Doktora giderken yapılacaklar

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
ABittersweetLi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2014

Doktora giderken yapılacaklar

Mesaj gönderen ABittersweetLi »

1. Şikayetlerinizi bir kağıda yazın. Doktor karşısında insan bazen bazı şeyleri unutabiliyor.

2. Daha önce ne tedavi aldıysanız en ince ayrıntısına kadar detaylıca bir kağıda yazın. Tabii önceki test sonuçlarını da yanınızda götürmeyi unutmayın.

3. Ruh haliniz düzgün olsun. Doktorlar ruh hali kötü biri ile uğraşmak istemez. Doktorun karşısında kendinizden emin sağlam psikoloji ile durun.

4. Doktorlar ile fazla samimiyet kurup sonrasında adamları darlamayın. Unutmayın bu insanlar bu işi profesyonel yapıyor.

5. Doktorun verdiği tedaviye sadık kalın. Foruma gelip doktorun verdiği tedaviyi sorguya açmayın. Kafanız karışmasın.
alanyali
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

Re: Doktora giderken yapılacaklar

Mesaj gönderen alanyali »

Bu maddelere katıldığımı söyleyemeceğim maalesef. Ben ilk gittiğimde devamlı idrar hissi ve idrara sıkışıklık olduğunu söyledim. Aşırı aktif mesane diyerek gönderdi , eğer bu tedaviye sadık kalsaydım ve doktoru sorgulamasaydım boşuna uğraşır gereksiz ilaç alırdım. 2 hafta sonra başka doktora gittim kronik prostatit dedi ve 2 aylık antibiyotik ve yan ilaçlar tedavisine başladık. Bu hiç kafama yatmamıştı, debi düşüklüğü yok , boşalma ağrısı yok. Tek sorun devamlı idrar hissiydi. Bu tedaviyi de 3 hafta alıp sonra lökosit baktırdım ve temiz. Boşu boşuna 2 ay antibiyotık almadım. Bundan sonraki süreçte intersistiyel sistit teşhisi kondu ama bu seferde ilaçlarımı bile almadım. Mesanem ağrımıyor hiç acım yok dedim. Eğer en başından beri doktorları ve tedavileri sorgulamasaydım belki çok daha kötü yerlere gelmiştim. Kaldı ki semptomları yazıp gitmeyi tavsiye etmişsiniz doktorlara , onlar aklında teşhisi koyduktan sonra biz ne sayarsak sayarsak yarısı havada kalacak. Burada kendisine doktor gülen çok insan var.
red
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Mesaj gönderen red »

Önemli bir konuya değinmişsiniz.
Elinize sağlık.
esatcelik
Hastalık Başlangıç Yılı: 2021

Mesaj gönderen esatcelik »

alanyali yazdı: 29.06.2024 - 10:11 Bu maddelere katıldığımı söyleyemeceğim maalesef. Ben ilk gittiğimde devamlı idrar hissi ve idrara sıkışıklık olduğunu söyledim. Aşırı aktif mesane diyerek gönderdi , eğer bu tedaviye sadık kalsaydım ve doktoru sorgulamasaydım boşuna uğraşır gereksiz ilaç alırdım. 2 hafta sonra başka doktora gittim kronik prostatit dedi ve 2 aylık antibiyotik ve yan ilaçlar tedavisine başladık. Bu hiç kafama yatmamıştı, debi düşüklüğü yok , boşalma ağrısı yok. Tek sorun devamlı idrar hissiydi. Bu tedaviyi de 3 hafta alıp sonra lökosit baktırdım ve temiz. Boşu boşuna 2 ay antibiyotık almadım. Bundan sonraki süreçte intersistiyel sistit teşhisi kondu ama bu seferde ilaçlarımı bile almadım. Mesanem ağrımıyor hiç acım yok dedim. Eğer en başından beri doktorları ve tedavileri sorgulamasaydım belki çok daha kötü yerlere gelmiştim. Kaldı ki semptomları yazıp gitmeyi tavsiye etmişsiniz doktorlara , onlar aklında teşhisi koyduktan sonra biz ne sayarsak sayarsak yarısı havada kalacak. Burada kendisine doktor gülen çok insan var.
Dikkatimi çekti,saydığın herşey benimle aynı,bendede sadece idrar hissi var dolayısıyla sık idrara gitmeme neden oluyo.Boşalma ereksiyon ağrı cart curt yok.Tabi erekte boşalma sonraları bu idrar hissi zaman zaman artabiliyor.Merak ettiğim sana göre hangi teşhisi koydun ve şu an ne durumdasın.