Sperm testtinde lökosit baktırmak
Sperm testtinde lökosit baktırmak
Dün doktora gittim prostat sıvısından lökosit baktırmak istediğimi söyledim doktorda masajla bi kaç damla çıkıyor biz sperm testi yapalım orada lökositte görülür dedi. Doktora uyup sperm tahlili mi yaptırmalıyım yoksa başka doktora mı gitmeliyim?
Re: Sperm testtinde lökosit baktırmak
Sperme karışan prostat sıvısının prostatın sağlam kısmından gelen salgı olduğunu düşünüyorum. Bizim sıkıntımız kapalı odacıklarda biriken atılamayan enfeksiyonlu kısım olduğu için prostat masajı ile alınacak sıvının tahlil açısından daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Tabi ne kadar bilimsel bir fikir onu bilmem. Doktarlarımız her şeyin en iyisini bilir (!)
-
tenistopu
Avrupa ve Kuzey Amerika (USA ) üroloji kılavuzları bunu öneriyor. Buda linki : https://uroweb.org/guidelines/urologica ... -guideline
Bu uluslararası kabul gören bir tıbbi kılavuz .Her seferinde doktorlarla pazarlık yapmak ya da onların keyfi kararlarına uyum sağlamak zorunda değiliz. Kılavuzlar, etkinliği kanıtlanmış olan Stamey testini öneriyor. Bu zamana kadar hukuki bir adım atılmalıydı, çünkü herhangi bir patojen tespit edilmeden yazılan geniş spektrumlu antibiyotikler nöropatik rahatsızlıklara yol açabiliyor. Bu durum, 2019 yılında Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) sayfasında da yer alıyor.
Bu uluslararası kabul gören bir tıbbi kılavuz .Her seferinde doktorlarla pazarlık yapmak ya da onların keyfi kararlarına uyum sağlamak zorunda değiliz. Kılavuzlar, etkinliği kanıtlanmış olan Stamey testini öneriyor. Bu zamana kadar hukuki bir adım atılmalıydı, çünkü herhangi bir patojen tespit edilmeden yazılan geniş spektrumlu antibiyotikler nöropatik rahatsızlıklara yol açabiliyor. Bu durum, 2019 yılında Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) sayfasında da yer alıyor.
Bunu doktora kendi agzimla soyledim abi ama adamlar seyine takmiyor bana bir dr ilk cipro verdi hocam once patojeni bulsak ona gore kullansam dedim test yapsak ne olacak zaten temiz cikacak hem cipro genis spektrumlu dedi ondan sonra ben daha kotu oldum birde eswt yapti yvsk oda daha kotu yaptitenistopu yazdı: ↑20.08.2024 - 15:21 Avrupa ve Kuzey Amerika (USA ) üroloji kılavuzları bunu öneriyor. Buda linki : https://uroweb.org/guidelines/urologica ... -guideline
-
tenistopu
Stamey testi, üroloji alanında prostat bezinin enfeksiyon kaynaklı hastalıklarını, özellikle prostatit (prostat iltihabı) teşhis etmek için kullanılan bir testtir. Bu test, prostat bezindeki enfeksiyonu ve iltihaplanmayı belirlemeye yardımcı olur ve farklı idrar örneklerinin değerlendirilmesi ile yapılır.
Stamey testi, dört aşamalı bir işlem içerir:
İlk idrar örneği (VB1): Hasta idrar yapmadan önce bir miktar idrar örneği alınır. Bu örnek genellikle üretra ile ilgili bir enfeksiyon olup olmadığını belirlemek için kullanılır.
Orta akım idrar örneği (VB2): İdrar yaparken ortasından alınan bir örnektir. Bu örnek, mesanedeki bir enfeksiyon olup olmadığını gösterir.
Prostat masajı sonrası sıvı (EPS): Prostata masaj yapılarak alınan prostat sıvısıdır. Bu, prostatta bir iltihap olup olmadığını belirlemek için kullanılır.
Prostat masajı sonrası idrar örneği (VB3): Prostat masajı sonrasında alınan idrar örneğidir. Prostat sıvısındaki enfeksiyonun idrar yoluna geçtiği durumları değerlendirmek için kullanılır.
Bu test sonucunda prostatın iltihaplı olup olmadığı ve bakteriyel bir enfeksiyonun varlığı saptanabilir. Özellikle kronik prostatit tanısında önemli bir yer tutar.
Chat gpt den alıntı.
İlk idrar örneği (VB1): Hasta idrar yapmadan önce bir miktar idrar örneği alınır. Bu örnek genellikle üretra ile ilgili bir enfeksiyon olup olmadığını belirlemek için kullanılır.
Orta akım idrar örneği (VB2): İdrar yaparken ortasından alınan bir örnektir. Bu örnek, mesanedeki bir enfeksiyon olup olmadığını gösterir.
Prostat masajı sonrası sıvı (EPS): Prostata masaj yapılarak alınan prostat sıvısıdır. Bu, prostatta bir iltihap olup olmadığını belirlemek için kullanılır.
Prostat masajı sonrası idrar örneği (VB3): Prostat masajı sonrasında alınan idrar örneğidir. Prostat sıvısındaki enfeksiyonun idrar yoluna geçtiği durumları değerlendirmek için kullanılır.
Bu test sonucunda prostatın iltihaplı olup olmadığı ve bakteriyel bir enfeksiyonun varlığı saptanabilir. Özellikle kronik prostatit tanısında önemli bir yer tutar.
Chat gpt den alıntı.
abi devletemi gittin
buna bildiğim kadarı ile 4 kap testi de deniyor gittiğim tüm doktorlara söyledim ama hepsi meni idrar kültürün temiz deyip başından savdıtenistopu yazdı: ↑20.08.2024 - 17:45 Stamey testi, üroloji alanında prostat bezinin enfeksiyon kaynaklı hastalıklarını, özellikle prostatit (prostat iltihabı) teşhis etmek için kullanılan bir testtir. Bu test, prostat bezindeki enfeksiyonu ve iltihaplanmayı belirlemeye yardımcı olur ve farklı idrar örneklerinin değerlendirilmesi ile yapılır.
Chat gpt den alıntı.
4 kap testini tarif ediyor. Doktorum işlem uzun olduğu için tercih edilmediğini sadece 2 kap (prostat sıvısı alıp ardından idrar vermek) testini yaptıklarını söyledi
-
tenistopu