Orşit - epididimit nasıl geçer?

Hastalığın sebep olduğu belirti ve yakınmalara ait soru ve görüşlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
Fzt

Orşit - epididimit nasıl geçer?

Mesaj gönderen Fzt »

Bende yıllardır sağ testiste fındık büyüklüğünde bir yumru var, birkaç defa ultrason çektirdim ama bir şey çıkmadı. Çünkü hastaneye ne zaman gitsem testisler içeri çekiliyor küçülüyor. Ama evde ya da banyodayken salıyor kendini testis, kist daha da belli oluyor. Doktor bir şey yok diyor ama orşit olma olasılığı yüksek. Testisler hassas, dokununca ağrı oluyor. Özellikle sol alt köşeye dokununca. Bunun tedavisi antibiyotik demişti kadir abi ama bendeki orşit baya kronik boyutta ve büyük. Ayrıca peniste hissizlik mevcut, acaba orşit buna sebep oluyor olabilir mi ?
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Re: Orşit - epididimit nasıl geçer?

Mesaj gönderen kadir »

Olası Orsit tanı ve tedavisi için öncelikle fiziki muayene yapılır, ardından ultrason, idrar tahlili ,üretral sürüntü yada parça alınıp kültüre verilmesi teşhis için yapılacak olanlar arasındadır.
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

kadir yazdı: 03.10.2024 - 14:27 Olası Orsit tanı ve tedavisi için öncelikle fiziki muayene yapılır, ardından ultrason, idrar tahlili ,üretral sürüntü yada parça alınıp kültüre verilmesi teşhis için yapılacak olanlar arasındadır.
Elle muayene yapıldı abi, tanı konuldu ama doktorlar bir tedavi seçeneği söylemedi
dogukan1717
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen dogukan1717 »

Epididim kisti olabilir mi abi.bende ultrason da biteral epididim kislteri yazıyordu
Boğuldugunu sandığın her şey sana yüzmeyi öğretir.
bitmezderdim
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

Mesaj gönderen bitmezderdim »

Fzt yazdı: 03.10.2024 - 13:49 Bende yıllardır sağ testiste fındık büyüklüğünde bir yumru var, birkaç defa ultrason çektirdim ama bir şey çıkmadı. Çünkü hastaneye ne zaman gitsem testisler içeri çekiliyor küçülüyor. Ama evde ya da banyodayken salıyor kendini testis, kist daha da belli oluyor. Doktor bir şey yok diyor ama orşit olma olasılığı yüksek. Testisler hassas, dokununca ağrı oluyor. Özellikle sol alt köşeye dokununca. Bunun tedavisi antibiyotik demişti kadir abi ama bendeki orşit baya kronik boyutta ve büyük. Ayrıca peniste hissizlik mevcut, acaba orşit buna sebep oluyor olabilir mi ?
Gecmiyor sen de benim gibisin buhayat bize zulüm oldu reis zulüm
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

dogukan1717 yazdı: 03.10.2024 - 19:17 Epididim kisti olabilir mi abi.bende ultrason da biteral epididim kislteri yazıyordu
Oda olabilir, sizinki ele geliyor mu ?
dogukan1717
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen dogukan1717 »

Yok abi testisin üst kısmında benimki sarkinca falan gözükmüyor 1 usg de minimal epididim kistleri yazıyordu diğerinde de en büyüğü 5mm biteral epididim kistleri yazıyordu başka bisey çıkmadı sanada usg öneririm abi
Boğuldugunu sandığın her şey sana yüzmeyi öğretir.
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

dogukan1717 yazdı: 04.10.2024 - 14:50 Yok abi testisin üst kısmında benimki sarkinca falan gözükmüyor 1 usg de minimal epididim kistleri yazıyordu diğerinde de en büyüğü 5mm biteral epididim kistleri yazıyordu başka bisey çıkmadı sanada usg öneririm abi
Usg de bir şey çıkmıyor hocam çünkü ne zaman hastaneye gitsem testisler küçülüyor.