Selam arkadaslar,
ben bu hastaliga 2019 senesinde club den tanistigimdan bir kiz ile cinsel iliskiye girdikden sonra bulastim. Ilk belirtiler normal sistik, idraryolu belirtileriydi (iserken yanma vs.) O zamanda hayatimda hic böyle sikayetler yasamadigim icin pek ciddiye almamisdim. Doktora gitmisdim ama benim yasadigim sehirde urulogda randevu almak cok zor oldugu icin beni acil bir durum olmadigindan normal ev doktoruna yönlendirmisler. Ev doktorunda idrarimda iltaab degerlerinde gözünkünce ev doktoru antibiotik yazmisdi. Ama yazdigi antibiotik kadin antibiotigiymis yani bir sefer almalik iltaabi öldürmeye yetmemisdi. Bende idrar yanmasi filan soguktandir gecer, yapacagimi yapdim diye düsünürek, 2 ay filan vücüdumda iltaab olarak dolasmisim. En sonunda sag testisimde sisinde is yerinde, direk uruloga acil olarak alindim ve o zamanda 2 kutu cipro ve baska bir antibiotik kullanmisdim. Artik Kronik Prostatit olmusdum. Yani Iltaab 2 ay vücudumda oldugu icin, Prostata a yerlesmis. bu son 5 sene icerisinde cok doktora gittim Almanyada ve Türkiyede. Cok test ler yaptirdim, Antibiotikler kullandim. Benim analizim su sekilde:
- Prostatimda ultrashall da kalintilar gözüküyor
- Ve bendeki sorunlar Antibiotik sayesinde gidiyor
-Ama ne zaman birisiyle korumasiz iliskiye gireyim Oral yada normal iliski olsun, Tüm sorunlar yeniden geliyor. Seneler önce forumda benim vakaya benzer birisi daha vardi. Benim gibi antibiotik kullanirsa geciyordu ama ne zaman korumasiz iliski olunca, tüm sorunlar yeniden basliyor.
-Sizce nasil bir yol izlemeliyim? Yani Her iliskiye giridim kizda cinsil hastalik olamaz. En son böyle bir olay oldugunda, akinti filan gelmisdi, doktorum akintiyi aldi Kültür yaptirdi ve labor a yolladi, ama tek cilt bakterileri gözüküyor dedi. Yani cinsel hastalik filan yokdu. Benim Doktor un theorisi, prostatimda sorun yapan bakteriler var, ortaya cikmiyorlar test ler ile. Ve disardan ne zaman birsey gelse, zararsiz bakteri bile olsa, Prostat daki Bakterileri aktivlestiriyor. Siz ne düsünüyorsunuz??
Bendeki Kronik Prostatit semptomlari akut dönemde sunlar: Alt sag be agrisi, idrar kesesine baski, hep idrar a cikma istedigi az bizsey bile sivi alsam, Kisin soguk ayaklar ve penis ucunda sogukluk ve islaklik hissi, iserken yanma penis ucunda batma vs.
Antibiotik Kullanipda akut olmayan dönemde: Semtomlarin cogu azaliyor, tek bazen az birsey idrar kacirma, yada idrar in baskilamasi gibi semtomlar oluyor tek.
Türkcem icin cok özür dilerim, Uzun zamandir forum sayfasini takip ediyorum. En sonunda kendimde hikayemi yazmaya karar verdim.
2019 da basliyan yurt disindan kronik prostatit hikayesi
Re: 2019 da basliyan yurt disindan kronik prostatit hikayesi
Sorunun Akut oldugu dönemlerde Kanimda PSA degeri yüksek gözüküyordu, Prostat da tek influmentuar durumumu var yoksa bakteri ile baglantili birseymi onu cözemedim acikcasi