Mastürbasyon ve Bakteriyel K. Prostatit?
Mastürbasyon ve Bakteriyel K. Prostatit?
Merhabalar arkadaşlar. Birkaç hafta önce prostat sıvısından alınan sürüntü örneği sonucunda ureplasma ve mikoplazmaya bağlı kronik bakteriyel prostatit teşhisi konuldu (İzmir, Güngör MArım ve sonrasında Murat Arslan tarafından). Bu sorun yaklaşık 5 yıldır devam ediyordu ancak yaklaşık 2 hafta önce bakteriler için yapılan kültür sonucunda etkili bir antibiyotik kullanmaya başladım (yurt dışından gelen minosiklin ve azitromisin). Bu süreçte mastürbasyon ile düzenli boşalmam gerektiği söylendi ancak forumda bunun prostatı tahriş edebileceğini vs. okudum. Bu anlamda tedavinin başında mastürbasyon sonrası şikayetlerimin arttığını hissettiğim için 6-7 gün gibi bir süreye çekmeye çalıştım. Dolayısıyla bu 30 günlük çoklu antibiyotik tedavisi sürecinde cinsel perhiz mi yapmalıyım yoksa düzenli boşalmanın (1-2 gün gibi) bu sürece olumlu etkisi olur mu ne düşünüyorsunuz? Bir yandan da antibiyotik kullanımında prostatın boşalarak drene edilmesi faydalı gibi geliyor ama bilemedim.
Re: Mastürbasyon ve Bakteriyel K. Prostatit?
İzmir'de masaj yaptıracak doktoru bulamıyorum dostum ne yazık ki. Var mı bir bilgin ya da önerebilceğin merkezi hoca İzmir için.
-
yenicezseni
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2023
Selamlar ,benim kendi tecrübeme bağlı olarak mastürbasyonu azaltmanızı tavsiye ediyorum.Benim için en rahatı bu süreçte haftada bire indirmek oldu.Günde 3 defa yaptım bir defa semptomlar iki üç katına çıktı .memoo yazdı: ↑07.08.2024 - 20:33 Merhabalar arkadaşlar. Birkaç hafta önce prostat sıvısından alınan sürüntü örneği sonucunda ureplasma ve mikoplazmaya bağlı kronik bakteriyel prostatit teşhisi konuldu (İzmir, Güngör MArım ve sonrasında Murat Arslan tarafından). Bu sorun yaklaşık 5 yıldır devam ediyordu ancak yaklaşık 2 hafta önce bakteriler için yapılan kültür sonucunda etkili bir antibiyotik kullanmaya başladım (yurt dışından gelen minosiklin ve azitromisin). Bu süreçte mastürbasyon ile düzenli boşalmam gerektiği söylendi ancak forumda bunun prostatı tahriş edebileceğini vs. okudum. Bu anlamda tedavinin başında mastürbasyon sonrası şikayetlerimin arttığını hissettiğim için 6-7 gün gibi bir süreye çekmeye çalıştım. Dolayısıyla bu 30 günlük çoklu antibiyotik tedavisi sürecinde cinsel perhiz mi yapmalıyım yoksa düzenli boşalmanın (1-2 gün gibi) bu sürece olumlu etkisi olur mu ne düşünüyorsunuz? Bir yandan da antibiyotik kullanımında prostatın boşalarak drene edilmesi faydalı gibi geliyor ama bilemedim.
-
yenicezseni
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2023
Hocam özel hastaneleri arayıp üroloji doktorlarının sekreterine sormanizi tavsiye ederim boşuna gitmeyin hastaneye.Ben 25 30 dk arastirip telefonda sorarak.evime yakın bir hastane bulup ona göre gitmiştim.
Teşekküler cevap veren herkese