Avni Uysal Ek
-
Abdullahergn
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2022
Avni Uysal Ek
Bu soruların aynısını,bir arkadaşın paylaşımının altında da sormuştum ama orada pek görülmez muhtemelen diye,bir başlık açmak istedim.
Arkadaşlar,Avni Hoca'da lökosit saydırdıktan sonra;
1-) Prostat sıvısından kültür yaptıracağımız lab,Avni Hoca'nın yerine ne kadarlık mesafede? Lab'ın adı ne,google'da bulamadım.
2-) Lab'da sonuçlar ne zaman çıkıyor?
3-) Muayene+Lab'a örnek götürülmesi derken,max ne kadar zaman ayırmam gerekir? İl dışından gideceğim için soruyorum.
4-) Lab'a örneği verdikten sonra,sonuçlar e-nabıza düşüyor mu? Düşüyorsa,daha sonra hocayı telefonla arayarak,sonuçları yorumlatıp,ilaç yazdırabilir miyiz?
6-) Lab,ne kadar ücret alıyor?
7-) Avni Hoca,fizik tedavi tavsiye ediyor mu,birilerini öneriyor mu bu hususta?
1-) Prostat sıvısından kültür yaptıracağımız lab,Avni Hoca'nın yerine ne kadarlık mesafede? Lab'ın adı ne,google'da bulamadım.
3-) Muayene+Lab'a örnek götürülmesi derken,max ne kadar zaman ayırmam gerekir? İl dışından gideceğim için soruyorum.
4-) Lab'a örneği verdikten sonra,sonuçlar e-nabıza düşüyor mu? Düşüyorsa,daha sonra hocayı telefonla arayarak,sonuçları yorumlatıp,ilaç yazdırabilir miyiz?
-
yenicezseni
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2023
Re: Avni Uysal Ek
Bildiklerime cevap vereyim , kultur 313 , pcr 3400 TL.Avni hoca yaklasik 2k para aliyor. Duzen lab sonuclari size gmaille yolluyor.
-
yenicezseni
Kültür yaklasik 3 gun sonra cikmisti bende , pcr daha hızlı çıkıyor.
1) lab ile muayenehane arası arabayla 20 25 dk çayyolu düzen sağlık grubu yazarsan bulursunAbdullahergn yazdı: ↑01.11.2024 - 14:52 Bu soruların aynısını,bir arkadaşın paylaşımının altında da sormuştum ama orada pek görülmez muhtemelen diye,bir başlık açmak istedim.
2) yaptıracağın teste göre değişir kültür 1 hafta içinde çıkar
3) lab saat 6 ya kadar açık muayneni kaçta olacaksan ona göre ayarla anı yapman lazım
4) enabıza düşmez lab mail olarak gönderiyor
5) güncel fiyatları bilmiyorsun
-
Abdullahergn
Sağ ol hocam Allah razı olsunyenicezseni yazdı: ↑01.11.2024 - 15:06 Kültür yaklasik 3 gun sonra cikmisti bende , pcr daha hızlı çıkıyor.
-
yenicezseni
Ricalar
-
yenicezseni
Hocam peki labla avni hocanin yeri arasini istanbuldan gelen birisine nasil gitmesini tavsiye edersiniz ? Yuruyerek olmaz mi acaba ?Yaralıyüz yazdı: ↑01.11.2024 - 15:201) lab ile muayenehane arası arabayla 20 25 dk çayyolu düzen sağlık grubu yazarsan bulursunAbdullahergn yazdı: ↑01.11.2024 - 14:52 Bu soruların aynısını,bir arkadaşın paylaşımının altında da sormuştum ama orada pek görülmez muhtemelen diye,bir başlık açmak istedim.
3) lab saat 6 ya kadar açık muayneni kaçta olacaksan ona göre ayarla anı yapman lazım
5) güncel fiyatları bilmiyorsun![]()
-
Abdullahergn
Teşekkür ederim Allah razı olsun.Bir de belki saçma bir soru olacak ama bilmediğimden soruyorum; doktor,örneği aldıktan sonra bir kaba falan koyuyor da öyle mi götürüyoruz? Muhtemelen aracım olmayacak,bu yüzden hemen götürmek şart mı,1 saate götürsek mesela sonuçlar yanıltıcı olur mu acaba?Yaralıyüz yazdı: ↑01.11.2024 - 15:201) lab ile muayenehane arası arabayla 20 25 dk çayyolu düzen sağlık grubu yazarsan bulursunAbdullahergn yazdı: ↑01.11.2024 - 14:52 Bu soruların aynısını,bir arkadaşın paylaşımının altında da sormuştum ama orada pek görülmez muhtemelen diye,bir başlık açmak istedim.
Avni Hocaya gitmeden önce sekreterine sorun bazen numune icin kap kalmayabiliyor ama en iyisi once tunali daki duzen lab.a gidin 1 tane numune kabi (masajdan cikan sividan doğru sonuç için 3 damla sonra bu kaba hepsini doldurun sonra hocamiz hemen bu kaptan lamele lökosit sayimi için 1 damla aktarir siz de o esnada labtan almis oldugunuz 1 ad pcr icin swap çubuğunu ANa kaba batırıp swapı geri kapatin kaptaki kalanlar içinde hızlıca en az 2 şer damla non selektif kültür icin yine lab.in verdigi ozel jelli kaba, sonra sellektif kültür kabina o baştaki ana kaptan 2,3 damla aktarin selektif kültür ve non selektif kültür besi yerleri farklidir. Non selektifde commensal bakterilere selektifte ise mycoplazma ailesi gibi bakterilere farkli besi yeri ve co2 konstrasyonda yatırılır. Yeterli miktarda prostat sivisi gelmeme durumlarina karşı en garantilisi fikrimce önce pcr ve mycoplazma selektif kulturu ile non selektif kültüre ornek vermek sonra pcr da cikabilecek 13 etkenli bakterilere ihtiyaç olması durumunda göre ozel besi yeri kültürü için tekrardan numune vermektir. Ozetle 1 tane tum sivilarin bosalacagi steril kap 1 ad pcr tek damla yeterli jelli swap çubuk diğerleri için en az 2 damla 1 ad Sellektif kultur için steril kap (e.coli, Staphylococcus gibi commensal bakterilere bakikir) 1 ad kap mycoplazma/ureaplazma icin ayrica bu besiyerinde trichomanas,gonore de bakılır) 1 ad kap sadece klamidya icin besi yeri hazirlanir ve son olarak 1 kap ta her lab. yapmıyor gardnella icin besi yeri hazirlanir. Yani totalde 1 ad ana kap,1 ad pcr cubugu,1 ad non selektif kap,1 ad mycoplazma ureaplazma gonore trichomanas,1 kap klamidya 1 kap da gardnella kap yazdim ama ana kap dışında digerleri 5 ml lik cam şise içinde sivisi/jeli oluyor Besi yeri fazla olduğundan ilkinde önerimi pcr ve slk çıkan patojenlere göre siralamasini yaptım zaten sıvı çok gelirse hepsine paylastirirsiniz mesala olurda fazla sivi gelmezse 3-5 gunluk perhizden sonra 2. Hocamiza gidişinizde pcr da mycoplazma veya ureaplazma cikmaz ama gardnella çıkarsa onun besi yeri farklı oldugundan o kabı istersiniz. SİZDEN RİCAM LÜTFEN BU YAZİMİ lab teknisyeni değil mikrobiyoloji dr.una gösterin zaten lab.da gorusebiliyorsunuz birlitke teyit edip Kadir abiye Son güncel durumu belirtip bu bakteriyel prostatit için test hazırlıkları kapsaminda bilgilendirmeyi foruma sabitletelim 2 hafta sonra bende ant.dan geleceğim zaten kimse vakit para kaybetmesin birbirimize yardimci olalim hocam. Bu arada havalar soğudu malum numuneleri vücut sicakliginzda 2 saat icinde ulastirin ki toplu tasima bu sureyi karsiliyor Ana kaptan aktarma yaparken konusmadan hizli davranin lab.in verecegi steril mendille elinizi temizleyip eldiven takın ki bulaş min. olsun. Biraz dağınık yazdım kusuruma bakmayın.Abdullahergn yazdı: ↑01.11.2024 - 15:31Teşekkür ederim Allah razı olsun.Bir de belki saçma bir soru olacak ama bilmediğimden soruyorum; doktor,örneği aldıktan sonra bir kaba falan koyuyor da öyle mi götürüyoruz? Muhtemelen aracım olmayacak,bu yüzden hemen götürmek şart mı,1 saate götürsek mesela sonuçlar yanıltıcı olur mu acaba?Yaralıyüz yazdı: ↑01.11.2024 - 15:201) lab ile muayenehane arası arabayla 20 25 dk çayyolu düzen sağlık grubu yazarsan bulursunAbdullahergn yazdı: ↑01.11.2024 - 14:52 Bu soruların aynısını,bir arkadaşın paylaşımının altında da sormuştum ama orada pek görülmez muhtemelen diye,bir başlık açmak istedim.
Eklemeyi unuttum görevliye size sormadan antibiogram yapilmasi talimatini mutlaka verin ve prostata penetresi güçlü olan etken maddeleri isteyin.
Abi emeğine sağlık çok değerli bilgilertheloner yazdı: ↑01.11.2024 - 16:28Avni Hocaya gitmeden önce sekreterine sorun bazen numune icin kap kalmayabiliyor ama en iyisi once tunali daki duzen lab.a gidin 1 tane numune kabi (masajdan cikan sividan doğru sonuç için 3 damla sonra bu kaba hepsini doldurun sonra hocamiz hemen bu kaptan lamele lökosit sayimi için 1 damla aktarir siz de o esnada labtan almis oldugunuz 1 ad pcr icin swap çubuğunu ANa kaba batırıp swapı geri kapatin kaptaki kalanlar içinde hızlıca en az 2 şer damla non selektif kültür icin yine lab.in verdigi ozel jelli kaba, sonra sellektif kültür kabina o baştaki ana kaptan 2,3 damla aktarin selektif kültür ve non selektif kültür besi yerleri farklidir. Non selektifde commensal bakterilere selektifte ise mycoplazma ailesi gibi bakterilere farkli besi yeri ve co2 konstrasyonda yatırılır. Yeterli miktarda prostat sivisi gelmeme durumlarina karşı en garantilisi fikrimce önce pcr ve mycoplazma selektif kulturu ile non selektif kültüre ornek vermek sonra pcr da cikabilecek 13 etkenli bakterilere ihtiyaç olması durumunda göre ozel besi yeri kültürü için tekrardan numune vermektir. Ozetle 1 tane tum sivilarin bosalacagi steril kap 1 ad pcr tek damla yeterli jelli swap çubuk diğerleri için en az 2 damla 1 ad Sellektif kultur için steril kap (e.coli, Staphylococcus gibi commensal bakterilere bakikir) 1 ad kap mycoplazma/ureaplazma icin ayrica bu besiyerinde trichomanas,gonore de bakılır) 1 ad kap sadece klamidya icin besi yeri hazirlanir ve son olarak 1 kap ta her lab. yapmıyor gardnella icin besi yeri hazirlanir. Yani totalde 1 ad ana kap,1 ad pcr cubugu,1 ad non selektif kap,1 ad mycoplazma ureaplazma gonore trichomanas,1 kap klamidya 1 kap da gardnella kap yazdim ama ana kap dışında digerleri 5 ml lik cam şise içinde sivisi/jeli oluyor Besi yeri fazla olduğundan ilkinde önerimi pcr ve slk çıkan patojenlere göre siralamasini yaptım zaten sıvı çok gelirse hepsine paylastirirsiniz mesala olurda fazla sivi gelmezse 3-5 gunluk perhizden sonra 2. Hocamiza gidişinizde pcr da mycoplazma veya ureaplazma cikmaz ama gardnella çıkarsa onun besi yeri farklı oldugundan o kabı istersiniz. SİZDEN RİCAM LÜTFEN BU YAZİMİ lab teknisyeni değil mikrobiyoloji dr.una gösterin zaten lab.da gorusebiliyorsunuz birlitke teyit edip Kadir abiye Son güncel durumu belirtip bu bakteriyel prostatit için test hazırlıkları kapsaminda bilgilendirmeyi foruma sabitletelim 2 hafta sonra bende ant.dan geleceğim zaten kimse vakit para kaybetmesin birbirimize yardimci olalim hocam. Bu arada havalar soğudu malum numuneleri vücut sicakliginzda 2 saat icinde ulastirin ki toplu tasima bu sureyi karsiliyor Ana kaptan aktarma yaparken konusmadan hizli davranin lab.in verecegi steril mendille elinizi temizleyip eldiven takın ki bulaş min. olsun. Biraz dağınık yazdım kusuruma bakmayın.Abdullahergn yazdı: ↑01.11.2024 - 15:31Teşekkür ederim Allah razı olsun.Bir de belki saçma bir soru olacak ama bilmediğimden soruyorum; doktor,örneği aldıktan sonra bir kaba falan koyuyor da öyle mi götürüyoruz? Muhtemelen aracım olmayacak,bu yüzden hemen götürmek şart mı,1 saate götürsek mesela sonuçlar yanıltıcı olur mu acaba?Yaralıyüz yazdı: ↑01.11.2024 - 15:20
1) lab ile muayenehane arası arabayla 20 25 dk çayyolu düzen sağlık grubu yazarsan bulursun
1 selektif
2 non selektif
3 klamidya
4 mikoplazma
5 pcr icin
6 garneralla
Boyle mi hicam 7 8 damla yetermi
2 non selektif
3 klamidya
4 mikoplazma
5 pcr icin
6 garneralla
Boyle mi hicam 7 8 damla yetermi
1 selektif : kültür onun içinde mycoplazma ureaplazma kültürü trichomanas gonore yapılabiliyor yani besi şartları aynı
2 non selektif : commensal bakteriler için
3 klamidya
4 gardnella
Belirttiğim gibi gardnella yi her lab yapmiyor synevo da var ama düzen de emin değilim o kadar cok sıvı gelmezse garanti olmasi icin öncelik sıralaması pcr sonrası non selektif sonra ilk 1. De yazdırdığım selektif kulturu verin Ana steril kapta damla kalirsa mycoplazma/ureaplazma verirsiniz ama sanki hepsine yetecek kadar labtan kapları alın ve yazdıklarımı teyit ettirin numuneleri teslim ederken ücret ödüyorsunuz zaten , sıvıyı getirirken yine lab.tan alacaginiz steril mendille önce elinizi sonra penisi ucu dahil temizleyin.
3 klamidya
4 gardnella
Belirttiğim gibi gardnella yi her lab yapmiyor synevo da var ama düzen de emin değilim o kadar cok sıvı gelmezse garanti olmasi icin öncelik sıralaması pcr sonrası non selektif sonra ilk 1. De yazdırdığım selektif kulturu verin Ana steril kapta damla kalirsa mycoplazma/ureaplazma verirsiniz ama sanki hepsine yetecek kadar labtan kapları alın ve yazdıklarımı teyit ettirin numuneleri teslim ederken ücret ödüyorsunuz zaten , sıvıyı getirirken yine lab.tan alacaginiz steril mendille önce elinizi sonra penisi ucu dahil temizleyin.
Son mesaji duzenleyemedim doğrusu:
1 selektif : kültür onun içinde mycoplazma ureaplazma kültürü trichomanas gonore yapılabiliyor yani besi şartları aynı
3 klamidya
4 gardnella
Belirttiğim gibi gardnella yi her lab yapmiyor synevo da var ama düzen de emin değilim o kadar cok sıvı gelmezse garanti olmasi icin öncelik sıralaması pcr sonrası non selektif sonra ilk 1. De yazdırdığım selektif kulturu verin Ana steril kapta damla kalirsa klamidya ve gardnella için ayri numune verirsiniz ama sanki hepsine yetecek kadar dr.a gitmeden önce labtan kapları alın çünkü dr.larda jelli swap ve steril kaplar olsada özel besi yeri hazır kaplar olmuyor genelde ve yazdıklarımı lab.daki dr.dan yine de teyit ettirin ilk girişi lab.a yapttirdiktan sonra değil numuneleri teslim ederken ücret ödüyorsunuz zaten , sıvıyı getirirken yine lab.tan alacaginiz steril mendille önce elinizi sonra penisi ucu içi dahil iyice temizleyin.
3 klamidya
4 gardnella
Belirttiğim gibi gardnella yi her lab yapmiyor synevo da var ama düzen de emin değilim o kadar cok sıvı gelmezse garanti olmasi icin öncelik sıralaması pcr sonrası non selektif sonra ilk 1. De yazdırdığım selektif kulturu verin Ana steril kapta damla kalirsa klamidya ve gardnella için ayri numune verirsiniz ama sanki hepsine yetecek kadar dr.a gitmeden önce labtan kapları alın çünkü dr.larda jelli swap ve steril kaplar olsada özel besi yeri hazır kaplar olmuyor genelde ve yazdıklarımı lab.daki dr.dan yine de teyit ettirin ilk girişi lab.a yapttirdiktan sonra değil numuneleri teslim ederken ücret ödüyorsunuz zaten , sıvıyı getirirken yine lab.tan alacaginiz steril mendille önce elinizi sonra penisi ucu içi dahil iyice temizleyin.
Tesekkurler guzel bir bilgi bizim is bilmez dr. Lar idrar kulturu yapip senin birseyin yok deyip geciyor halbuki anti alinirken kultur yapilmaz ayrica bazi bakteriler kulturde uremez ayrica bazi bakteriler icinde özel besiyerler gerekir şu an o kadar öfekiliyim ki gecmise donup baktigimda 7 8 tane doktora gittim o kadar para harcadim cok ofkeliyim hepsi de islemleri ya yanlis ya eksik yapmislar
-
Abdullahergn
Hocam Allah razı olsun.Uzun uzun yazmışsın.Gerçekten bu konuda neler yapılacağına ve nasıl bir yol izlenmesine yönelik parça parça çokça bilgi olmasına rağmen,topluca bir bilgi yoktu.Belki de ben bulamadım.Yazınızı aslında çok anlayamadım ama en kötü dediğiniz gibi labdaki doktora okuturum.Ayrıca dediğiniz gibi bu yazınızın daha derli toplu halini foruma sabitleyebiliyorsak şahane olur Kadir Bey.Herkese lazım olacaktır.Tekrardan teşekkür ederim.theloner yazdı: ↑01.11.2024 - 16:28Avni Hocaya gitmeden önce sekreterine sorun bazen numune icin kap kalmayabiliyor ama en iyisi once tunali daki duzen lab.a gidin 1 tane numune kabi (masajdan cikan sividan doğru sonuç için 3 damla sonra bu kaba hepsini doldurun sonra hocamiz hemen bu kaptan lamele lökosit sayimi için 1 damla aktarir siz de o esnada labtan almis oldugunuz 1 ad pcr icin swap çubuğunu ANa kaba batırıp swapı geri kapatin kaptaki kalanlar içinde hızlıca en az 2 şer damla non selektif kültür icin yine lab.in verdigi ozel jelli kaba, sonra sellektif kültür kabina o baştaki ana kaptan 2,3 damla aktarin selektif kültür ve non selektif kültür besi yerleri farklidir. Non selektifde commensal bakterilere selektifte ise mycoplazma ailesi gibi bakterilere farkli besi yeri ve co2 konstrasyonda yatırılır. Yeterli miktarda prostat sivisi gelmeme durumlarina karşı en garantilisi fikrimce önce pcr ve mycoplazma selektif kulturu ile non selektif kültüre ornek vermek sonra pcr da cikabilecek 13 etkenli bakterilere ihtiyaç olması durumunda göre ozel besi yeri kültürü için tekrardan numune vermektir. Ozetle 1 tane tum sivilarin bosalacagi steril kap 1 ad pcr tek damla yeterli jelli swap çubuk diğerleri için en az 2 damla 1 ad Sellektif kultur için steril kap (e.coli, Staphylococcus gibi commensal bakterilere bakikir) 1 ad kap mycoplazma/ureaplazma icin ayrica bu besiyerinde trichomanas,gonore de bakılır) 1 ad kap sadece klamidya icin besi yeri hazirlanir ve son olarak 1 kap ta her lab. yapmıyor gardnella icin besi yeri hazirlanir. Yani totalde 1 ad ana kap,1 ad pcr cubugu,1 ad non selektif kap,1 ad mycoplazma ureaplazma gonore trichomanas,1 kap klamidya 1 kap da gardnella kap yazdim ama ana kap dışında digerleri 5 ml lik cam şise içinde sivisi/jeli oluyor Besi yeri fazla olduğundan ilkinde önerimi pcr ve slk çıkan patojenlere göre siralamasini yaptım zaten sıvı çok gelirse hepsine paylastirirsiniz mesala olurda fazla sivi gelmezse 3-5 gunluk perhizden sonra 2. Hocamiza gidişinizde pcr da mycoplazma veya ureaplazma cikmaz ama gardnella çıkarsa onun besi yeri farklı oldugundan o kabı istersiniz. SİZDEN RİCAM LÜTFEN BU YAZİMİ lab teknisyeni değil mikrobiyoloji dr.una gösterin zaten lab.da gorusebiliyorsunuz birlitke teyit edip Kadir abiye Son güncel durumu belirtip bu bakteriyel prostatit için test hazırlıkları kapsaminda bilgilendirmeyi foruma sabitletelim 2 hafta sonra bende ant.dan geleceğim zaten kimse vakit para kaybetmesin birbirimize yardimci olalim hocam. Bu arada havalar soğudu malum numuneleri vücut sicakliginzda 2 saat icinde ulastirin ki toplu tasima bu sureyi karsiliyor Ana kaptan aktarma yaparken konusmadan hizli davranin lab.in verecegi steril mendille elinizi temizleyip eldiven takın ki bulaş min. olsun. Biraz dağınık yazdım kusuruma bakmayın.Abdullahergn yazdı: ↑01.11.2024 - 15:31Teşekkür ederim Allah razı olsun.Bir de belki saçma bir soru olacak ama bilmediğimden soruyorum; doktor,örneği aldıktan sonra bir kaba falan koyuyor da öyle mi götürüyoruz? Muhtemelen aracım olmayacak,bu yüzden hemen götürmek şart mı,1 saate götürsek mesela sonuçlar yanıltıcı olur mu acaba?Yaralıyüz yazdı: ↑01.11.2024 - 15:20
1) lab ile muayenehane arası arabayla 20 25 dk çayyolu düzen sağlık grubu yazarsan bulursun
-
ProstatitOgrenci
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2024
2 farklı kültür testi yaptırmamız gerekiyor anladıgım kadarıyla, non selektif ve selektif, laba prostat sıvısı kültürü dememiz yeterli oluyor mu?
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Re: Kültür ve Pcr detayı
Basit olarak kolay anlaşılması adına,
1- Kültür için bakılacak 2 kategori var 1-Commensal bakteriler, ( Flora/Cilt bakterileri) 2-cybh bakterileri.
2- Cybh bakterileri ayrı ayrı özel kitlerde bakılır,üretilir.
İsim vermek gerekir tek tek.
Mycoplasma,Ureoplazma,trichomonas,gonore,klamidya,gardnerella. Kültür testi pozitif çıkarsa antibiogramı yapılsın diye söylenilmelidir.
3-Pcr yöntemi kültürden farklıdır dna aranır, antibiogram yani antibiyotik duyarlılık testi imkanı yoktur.
Yinede sadece cybh bakterilerine bakilsa yeterlidir candida dahil.
Prostat sıvısinı doktor kaba alır 2saat icinde laba gitmesi gerekir , idrar ve meniyi labta verirsiniz.
1- Kültür için bakılacak 2 kategori var 1-Commensal bakteriler, ( Flora/Cilt bakterileri) 2-cybh bakterileri.
Mycoplasma,Ureoplazma,trichomonas,gonore,klamidya,gardnerella. Kültür testi pozitif çıkarsa antibiogramı yapılsın diye söylenilmelidir.
3-Pcr yöntemi kültürden farklıdır dna aranır, antibiogram yani antibiyotik duyarlılık testi imkanı yoktur.
Prostat sıvısinı doktor kaba alır 2saat icinde laba gitmesi gerekir , idrar ve meniyi labta verirsiniz.
-
Abdullahergn
Kadir Hocam,kadir yazdı: ↑01.11.2024 - 21:54 Basit olarak kolay anlaşılması adına,
1-) Ben de cinsel geçmiş olmadığı için, kültürde sadece commensal bakteriler için olan kültürü versem, yeterli olur değil mi?
2-) Yine cinsel geçmiş olmadığı için,Pcr vermem gerekir mi?
3-) Lab'a gittiğimizde,meni ve idrardan kültür istediğimizi söylememiz yeterli olur değil mi? Bunlarda da ayrıntı vermemiz gerekiyor mu?
-
kadir
Cinsel bulaş olmadigından eminseniz cybh bakterilerine bakmaya gerek yok.
Non selektif ( Seçici olmayan) kültür vermeniz yeterlidir.
Kültürün hatalı olduğunu düşünürseniz Pcr ile çek etmenizde fayda vardır.
Non selektif ( Seçici olmayan) kültür vermeniz yeterlidir.
Kültürün hatalı olduğunu düşünürseniz Pcr ile çek etmenizde fayda vardır.
Kadir abi cok güzel özetlemişsin ben gittiğimde sadece mycoplazma icin kültür istemistim onlar icinde trichomanas ve gonore de calismislar ki pcr da bunlar zaten negatifti bende sorduğumda mycoplazma besi yerinde bu iki etkenide calisabiliyruz demişti dr, ama arastirdigimda seninkadir yazdı: ↑01.11.2024 - 21:54 Basit olarak kolay anlaşılması adına,
Yazdığın sonuca ulasmiştim gonore ve trichomanas için farkli besi yerleri daha garanti sonuç veriyormuş. Pcr ölü dahi olsa genetik kalinti var mi yok mu diyor kültür de de yok ya da var ama üreme olmadı gibi sonuç çıkıyor burda dr.lar uremediyse ab yazmiyor ya da kimisine göre olmasi bile yeterli simdi uremedi bağışıklığın düşünce firsat bulup ureyecektir diye ab yine yaziyor. Malum sivi verirken 3 damla zaten bir akmasi lazim kültürler icin 2 ila 5 damla min olmasi gerekiyor (mesala synevo da 5 defa 2,3 damla vermiştim ureaplazma ureme olmadi düzende ise Avni hoca bolca sivi getirdiginden ana kaptan hepsini besi yerine boca etmiştim 2.gun antibiogram yapılabilmıştı) Ana kaptan besi yerinde burası kesin dolayısıyla özellikle cok sivi gelmeyenler için ilkinde pcr ve yeterli sivi varsa önem sirasina göre non selektif kültür+ mycoplazma kültürü verilmesi sonra pcr sonucuna göre çıkan patojene uygun artik klamidya,gonore, trichomanas,gardnella, candida
kültürlerini verilmesi mantıklı görünüyor.
-
kadir
Aynen öyle @theloner kardeşim.
-
Abdullahergn
-
kadir