Gardnerella için duyarlılık çalışmaları
Gardnerella için duyarlılık çalışmaları
AMAÇ: Bu çalışmada, KETEM/Aydın’dan elde edilen vajinal örneklerden G. vaginalis’in identifikasyonu ve yaygın olarak kullanılan antibiyotiklere karşı dirençliliklerinin saptanması amaçlanmıştır. YÖNTEMLER: Araştırmamızda 220 adet vajinal svap örneği kullanılmıştır. Antibiyotik duyarlılık testlerinde metronidazol, tetrasiklin, eritromisin, amoksisilin/klavulanik asit, doksisiklin, kolistin, klindamisin ve penisilin diskleri kullanılmıştır. BULGULAR: Araştırmada 26 (%12) adet G. vaginalis izole ve identifiye edilmiştir. Antibiyotik duyarlılık testleri sonucunda 26 suşun tamamı metronidazol, kolistin ve penisiline karşı tam dirençli (%100), tetrasikline 20 suş duyarlı (%77), 2 suş orta düzey duyarlı (%8), 4 suş dirençli (%15), eritromisine 8 suş duyarlı (%31), 18 suş orta düzey duyarlı (%69), amoksisilin/klavulanik asite 16 suş duyarlı (%62), 6 suş orta düzey duyarlı (%23), 4 suş dirençli (%15) , doksisikline 24 suş duyarlı (%92), 2 suş dirençli (%8), klindamisine ise 14 suş duyarlı (%54), 10 suş orta düzey duyarlı (%38), 2 suş dirençli (%8) olarak tespit edilmiştir. SONUÇLAR: Çalışmada, G. vaginalis’in vajinal svap alınarak kültür yöntemi ile tespitinin yapılması ve identifiye edilen bakterilerin antibiyotik duyarlılık testleri yapıldıktan sonra tedavi uygulanmasının gerekliliği ortaya konmuştur.
Re: Gardnerella için duyarlılık çalışmaları
Zira bende flaggly kullanırken lökositim artmıştı
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Evet bu makaleyi ben geçmiş dönemlerde paylaşmıştım.
Gardnerella Vaginalis'in kültür ve identifikasyonunun yapılarak antibiyotik kullandirilmasının ne kadar önemli olduğu bu duyarlılık çalışmasında açık olarak tespit edilmiştir.
Gardnerella Vaginalis'in kültür ve identifikasyonunun yapılarak antibiyotik kullandirilmasının ne kadar önemli olduğu bu duyarlılık çalışmasında açık olarak tespit edilmiştir.
Duyarlılık çalışmasını yapan bir laboratuvar bulamadım o yüzden deneme yanılma yoluyla senin desteğinle bir şeyler yapmaya çalışacağız abi artık
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Evet kardeşim maalesef lablarda bu çalışma pek yapılmıyor.