Hangisine inanalım?

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
Ahmetttttt
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

Re: Hangisine inanalım?

Mesaj gönderen Ahmetttttt »

Neden prostat sıvısıından baktırmıyorsun
tenistopu

Mesaj gönderen tenistopu »

Çoğu doktorun PCR testine önem vermemesinin sebebi genellikle şu: Sağlıklı, herhangi bir semptomu olmayan insanlara PCR testi yapılsa bile bakteri saptanabilir. Bu yüzden doktorlar daha çok kültür testlerine önem verirler. Lökositlerin varlığının sebebine gelince, o organın bir enfeksiyon geçirdiği ve inflamasyon oluşturduğu belli oluyor; bunun devam etmesinin tam bir nedeni yok (Tıp kesin bir bilim değildir). Bu yüzden süreci akışına bırakmak ve PCR veya NGS gibi testlere para harcamamak tercih ediliyor. Bir başka bakış açısı ise, lökosit olduğu sürece her türlü testi yaparak patojen aramak ve doğru antibiyotiği, doğru sürede bakteriyi eradike edene kadar vermektir. Bakteri PCR veya NGS ile bulunduktan sonra, antibiyotik tedavisiyle iyileşen de var, iyileşmeyen de; bu döngüde sıkışıp kalan da var. Bu, sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde tartışmaya açık bir konu.
red
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Mesaj gönderen red »

Flora bakterileri insan vücudunda bulunur ve prostatitli bir bireyde zaman zaman prostata geçişi söz konusudur. Şimdi numune versem bende de ürer. Bu şekilde olağan şüpheliler arayarak bu hastalığın içinden çıkamazsınız. Doktorlara ve laboratuvara çalışırsınız.
red
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Mesaj gönderen red »

bel_soğukluğu yazdı: 02.08.2024 - 14:40
red yazdı: 02.08.2024 - 14:32 Flora bakterileri insan vücudunda bulunur ve prostatitli bir bireyde zaman zaman prostata geçişi söz konusudur. Şimdi numune versem bende de ürer. Bu şekilde olağan şüpheliler arayarak bu hastalığın içinden çıkamazsınız. Doktorlara ve laboratuvara çalışırsınız.
Bundan 3 ay önce staph haem çıktığında kötü durumdaydım. Buna yönelik tedavi sonrası öldüremesemde yükü azalmış.. İnanılmaz rahatlamıştım. 1 haftadır gene kötüyüm ve gene bakteri çıkıyor. Enterecoc bağırsaklarda bulunan bir bakteri yani prostatın doğal florası değil..

İlginç olansa ben hiç dikkat etmediğim kadar ediyorum.
Ellerimi özellikle büyük tuvalet sonrası 2 kez yıkamadan asla penise dokunmuyorum. Nasıl bulaşır çözemiyorum..
Prostatın doğal florası diye bir şey yoktur zaten, prostat sterildir. Ancak prostatit olan kişilerde prostat yüzeyinde hasarlı alanlar oluşur. Yara alan yerden bakterinin geçişi kolaydır, tüm vücut için.
Şimdi siz bu bakteriyi öldürdüm dersiniz iki ay sonra başka bir bakteri ürer. Prostat artık bakterilere uygun bir halde. Bu hepimiz için geçerli bir durum. Aktif enfeksiyon yoksa lökosit düşükse flora bakterisini öldürmeye çalışmak bence beyhudedir.
Forumda geçmişte bakteriyi öldüreceğim derken bağışıklık savunma sistemini çökertenler oldu. Tercih sizin elbette.
kadir5555
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen kadir5555 »

Hocam bir doktora gözüktünüz mü? Umarim bir doktorla yol aliyosundur ben 2 bucuk seneden beri doktorumu hic degistirmedim kendisinede güveniyorum benimde 2 bucuk seneden beri sadece enterecoccus spp ürüyordu , eswt+masajdan sonra semptomlarim degisti bir anda sonra prostat masaji yapip idrar ve sperm kültüru aldı sonra klebsiella spp üredi antibiyogram sonucuna göre tedavi verdi ve verdigi tedavi ilk günde basladi işe yaramaya yani sadede gelcek olursam benimde iki bucuk sene sonra klebsiella cikti benim sadece testlerde sizden farkim lokosite spermden boyasiz direkt mikroskobiyle baktiriyor ve masaj yapip cubukla bakiyor direk prostar sivisini laba alip baktirmiyor.
kadir5555
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen kadir5555 »

Hocam pcrdan kastiniz prostat sivisini kaba damlatip verdiginiz testin adi mi çubuk mu
Aydın1
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

Mesaj gönderen Aydın1 »

bel_soğukluğu yazdı: 02.08.2024 - 15:26 Pcr dediğim sürüntü gibi alınan işte ince kuru swap.
24-27 etkene falan bakıyorlar ve sayısını da veriyorlar. 10 üzeri şu kadar diye.
Kültür de şu üredi denilen.
Gelişim mı bu hocam ,PCR testinin tam adı nedir ?
53535353
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen 53535353 »

bel_soğukluğu yazdı: 03.08.2024 - 11:41 https://hizliresim.com/72gh1p2

https://hizliresim.com/lg2f9vk

Kültür sonuçları bu şekilde…
Hocam prostat sıvısındanmı verdiniz kültürü