Bu yöntemin mantığı kabaca şu: vücuda bir süreliğine sadece su dışında yiyecek içecek bir şey vermezseniz (ilaç dahil) vücut kendisini toparlamaya başlıyor ve otofaj yaparak sorunlu hücreleri yiyor. Detaylı arastiranlar daha çok bilgiye ulaşabilir ama içilebilir şeyler sadece su, ek olarak da içine kaya tuzu karıştırılabilir mineral falan alınması için. Ayrıca maden suyu da etkili oluyormuş. Onun dışında süt bile içmeye izin yok. Şekerli hiçbir şey yok zaten. Bitki çaylarından emin değilim onu araştırmak lazım. Sanırım mantık kalori almamanin yanında bir de böbrekleri ve karaciğeri yormamak. O halde bitki çayları da zararlı olur gibi ama dediğim gibi bunu tam araştırmadım. Ayrıca kilo vermeye özellikle yağ yakmaya da deli gibi katkısı oluyor çünkü vücut ketosis denen evreye giriyor yani enerjiyi yağlardan sağlıyor. Bu yüzden diyet yapan benim gibiler için çok güzel bir yontem.
Bunu en az 3 gün yapıyorlar ama genelde 5 gün yapılıyor. Yapanların deneyimlerini okursanız göreceksiniz herkes fiziksel ve ruhsal olarak çok rahatladım diyor. Ben 21 yapan gördüm ve vücudundaki bir çok sorundan kurtulmus.
https://m.youtube.com/watch?v=aCXlw1VhrO0
Ben açıkçası denemeyi düşünüyorum ama şu an düzenli kullandığım bir takım ilaçlar var, onları bir iki haftaya bitirdikten sonra başlayacağım. 48 saat denedim sorun olmadı pek ama ben arada kahve falan içtim, bir de bir bardak süt içtim yani tam oruç sayılmaz o