Gelişim Lab Rezilliği!
-
Vatanevladi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2024
Gelişim Lab Rezilliği!
Genel kontrol amaçlı test yaptırdım ve şu rezilliğe bakın.Tabiki paramı geri aldım çok sağlam tartıştım lab doktorlarıyla.Buraya bu resimleri bırakıyorum ki herkes bu labın ne kadar dandik sallabaş olduğunu görsün.Bana ilk testte verdikleri kontaminasyondan kaynaklı pozitif yüzünden kendimi kötü hissettim psikolojimi bozdular bu işler çocuk oyuncağı değil.Herkese hakettiği muamele!
İlk yaptırdığım test
https://i.hizliresim.com/keche6c.jpeg
İlk yaptırdığım testin sonucu çıktıktan ertesi gün gidip yaptırdığım ikinci test
https://i.hizliresim.com/flxqwtq.jpeg
Not:İlk parayı ödediğim sırada antibiyotik kullanıyordum numuneyi vermiştim ama iptal etmelerini söyledim o yüzden ilk linkte hasta geliş tarihi 6. Ay olarak yazıyor ama örneğin alındığı tarihleri özellikle açık bıraktım iki linkte.
İlk yaptırdığım test
https://i.hizliresim.com/keche6c.jpeg
İlk yaptırdığım testin sonucu çıktıktan ertesi gün gidip yaptırdığım ikinci test
https://i.hizliresim.com/flxqwtq.jpeg
Not:İlk parayı ödediğim sırada antibiyotik kullanıyordum numuneyi vermiştim ama iptal etmelerini söyledim o yüzden ilk linkte hasta geliş tarihi 6. Ay olarak yazıyor ama örneğin alındığı tarihleri özellikle açık bıraktım iki linkte.
-
Vatanevladi
Re: Gelişim Lab Rezilliği!
Bu labda yaptırdığım 8.pcr bu ilk defa enterekok bulundu ayrıca farklı lablarda pcr+kültürler yaptırdım.Lab hatasını fark ettiği için paramı iade etti.Sence hangisi doğru?bel_soğukluğu yazdı: ↑02.08.2024 - 22:17 Her seferinde farklı bir sonuç veriyor ama hangisi doğru nereden biliyorsun?
-
Vatanevladi
Gelişim bende daha öncede hata yaptı yanlış klamidya buldular düzende yaptırdığımda negatif geldi.Prostat sıvısı lökosit 0 daha dün zafere ölçtürdüm.Düzene kültür+8010 kodlu test için iki farklı swab götürdüm sonuçlarını bekliyorum.Daha önce yaptırdığım 6 pcrda enterekok bulmadı gelişim ilk linktekinde buldu sadece hemen ertesi gün yine aynı numunelerle gittim kapılarına verdim örnekleri hop sonuç negatif.Ayrıca sende iki farklı labı check etmişsin bu yüzden çıkan sonuca inanmışsın ben olsam bende inanırdım.Ama benim durumumda hem kültürler negatif hem ertesi gün enterekok bulan labda aynı örneklerden çıkan sonuç negatif.Sen benim yerimde olsan ne düşünürdün?bel_soğukluğu yazdı: ↑02.08.2024 - 22:237 kez kültür yaptırdım. 3 kez de pcr yaptırdım.Vatanevladi yazdı: ↑02.08.2024 - 22:19Bu labda yaptırdığım 8.pcr bu ilk defa enterekok bulundu ayrıca farklı lablarda pcr+kültürler yaptırdım.Lab hatasını fark ettiği için paramı iade etti.Sence hangisi doğru?bel_soğukluğu yazdı: ↑02.08.2024 - 22:17 Her seferinde farklı bir sonuç veriyor ama hangisi doğru nereden biliyorsun?
Pazartesi düzende kültürde ilk kez enterecoc çıktı. Acaba mı oldum. Gelişim de verdiğim pcrda da enterecoc çıktı.
Birbirlerini doğruladılar.
Daha önceki 1 pcrda ben de sorun hissettim. Ama tabiiki net konuşamadım. Çünkü aralarında süre vardı vs. Hiç olmayan bir şey çıkmıştı. 1i hariç diğerleri tutarlıydı o sebeple sordum.
Yani seni suçlamadım ya da diğeri doğru demedim nasıl net olarak yanlış dediğini merak ettim o kadar. Aynı durumdayım çünkü.
Bozuk saat günde iki kez doğruyu gösterir.
-
sahınnn
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2020
Arkadaşlar düzen lab prostat sıvısından pcr yaptırmak için verdiğiniz kod yada isim nedir
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar mı (cybh) mi diyorsunuz
Daha önce hiç yaptırmadığım için soruyorum en detaylısı hangisi kandida ve tüm bakterileri gösteren yardımcı olursanız sevinirim.
Daha önce hiç yaptırmadığım için soruyorum en detaylısı hangisi kandida ve tüm bakterileri gösteren yardımcı olursanız sevinirim.
-
Vatanevladi
Düzende iki farklı panelde bakılıyor dediğin detaylı panel 8010 kodlu olan orada bakılanlar şunlar:sahınnn yazdı: ↑03.08.2024 - 15:08 Arkadaşlar düzen lab prostat sıvısından pcr yaptırmak için verdiğiniz kod yada isim nedir
Staphylococcus aureus, Staphylococcus lugdunensis, Streptococcus spp., Anaerococcus prevotii/vaginalis, Clostridium perfringens, Cutibacterium avidum/granulosum, Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium, Finegoldia magna, Parvimonas micra, Peptoniphilus spp., Peptostreptococcus anaerobius, Bacteroides fragilis, Citrobacter spp., Enterobacter cloacae complex, Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Kingella kingae, Klebsiella aerogenes, Klebsiella pneumoniae, Morganella morganii, Neisseria gonorrhoeae, Proteus spp, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella spp, Serratia marcescens, Candida spp.
Birde normal CYBH baktıkları panelleri var herkesin çoğunlukla yaptırdığı panelde o.
-
sahınnn
Teşekkür ederim 8010 nolu panelde bakılanlar cybh de kapsıyor galibaVatanevladi yazdı: ↑03.08.2024 - 15:19Düzende iki farklı panelde bakılıyor dediğin detaylı panel 8010 kodlu olan orada bakılanlar şunlar:sahınnn yazdı: ↑03.08.2024 - 15:08 Arkadaşlar düzen lab prostat sıvısından pcr yaptırmak için verdiğiniz kod yada isim nedir
Staphylococcus aureus, Staphylococcus lugdunensis, Streptococcus spp., Anaerococcus prevotii/vaginalis, Clostridium perfringens, Cutibacterium avidum/granulosum, Enterococcus faecalis, Enterococcus faecium, Finegoldia magna, Parvimonas micra, Peptoniphilus spp., Peptostreptococcus anaerobius, Bacteroides fragilis, Citrobacter spp., Enterobacter cloacae complex, Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Kingella kingae, Klebsiella aerogenes, Klebsiella pneumoniae, Morganella morganii, Neisseria gonorrhoeae, Proteus spp, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella spp, Serratia marcescens, Candida spp.
Birde normal CYBH baktıkları panelleri var herkesin çoğunlukla yaptırdığı panelde o.
8010 yaptırmak daha mantıklı ve bakterinin tespiti için daha garantili gibi
-
Vatanevladi
Hayır kapsamıyor o panalle bu panel arasında tek ortak bakılan bakteri Neisseria gonorrhoeae.sahınnn yazdı: ↑03.08.2024 - 16:06Teşekkür ederim 8010 nolu panelde bakılanlar cybh de kapsıyor galibaVatanevladi yazdı: ↑03.08.2024 - 15:19Düzende iki farklı panelde bakılıyor dediğin detaylı panel 8010 kodlu olan orada bakılanlar şunlar:sahınnn yazdı: ↑03.08.2024 - 15:08 Arkadaşlar düzen lab prostat sıvısından pcr yaptırmak için verdiğiniz kod yada isim nedir
-
sahınnn
Hangisini yaptırmak gerek??Vatanevladi yazdı: ↑03.08.2024 - 16:10Hayır kapsamıyor o panalle bu panel arasında tek ortak bakılan bakteri Neisseria gonorrhoeae.sahınnn yazdı: ↑03.08.2024 - 16:06Teşekkür ederim 8010 nolu panelde bakılanlar cybh de kapsıyor galibaVatanevladi yazdı: ↑03.08.2024 - 15:19
Düzende iki farklı panelde bakılıyor dediğin detaylı panel 8010 kodlu olan orada bakılanlar şunlar:
-
Vatanevladi
Onu sen biliyorsun.Daha önce hiç pcr yaptırmadıysan bana sorarsan ikisinide yaptırmak gerek..sahınnn yazdı: ↑03.08.2024 - 18:39Hangisini yaptırmak gerek??Vatanevladi yazdı: ↑03.08.2024 - 16:10Hayır kapsamıyor o panalle bu panel arasında tek ortak bakılan bakteri Neisseria gonorrhoeae.
-
sahınnn
Teşekkür ederim Allah şifa versin hepimizeVatanevladi yazdı: ↑03.08.2024 - 19:21Onu sen biliyorsun.Daha önce hiç pcr yaptırmadıysan bana sorarsan ikisinide yaptırmak gerek..sahınnn yazdı: ↑03.08.2024 - 18:39Hangisini yaptırmak gerek??Vatanevladi yazdı: ↑03.08.2024 - 16:10
Hayır kapsamıyor o panalle bu panel arasında tek ortak bakılan bakteri Neisseria gonorrhoeae.
-
Vatanevladi
Kültür için bir şey diyemem ama pcrda ben hem idrardan hem meniden aynı bakteriyi defalarca yakaladım.Meninin içinde %20 ile %30 prostat sıvısı var zaten.