Antibiyotik sonrası muhtemel C.Diff enfeksiyonu
-
heisenberg
Antibiyotik sonrası muhtemel C.Diff enfeksiyonu
Arkadaşlar merhaba.
Gecmiş başlıklarımda hikayeme bakabilirsiniz. Özetle geçtiğimiz 2 hafta içinde 5 desefin iğne ardından Zafer hocanın verdiği 5 genta iğneyi kullandım hemen ardından yine zafer hocanın verdiği ilk klindan tableti aldım ve aynı gün ağızda metalik bir tat ve karında kramplar başladı ve sonra ishal. Klindan yan etkilerine baktığınızda ne yazık ki diğer geniş spektrum antibiyotikler gibi Clostridium Difficile enfeksiyonu akabinde bağırsak koliti riski bulunuyor.
En çok korktuğum şeydi ve sanırım başıma geldi. Yarın dışkı tahlili vereceğim eğer pozitif çıkarsa yeni bir zor tedavi edilen hastalığa hoş geldin demiş olacağım.
Prostatı mumla arar hale geldim yine. Keşke hiç anti almasaydım ilk önce cinsel perhiz ve antiinflamatuar süreç deneseydim diyorum kendi kendime ama artık çok geç. Belki başka arkadaşlara faydası olur diye yazmak istedim.
Size 3-5 farklı antiyi üst üste verip gerisini düşünmeyen doktorlara körü körüne inanmayın onlar ilacı yazıp geçiyor ama başka sorunlar sizinle birlikte kalıyor malesef. Eğer anti kullanacaksanız iki kere düşünün ve %100 bakteriyel olduğunuza emin olmadan tek tablet dahi ağzınıza atmayın! Gerçi kronik bakteriyel dediğimizin de ne olduğu muamma. Bazen düşünüyorum bundan belki 10 yıl sonra rehberdeki kronik bakteriyel kategorisinin tamamen yanlış olduğunu keşfedip listeden çıkartacaklar ve bu hastalığı akut prostatit ve kronik pelvik ağrı sendromu diye iki başlığa ayıracaklar.
C. Diff ile ilgili bir geçmişi olan veya benzerini yaşamış olan varsa tavsiyesine açığım.
Selamlar, saygılar…
Gecmiş başlıklarımda hikayeme bakabilirsiniz. Özetle geçtiğimiz 2 hafta içinde 5 desefin iğne ardından Zafer hocanın verdiği 5 genta iğneyi kullandım hemen ardından yine zafer hocanın verdiği ilk klindan tableti aldım ve aynı gün ağızda metalik bir tat ve karında kramplar başladı ve sonra ishal. Klindan yan etkilerine baktığınızda ne yazık ki diğer geniş spektrum antibiyotikler gibi Clostridium Difficile enfeksiyonu akabinde bağırsak koliti riski bulunuyor.
En çok korktuğum şeydi ve sanırım başıma geldi. Yarın dışkı tahlili vereceğim eğer pozitif çıkarsa yeni bir zor tedavi edilen hastalığa hoş geldin demiş olacağım.
Prostatı mumla arar hale geldim yine. Keşke hiç anti almasaydım ilk önce cinsel perhiz ve antiinflamatuar süreç deneseydim diyorum kendi kendime ama artık çok geç. Belki başka arkadaşlara faydası olur diye yazmak istedim.
Size 3-5 farklı antiyi üst üste verip gerisini düşünmeyen doktorlara körü körüne inanmayın onlar ilacı yazıp geçiyor ama başka sorunlar sizinle birlikte kalıyor malesef. Eğer anti kullanacaksanız iki kere düşünün ve %100 bakteriyel olduğunuza emin olmadan tek tablet dahi ağzınıza atmayın! Gerçi kronik bakteriyel dediğimizin de ne olduğu muamma. Bazen düşünüyorum bundan belki 10 yıl sonra rehberdeki kronik bakteriyel kategorisinin tamamen yanlış olduğunu keşfedip listeden çıkartacaklar ve bu hastalığı akut prostatit ve kronik pelvik ağrı sendromu diye iki başlığa ayıracaklar.
C. Diff ile ilgili bir geçmişi olan veya benzerini yaşamış olan varsa tavsiyesine açığım.
Selamlar, saygılar…
Re: Antibiyotik sonrası muhtemel C.Diff enfeksiyonu
Bende antilerden sonra bağırsakları elime aldım
Her gün hiç geçmeyen bir karın ağrısı gaz dışkılama bozuk makatta dışkı hissi ne yaparsam yapayım geçmiyor buscopan falan hiç etki etmiyor bu c.diff bende de çıkmıştı sanırım bunun içinde bir anti yazıyorlar maalesef
Her gün hiç geçmeyen bir karın ağrısı gaz dışkılama bozuk makatta dışkı hissi ne yaparsam yapayım geçmiyor buscopan falan hiç etki etmiyor bu c.diff bende de çıkmıştı sanırım bunun içinde bir anti yazıyorlar maalesef
4 sene oldu hastalıkta şuan neredeyse tüm şikayetler bağırsak karın ve makata kaydı idrarda ufak yanmalarda oluyor
Ama bu dışkı hissine ve karın ağrısına ne sebep oluyor anlayamadım sürekli dışkı hissi ve tam boşaltamama rahatlayamama ve karın ağrısı
Ama bu dışkı hissine ve karın ağrısına ne sebep oluyor anlayamadım sürekli dışkı hissi ve tam boşaltamama rahatlayamama ve karın ağrısı
-
heisenberg
C.diff için vancomycin yazıyorlarmış ama o konuda prostatit gibi derin bir muamma. Vancomisin alıp direk iyileşen de var yıllarca uğraşıp tekrar tekrar nüks olan da var. Reddit te bir forum buldum orda ölümden dönenler olmuş C.diff yüzünden. İdrar şikayetlerimi prostat ağrısını arıyorum şuan.
heisenberg yazdı: ↑22.11.2024 - 12:18 C.diff için vancomycin yazıyorlarmış ama o konuda prostatit gibi derin bir muamma. Vancomisin alıp direk iyileşen de var yıllarca uğraşıp tekrar tekrar nüks olan da var. Reddit te bir forum buldum orda ölümden dönenler olmuş C.diff yüzünden. İdrar şikayetlerimi prostat ağrısını arıyorum şuan.
Valla bende de pozitif çıkmıştı hocam ama doktorlar gördü yani o kadar önemli olduğunu söylemediler bende hiç takmadım 1.5 sene geçti üstünden hastalıkları derinlemesine araştırmak lanet gibi bişey arkadaşlar sürekli araştırıp okuduğumuz için ve ya bizde böyle olursak diye vesveseye kapıldığımız için de sıkıntı yaşıyoruz.
-
heisenberg
Ben zaten hiçbir zaman bakteri kovalama taraftarı olmadım ama yurt dışında yaşadığım için geçen hafta Türkiye’deyken yurt dışına dönmeden en azından zafer hocanın verdiği kürü bitirip öyle devam edeyim garantiye almak için dedim ama bitiremeden böyle oldu.
-
yenicezseni
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2023
10 dk × 10 dk derken yani günde 10 defa 10 dk mi esne diyorsunuz hocam ?
-
heisenberg
Kesinlikle katılıyorum. Hala forumdakilerin %90 ının ben dahil nonbakteriyel olduğunu düşünüyorum. Kültürde üreme yoksa lökosit pcr kovalamak çok mantıklı değil(araştırmalarım neticesi şahsi fikrim). Bu söylediklerimin daha 2-3 hafta önce tam tersini kendim yaptım ama dersimi aldım. Umarım başkalarına faydası olur. Sizi hasta edip kıvrandıracak kadar bir bakteri var ise bu bakteri, besi yerinde milyonlarca ürer. Olmayan bakteriyi kovalamanın veya kontamine flora bakterisini anti ile tedavi etmeye çalışmanın bir sonu yok, ancak kendimize zarar veriyoruz. Forumdaki çoğu arkadaş bende dahil bir an önce herşey olsun bitsin istiyoruz ve ilaçlara sarılıyoruz. Yan etkilerle daha da farklı hastalıklar ediniyoruz. Olayları bi salıp kenara çekilmek organı kendi haline bırakmak lazım. Cinsel perhiz en önemlisi. Sonra tabi sizin dediğiniz gibi egzersiz, esneme, takviye, şifalı ot ne iyi geliyorsa hepsi denenebilir. Ama antibiyotik gerçekten en son seçenek olmalı.KroKronik yazdı: ↑22.11.2024 - 13:24Kaslar sürekli tuvaletini tutar gibi kasılı. Tuvalete başlarken çok sorun oluyor örneğin. Kabızlık sanıyoruz ama değil. Tuvalete başlayınca devamı geliyor. Çünkü o ilk gevşemeyi yapamıyoruz.
Tuvalete başlamakta zorluk yaşadışında makat deliğinin bir iki parmak üstüne bastırırsan gerisi çorap söküğü gibi gelecek mesela. Esneme yaptıkça gaz çıkarman kolaylaşacak. Redditte biri vardı ne zaman rahat gaz çıkarsam semptomlarım azalıyor diyordu. Aslında o gün kaslar rahatsa gaz çıkartıyor ve zaten esnediği içinde semptomlar azalıyor.
Ancak sempatik ve parasempatik bir sinir ağımız var yani bazen farkında olup kasıldığımız bazen de farkında olmadan pişmanlıklar, korkular vs yüzübden farkında olmadan kastığımız. Biri için esneme diğeri için de psikiyatr tavsiyesi ile antidepresan.
Ancak söylediklerimden bakteriyel durumu göz ardı ettiğim anlamı gelmesin. Düzelene kadar kültür vermeye devam edilmeli bence. Çünkü ister yüksek ister düşük ihtimal densin bu hastalığın sebebi bakteriyelde olabilir göz ardı edemeyiz.