Sorunum hard flaccid mi ?

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
Fzt

Sorunum hard flaccid mi ?

Mesaj gönderen Fzt »

Küçüklükten beri idrarda yanma şikayetim vardı benim. Daha ortaokul yıllarından bahsediyorum. Jilet işiyormuşum gibi bir his. Yanlış taharetlenme sonucu makattan bakteri bulaşabildigini düşünüyorum. Sonrasında ergenlikte mast. bağımlılığı ve daha başka sebeplerden semptomlarım değişti ve arttı. İdrar sonrası kan gelmesi, debi düşüklüğü, idrar yaptıktan sonra yanma hissi, sık idrar, boşalma sonrası yanma, peniste hissizlik ve zevk alamama. En son ne zaman doğru düzgün idrar yaptım hatırlamıyorum bile. 2 yıl önce flexible sistoskopi yaptırdım. Doktor 2 yerde tıkanıklığımın olduğunu söyledi. İlkini açmak için çok zorladı boruyla, parçaladı resmen. Ama ikinciyi açamadı. Acaba doktor ilkini zorlarken dokulara ve sinire zarar vermiş olabilir mi ? Şuan debim aşırı düşük ve penisi hissedemiyorum. Ejekulasyon sonrası şiddetli yanmam oluyor. Özellikle rüyalanma sırasında. Pelvik taban fizyoterapistine gittim ve kaslarımın aşırı gergin olduğunu söyledi. İstemsiz gün içinde kasıyorum zaten. Ve peniste hard flaccid sorunum var. Tüm bu sorunların sebebi hard flaccid olabilir mi yoksa darlıktan kaynaklı mı bunları yaşıyorum? Yardımcı olursanız sevinirim.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Re: Sorunum hard flaccid mi ?

Mesaj gönderen kadir »

Kardeşim sanırım boruyla açarken doku zedelendi ve inflamasyon oluşup şişti ve darlık oluşmuştur.
Bir retrograd üretrografi çektirip olası darlığı görüntülemek gerekir.
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

kadir yazdı: 20.12.2024 - 21:19 Kardeşim sanırım boruyla açarken doku zedelendi ve inflamasyon oluşup şişti ve darlık oluşmuştur.
Bir retrograd üretrografi çektirip olası darlığı görüntülemek gerekir.
Abi öncesinde zaten darlık vardi sanırım. Yıllar önce geçirdiğim prostatit bence darlığa sebep oldu. Doktor da daha fazla zedeledi. Ama hissizlige sebep olan durum ne ya da hard flaccid yapan ne anlamıyorum.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Oradaki şişlik/inflamasyon,hardflaccid ve hissizligi yapan etken.
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

kadir yazdı: 21.12.2024 - 09:53 Oradaki şişlik/inflamasyon,hardflaccid ve hissizligi yapan etken.
Abi tüm testler temiz, lökosit düşük. Ampirik tedavi mi almalıyım? Pztsi cipro yazdiracam doktora yanina bir şey daha mi yazdırmaliyim ? Eğer sorunum pelvik taban/darliktan kaynakliysa boş yere de anti almak istemiyorum.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Tüm testler temiz ise zaten antibiyotik alman gereksiz kardeşim. Semptomatik tedavi için alfabloker ve antienflamatuar reçete etsin drun. Ayrıca pelvik taban kası için bir fizyoterapi merkezine başvur.
İnflamatuar süreç tedavisine yönlenmeni öneririm.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Tüm testler temiz ise zaten antibiyotik alman gereksiz kardeşim. Semptomatik tedavi için alfabloker ve antienflamatuar reçete etsin drun. Ayrıca pelvik taban kası için bir fizyoterapi merkezine başvur.
ozan81
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen ozan81 »

Selamlar kardeşim.Benzer şikayetler bende de var,Yaklaşık 2 aydır mastüebasyon sonrası idrarda kan,karın alt bölgemde ağrı,ağır kaldırma sonrası ağrı,yürürken şiddetlenen ağrı vs vs.Multiparametrik mr çekildi,prostatta inflamasyon varmış ama tam tanı konmadı.Kafayı yedirtiyor
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

kadir yazdı: 21.12.2024 - 15:06 Tüm testler temiz ise zaten antibiyotik alman gereksiz kardeşim. Semptomatik tedavi için alfabloker ve antienflamatuar reçete etsin drun. Ayrıca pelvik taban kası için bir fizyoterapi merkezine başvur.
Levo, azitro, cipronatin kullandım bir fayda görmedim. Alfabloker ve antienflamatuar olarak neyi önerirsin abi ?
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

ozan81 yazdı: 21.12.2024 - 18:48 Selamlar kardeşim.Benzer şikayetler bende de var,Yaklaşık 2 aydır mastüebasyon sonrası idrarda kan,karın alt bölgemde ağrı,ağır kaldırma sonrası ağrı,yürürken şiddetlenen ağrı vs vs.Multiparametrik mr çekildi,prostatta inflamasyon varmış ama tam tanı konmadı.Kafayı yedirtiyor
Ağrı daha fazla heralde sizin semptomlarda. İşin garibi bende öyle aman aman bir ağrı yok.
Namusait

Mesaj gönderen Namusait »

Fzt yazdı: 22.12.2024 - 00:51
ozan81 yazdı: 21.12.2024 - 18:48 Selamlar kardeşim.Benzer şikayetler bende de var,Yaklaşık 2 aydır mastüebasyon sonrası idrarda kan,karın alt bölgemde ağrı,ağır kaldırma sonrası ağrı,yürürken şiddetlenen ağrı vs vs.Multiparametrik mr çekildi,prostatta inflamasyon varmış ama tam tanı konmadı.Kafayı yedirtiyor
Ağrı daha fazla heralde sizin semptomlarda. İşin garibi bende öyle aman aman bir ağrı yok.
hocam mesaj atın bana
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

kadir yazdı: 21.12.2024 - 15:06 Tüm testler temiz ise zaten antibiyotik alman gereksiz kardeşim. Semptomatik tedavi için alfabloker ve antienflamatuar reçete etsin drun. Ayrıca pelvik taban kası için bir fizyoterapi merkezine başvur.
Levo, azitro, cipronatin kullandım bir fayda görmedim. Alfabloker ve antienflamatuar olarak neyi önerirsin abi ?
Xatral,ibuprofen gibi ilaçlar seni semptomatik olarak rahatlatır.
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

kadir yazdı: 22.12.2024 - 14:08
Xatral,ibuprofen gibi ilaçlar seni semptomatik olarak rahatlatır.
Xatral ve urorecten tam fayda göremedim.
İbuprofen, antienflamatuar olarak yazdiracagim. Alfabloker ve pelvik tabana giden tüm sempatik sinir aktivitesini, stresli veya stressiz, azaltmak için tamsulosin yazdırmayı düşünüyorum. Kas gevşetici olarak siklobenzaprin içeren hangi ilacı önerirsin abi ?

Bunların yanına anti tedavisi olarak cipro reçete ettirmeyi düşünüyorum. Ne diyorsun abi ?
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Tamsulosinde bir alfablokerdir dikkatli kullanmak gerekir ilk kullanımda baş dönmesi yapabilir. Antibiyotik yazdırman için enfeksiyonel biobelirteçlerin pozitif olması gerekir.
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

kadir yazdı: 22.12.2024 - 17:13 Tamsulosinde bir alfablokerdir dikkatli kullanmak gerekir ilk kullanımda baş dönmesi yapabilir. Antibiyotik yazdırman için enfeksiyonel biobelirteçlerin pozitif olması gerekir.
Abi bir de kronik epididimitim var. Anti mi kullanmalıyım
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Antibiyotik kullanmaniz için bazı testler yaptırmanız gerekir öncelikle.
İdrar testi ( idrar tahlili ) . İdrarınızın bir örneğinde bakteri varlığını aramaları gerekir.
Kan testleri . Kan örneği alıp enfeksiyon belirtileri açısından incelenecek.
Bakteri sürüntü testleri . Üretraya bir sürüntü çubuğu yerleştirecekler ve sürüntü çubuğunu tedavi gerektirebilecek STI patojenleri (bakteri veya virüsler ) açısından test edecekler.
Ultrason . Bazı durumlarda, epididimit teşhisi koymaya yardımcı olmak için skrotumunuzun görüntülerini alabilirler.
Bunların bir veya birkaçı pozitif çıkarsa antibiyotik reçete edilebilir.
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

kadir yazdı: 22.12.2024 - 23:15 Antibiyotik kullanmaniz için bazı testler yaptırmanız gerekir öncelikle.
İdrar testi ( idrar tahlili ) . İdrarınızın bir örneğinde bakteri varlığını aramaları gerekir.
Bakteri sürüntü testleri . Üretraya bir sürüntü çubuğu yerleştirecekler ve sürüntü çubuğunu tedavi gerektirebilecek STI patojenleri (bakteri veya virüsler ) açısından test edecekler.
Ultrason . Bazı durumlarda, epididimit teşhisi koymaya yardımcı olmak için skrotumunuzun görüntülerini alabilirler.
Abi bakteri üremiyor, idrar tahlilleri temiz, prostat sıvısında lökosit seviyesi düşük. Ultrasonda bir kist çıkmamıştı çünkü ne zaman ultrason çektirsem penis ve testislerim küçülüyor. Bir sonrakine alfablocker alarak gidecem. Sağ testis üzerinde fındık büyüklüğünde bir kistim var. Acaba bu anti tedavisi ile kaybolur mu ?
Üretrada darlığım olduğunda dolayı sanırım sürekli idrar yolu enfeksiyonu yaşıyorum. Küçükken largopen kullanmıştım diş için. O idrarımı epey rahatlatmıştı diye hatırlıyorum. Ama bir çok anti kullandım küçük yaştan itibaren artık bakteri varsa bile direnç kazanmaktan yenilmez olmuştur eminim.
Pelvik taban kaslarım da gergin. Kendimi sürekli kasarkan buluyorum. Rahatlama egzersizleri yapıyorum. Ama enflamasyonu bitirmeliyim önce.
Namusait

Fzt yazdı: 24.12.2024 - 11:11
kadir yazdı: 22.12.2024 - 23:15 Antibiyotik kullanmaniz için bazı testler yaptırmanız gerekir öncelikle.
Abi bakteri üremiyor, idrar tahlilleri temiz, prostat sıvısında lökosit seviyesi düşük. Ultrasonda bir kist çıkmamıştı çünkü ne zaman ultrason çektirsem penis ve testislerim küçülüyor. Bir sonrakine alfablocker alarak gidecem. Sağ testis üzerinde fındık büyüklüğünde bir kistim var. Acaba bu anti tedavisi ile kaybolur mu ?
Üretrada darlığım olduğunda dolayı sanırım sürekli idrar yolu enfeksiyonu yaşıyorum. Küçükken largopen kullanmıştım diş için. O idrarımı epey rahatlatmıştı diye hatırlıyorum. Ama bir çok anti kullandım küçük yaştan itibaren artık bakteri varsa bile direnç kazanmaktan yenilmez olmuştur eminim.
Pelvik taban kaslarım da gergin. Kendimi sürekli kasarkan buluyorum. Rahatlama egzersizleri yapıyorum. Ama enflamasyonu bitirmeliyim önce.
Resim görmeden senin sorunu yanıtlayamam
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

Kadir abi cevaplayabilir misin lütfen
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Değerli kardeşim epididim kisti anti ile küçülmez tedavisi cerrahidir.
Zaten sende enfeksiyonel bir bulgu yok diyorsun.
İstersen bir fizyoterapi uzmanına başvur.
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

kadir yazdı: 26.12.2024 - 09:36 Değerli kardeşim epididim kisti anti ile küçülmez tedavisi cerrahidir.
Zaten sende enfeksiyonel bir bulgu yok diyorsun.
İstersen bir fizyoterapi uzmanına başvur.
Abi doktora flomax, ibuprofen ve bir kas gevşetici reçete ettirmek istiyorim hard flaccidden dolayı, hangi kas gevşeticiyi önerirsin
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Flomax zaten kasları gevsetir eğer tolere edebilirsen kullanabilirsin. Başka kas gevşetici kullanman gerekmez.
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

kadir yazdı: 26.12.2024 - 09:52 Flomax zaten kasları gevsetir eğer tolere edebilirsen kullanabilirsin. Başka kas gevşetici kullanman gerekmez.
Abi flomax düz kasları mı gevşetici sadece. Benim pelvik bölgedeki kasları da gevşetmem gerekli ayrıca sanırım.
Namusait

Fzt yazdı: 26.12.2024 - 10:17
kadir yazdı: 26.12.2024 - 09:52 Flomax zaten kasları gevsetir eğer tolere edebilirsen kullanabilirsin. Başka kas gevşetici kullanman gerekmez.
Abi flomax düz kasları mı gevşetici sadece. Benim pelvik bölgedeki kasları da gevşetmem gerekli ayrıca sanırım.
hocam bende bir umutla flomax kullandım bir fayda görmedim
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Fzt yazdı: 26.12.2024 - 10:17
Kas gevşetici ilaçlar ancak semptomatik olarak belki fayda edebilir. Tedavi etmez.