Daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi, en son gittiğim doktorun yapmış olduğu urethral swab ve prostat sıvısı analizlerinde Chlamydia trachomatis bakterisi pozitif çıktı ve 10 civarında lökosit tespit edildi. Doktor, bakteri sebebiyle uretrit ve hafif derecede prostatit teşhisi koydu. İki hafta süren doxisiklin tedavisi biteli yaklaşık iki hafta oldu. Doxisiklin ilacı, tedavi sürecinde bende hafif derecede ateş ve başımda basınç gibi bir ağrı yarattı; bunun ne kadar normal olduğunu bilemiyorum, ancak şu anda bu rahatsızlıklar yok.
Şu anki durumum: Hafif derecede üriner rahatsızlıklar, bunlar idrardan sonra damlama ve nadir de olsa arada bir gelen rahatsız edici bir gıdıklama hissi. Sorularım şunlar olacak:
Varsayalım 1 ay sonra tekrar swab testi yaptırdım ve Chlamydia bakterisi negatif çıktı. Herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadan. Bakteri tekrar ortaya çıkabilir mi? Mesela prostatta kalabilir mi?
Forumdaki Chlamydia hakkındaki diğer başlıkları araştırdım, maalesef çoğu bir sonuca ulaşmadan bitmiş. Konuyla alakalı tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar ve Kadir abi, beni biraz aydınlatabilirseniz sevinirim.
Sağlıcakla kalın.
CHLAMYDIA TRACHOMATIS
Re: CHLAMYDIA TRACHOMATIS
Bu bakteri, oldukça saldırgan ve diğer bakteriler ile koloni oluşturup, biofilm oluşturmaya müsait bir türdür. Antibiyotik kullanırken biofilm oluşturup anti-bakteriel ajanlara karşı kendini koruyabilir. Bir zaman sonra biofilm bozulur ve sizi tekrar enfekte edebilir. Bu yüzden, antibiyograma uygun antibiyotik kullanırken, mutlaka biofilm bozucuları da kullanmalısın. Bunlar için doktoruna başvurabilirsin. Doktor kontrolünde kulanmalısın. Geçmiş olsun.
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
İlaçların bittikten sonra testi tekrarlayıp bakterinin eradike edilip edilmediğini kontrol etmenizde fayda var. Negatif çıktığı takdirde bir kaç ay daha aylık kontrolünü yapmanı öneririm kardeşim.tenistopu yazdı: ↑25.07.2024 - 18:47 Daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi, en son gittiğim doktorun yapmış olduğu urethral swab ve prostat sıvısı analizlerinde Chlamydia trachomatis bakterisi pozitif çıktı ve 10 civarında lökosit tespit edildi. Doktor, bakteri sebebiyle uretrit ve hafif derecede prostatit teşhisi koydu. İki hafta süren doxisiklin tedavisi biteli yaklaşık iki hafta oldu. Doxisiklin ilacı, tedavi sürecinde bende hafif derecede ateş ve başımda basınç gibi bir ağrı yarattı; bunun ne kadar normal olduğunu bilemiyorum, ancak şu anda bu rahatsızlıklar yok.
Şu anki durumum: Hafif derecede üriner rahatsızlıklar, bunlar idrardan sonra damlama ve nadir de olsa arada bir gelen rahatsız edici bir gıdıklama hissi. Sorularım şunlar olacak:
Varsayalım 1 ay sonra tekrar swab testi yaptırdım ve Chlamydia bakterisi negatif çıktı. Herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadan. Bakteri tekrar ortaya çıkabilir mi? Mesela prostatta kalabilir mi?
Forumdaki Chlamydia hakkındaki diğer başlıkları araştırdım, maalesef çoğu bir sonuca ulaşmadan bitmiş. Konuyla alakalı tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar ve Kadir abi, beni biraz aydınlatabilirseniz sevinirim.
Sağlıcakla kalın.
Tamamen eradikasyonun sağlandığından emin olma adına.
-
bromance24
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2024
hangi doktora gittiniz? Prostat sıvısına test yapan dr bulmak zorda, faydalı olabilir
-
tenistopu
Yurtdışında yaptırdım arkadaşım. Ama maalesef burada da bu tahlili yapabilecek birini bulmak zor; kaldı ki bunu hakkıyla yapan tek kişiler eskortlar, onlarda da mikroskop yok
)
-
tenistopu
Doktorların söylediğine göre, meni analizi için mat yapıktan sonra , bunun uzerine tekrar idrar yapıp başka bir kaba koyup vermeniz . Bu noktadan aklıma bir soru geldi: Eğer bir masajcı bayana prostat sıvısını çıkarttırıp üzerine idrar ekleyip kültür için laboratuvara verirsek, sonuç alabilir miyiz?
-
tenistopu
Bundan zevk alan insanlar olduğu sürece bu hizmeti verenler de olacaktır. Ancak bizim amacımız sağlık; o bölgedeki tıkanıklığı azaltmak. Sormak istediğim, çıkan sıvıyı idrarla karıştırıp kültür analizi için verebilir miyiz? Sağlıcakla.