Hangisine inanalım?
-
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2024
Re: Hangisine inanalım?
Neden prostat sıvısıından baktırmıyorsun
Çoğu doktorun PCR testine önem vermemesinin sebebi genellikle şu: Sağlıklı, herhangi bir semptomu olmayan insanlara PCR testi yapılsa bile bakteri saptanabilir. Bu yüzden doktorlar daha çok kültür testlerine önem verirler. Lökositlerin varlığının sebebine gelince, o organın bir enfeksiyon geçirdiği ve inflamasyon oluşturduğu belli oluyor; bunun devam etmesinin tam bir nedeni yok (Tıp kesin bir bilim değildir). Bu yüzden süreci akışına bırakmak ve PCR veya NGS gibi testlere para harcamamak tercih ediliyor. Bir başka bakış açısı ise, lökosit olduğu sürece her türlü testi yaparak patojen aramak ve doğru antibiyotiği, doğru sürede bakteriyi eradike edene kadar vermektir. Bakteri PCR veya NGS ile bulunduktan sonra, antibiyotik tedavisiyle iyileşen de var, iyileşmeyen de; bu döngüde sıkışıp kalan da var. Bu, sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde tartışmaya açık bir konu.
Flora bakterileri insan vücudunda bulunur ve prostatitli bir bireyde zaman zaman prostata geçişi söz konusudur. Şimdi numune versem bende de ürer. Bu şekilde olağan şüpheliler arayarak bu hastalığın içinden çıkamazsınız. Doktorlara ve laboratuvara çalışırsınız.
Prostatın doğal florası diye bir şey yoktur zaten, prostat sterildir. Ancak prostatit olan kişilerde prostat yüzeyinde hasarlı alanlar oluşur. Yara alan yerden bakterinin geçişi kolaydır, tüm vücut için.bel_soğukluğu yazdı: ↑02.08.2024 - 14:40Bundan 3 ay önce staph haem çıktığında kötü durumdaydım. Buna yönelik tedavi sonrası öldüremesemde yükü azalmış.. İnanılmaz rahatlamıştım. 1 haftadır gene kötüyüm ve gene bakteri çıkıyor. Enterecoc bağırsaklarda bulunan bir bakteri yani prostatın doğal florası değil..
İlginç olansa ben hiç dikkat etmediğim kadar ediyorum.
Ellerimi özellikle büyük tuvalet sonrası 2 kez yıkamadan asla penise dokunmuyorum. Nasıl bulaşır çözemiyorum..
Şimdi siz bu bakteriyi öldürdüm dersiniz iki ay sonra başka bir bakteri ürer. Prostat artık bakterilere uygun bir halde. Bu hepimiz için geçerli bir durum. Aktif enfeksiyon yoksa lökosit düşükse flora bakterisini öldürmeye çalışmak bence beyhudedir.
Forumda geçmişte bakteriyi öldüreceğim derken bağışıklık savunma sistemini çökertenler oldu. Tercih sizin elbette.
Hocam bir doktora gözüktünüz mü? Umarim bir doktorla yol aliyosundur ben 2 bucuk seneden beri doktorumu hic degistirmedim kendisinede güveniyorum benimde 2 bucuk seneden beri sadece enterecoccus spp ürüyordu , eswt+masajdan sonra semptomlarim degisti bir anda sonra prostat masaji yapip idrar ve sperm kültüru aldı sonra klebsiella spp üredi antibiyogram sonucuna göre tedavi verdi ve verdigi tedavi ilk günde basladi işe yaramaya yani sadede gelcek olursam benimde iki bucuk sene sonra klebsiella cikti benim sadece testlerde sizden farkim lokosite spermden boyasiz direkt mikroskobiyle baktiriyor ve masaj yapip cubukla bakiyor direk prostar sivisini laba alip baktirmiyor.
Hocam pcrdan kastiniz prostat sivisini kaba damlatip verdiginiz testin adi mi çubuk mu
Gelişim mı bu hocam ,PCR testinin tam adı nedir ?bel_soğukluğu yazdı: ↑02.08.2024 - 15:26 Pcr dediğim sürüntü gibi alınan işte ince kuru swap.
24-27 etkene falan bakıyorlar ve sayısını da veriyorlar. 10 üzeri şu kadar diye.
Kültür de şu üredi denilen.
Hocam prostat sıvısındanmı verdiniz kültürübel_soğukluğu yazdı: ↑03.08.2024 - 11:41 https://hizliresim.com/72gh1p2
https://hizliresim.com/lg2f9vk
Kültür sonuçları bu şekilde…