Hard Flaccid Sendromu Olabilir mi ?
-
sonsuzizdirap
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2016
Hard Flaccid Sendromu Olabilir mi ?
Merhaba. biliyorsunuz daha önceden peniste içeri çekilme, büzüşme, hacmen küçülme, incelme, derisinin sıklaşması ve bunun yanı sıra hissizlik, yumuşak, soğukluk, zayıflık, hafiflik, cilt dokusunda değişiklik durumları ile konular açmıştım
benim bu durumum sizce Hard Flaccid Sendromu olabilir mi?
Hard Flaccid hakkında bu forumdaki makaleleri ve Ömür Erdem Akkaya isimli doktorun makalesini okudum. doktorların çoğunluğunun hastalık olarak bile tanımlamadığı ve hastalık hakkında yapılabilecek seçeneklerin çok sınırlı olduğu yazıyor. ve yazılan semptomların çoğu bende tutuyor
benim de penisim böyle içeri doğru kasılır gibi kendini çekiyor ve büzüşürken gövdesi semsert oluyor
içeri kasılma durumu olmadığı zaman penisim yumuşak, sarkık, ince, zayıf ve hissiz iken, içeri kasılma olunca büzüşme ile beraber sertlik hissi oluyor ve bazen ağrı yanma yapabiliyor
hatta bazen penisim bu yazıdaki görseldeki gibi olabiliyor :
https://auanews.net/issues/articles/202 ... ric-reflex
bu durumu yaşayan, veya daha önce yaşayıp geçirmiş biri var mı? varsa nasıl bir tedavi süreci geçirdiğini, ne ilaç kullandığını belirtirse memnun olurum
Hard Flaccid hakkında bu forumdaki makaleleri ve Ömür Erdem Akkaya isimli doktorun makalesini okudum. doktorların çoğunluğunun hastalık olarak bile tanımlamadığı ve hastalık hakkında yapılabilecek seçeneklerin çok sınırlı olduğu yazıyor. ve yazılan semptomların çoğu bende tutuyor
benim de penisim böyle içeri doğru kasılır gibi kendini çekiyor ve büzüşürken gövdesi semsert oluyor
içeri kasılma durumu olmadığı zaman penisim yumuşak, sarkık, ince, zayıf ve hissiz iken, içeri kasılma olunca büzüşme ile beraber sertlik hissi oluyor ve bazen ağrı yanma yapabiliyor
bu durumu yaşayan, veya daha önce yaşayıp geçirmiş biri var mı? varsa nasıl bir tedavi süreci geçirdiğini, ne ilaç kullandığını belirtirse memnun olurum
Re: Hard Flaccid Sendromu Olabilir mi ?
Sürekli yeni başlık açmak yerine mevcut başlıklardan devam etseniz daha güzel olur.
-
kadir
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Penil ereksiyon, sinir bütünlüğüne, işlevsel bir damar sistemine ve sağlıklı kavernozal dokulara bağlı olan nörovasküler bir olgudur. Fizyolojik koşullar altında endotelyal nitrik oksit sentaz (eNOS) ve nöronal nitrik oksit sentaz (nNOS) tarafından üretilen nitrik oksit (NO), penis ereksiyonuna neden olan temel nörotransmitter gibi görünmektedir. NO'nun salınımı, kavernozal düz kasları gevşeten siklik guanozin monofosfat (cGMP) üretimini arttırır, bu da arteriyel akışın artmasına ve kavernöz kavernosa içindeki sinüzoidlerin kanla genişlemesine yol açar. Hardflaccid sendromuda sinir bütünlüğünün,damar sisteminin ve kavernozal dokuların enfeksiyon/inflamasyondan dolayı damar endotelinde NO nun salgılanamasi sebebi ile sirkülasyonunun gerektiği gibi sağlanamaması sonucunda oluşmaktadır.sonsuzizdirap yazdı: ↑29.06.2024 - 15:25 Merhaba. biliyorsunuz daha önceden peniste içeri çekilme, büzüşme, hacmen küçülme, incelme, derisinin sıklaşması ve bunun yanı sıra hissizlik, yumuşak, soğukluk, zayıflık, hafiflik, cilt dokusunda değişiklik durumları ile konular açmıştım
Tedavi hakkında size birçok kereler gerekli bilgiler verildi.
Bu hastalık bir hap alınmayla iyilesmiyor maalesef değerli kardeşim. Bir hamle bekliyoruz artık sizden
-
sonsuzizdirap
Doğrudur Kadir Abi ama 2 farklı üroloji doktoruna gittim biri prof, ikisine de Kronik Prostatit tedavisi, Lokosit ve Kültür testinden bahsettim, 1i bunların artık eski yöntemler olduğunu, daha farklı yöntemlerle yaklaşıldığını ve şuan için idrar şikayetim yoksa onu sonraya bırakmamızı söyledi. Diğeri de 1 ay boyunca bekleyip önceki güncel şikayetlerimi halledip, sonraki muayenelerde onu ele alacağımızı söyledi. benzer şeyler söylediler yani. bunların dışındaki tüm doktorlara da gittim nerdeyse, şehir dışına da gitme imkanım yok. İstanbulda olsam hiç vakit kaybetmeden söylediğiniz lokosit ve kültür testi yapan doktorlara giderdim ama işte durumumu biliyorsunuz. Bende malesef elimdeki sınırlı imkanlarla bir çare arıyorum, umarım beni de anlarsın...kadir yazdı: ↑29.06.2024 - 16:14Penil ereksiyon, sinir bütünlüğüne, işlevsel bir damar sistemine ve sağlıklı kavernozal dokulara bağlı olan nörovasküler bir olgudur. Fizyolojik koşullar altında endotelyal nitrik oksit sentaz (eNOS) ve nöronal nitrik oksit sentaz (nNOS) tarafından üretilen nitrik oksit (NO), penis ereksiyonuna neden olan temel nörotransmitter gibi görünmektedir. NO'nun salınımı, kavernozal düz kasları gevşeten siklik guanozin monofosfat (cGMP) üretimini arttırır, bu da arteriyel akışın artmasına ve kavernöz kavernosa içindeki sinüzoidlerin kanla genişlemesine yol açar. Hardflaccid sendromuda sinir bütünlüğünün,damar sisteminin ve kavernozal dokuların enfeksiyon/inflamasyondan dolayı damar endotelinde NO nun salgılanamasi sebebi ile sirkülasyonunun gerektiği gibi sağlanamaması sonucunda oluşmaktadır.sonsuzizdirap yazdı: ↑29.06.2024 - 15:25 Merhaba. biliyorsunuz daha önceden peniste içeri çekilme, büzüşme, hacmen küçülme, incelme, derisinin sıklaşması ve bunun yanı sıra hissizlik, yumuşak, soğukluk, zayıflık, hafiflik, cilt dokusunda değişiklik durumları ile konular açmıştım
Bu hastalık bir hap alınmayla iyilesmiyor maalesef değerli kardeşim. Bir hamle bekliyoruz artık sizden![]()
-
kadir
Anladım kardeşim, umarım bir an önce tedavi olacağın bir dr bulursun.
-
sonsuzizdirap
-
Abdullahergn
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2022
Kadir Hocam,cavernoz dokulardaki inflamasyonu anlamanın bir yolu var mı? Penil ultrasonda veya başka bir görüntüleme yöntemiyle,bunu net olarak anlayabilir miyiz?kadir yazdı: ↑29.06.2024 - 16:14Penil ereksiyon, sinir bütünlüğüne, işlevsel bir damar sistemine ve sağlıklı kavernozal dokulara bağlı olan nörovasküler bir olgudur. Fizyolojik koşullar altında endotelyal nitrik oksit sentaz (eNOS) ve nöronal nitrik oksit sentaz (nNOS) tarafından üretilen nitrik oksit (NO), penis ereksiyonuna neden olan temel nörotransmitter gibi görünmektedir. NO'nun salınımı, kavernozal düz kasları gevşeten siklik guanozin monofosfat (cGMP) üretimini arttırır, bu da arteriyel akışın artmasına ve kavernöz kavernosa içindeki sinüzoidlerin kanla genişlemesine yol açar. Hardflaccid sendromuda sinir bütünlüğünün,damar sisteminin ve kavernozal dokuların enfeksiyon/inflamasyondan dolayı damar endotelinde NO nun salgılanamasi sebebi ile sirkülasyonunun gerektiği gibi sağlanamaması sonucunda oluşmaktadır.sonsuzizdirap yazdı: ↑29.06.2024 - 15:25 Merhaba. biliyorsunuz daha önceden peniste içeri çekilme, büzüşme, hacmen küçülme, incelme, derisinin sıklaşması ve bunun yanı sıra hissizlik, yumuşak, soğukluk, zayıflık, hafiflik, cilt dokusunda değişiklik durumları ile konular açmıştım
Bu hastalık bir hap alınmayla iyilesmiyor maalesef değerli kardeşim. Bir hamle bekliyoruz artık sizden![]()
-
kadir
Ultrason yada mr da görülmüyor maalesef.
-
Namusait
Hocam sizde tam sertleşmeden ejekülasyon var mı varsa hardflaccid sendromumudur değilse başka nedenlere bağlıdır
-
sonsuzizdirap
yok hocam, boşalma hep full erekte halindeyken oluyor. ama ereksiyon ile ilgili de problemlerim var, sabah ereksiyonu yıllardır olmuyor. kendiliğinden kalkmıyor, hep benim elle kaldırmam gerekiyor, mastürbasyon yaptıkça yani çektikçe sorun yok ama oynamayı bırakırsam veya ayağa kalkarsam anında iniyor yani ereksiyon sürekliliği yok.
ve bu son zamanlardaki hissizlik (histe azalma) durumu yüzünden ereksiyonum daha zayıf gibi, ve dokunduğumda daha değişik hissediyorum, penis cildi özellikle
-
sonsuzizdirap
-
kadir
Doktorunuz sanırım,sinirlerde bir hasar varmı diye bu görüntüleme yöntemleri ile incelemeye almış seni ( Periferik Nöropati). Penisteki hissizlik birkaç sebepten dolayı Nöropatik olabilir. Şeker hastalığı,Testosteron düşüklüğü ve Üriner sistem enfeksiyonlaruda Periferik Nöropatiye sebeb olabilir. Doktorunuz detaylı olarak inceleyip karar verecektir kardeşim.sonsuzizdirap yazdı: ↑30.06.2024 - 14:17kadir abi nöroloji bana penisteki hissizlik için EKG ve MR çekti beli falan görüntüledi. EKGden birşey çıkmadı. MR ın sonucu 3-4 gün sonra belli olacak. bu MR neye yarıyor, ne varsa buluyor peniste mesela?
Aynı şekilde bende de ekg de bir sıkıntı çıkmadısonsuzizdirap yazdı: ↑30.06.2024 - 14:17kadir abi nöroloji bana penisteki hissizlik için EKG ve MR çekti beli falan görüntüledi. EKGden birşey çıkmadı. MR ın sonucu 3-4 gün sonra belli olacak. bu MR neye yarıyor, ne varsa buluyor peniste mesela?
-
sonsuzizdirap
EMG diyecektim hocam yanlış oldu heralde. hani bu el uçlarına elektrik verdikleri işlem varya o işteFzt yazdı: ↑30.06.2024 - 17:23Aynı şekilde bende de ekg de bir sıkıntı çıkmadısonsuzizdirap yazdı: ↑30.06.2024 - 14:17kadir abi nöroloji bana penisteki hissizlik için EKG ve MR çekti beli falan görüntüledi. EKGden birşey çıkmadı. MR ın sonucu 3-4 gün sonra belli olacak. bu MR neye yarıyor, ne varsa buluyor peniste mesela?
Senin hissizlik durumu noldu? Olduysan Üroloji ve Nöroloji muayenelerinden genel olarak ne çıktı?
Aynen ben de emg demek istedim. Sinir iletiminde bir sıkıntı yok görünüyor bende. Hissizlik sorunu 1 2 yıldır devam ediyor. Hard flaccid de var tabikisonsuzizdirap yazdı: ↑30.06.2024 - 17:27EMG diyecektim hocam yanlış oldu heralde. hani bu el uçlarına elektrik verdikleri işlem varya o işteFzt yazdı: ↑30.06.2024 - 17:23Aynı şekilde bende de ekg de bir sıkıntı çıkmadısonsuzizdirap yazdı: ↑30.06.2024 - 14:17
kadir abi nöroloji bana penisteki hissizlik için EKG ve MR çekti beli falan görüntüledi. EKGden birşey çıkmadı. MR ın sonucu 3-4 gün sonra belli olacak. bu MR neye yarıyor, ne varsa buluyor peniste mesela?
Senin hissizlik durumu noldu? Olduysan Üroloji ve Nöroloji muayenelerinden genel olarak ne çıktı?
-
sonsuzizdirap
Hissizlik derken tam olarak mı his yok, yani hiç mi hissetmiyorsun? Yoksa eskiye göre azalma mı var yani halen hissediyor musun? İşeme ve Mastürbasyon durumları ne durumda?Fzt yazdı: ↑30.06.2024 - 17:28Aynen ben de emg demek istedim. Sinir iletiminde bir sıkıntı yok görünüyor bende. Hissizlik sorunu 1 2 yıldır devam ediyor. Hard flaccid de var tabikisonsuzizdirap yazdı: ↑30.06.2024 - 17:27EMG diyecektim hocam yanlış oldu heralde. hani bu el uçlarına elektrik verdikleri işlem varya o işte