Ortak sempton nedir ?

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
süpheliprostatit
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

Ortak sempton nedir ?

Mesaj gönderen süpheliprostatit »

Selamunaleykum abiler, peniste gelip giden batma, kasık ağrısı ve idrar hissim geçmiyordu başta önemsemedim sonra doktora gittim prostatit olabilir dedi. Bulunduğun şehirde de prostat sıvısı aldıracağım baktıracağım bir imkan yok. Burada baktıklarım sebebiyle de kesin tanı için şart sanırım. Ama şuan bu sıvıyı aldırmadan semptomlara göre tanı koyabiliyor muyuz , herkeste ortak şikayetler neydi. Benim gördüğüm kadarıyla penis köküyle makat arası ağrı oluyormuş onlar olmadı bende hiç sık idrarda yok idrar hissediyorum her zaman ama hemen gitmem gerekiyormuş gibi hissetmiyorum , topa oturuyor gibi hissedenler varmış o da olmadı bende , ağrılarında az zaten hayatımı etkileyecek kadar değil. rahatsız eden tek şey sürekli idrar hissetmem. bu semptomlar prostatit yapar mı beni görüşlerinizi bekliyorum ?
red
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Re: Ortak sempton nedir ?

Mesaj gönderen red »

ortak semptom söz konusu değil, semptomlar kişiye özgüdür.
prostatit şüpheniz varsa gerekli tetkikleri yaptırmanız gerekir.
daha şiddetli semptomlarla karşılaşabilirsiniz.
süpheliprostatit

Mesaj gönderen süpheliprostatit »

şüphem doktor olabilir dediği için var o da test yapmadan ona göre karar verdi o zaman ortak semptom yoksa doktor nasıl bilebiliyor anlamadım. prostat sıvısı testi de yapmadı bana araştırdım yapan da bulamadım yaşadığım şehirde o yüzden bir sormak istedim nasıl emin olabilirim diye
red
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Mesaj gönderen red »

Büyük şehirlerde bu alanda ismi geçen doktorlar var.
Forumda da ismi geçiyor bu doktorların.
Rektal tuşe ile alınan prostat salgısının incelenmesi gerekiyor.
Enfeksiyon bulgusu varsa antibiyotik kullanımı gerekebilir.
Çapulcu
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen Çapulcu »

süpheliprostatit yazdı: 18.05.2024 - 11:59 Selamunaleykum abiler, peniste gelip giden batma, kasık ağrısı ve idrar hissim geçmiyordu başta önemsemedim sonra doktora gittim prostatit olabilir dedi. Bulunduğun şehirde de prostat sıvısı aldıracağım baktıracağım bir imkan yok. Burada baktıklarım sebebiyle de kesin tanı için şart sanırım. Ama şuan bu sıvıyı aldırmadan semptomlara göre tanı koyabiliyor muyuz , herkeste ortak şikayetler neydi. Benim gördüğüm kadarıyla penis köküyle makat arası ağrı oluyormuş onlar olmadı bende hiç sık idrarda yok idrar hissediyorum her zaman ama hemen gitmem gerekiyormuş gibi hissetmiyorum , topa oturuyor gibi hissedenler varmış o da olmadı bende , ağrılarında az zaten hayatımı etkileyecek kadar değil. rahatsız eden tek şey sürekli idrar hissetmem. bu semptomlar prostatit yapar mı beni görüşlerinizi bekliyorum ?
Ortak bir semptom yok. Süreç herkeste farklı. Yapılan testlerde hiç bir bulgu olmaması sizin prostatit olmadığınız anlamına gelmiyor ne yazık ki.Sadece sürecin bakteriyel olup olmadığını ve antibiyotik kullanmanız gerekip gerekmediğini gösteriyor. Sürekli idrar hissi, kasık ağrısı, peniste batma semptomları 6 aydan uzun seyrediyorsa eski adıyla prostatit yeni adıyla Kronik pelvik ağrı hastasısınızdır.
Ortega

Mesaj gönderen Ortega »

Çapulcu yazdı: 18.05.2024 - 16:02
süpheliprostatit yazdı: 18.05.2024 - 11:59 Selamunaleykum abiler, peniste gelip giden batma, kasık ağrısı ve idrar hissim geçmiyordu başta önemsemedim sonra doktora gittim prostatit olabilir dedi. Bulunduğun şehirde de prostat sıvısı aldıracağım baktıracağım bir imkan yok. Burada baktıklarım sebebiyle de kesin tanı için şart sanırım. Ama şuan bu sıvıyı aldırmadan semptomlara göre tanı koyabiliyor muyuz , herkeste ortak şikayetler neydi. Benim gördüğüm kadarıyla penis köküyle makat arası ağrı oluyormuş onlar olmadı bende hiç sık idrarda yok idrar hissediyorum her zaman ama hemen gitmem gerekiyormuş gibi hissetmiyorum , topa oturuyor gibi hissedenler varmış o da olmadı bende , ağrılarında az zaten hayatımı etkileyecek kadar değil. rahatsız eden tek şey sürekli idrar hissetmem. bu semptomlar prostatit yapar mı beni görüşlerinizi bekliyorum ?
Ortak bir semptom yok. Süreç herkeste farklı. Yapılan testlerde hiç bir bulgu olmaması sizin prostatit olmadığınız anlamına gelmiyor ne yazık ki.Sadece sürecin bakteriyel olup olmadığını ve antibiyotik kullanmanız gerekip gerekmediğini gösteriyor. Sürekli idrar hissi, kasık ağrısı, peniste batma semptomları 6 aydan uzun seyrediyorsa eski adıyla prostatit yeni adıyla Kronik pelvik ağrı hastasısınızdır.
İlk semptomdan 1 ay içinde tedaviye başlandıysa kronikleşmeden mi müdahele etmiş oluyoruz?
Çapulcu
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen Çapulcu »

Ortega yazdı: 18.05.2024 - 16:27
Çapulcu yazdı: 18.05.2024 - 16:02
İlk semptomdan 1 ay içinde tedaviye başlandıysa kronikleşmeden mi müdahele etmiş oluyoruz?
Bende üretritle başladı bu durum hemen doktora gittim 6 dezefin+2 cipro+2 tetradox kullandım geçmeyince. Lökosit odaklı ampirik tedavi için il değiştiştirdim. Ama kronikleşti. Belki kültür odaklı gidilmediğinden kronikleşti yada bazı kaynakların iddiası gibi kronikleşme süresi yok. Kronik başlangıçlı yada akut başlangıçlı diye bir ayrım var. Enfeksiyon pelvik kas ve sinirleri etkilediyse kronik etkilemediyse akut