kültür ve pcr testleri ne kadar güvenilir?
kültür ve pcr testleri ne kadar güvenilir?
Merhaba arkadaşlar forma yeni katıldım. yaklaşık 6 aydır prostatit hastasıyım. Şikayetlerim sadece idrarda ve boşalmada yanma haricen hayatımı kötü etkileyen bi şikayetim yok. ilk yapılan meni kültüründe Enterococcus Faecalis bakterisi tespit edildi ampicilline duyarlı çıktığı için 3 hafta sulcid kullandım yanmalarım neredeyse %80-90 azalmıştı sonra yapılan kültür temiz çıkınca doktorum antibiyotiği kesti dedelere yazilan bi prostat ilacı verip kafana takmazsan geçer deyip gönderdi. Şikayetlerim tekrar artınca özel doktora gittim mersin düzen labta pcr yaptırdım. Bu seferde Gardnerella Vagіnalis çıktı pcr da Enterococcus bakılmamış. Gardnerella kadınlardan doğal olarak bulunurmus ancak benim hic ilişkim olmadı bakireyim nasıl bu bakteri bulaşabilir ortak tualetten kolayca bulaşabilir mi. Kültür veya pcr hangisine göre antibiyotik kullanmak gerekecek. En son stafine ve tetradox kullanıyordum sikayetlerim azalmıştı Gardnerelladan sonra 3 gündür stafine + flagyl kullanıyorum ancak şikayetlerim arttı tekrar tetradox mu kullanmalıyım.
-
sahınnn
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2020
Re: kültür ve pcr testleri ne kadar güvenilir?
Çıkan bakteriye yönelik antibiyogram yapılması gerekiyor.Antibiyograma göre duyarlı olan antibiyotiği kullanmalısın rastgele antibiyotik kullanma
-
sultanfatih
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2015
Mersinde hamgi doktor
-
sultanfatih
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2015
Gardnella bende de çıkmıştı. Doktor önemsemedi pek flagy kullandım negatif sonuç verdi
-
yenicezseni
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2023
Evet şuan meni miktarı ve çıkışı hariç çok çok iyiyim
-
yenicezseni
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2023
Şifanız daim olsun