Geçmiş olsun herkese, geçmiş hikayemi hatırlayanlar olacaktır, özetle prostat sıvimdan synevo pcr sonucunda ureaplazma parvum ve gardnella yakalanmıştı. Bende 1-2 damla getirebildigim slvldan,meni, idrar defalarca kültürde üreme olmadı, partnerime yaptırdığımda üreme oldu son çare onun sonuçlarına göre anbiyotik basladigim ayni gün kabus gibi 5mm böbrek taşım mesane girişinde takılı kalmış acısını tarif edemem 3 hafta slkl takip ve güçlü çabalarimla sancılı bir süreç hatta işemede zorluktan sol böbrek şişmeye başlamıştı ureterorinoskopi ameliyat için gün almıştım ki çok şükür 23. günün sonunda taşı düşürdüm. Kalsiyum oranı düşük oldugundan röntgen ve ultrasonda değil tomografi de görülmüştü ve hala biraz kum var. Öncelikle 40 yasindayim ve ailemde dahil kimsede taş/kum hikayesi yok ancak ureplazma ozellikle pavrum suşunun böbrek taşı oluşumunda sorumlu olduğu çalışmalarını okudum ! Ankara da Avni Hoca da muayene oldum genel yaklaşımı iyi sıvı alması muazzam ıslak mikroskop incelememde bol lökosit gördük. İşeme testi slnlrda, hacim 27 cc elle muayene yumuşak ancak muayenede araya çok kişi giriyor ya da bana denk geldi telefon sünnet derken pek verim alamadım ancak şuana kadar en iyi dr a rastladım taş hemoroid prostatit kombo benzer semptomlar. İlk gün prostat sivim şelale gibi geldi çok şaşırdık ki 2 gunde 1 mutlaka boşalırım
Böbrek taşı ve Sonunda üreme oldu.
Böbrek taşı ve Sonunda üreme oldu.
https://hizliresim.com/r3l3ku0
Geçmiş olsun herkese, geçmiş hikayemi hatırlayanlar olacaktır, özetle prostat sıvimdan synevo pcr sonucunda ureaplazma parvum ve gardnella yakalanmıştı. Bende 1-2 damla getirebildigim slvldan,meni, idrar defalarca kültürde üreme olmadı, partnerime yaptırdığımda üreme oldu son çare onun sonuçlarına göre anbiyotik basladigim ayni gün kabus gibi 5mm böbrek taşım mesane girişinde takılı kalmış acısını tarif edemem 3 hafta slkl takip ve güçlü çabalarimla sancılı bir süreç hatta işemede zorluktan sol böbrek şişmeye başlamıştı ureterorinoskopi ameliyat için gün almıştım ki çok şükür 23. günün sonunda taşı düşürdüm. Kalsiyum oranı düşük oldugundan röntgen ve ultrasonda değil tomografi de görülmüştü ve hala biraz kum var. Öncelikle 40 yasindayim ve ailemde dahil kimsede taş/kum hikayesi yok ancak ureplazma ozellikle pavrum suşunun böbrek taşı oluşumunda sorumlu olduğu çalışmalarını okudum ! Ankara da Avni Hoca da muayene oldum genel yaklaşımı iyi sıvı alması muazzam ıslak mikroskop incelememde bol lökosit gördük. İşeme testi slnlrda, hacim 27 cc elle muayene yumuşak ancak muayenede araya çok kişi giriyor ya da bana denk geldi telefon sünnet derken pek verim alamadım ancak şuana kadar en iyi dr a rastladım taş hemoroid prostatit kombo benzer semptomlar. İlk gün prostat sivim şelale gibi geldi çok şaşırdık ki 2 gunde 1 mutlaka boşalırım
3 gün sonra test kaplarini da alarak yine slvl aldırdım (bunlarin hepsi için 2000tl) Düzendeki ilk testimde bol slvlLı ornegimde nihayet üreme oldu, Antibiogram sonuclarima göre ureplazma için doksisikline, josamycn, ofloksasin, eritromisin, minosiklin, azitromisin, roxitomycin duyarlı CİPROFLOKSASİN! dirençli sonucu geldi. Böbrek taşı düşürmeden once yaptigim küre göre bio film çözmeye yardımcı olan NAC 600, kanlanma için tadalafil, damarları genisletmek icin hemoroidimde var Daflon eklemiştim. Gpt ye göre prostat dokusuna nüfus etmesi ile alakalı ; doksisikline iyi (daha once kullanip 2 hafta semptomlarimda gerileme olmamıştı ama duyarlı çıkmış sanırım dozaj yada süre ile alakalı), josamycn orta, azitromisin (bunu da ilk baslarda 1500mg tek doz kullanmıştım) orta, minosiklin iyi, ofloksasin çok iyi, roksitromosin ve eritromisin orta sonuçlarına ulaştım. Gardnella firsatcisi için Flagyl tamam o cepte, Ureaplazma parvum için tecrübeli forum uyelerimizden tedavi kürü önerebilir misiniz tabiki enfeksiyon dr na danisacagim ancak malum hepimiz hastanelerde slklntlLari biliyoruz basit böbrek taşı icin 3. gidisimde 3.dr düşürdüğümü anladı acilde ! Genelde 4-6 hafta tedavi süreci öneriliyor ancak Kadir abinin ureplazma icin 2 hafta oral ilac kullanip iyilestigini de okumuştum yani bu süreçte serum invaz icin girisimde bulunayim mi, Nasil bir kürleme sıralama tavsiye edersiniz ? Partnerim kendi antibigramina gore 2 hafta tedavi olacak malum onlarda prostat yok. 2 hafta fanfinifinfon yasak. Ucu top gibi tabanca seklinde ucuz masaj aletleri var ağrılarima iyi geliyor ilac pik zamanı sicak su sonrasi da kullanacağım. tedavimin 10 günlük kısmı afyon kaplicada yapacagim zira sol böbrekle mesane arasinda qhala az kum kalmış . Hali hazırda semptomlarim : Makat bıçak batması gibi agri, Penis başından ani anlık ayak uçlarına giden sinirsel ağrı, bağırsaklar ve erkesiyon normal, bosaldiktan sonra hafif yanma, penis ucu hafif kızarık bazen sivazlamada yanma sonrası seffaf slvl, halsizlik, bel ağrısı, idrardan sonra yanma makatı altı düşük arabayla kasisten geçer gibi kasıyorum ancak bunu patojenin yuvalandigi prostst dokusundaki sinirlere yaptığı baskı hasardan olacagini tahmin ediyorum. bu semptomlar sürekli değişiyor zaten. Tedavim bittikten sonra prostat sıvısı anında lökosit,pcr ve non selekttif kültür ile mycoplazma ailesi kültür yaptirip negatif olmasindan sonra antiinflamatuar Kadir abi beslenme sürecine geçeceğim ve mevcut durumumu faydalanilmasi icin paylasimima devam edeceğim. Böbrek taşı beni cok hirpaladi düşüncelerimi toparlamakta zorlanıyorum zaten yazilarimdan fark ediliyor lutfen kusuruma bakmayın.
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Re: Böbrek taşı ve Sonunda üreme oldu.
Değerli kardeşim mikoplazma suşları için kültür antibiogram yaptırıp duyarlı antiyi kullanmıştım ben.
Seninde antibiograma göre kullanmani öneririm.
Seninde antibiograma göre kullanmani öneririm.
Teşekkür ederim Kadir abi, arkadaşlar ofloksasin etken maddeli oral form tr genelinde toplatilmis zaten depolarda da artık yok belki birkac eczanede elinde kaldiysa bulabilirsiniz tavsiyem antibiogram yaptiriken oksofloksasin calismasinlar levofloksasin ve moxifloksasin de calissinlar yan etkilerinini mutlaka araştırın, surecime antibiogramıma duyarli prostat penetresi florokinolondan sonra en yüksek olan doksisiklin ile başlamaya karar verdim
Doksisiklin penetresi bactrim etkenlerinden daha iyi geçiş yapıyor ayrica antibiogram sülfametoksazol calisilmamis bana tek seçenek 4 hafta doksisiklin+azitro 2 hafta minosiklin+klindamisin gibi görünüyor