Duyarlı Antibotikle semptom artışı

Hastalığın sebep olduğu belirti ve yakınmalara ait soru ve görüşlerinizi bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
theloner
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Duyarlı Antibotikle semptom artışı

Mesaj gönderen theloner »

Geçmiş olsun arkadaşlar; prostat slvlm pcr da synevo lab.da ureplazma pavrum ve gardnella yakalamıştim. 5 kez farkli kültür denemelerime rağmen üretememistim böbrek taşı düşürürken düzende ureaplazma parvum üredi ve antibiogramima göre ureplazma için 4 haftalık Doksisiklin günlük 200mg + haftalik 1500 mg azitromisin antibiyotik harici 1 ad nac 600 (biofilm için), tadalafil 5mg (kanlanmayi artirmak), Quercetin gunluk 500 (sinerjik etki) ,daflon günlük 1000 (hemorid prostatitle oluştu damarlari genisletiyor) son olarak brolmelain 500mg etkileşim gözeterek başladım hepsinin karaciğerde metabolizma edilmesi korkutmadi değil 2 hafta da gardnella için 5 gün günlük 1200 mg im form klindamisin sonraki 7 gün boyunca günlük 1350 mg oral klindamisin planlamasi yaptım ve tedavimin daha ilk haftası bitmek üzere. Tedaviye baslamadan önce %95 dim yeni taş kum doktuğüm için tedavi oncesinde 20 lt 30 gün boyunca gilaburu suyu ictim evet taş düşürmede ve ağrı azaltmada bende cok etkili oldu. Hatta prostata biraz yüklendim ancak semtomda olumsuz değişen bisey olmadi ancak bir kere pcr da sinsi olan ureaplazma ve fırsatçı gardnella yakalamıştim yaptığım arastirmalara göre eradike edilmesi gerekiyordu . Ancak tedavimin 3.gunumde daha oncesinde hic hissetmedigim uyumama engel semptom artislarim oldu. Prostat yangısı, perineal ağrı, anal kasilmalar, göbek delik alti yanma,peniste batmalar,testiste ağrı yeni başladı taş düşürdükten sonra rahatsiz etmeyen yanma dışında işeme sorunum kalmadı, boşalma ve ereksiyon sorunum zaten yoktu. Günlük sıcak su rahatlatıyor ancak 2 gun bosalmasam semptomlar fırlıyor boşandıktan sonra rahatlıyorum. Duyarli anti kullanmama rağmen semptom artışını nasil değerlendirmek gerekir ? İlaç alımını bırakmalı mıyım yani öncesinde çok daha iyiydim bayağı zorlamaya başladı biraksam dirençli halede gelebilir. Bu durumu yaşayanlar yardimci olabilir mi ?
Yamtar
Hastalık Başlangıç Yılı: 2020

Re: Duyarlı Antibotikle semptom artışı

Mesaj gönderen Yamtar »

Bilimsel araştırmalara göre prostata penetrasyonu çok yüksek düzeyde olan bir Nsaiid antienflamatuvar ilaç kullandıktan sonra semptomlarım tavan yapmıştı ve bir müddet sonra bırakmak zorunda kaldım. Nedenini bilmiyorum böyle bir etki yaşamıştım.
theloner

Belki ağrıyı keser diye apranax Nsaii yuvarladim ama yok sıcak su biraz rahatlatıyor uyandığımda 0 semptomla mis gibi kalkıyorum mesane dolu olmasina rağmen sorunsuz tam bosaltiyorum akşama doğru yangı ve kasilmalar başlıyor yani tedaviye baslmadan önce çok çok iyiydim istemeden anksiyete oluştu acaba antibiogram yalandan mı yapıldı ve daha 5 haftam var. Gardnella tedavisini klindan iğne ile 5. ve 6. haftaya planlamistim doksisiklin azitromisin bu parazite etkili değil zaten acaba onlar mı çoğaldı ya da düzgün olan bagirsaklarim zaten tedaviye basladigimda dışkım parca parca oldu belki de bagirsaklarin verdigi bir inflamasyon yanıtı da olabilir Bu arada gpt den aldığım yanıt:

Tedavinin 3. gününden itibaren semptomların artması, özellikle prostatta şişme hissi, perineal ve bel ağrısı gibi belirtiler, tedavi sırasında vücudun enfeksiyona karşı gösterdiği bir yanıt olabilir. Bu, antibiyotiklerin etkisini göstermeye başladığı dönemde görülebilen bir "herxheimer reaksiyonu" gibi bir durum olabilir. Bu durum, bakterilerin ölmesi sırasında açığa çıkan toksinlerin kısa süreli bir semptom artışına neden olmasından kaynaklanabilir.

Sabahları semptomsuz uyanıp mesaneni rahatça boşaltabilmen, tedavinin genel anlamda işe yaradığını gösteriyor olabilir. Ancak semptomların akşamları artması, vücudun gün boyu devam eden inflamatuar yanıtının bir sonucu olabilir.

Bu belirtiler genellikle tedaviye devam ettikçe düzelir. Ancak bu durum 1-2 hafta içinde iyileşme göstermezse ya da semptomlar daha da kötüleşirse, doktorunla yeniden görüşüp tedavi protokolünde bir değişiklik yapılması gerekebilir.
BruceLee
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen BruceLee »

Antibiyotik kullanımı beyni etkiler mi?

Yapılan araştırma bağırsak mikroflorası (bağırsaklarda yaşayan yararlı bakteriler ve organizmaların yaşamalanı) ile sinir hücrelerinin gelişimi arasında bir ilişki ortaya koyuyor. Bağırsak mikroflorası, sindirim için gerekli yararlı bakterileri taşıyor. Özellikle antibiyotik kullanımı sonrasında, yararlı bakteriler azalıyor ve vücutta çeşitli yan etkiler baş gösteriyor. Bağırsak mikroflorası ile beyin arasında bir ilişki olduğunu savunan bir grup bilim insanı, farelerde yaptıkları deneylerde bu görüşlerini test ettiler.

Araştırmacılar, antibiyotik verilerek bağırsak mikroflorası neredeyse tamamen bakterilerden arındırılan farelerin, öğrenme ve hafıza ile ilgili yapılan davranış deneylerinde düşük performans sergilediklerini gözlemlediler.

Hafıza ve öğrenme konusundaki problemler beynin hipokampus adı verilen bölmesi ile ilgili olabilir. Normal şartlarda beynin bu bölgesinde yaşamın ileriki evrelerinde de yeni sinir hücreleri ortaya çıkıyor. Bu da beynin öğrenme faaliyetini geliştirmesi için önem taşıyor.

Antibiyotik verilen farelerin öğrenme testlerindeki zayıflıklarının bir kökeni hipokampustaki hücre yenilenmesinin bozulması olabilir. Tam da bu noktada farelerin beyinlerini inceleyen araştırmacılar yeni sinir hücrelerinin ortaya çıkışında bir azalma gözlemliyor. Peki nasıl oluyor da bağırsakta olan biten antibiyotik savaşları beyinde yeni sinir hücrelerinin ortaya çıkışını etkiliyor? Beyinle bağırsağın bağlantısını ne sağlıyor? Bu noktada akla vücut sıvıları, doğal olarak kan dolaşımı geliyor.

Bu izi süren araştırmacılar vücuttaki beyaz kan hücrelerinin sayısında da önemli oranda bir düşüş gözlemliyor. Bu durum acaba bağırsak ile beyin arasında kan hücreleri aracılığıyla bir iletişim mi var sorusunu getiriyor. Bu konuyu da sadece farelerin beyaz kan hücrelerini azaltarak inceleyen araştırmacılar, antibiyotik verilmeksizin, yani bağırsak mikroflorası değişmeksizin, beyinde hücre yenilenmesinin durduğunu gözlemliyor. Buna karşın antibiyotik kullanan farelere beyaz kan hücresi takviyesi yapıldığında da beynin eski işlevine döndüğünü gözlemliyor.

Neyse ki prebiyotik kullanımıyla beynin eski işlevlerine geri döndüğünü gözlemleyen araştırmacıların elde ettiği sonuçlar beyin ve bağırsak arasındaki ilişkiyi anlamamız konusunda önemli bilgiler sunuyor. Elbette burada saydıklarımız antibiyotik karşıtı bir lobi yaratmak şeklinde algılanmamalı. Bu araştırmalar, antibiyotik tüketiminin yarattığı yan etkileri öğrenmemiz konusunda yardımcı olup, bu yan etkilerin önlenmesi ve antibiyotik kullanımının nasıl daha etkili hale geleceğini anlamamıza katkı sağlayabilir.
memoo

Mesaj gönderen memoo »

Selam dostum, öncelikle geçmiş olsun. Bundan yaklaşık 3-4 ay önce bende, uzun bir zaman sonra PCR sonucunda etkin çıkan minosiklin ve ek olarak azitromisin kullandım. PCR sonucunda ureplazma ve mikoplazma çıkmıştı. Yaz başında şikatlerimde bir artış olduğu için sürece hızlıca başladım. Ancak, antibiyotiklerin yaklaşık 2. haftasının sonu 3. haftasının başı aralığında (5 haftaydı antibiyotik kürü) semptomlarda çok ciddi bir artış oldu. Anksiyeteden evde duramamaya ve kafelerde uzaktan işleri halletmeye başladım. Ama otururken bile kasıklara aşırı ağrı, doluluk hissi tavandı. Gene de kürü bitirdim ve yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra baya ciddi bir oranda rahatlama yaşadım ve ilaçtan önceki halden de iyi bir hale geldim. Şimdi, ödem sürecinde 2 ileri 1 geri şeklinde devam ediyor süreç, ama pozitif farklılığı görüyorum. Bu sebeple belki aynı durum sende de geçerli olabilir. Gene de doktora sormakta, anlatmakta fayda var. Uzmanı olmadığım konuda yanlış bir yönlendirme yapmak istemem. En azından benim hikayem bu şekilde. Tekrar geçmiş olsun.
theloner

memoo yazdı: 14.09.2024 - 23:08 Selam dostum, öncelikle geçmiş olsun. Bundan yaklaşık 3-4 ay önce bende, uzun bir zaman sonra PCR sonucunda etkin çıkan minosiklin ve ek olarak azitromisin kullandım. PCR sonucunda ureplazma ve mikoplazma çıkmıştı. Yaz başında şikatlerimde bir artış olduğu için sürece hızlıca başladım. Ancak, antibiyotiklerin yaklaşık 2. haftasının sonu 3. haftasının başı aralığında (5 haftaydı antibiyotik kürü) semptomlarda çok ciddi bir artış oldu. Anksiyeteden evde duramamaya ve kafelerde uzaktan işleri halletmeye başladım. Ama otururken bile kasıklara aşırı ağrı, doluluk hissi tavandı. Gene de kürü bitirdim ve yaklaşık 1 hafta 10 gün sonra baya ciddi bir oranda rahatlama yaşadım ve ilaçtan önceki halden de iyi bir hale geldim. Şimdi, ödem sürecinde 2 ileri 1 geri şeklinde devam ediyor süreç, ama pozitif farklılığı görüyorum. Bu sebeple belki aynı durum sende de geçerli olabilir. Gene de doktora sormakta, anlatmakta fayda var. Uzmanı olmadığım konuda yanlış bir yönlendirme yapmak istemem. En azından benim hikayem bu şekilde. Tekrar geçmiş olsun.
Cevabiniz moral verdi Hocam Cok teşekkür ederim umarım iyilesiriz neredeyse %95 ken bir anda belirtiler çıkınca yeni semptomlarda eklenince moralim bozuldu, bakteriostatik anbiyotik seçimi de olabilir tabiki doksisikli+azitro bunyemin telore edebileceğini dusunuyorum ama yinede tadalafil haricindeki takviyeleri keseceğim 1 hafta öyle deneyeyim yine dusmezse azitroyu doksisiklin bitimine eklerim. Minosiklin bulunmuyor diye biliyordum bende de duyarlı çıkmıştı hatta sipro yari duyarli haricinde hepsi ofloksasin dahil duyarlı çıkmıştı bu küre sıralı 2 kutu kinolon aliridm ama tarivid hicbiryerde yok artik. Hocam Dr.lar malum yarı duyarlı siproyu hala reçete etmeye çalışıyor, semptom yoksa ureaplazma da olsa antibiyotige gerek yok diyenle patojeninin temizlenmesi gerekir diyen dr.lar ayni hastanede.
Kurtulalimbiz2h
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

Mesaj gönderen Kurtulalimbiz2h »

Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun bir an önce sağlığımıza kavuşuruz. Yeni konu başlığı açmayı bulamadığım için buraya yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın. 45 güm önce korunmasız oral ilişki sonrası penis akıntısı başladı ilişkiden 3 gün sonra 1g novosef iğne ve 1 kutu tetradox kullandım iğneden sonra akıntım kesilmişti. Somraki süreçte ara ara idrarda yanma ve idrar yaptığımda rahatlamama hissim oluyordu dün dr zafer oymana gittim ve durumu anlattım neni muayne etti ilk aşamada sadece idrar tahlili sldı ve temiz dedi bana 5 tane genta iğne ve iğneden sonra 1 kutu biteral verdi. Erken zaamnda geldiğin için tedavin rahat olucak tarzı bi konuşma yaptı ama içimi rahatlatmak için mi bilmiyorum prostat sıvısına şuan bakmaya gerek olmadığını söyledi. İlaçlar bittikten sonra ne zaman dr a gitmem gerekiyor ve burdaki yazıları okudum yapmam gerekenin prostat sıvısına baktırmam pcr sürüntü vermem lökosit sayımı ve sıvıdaki bakterilere antibiyogram yaptırmak genç yaştayım abilerim kardeşlerim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ( şikayetlerim idarda yanma penis ucunda ve idrar sonrası penisimde idrar kalmış hissi)
theloner

BruceLee yazdı: 14.09.2024 - 22:47 Antibiyotik kullanımı beyni etkiler mi?

Yapılan araştırma bağırsak mikroflorası (bağırsaklarda yaşayan yararlı bakteriler ve organizmaların yaşamalanı) ile sinir hücrelerinin gelişimi arasında bir ilişki ortaya koyuyor. Bağırsak mikroflorası, sindirim için gerekli yararlı bakterileri taşıyor. Özellikle antibiyotik kullanımı sonrasında, yararlı bakteriler azalıyor ve vücutta çeşitli yan etkiler baş gösteriyor. Bağırsak mikroflorası ile beyin arasında bir ilişki olduğunu savunan bir grup bilim insanı, farelerde yaptıkları deneylerde bu görüşlerini test ettiler.

Araştırmacılar, antibiyotik verilerek bağırsak mikroflorası neredeyse tamamen bakterilerden arındırılan farelerin, öğrenme ve hafıza ile ilgili yapılan davranış deneylerinde düşük performans sergilediklerini gözlemlediler.

Hafıza ve öğrenme konusundaki problemler beynin hipokampus adı verilen bölmesi ile ilgili olabilir. Normal şartlarda beynin bu bölgesinde yaşamın ileriki evrelerinde de yeni sinir hücreleri ortaya çıkıyor. Bu da beynin öğrenme faaliyetini geliştirmesi için önem taşıyor.

Antibiyotik verilen farelerin öğrenme testlerindeki zayıflıklarının bir kökeni hipokampustaki hücre yenilenmesinin bozulması olabilir. Tam da bu noktada farelerin beyinlerini inceleyen araştırmacılar yeni sinir hücrelerinin ortaya çıkışında bir azalma gözlemliyor. Peki nasıl oluyor da bağırsakta olan biten antibiyotik savaşları beyinde yeni sinir hücrelerinin ortaya çıkışını etkiliyor? Beyinle bağırsağın bağlantısını ne sağlıyor? Bu noktada akla vücut sıvıları, doğal olarak kan dolaşımı geliyor.

Bu izi süren araştırmacılar vücuttaki beyaz kan hücrelerinin sayısında da önemli oranda bir düşüş gözlemliyor. Bu durum acaba bağırsak ile beyin arasında kan hücreleri aracılığıyla bir iletişim mi var sorusunu getiriyor. Bu konuyu da sadece farelerin beyaz kan hücrelerini azaltarak inceleyen araştırmacılar, antibiyotik verilmeksizin, yani bağırsak mikroflorası değişmeksizin, beyinde hücre yenilenmesinin durduğunu gözlemliyor. Buna karşın antibiyotik kullanan farelere beyaz kan hücresi takviyesi yapıldığında da beynin eski işlevine döndüğünü gözlemliyor.

Neyse ki prebiyotik kullanımıyla beynin eski işlevlerine geri döndüğünü gözlemleyen araştırmacıların elde ettiği sonuçlar beyin ve bağırsak arasındaki ilişkiyi anlamamız konusunda önemli bilgiler sunuyor. Elbette burada saydıklarımız antibiyotik karşıtı bir lobi yaratmak şeklinde algılanmamalı. Bu araştırmalar, antibiyotik tüketiminin yarattığı yan etkileri öğrenmemiz konusunda yardımcı olup, bu yan etkilerin önlenmesi ve antibiyotik kullanımının nasıl daha etkili hale geleceğini anlamamıza katkı sağlayabilir.
Güzel bir bilgi Hocam, evrim agaci ve barış Özcan'ın bu konu ile ilgili videosu izlemiştim. Mesala bagirsaginda candia hakim olan birinin canı sürekli hamur ve tatlı istiyor evet mikroplar secimlerimize etki ediyor. Sonuçta doksisiklin i sivilce için de alsaydim belki yine ayni belirtileri verecekti bağırsak florasi bozuldugu icin, ama kesin bildigim hissettigim tedavi oncesi bagirsaklar iyi hemorid 0 semptomlar 95 iyi iken tedavi basladiktan 3. Gün parçalı/ishal dışkı ile mide yanması ve ağrılar kasilmalarin topyekûn ortaya çıkması,anal kasilmalar ile ishalle hemoridin baş göstermesi bu durumu destekler nitelikte, eradikasyon saglayabilirsem bağırsaklar özel ilgi isteyecek anlaşılan belki de patojeni eradike ediyoruz ama bozulab florayi duzeltmedigimizde prostatite benzer sinirsel sorunlar devam ediyor da olabilir ancak prostatta yangı şişlik ödem vs olmamasi bu düşünceyi destekler nitelikte
theloner

Kurtulalimbiz2h yazdı: 15.09.2024 - 11:42 Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun bir an önce sağlığımıza kavuşuruz. Yeni konu başlığı açmayı bulamadığım için buraya yazmak zorunda kaldım kusura bakmayın. 45 güm önce korunmasız oral ilişki sonrası penis akıntısı başladı ilişkiden 3 gün sonra 1g novosef iğne ve 1 kutu tetradox kullandım iğneden sonra akıntım kesilmişti. Somraki süreçte ara ara idrarda yanma ve idrar yaptığımda rahatlamama hissim oluyordu dün dr zafer oymana gittim ve durumu anlattım neni muayne etti ilk aşamada sadece idrar tahlili sldı ve temiz dedi bana 5 tane genta iğne ve iğneden sonra 1 kutu biteral verdi. Erken zaamnda geldiğin için tedavin rahat olucak tarzı bi konuşma yaptı ama içimi rahatlatmak için mi bilmiyorum prostat sıvısına şuan bakmaya gerek olmadığını söyledi. İlaçlar bittikten sonra ne zaman dr a gitmem gerekiyor ve burdaki yazıları okudum yapmam gerekenin prostat sıvısına baktırmam pcr sürüntü vermem lökosit sayımı ve sıvıdaki bakterilere antibiyogram yaptırmak genç yaştayım abilerim kardeşlerim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ( şikayetlerim idarda yanma penis ucunda ve idrar sonrası penisimde idrar kalmış hissi)
Gecmis olsun kardesim prostatit hakkinda genel bilgiler sekmesine girersen orda en uste yeni başlık var ordan açarsan size daha faydali olur. Bulaşiniz yeni olmuş bence en doğrusu pcr ve kültür destekli dogru antibiyotik tedavisi, 3. Nesil seftriakson iyi gelmiş akintinizi kestiğine göre ben yilalr once 10 igne ile ayni ilacla akut durumdayken kurtulmuştum dolayisiyla hız bu zamanda önemli gecmis olsun
Kurtulalimbiz2h
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

Mesaj gönderen Kurtulalimbiz2h »

Tesekkur ederim 10 iğne ile akut durumdayken kurtulmuştum derken kaç gün sonra tedaviye başlamıştınız bide 10 novosef iğne mi 10 genta iğne ile mi kurtuldunuz niraz daha açıklayabilirmisiniz
theloner

Tedavimin 2 haftasinin baslangicinda Doksisiklin ve azitromisin, tadalafil harici diğer ilaçları kestim koşu ve sıcak suya devam bu hafta semptomlarimda duzelme azalma olmaz ise azitromisini de kesip doksisiklin bitimine ekleyeceğim bakalim neler olacak
theloner

Arkadaşlar tedavimin 7. gününden itibaren doksisiklin azitromisin ve tadalafil haricindeki aldığım nac 600,daflon, Quercetin ve brolmelain kestim hergun sicak su oturmasi ve 5 km koşuyorum ve semptomlarim aynı gün inişe geçti ve rahatladim travmasiz boşalmak bana iyi geliyor 2 günde bir. Ya kestiklerim semptomlari firlatti ya da herxheimer durumu. Kinolon kullanmadan temizlenir umarımKENDİ ANTİBİOGRAM SONUCLARİNİZA GÖRE DUYARLİ ANTİBİYOTİK KULLANIN PARTNERİNİZİN BİLE ANTİBİOGRAM SİZE UYMAZ (Bu durum artik defalarca üreme saglanamazsa son çare yonelinir. Pcr için tek damla yeterli ama kültürler icin min 2-3 er damla verin. Bir de ilaçların pik zamanına denk getiriyorum sicak suya oturmadan önce selülit masaj aletleri var düşük ayarda perineal bölgeye uyguluyorum iyi geliyor ama kasmaya başladığınız an bırakın titreşim az olmalı. Mümkün suretle mide koruyucu süt ve ürünleri bu süreçte sindirimi zor kırmızı et vitamin takviyeleri kullanmayın probiyotiklerin antibiyotiklerin emilimini olumsuz etkiliyor zorundaysaniz proton inhibitörü kullanacaginiz antibiyotike göre dozaj ayarlamasi yükselme etkisinde yapilmalidir. Chat gpt ye cok guvenmeyin çelişkili ve yanlis
cvplar verebiliyor halüsinasyon sorunu mevcut ancak onu bile siz egitirseniz doğru kaynaklarla güzel bir yoldaş ben bu teknolojinin yakın zamanda op. olmayan dr.larinda işini ellerinden alacağını düşünüyorum. Gpt 4 O Ücretli versiyonu çok stabil mesala bu formda Kadir abinin yazdıklarının özetlerini çıkardım ve akademik makalelerle destekledim kişisel sağlık asistanim. Olur da bir ihtimal bu tedavimden sonuç alamazsam ve uzun süre antibiyotik kullanimi sonucu vücuduma süre verip (kultur icin min 10 gün kisa donem antibiyotik kullanimi 3 gun yeterli, pcr sağlıklı sonuç için 1 ay (ölü dna kalintilari riskinden) sonra semptomlarimda iniş olmaz ve patojen yakalayamazsam ampirik tedavi ye yönelmek zorunda kalirsam teoride öğrendiğim mikroskop edinip lökosit takibimi kendim yapacağım. Arkadaşlar kendinizi umursayin ve egitin kendinize güvenin öyle ya da böyle yeneceğiz ve bağırsakları düzeltip inflamatuar beslenme sürecine keyifle geçecegiz bir sekilde bu hastalikla yaşamayı öğrenmek zorundayız.
yenicezseni
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen yenicezseni »

Hocam geçmiş olsun ,teşekkurler tavsiyeler icin .Mikroskop edinmek derken mikroskop mu satin alacaksiniz ? Eğer öyleyse nasil.bir mikroskop iş yapar ? Veya para karsiligi mikroskop kullanabilecegimiz yerler biliyor musunuz acaba ?
tenistopu

Mesaj gönderen tenistopu »

Aynen bi tane mikroskop alicam , chat gpt de var özel asistanim dimi ? .... Arkadaşım, hadi tıp ya da mikrobiyoloji okuyup yıllarca hizmet vermeyi geçtim, anatomi bilgisi olmayan biri (mesela ben prostatın nerede olduğunu 40 yaşında öğrendim) bir mikroskopla bu işi evde çözecek. Varsayalım ki bu olay bu kadar basit. Peki, içinde hem laboratuvar, hem üroloji bölümü olan, hatta hormon tedavisi sağlayan özel klinikler var. Madem bu kadar basit, bu klinikler neden bu hizmeti vermiyor? Maddi durumu olan ve bu rahatsızlığı yaşayan insanlar da var; 10-20 bin euro verip acil tedavi olmak isteyenler mevcut. Hatta hastane odaları olan, hastaların yatırılıp damardan ilaç alarak hızla tedavi olduğu klinikler bile var. Avrupa da dahil dünyada neden böyle bir şey yok? Bu insanlar bu kadar mı beceriksiz ya da cahil? . Yada senin bildiklerini onlarmi bilmiyor ? .
yenicezseni

Hocam forumda kendi kendinin doktoru olup iyileşen tonla insan görmedik mi bu forumda ? Neden arkadaşımızın moralini bozuyorsunuz ? "apo." nickli kullanici böyle kendi miktoskobuyla lökosit takibi sonunda iyilesti mesepa en basitinden.Evine kendi klinigini kurdu bir diger deyişle.Ayrica evet gercekten de bu lanet olasi doktorlarin %95i bu hastalikta hiçbir işe yaramiyor.Ben 15 uro , 2 enfeksiyon , 2 genel cerrahtan alamadigim bilgileri burdan aldim en basitinden.
theloner

tenistopu yazdı: 18.09.2024 - 12:59 Aynen bi tane mikroskop alicam , chat gpt de var özel asistanim dimi ? .... Arkadaşım, hadi tıp ya da mikrobiyoloji okuyup yıllarca hizmet vermeyi geçtim, anatomi bilgisi olmayan biri (mesela ben prostatın nerede olduğunu 40 yaşında öğrendim) bir mikroskopla bu işi evde çözecek. Varsayalım ki bu olay bu kadar basit. Peki, içinde hem laboratuvar, hem üroloji bölümü olan, hatta hormon tedavisi sağlayan özel klinikler var. Madem bu kadar basit, bu klinikler neden bu hizmeti vermiyor? Maddi durumu olan ve bu rahatsızlığı yaşayan insanlar da var; 10-20 bin euro verip acil tedavi olmak isteyenler mevcut. Hatta hastane odaları olan, hastaların yatırılıp damardan ilaç alarak hızla tedavi olduğu klinikler bile var. Avrupa da dahil dünyada neden böyle bir şey yok? Bu insanlar bu kadar mı beceriksiz ya da cahil? . Yada senin bildiklerini onlarmi bilmiyor ? .
Sizi anlıyorum imkanlarim ölçüsünde hastalığıma odaklandım. Bakteriyel prostatitte bu benim yolum bir öneriniz varsa dinlerim ama bu yaklaşımınız size de zarar verir okuyan hastaların özellikle genç kardeşlerimizin iyileşeceklerine olan inançlarına da ... Ve lütfen rica ediyorum bir katkınız olmayacaksa siteminizi de kendinize saklayın.
tenistopu

Mesaj gönderen tenistopu »

Arkadaşlar, sanırım ya siz beni yanlış anlıyorsunuz ya da ben kendimi doğru ifade edemiyorum. Yani ne demeliydim? "Amazon'da 100 dolara mikroskop satıyorlar, hadi alalım, sonra reçete yazamadığımız için bir tanıdık eczacı veya doktor buluruz, antibiyotikleri de ona yazdırırız." Bu mantıklı bir şey mi? Apo isminde biri yapmış, iyileşmiş; kızılcık şerbeti içip iyileşen de var, plasebo ilaç alıp iyileşen de. Ben kimsenin moralini bozmak istemem. Genç bir adamsın, sabah aslanlar gibi kalkıp 5 km koşmuşsun, mücadeleci bir ruhun var , arastiriyorusun da . Ben tüm kalbimle senin bünyenin bu hastalığı yeneceğine inanıyorum , Sağlıklı kal.
theloner

Teşekkür ederim 40 yaşındayım pek genc sayılmam artık ama acımdan büyük umudum var ve açıkçası daha kötü zamanlarim oldu hayatimda bir şekilde ayağa kalktim.
theloner

Tedavimin 2. Haftasinin sonlarina geldim duyarlı ilaclar ve tadalafil dışında birşey kullanmıyorum şuanda sicak su oturmasindayim ve evet hemoridin verdiği semptomlar hariç (anal kasma ve makatta yanma gaitanin asidik yapısından alevlendi dışkılama sonrası) ilaçların olumlu etkilerini hissetmeye başladım prostait semptomlarindan olan (perineal ağrı, sinir elk. iletiminden kaynaklandığını düşündüğüm ve öne eğilirken mesane sol üst kısımdan penis başına kadar keşfettiğim yanma hissi hepsi geçti) mide yanması doksisiklinin yan etkisi, grip olmuş gibi hafif baş ağrısı ışık hassasiyeti ve deri renk hassaslığı dışında yan etkim yok, emilimi maksimize etmek için mideye yonelik proton pompası tarzı birşey kullanmiyorum ancak ilactan 3 saat sonra 1 çay kaşığı karbonatli su uyku öncesi rahatlatıyor. Daha onumde 4 hafta var. Koşmak ve p. masaj cok iyi geliyor arkadaşlar açıkçası ilaç kullanirken masajin olumlu etkilerini yaşıyorum. Ayrıca Prostat masaj aleti sipariş ettim sex toys değil sadece erkeklerin kullanabileceği anotomiye uygun bir süre kullandiktan sonra fikirlerimi paylaşırım. Tek anlam veremediğim 2 ay önce ureterorinoskopi den son anda kurtuldugum 5mm böbrek tasimin takıldığı mesane giriş yeri ara ara hala ağrıyor. Herkese şifa diliyorum.
theloner

Evet arkadaşlar normalde 4. Hafta doksisiklin+azitromisin tedavimi sonladiracaktim ancak eşimin kültüründe ureaplazma tekrar uredigi için ilişkiyi tamamen korunmalı dahi kestik ve önerilerle 2 hafta daha uzattım. 5. Haftamda %90 iyiyim %10 bence antibiyotiklerin yan etkisi sonuçta sinirlere etki ediyor umudum atom bombasi olarak nitelendirdigim kinolonlara gerek kalmadan patojeni eradike etmek. Oldukça kaliteli ve anotomiye uygun almış oldugum prostat masaj aleti (pornolarda kuduruyorlar ancak hissi hoşuma gitmedi link istemeyin made in china şansıma abd den elden geldi) sıcak suyun içinde pik zamanlarda 15 dk haftada 2 uyguladim ilaçların penatrasyon etkiler mi bilemem ama bende self masaj kadar etkili olduğunu düşünmüyorum belki de ön yargim malum hepimiz bir garip olduk götümüzle fazla işli dışlı olmaktan yalniz alet sıvı getiriyor birkac damla "mezi" de olabilir. İnflamatuar beslenme süreci için can atıyorum psikolojik olarkta iyiyim hergun boşalan ben evet 40 yasindayim ve hergun istiyordum Antalya gibi bir yerde haftada 2-3 düşürdüm his ve tazyik miktar muazzam + 5mg tadalafil etkisi. denize değil ormana kaçıyorum :). Son iki hafta dozaj olarak doksisiklin günde 2 azitroyu 1000+ 500mg lar seklinde aldım. İshal yok artık vucut alisti ancak beslenmenin önemini yazmama gerek yok haliyle asitli dışkı olmadığından hemoridler küçülmüş makat merkezli problemler bitti. 3 günde bir aralikli ortalam 170 nabizla 10 km aralikli koşuyorum. İlac bitiminden 2 hafta sonra pcr ve kültür için Ankarada Avni Hocaya tekrar gideceğim. Bu arada öğrendiğim bir husus kondom cikarmadan önce ozellikle bu dönemde apış arasi vs. antiseptik temizliği yapıp sonra cıkarmanizdir ufak ama önemli bir detay. Bakterilerin çoğalmasını engelleyen etken maddeler kullanildiginda semptomlariniz azalması için acele etmeyin.
theloner

Ayrıca gozlemlerimden azitromisin spermde sarımtrak yapabiliyor ve sıcak su oturmasini mesanenizi de kapsayacak şekilde sıcaklığı 40c süre 20dk ve günde 2 den fazlayi gecmesin spermde anormalliklere sebebiyet veriyor pıhtımsı parçacik gibi bunlari kendimde dene yanıl gözlemliyorum kendi kendimizin en başta dr. olacağız umursamamak ile ilgilenmek arasindaki ruhsal dengenin önemli olduğunu düşünüyorum.
yenicezseni

Hocam buarada bol bol probiyotik kullaniyorsunuz değil mi ?
theloner

yenicezseni yazdı: 09.10.2024 - 13:12 Hocam buarada bol bol probiyotik kullaniyorsunuz değil mi ?
İnflamatuar beslenme süreci haricinde almayi düşünmüyorum ab alirken almiyorum , onlarin yerlesmesi adapte olmasi florada etkin olmasi 2 yılı bulan uzun bir süreç mikrobiyota testleri zaten cok pahalı ve antibiyotik kullanirken etkinliginin az olacağıni düşünüyorum ancak grupta aylarca ab alanlar ve probiyotik kullananlar var. çünkü bagirsaklarim beslenmeme dikkat edersem güzel çalışıyor sporun da etkisi var. Ancak bagirsaklarimi iyi hissetmeseydim doğru zamanda kullanirdim örneğin tedavinin başında tek doksisiklin mafetmisti öksürükten egsozdan kacak da yapmıştı af edersin bu sebeple panik yapıp başlık actim simdi arkasina 1000 mg azitromisin bile etkilemedigi gibi koşuyorum. Şuan iyi giderken ilk haftada aldigim tadalafil hariç (nac,daflon, Quercetin vs) tekrardan almayacagim. Sonuc alirsam ki zamana ihtiyac var önümüz de zaten kış belli eder deneyimlerimi olumlu olumsuz mutlaka paylaşacağım.
yenicezseni

Tmmdir hocam
theloner

Bugun itibariyle 6 haftalik tedavimi bitirdim 4 haftalikken uzatmamin sebebi korunmali dahi olsak esimde ureaplazma üreme oldugu icin (ÖNEMLİ BİR HUSUS SİZDE UREME OLMUYORSA PARTNER ANTİBİOGRAM SON ÇARE OLMALI BEN 5. DE YAKALADİM, AYNİ LAB.DA PARTNER ANTİBİOGRAMİ İLE SİZİNKİ COK FARKLİ SONUÇLAR ÇIKIYOR) ki risk almayip komple iliskiyi kestik. kültür ve pcr için 2-3 hafta dinlenmeye gectim. 10 gün Gazlıgölde kaplicalara gideceğim ve sadece probiyotik alacağım beslenmeden asla taviz yok bu sayede iğrenç şekeri de biraktim sigara azalttım. İnsallah eradike olmuştur sonra Avni hoca düzen lab. Bu arada %95 iyiyim %5 lik sinirsel semptomlarim ab etkisi oldugunu düşünüyorum. Son 2 gün doksisiklin alimini 2(sabah,)+1(akşam) x1 şeklinde aldım Beslenmeye %100 riayet ettim. Yalniz 2 gun once gaza gelip 15 km hizli tempo yürüyüş sonrasi sol ayak bilek tendon zarar gördü ancak soğuk kompresle toparladim sayılır lutfen ab doneminde nabzinizi yukseltmek terlemek onemli ama kaslarinizi ASLA zorlamayın kinolon kullanmasaniz dahi. Gelişmeleri yine buradan yazarım inşallah iyilesirsen hepsini toparlayacagim. Özelden yazan arkadaslarim bende sizin gibi bu formu okuyarak kendime gore uyarlamalar yaptim zor durumlarda Kadir abiden destek aldım, bu işin peşini birakmaya niyetim yok bolbol makale okuyun örneğin lökositin önemli veya önemsiz olduğunu belirten calismalar oldugu gibi ureaplazma parvum suşunun (urealyticum da hem fikirker) prostatit etkeni olduğuna ya da olmadığına dair çalışmalar da mevcut pubmed reddit güzel kaynaklar var. Bir nevi doğal seçilim gibi düşünün kendi kendimizin dr.u olacağız başka yolu yok. Artık şu nefsimize de hakim olacağız perhiz onemli