Herkese geçmiş olsun buarada Kadir abi doğum günün kutlu olsun, özetle bende 2 ay önce prostat sıvısı pcrdan ureaplazma parvum ve gardnella tespit edilmişti yaş 40. Hali hazırda sikayetlerim : Öncelikle hastaliktan sonra hemoroid oluştu ona bağlı olduğunu düşündüğüm anal ağrı ve kaslar kasılı, zaten kolonoskopi yaptıracağım, idrarda debi düşüklüğü,penis başında batma,yanma hissinden sonra seffaf akıntı, perineal bölgede batma, depresyon ve halsizlik, sırt kalca bel ağrıları bu semptomlar beslenmeme dikkat etmeme rağmen geziniyor ara sıra yokluyor hafif ateş dahil. Bende İşeme esnasinda yanma yok ve ereksiyon sorunu yok bosalmada zorluk tazyik sorunu vs yok. prostat sivisi,idrar,meni de mükerrer testlerde üreme olmadı, hastalığı sinsi bir sekilde belirttigim semptomlarla ara ara hissettiriyordu ve 13. aydayim. Hastaligimin İlk baslarda 15 iesef, 10 iecilline ile pürinal kokulu sarı akintiyi kesti ancak devaminda 1 kutu monodoks,tek doz 1000mg azitromisin kullandim semptomlarda degisme olmadı flagy 500 metranidazol basladigimda yanmalar artınca bıraktım. Belki antibiyotiklerin etkisidir düşüncesiyle 10 ay ara verdim. Partnerime yaptirdigim kültürde üreme oldu ve antibiogram sonuclarini ekliyorum. Gardnella için ayrica kültür partnerime yaptirmadim, yaptirsamiydim bilemedim zaten metranidazol bende semptom artirinca biraktim. Eşli tedavi olacağız ve korunmali dahil 4 hafta ilişki yasak ve beslenme zaten malumunuz. Bildiğimiz gibi antibiogram kisiden kisiye yerel direnç faktörü vs. değişir ama somut başka bir alternatif olmadigindan en iyi yol parnerdeki testlere göre hareket edilmesi gerekliliği olduğunu düşünüyorum. Enfeksiyon dr.dan öncelikle prostat dokusuna daha iyi nüfus etmesi için ilaclarin 3 gün IV formlari ile hücum dozu başlangıcı yapmak için yatış isteyeceğim gerekirse özelde (zira 6 yıl önce yine cinsel bulas sonrası 6 ay değişik antibiyotik kullanimi sonrasinda artan semptomlarim şansa bir eczacının 5 gün sabah aksam iesef+iecilline hücum kombini sonrasi 3. Gün tüm semptomlar şak diye kesmişti ve 6 yil hic sorunyasamadim). Ayrica ilac pik zamanlarinda kendime minimal prostat masaji + kegel egzersizi uygulayacağım. Dr.ma danisacagim tedavi kürümü yaparken tr uzerinde ureplazma pavrum suşlari ve gardnella üzerinde yapilan antibiogram larin ortalamasini alarak ve birbirleri ile etkileşimleri dikkat ederek sectim . Tedavi kürü olarak
1- nac 600 (bio film çözücü yemek/ilactan 1 saat önce)
2- aspirin (antiinflamatuar etki ) ciallis 5 (kan akışı hızlandırıcı)
3- levofloksasin. 3 gun yatıştan sonra 4 hafta kullanmayi düşünüyorum.
4- Daha önce flagy ve monodoks azitro kullandığım için levofloksasinle antagonistik etkilesim minimal makrolid olan klaritromosin düşünüyorum.
Ayrica Antibiyotik tedavisi boyunca multivitamin süt ürünleri vs gibi takviyeler florokinolonlarin genelinde etki mekanizmasıni kisitldigindan (ozellikle cinko magnezyum) hic risk almadan kullanmayı düşünmüyorum. Tedavim bitince bende hiç üreme olmadigindan, partnerde özel besi yerinde üreme olmazsa malum pcr için ölü bakteri dna rna izleri yakalayabiliyorlar vucuttan atılana kadar. Kür bitiminde malum, Kadir abi takviye ve beslenme metodu quarcetin, brolmelain vs... kullanacağım. Sizlerde tecrubenize binaen hazırladığım ilac kürü etken madde konusunda ne tavsiye edersiniz görüşlerinizi alabilir miyim?