 yazdı: ↑04.03.2025 - 11:26İlk olduğum operasyonda konulan yama operasyondan 10 yıl kadar sonra ufak bir bölümü katlanmış ve kasık bölgesinde bir siniri sıkıştırmış. Aslinda revize bir operasyon oldum. ilk operasyonda fıtık spermatik korda baskı yapıyormuş.Fzt yazdı: ↑01.03.2025 - 10:37Çok geçmiş olsun hocam, fıtık tam olarak neredeydi. Ben de peniste hissizlik olayı var ama sebebini bulamıyorumcodex71 yazdı: ↑22.02.2025 - 23:46 Merhabalar, bende perine bölgesinde ağrı, testis ağrısı, idrar yapmada zorlanma peniste hissizlik gibi belirtiler vardı, eskiden buraya da yazmıştım, üroloji prostatit dedi, testler temizdi, 1 yıl doktor doktor gezdim, dayanilmayacak ağrılar vardı, özellikle sağ kasık bölgesinde, forma baktığımda kronik prostatit gibi görünüyordu. sonunda doktorun biri açıp bakalim kasık bolgene dedi, çünkü 2010 da sağ taraf kasık fıtığı ameliyatı geçirmiştim. Tamam dedim ve eski fıtık onarımında konulan yamanın ufak bir bölümü katlanmış ve bir siniri sıkıştırmış. 2 saat süren bir operasyon sayesinde düzeldi herşey. Doğru doktor önemli ve sinir ağrısı diğer hastalıklara benzeyebiliyor. 3 tomografi 2 mri de çıkmadı bu durum. Kasık fıtığı için bir şişliğin olmasına da gerek yok.