Penis başı şişmesi ve enfeksiyonu.

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Penis başı şişmesi ve enfeksiyonu.

Mesaj gönderen kadir »

Penis Mayası Enfeksiyonu:

Semptomlar,
Nedenleri,
Risk faktörleri,
TeşhisTedavi,
Komplikasyonlar
Görünüm
Önleme
Penis mantar enfeksiyonu nedir?
Bir maya enfeksiyonu genellikle kadın sağlığı sorunu olarak düşünülür , ancak erkekler dahil herkesi etkileyebilir. Penis mantar enfeksiyonu tedavi edilmezse çok çeşitli ağrılı, rahatsız edici ve potansiyel olarak utanç verici semptomlara yol açabilir. Enfeksiyon kan dolaşımınıza yayılırsa, ciddi komplikasyonlara da yol açabilir.

Reçetesiz satılan (OTC) ilaçlar genellikle bir maya enfeksiyonunu temizleyebilir ve bazı temel önleme adımları bu oldukça yaygın durumdan kaçınmanıza yardımcı olabilir.

Penis mantar enfeksiyonunun belirtileri nelerdir?

Penis mantar enfeksiyonunun erken belirtileri arasında genellikle kırmızı bir döküntü ve bazen peniste beyaz, parlak lekeler bulunur. Penis üzerindeki deri nemli olabilir ve sünnet derisinin veya diğer deri kıvrımlarının altında kalın beyaz bir madde bulunabilir. Ayrıca penisinizde kaşıntı ve yanma hissi yaşayabilirsiniz .

Peniste kızarıklık, kaşıntı ve ağrı , cinsel yolla bulaşan bazı hastalıklar (STD'ler) dahil olmak üzere diğer daha ciddi durumların belirtileri olabilir , bu nedenle ortaya çıktıklarında semptomları görmezden gelmeyin. Bir ürolog veya birinci basamak doktorunuz, genellikle tek bir randevuda durumu teşhis edebilir.

Penis mantar enfeksiyonuna ne sebep olur?

Maya enfeksiyonuna candida adı verilen bir mantar neden olur . Vücutta genellikle az miktarda kandida bulunur. Tek gereken, bir maya enfeksiyonu geliştirmek için aşırı miktarda candida büyümesidir. Candida'nın yayılması için nemli bir ortam idealdir.

Penis mantar enfeksiyonunun en yaygın nedenlerinden biri, vajinal mantar enfeksiyonu olan bir kadınla korunmasız cinsel ilişkidir. Cinsel aktivite olmadan da geliştirebilirsiniz. Kötü hijyen, örneğin bir maya enfeksiyonuna karşı savunmasız hale getirebilir.

Penis mantar enfeksiyonu için risk faktörleri nelerdir?

Maya enfeksiyonu olan bir partnerle cinsel ilişkiye girmenin yanı sıra, diğer bazı risk faktörleri de peniste mantar enfeksiyonu geliştirme olasılığınızı artırabilir. Sünnetsiz olmak, sünnet derisinin altındaki alan kandida için bir üreme alanı olabileceğinden, önemli bir risk faktörüdür. Düzenli olarak banyo yapmazsanız veya cinsel organlarınızı uygun şekilde temizlemezseniz, kendinizi de riske atarsınız.

Diğer risk faktörleri arasında uzun süreli antibiyotik kullanımı, diyabet veya obez olma yer alır . Kanser tedavisi , HIV veya başka bir nedenle bağışıklık sisteminiz bozulmuşsa , maya enfeksiyonu riski de daha yüksek olabilir.

Penis mantar enfeksiyonum var mı?

Doktorunuz cinsel organlarınızı inceleyecek ve belirtilerinizi gözden geçirecektir. Penis üzerinde oluşan beyaz maddenin bir kısmı mikroskop altında incelenebilir veya semptomlarınıza neden olan mantarın türünü doğrulamak için kültürlenebilir.

Doktorunuzu veya üroloğunuzu görmek için içeri giremiyorsanız, acil bir bakım merkezine veya hatta acil servise gitmeyi düşünün. Sorun ne kadar erken teşhis edilir ve tedavi başlarsa, komplikasyonları önleme olasılığınız o kadar artar.

Kendi başınıza teşhis koymayın ve tedaviye başlamayın. Bir maya enfeksiyonunun belirtileri varsa, bir doktora görünün.

Penis mantar enfeksiyonunu nasıl tedavi edersiniz?

Çoğu durumda, topikal antifungal merhemler ve kremler bir enfeksiyonu temizlemek için yeterlidir. Bir maya enfeksiyonu için önerilen antifungal kremlerin çoğu şunları içerir:

mikonazol (Lotrimin AF , Cruex,Desenex ,Ting Antifungal )imidazol (Canesten , Selezen)klotrimazol (Lotrimin AF , Anti-Fungal, Cruex,Desenex ,Lotrimin AF Ringworm )

Bunların çoğu reçetesiz satılan ilaçlar olarak mevcuttur, yani reçeteye ihtiyacınız olmayacaktır. Daha ciddi veya daha uzun süreli enfeksiyonlar, reçeteli güçlü bir ilaç gerektirebilir.

Balanit adı verilen potansiyel olarak ciddi bir duruma dönüşenler gibi ciddi enfeksiyonlarda oral flukonazol (Diflucan) ve bir hidrokortizon kremi tavsiye edilebilir.

Bazen maya enfeksiyonları iyileşmiş göründükten sonra geri döner. Bu meydana gelirse, doktorunuz muhtemelen birkaç haftalık günlük tedaviyi takiben birkaç ay boyunca haftalık tedaviler önerecektir.

Mantar önleyici kremlerin çoğu iyi tolere edilir. Herhangi bir ciddi yan etkiye sahip olma ihtimaliniz yoktur. Ancak etiketi kontrol edin ve kötü bir reaksiyonunuz olması durumunda doktorunuza ve eczacınıza nelere dikkat etmeniz gerektiğini sorun.

Enfeksiyonunuz mantar önleyici bir merheme iyi yanıt vermiyorsa ve sünnetsizseniz, sünnet olmanız tavsiye edilebilir. Bu cerrahi prosedür tipik olarak bebeklerde yapılsa da, her yaştaki bir erkekte güvenle yapılabilir.

İlaçlı kremi kullanmanın yanı sıra, kalan enfeksiyonları temizlemek için iyi hijyen de uygulamalısınız. Diyabet ve baskılanmış bağışıklık sistemi gibi faktörler, maya enfeksiyonu riskinize katkıda bulunabilir.

Şeker hastalığınız varsa, kan şekeri seviyenizin iyi kontrol edildiğinden emin olmak için sağlık uzmanlarınızla birlikte çalışın . Baskılanmış bir bağışıklık sisteminiz varsa, doktorunuz bağışıklık sisteminizi mümkün olduğunca sağlıklı tutmanıza yardımcı olacak yollar önerebilir.

Penis mantar enfeksiyonunun komplikasyonları nelerdir?

Penis mantar enfeksiyonunun potansiyel komplikasyonlarından biri balanittir. Balanit, sünnet derisinin veya penisin başının iltihaplanmasıdır. Diyabet, balanit riskinizi artırabilir.

Balanit etkili bir şekilde tedavi edilmezse, sünnet derisinde yara izi oluşabilir. Ayrıca peniste yapışıklıklara da neden olabilir. Durum ağrılı olabilir ve idrara çıkmayı zorlaştırabilir. Tedavi edilmezse, balanit şişmiş ve ağrılı bezlerin yanı sıra halsizlik ve yorgunluğa neden olabilir .

Bir maya enfeksiyonu kan dolaşımına girebilir. Bu, kandidemi veya invaziv kandidiyaz olarak bilinir. Bu, enfeksiyon penisin ötesine yayılıncaya kadar tedavi görmeyi bekleyen erkeklerde en yaygın olanıdır. Ayrıca bağışıklık sistemi zayıflamış erkeklerde daha yaygındır.

Hastanedeyseniz ve idrar yapmak için bir kateter kullandıysanız, invaziv kandidiyaz ile karşılaşma olasılığınız daha yüksek olabilir. Bir maya enfeksiyonunun bu gelişmiş formu çok ciddidir. Birkaç hafta oral antifungal ilaçlar gerekebilir. Bazı durumlarda ilaçlar intravenöz olarak verilir .
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Re: Penis başı şişmesi ve enfeksiyonu.

Mesaj gönderen kadir »

gokay343 yazdı:Kadir abi zafer oymanın hastasıyım geçen ay ona dedimki ki penis başı morarıyo çömelince bana afilta verdi şimdi oturunca penis kafa kısmı şişiyo sanki buazlıyolar 3 gunsonra gidicem tek sorunum bu şuan sizce nedemem gerek caddi da dan bahsetsem kızrmı yada mantar mı desem bilemedim neyapayım nediyim
Onu nerden bileyim kardesim ben ne der.. sen bu rahatsizlik icin cildiyeye gitmen lazim.
crunkstar

Mesaj gönderen crunkstar »

kadir yazdı:
gokay343 yazdı:Kadir abi zafer oymanın hastasıyım geçen ay ona dedimki ki penis başı morarıyo çömelince bana afilta verdi şimdi oturunca penis kafa kısmı şişiyo sanki buazlıyolar 3 gunsonra gidicem tek sorunum bu şuan sizce nedemem gerek caddi da dan bahsetsem kızrmı yada mantar mı desem bilemedim neyapayım nediyim
Onu nerden bileyim kardesim ben ne der.. sen bu rahatsizlik icin cildiyeye gitmen lazim.
:lol: :lol: :lol: Adamda bıktı artık haklı da.
Kadir abi bende haftada 1 bisiklet sürüşü yapıyordum çok şiddetli sürüş boyunca şeffaf su geliyordu altımın ıslandıgını hissediyordum. biraz daha arttırdım haftada 3 e cıkarttım ve bugün sürdüğümde hiç sıvı gelmedi. antibiyotik kullanımada devam ediyorum. monurol ile bactrim kullanıyorum son 5 gün kaldı bitmesine. halı saha yapıyorum sıcak su yapıyorum. sıvı gelmiyor artık. ben sık sürdükçe kötüleşirim diye korkarken hiç bir sorunum yok. birtek boşalınca içine kazık giriyor ya bundan kurtulamıyorum mast. da yapmıyorum tenga ürünü kullanıyorum. ereksiyonu uzatmadan bosalıyorum. hiç zorlamadan. durum bu boşalınca kötüleşmesem hiç bir derdim yok. hepsi sayende abi çok bilgiler verdin gerçekten bu kadar insan senin hakkını ödeyemez.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

crunkstar yazdı:
kadir yazdı:
:lol: :lol: :lol: Adamda bıktı artık haklı da.
Kadir abi bende haftada 1 bisiklet sürüşü yapıyordum çok şiddetli sürüş boyunca şeffaf su geliyordu altımın ıslandıgını hissediyordum. biraz daha arttırdım haftada 3 e cıkarttım ve bugün sürdüğümde hiç sıvı gelmedi. antibiyotik kullanımada devam ediyorum. monurol ile bactrim kullanıyorum son 5 gün kaldı bitmesine. halı saha yapıyorum sıcak su yapıyorum. sıvı gelmiyor artık. ben sık sürdükçe kötüleşirim diye korkarken hiç bir sorunum yok. birtek boşalınca içine kazık giriyor ya bundan kurtulamıyorum mast. da yapmıyorum tenga ürünü kullanıyorum. ereksiyonu uzatmadan bosalıyorum. hiç zorlamadan. durum bu boşalınca kötüleşmesem hiç bir derdim yok. hepsi sayende abi çok bilgiler verdin gerçekten bu kadar insan senin hakkını ödeyemez.
Sagol kardeşim cok sevindim... demistim sana iyi gelir bisiklet surmen ilacları kullanman sartiyla. Eniyi prostat egzersizidir bisiklet surmek.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

gokay343 yazdı:Annlaşıldı side bişeyden çakmıosunuz biride taşk gecergibi gulç ikon atmış.
Banami dedin kardesim bunu?
Sana özel baslik actik, makale paylastık şikayetlerin icin. Okumadinmi? Penis basindan kazıntı alip kültüre vermen lazım diye yaziyor orada. Sizde bir seyden cakmiyorsunuz demek ne demek?