PROBIYOTİK BESLENME
Gönderilme zamanı: 15.08.2017 - 08:56
.
2.BEYNİNİZİ PROBİOTİKLERLE BESLEYİNİZ.
:
Mide ve bağırsaklarımız 3 oda 1 salon tam 300 metrekare.
Burada 100 Trilyon probiotik bakteri bulunmakta.
.
Hastalıklara yol açan patojenleri yani mikrop,virüs,mantar ve parazitleri etkisiz hale getirerek vücudu hastalıklardan korurlar.
.
Probiotik bakteriler mide asidine ve safra tuzlarına dayanıklıdırlar.
:
Bağırsaklara canlı ulaşıp ,bağırsak dokularına tutunarak kolonize bir yaşam oluştururlar.
.
Prebiotik liflerle simbiotik işbirliği yaparak bağırsaklarda koruyucu bir tabaka oluştururlar.
:
PROBİOTİKLERİN YARARLARI
:
Probiotik bakteriler bağışıklık sisteminin kurucusu ve koruyucusudurlar
.
Probiotikler ; dost bakteriler olup ,canlı ve güçlü mikroorganizmalardır.
.
Hastalıklardan korunmak için vücut direncini arttırırlar.
Hastalıkların iyileşmesinde tedavilere destek olurlar.
.
Uzun ve sağlıklı yaşamın sigortası ,sağlıklı beslenmenin temelidirler.
.
Mide ve özellikle bağırsaklarda en çok bulunmalarının yanı sıra
vücudun her bölgesindeki organ ve dokularda bulunurlar.
.
Sindirim sisteminin düzenli ve verimli çalışmasını sağlarlar.
Sindirimin ilk başladığı yer olan ağızda bademciklerde bulunup,
ağız ve diş sağlığına olumlu destek olurlar.
Midedeki kimyasal sindirimde besinlerin fermente edilmesinde
enzimlerle birlikte stratejik görev yaparlar.
.
Hazımsızlık,gaz ve şişkinlikleri önlerler, besinlerin tam sindirimini yaparlar.
.
Kronik kabızlık ile mikrobik veya antibiotikten kaynaklı ishalleri durdururlar.
.
Zorunlu antibiotik kullanımından 1 saat sonra probiotik ile beslenme olmalıdır.
.
Fermantasyonda karbonhidratları parçalayarak dönüştürürler.
Bu dönüşüm ile kısa zincirli yağa asitlerinin üretilmesini sağlarlar.
Bunlar laktik asit,asedik asit,hidrojen peroksit gibi antimikrobiyal maddelerdir.
.
Fermantasyonda yine proteinleri işleyerek Lantibiotikler denilen
Nisin,Lactisin,Subtilin,Palantisin gibi bakteriyosinleri üretirler.
Bakteriyosinler yan etkisi olmayan,dozu olmayan mikropları hedef seçen
ve onlara kilitlenen doğal antibiotiklerdir.
Bunlar bulaşıcı hastalıklara karşı savunma duvarı oluştururlar.
.
Vajinal akıntı ve mantarlara karşı etkindirler.
.
Probiotikler vitaminlerin sentezlenmesini yaparak,onların emilimini ile
minerallerin özümsenmesini ve proteinlerden bıoyararlanımı sağlarlar.
.
Probiotikler vücutta toksiklerin,ağır metallerin ,zehirli ve zararlı maddelerin
birikmesini engellerler ve onların dışarı atılımını gerçekleştirirler.
.
Deride oluşabilecek egzama ve enfeksiyonlar ile cilt kırışıklıklarını önlerler.
.
Kasların ,kemiklerin ve dokuların güçlenmesine destek olurlar.
Kasların zayıflamasını ve kemik erimesinin önüne geçerler.
.
Obeziteye ve diabete karşı etkin görev yaparlar.
.
Karaciğer ve böbreklerde zararlı maddelerin,asitlerin birikmesini
engelleyip ,dışarı atılmalarını sağlarlar.
Böbreklerde fazla kalsiyumdan kaynaklanan okzalat taşının oluşumunu engellerler.
.
Kanamaları durduran ve yaraları iyileştiren K2 ve saçlar ile tırnakların
güçlenmesini sağlayan H vitaminlerinin üretimini yaparlar.
.
Sinir sistemini onararak,stresi ve yorgunlukları azaltır ve sakinlik kazandırırlar.
.
Beyindeki seretonin (mutluluk ) hormonunun salgılarını arttıran Triptofan
aminoasidinin % 90 oranında bağırsaklarda üretilmesini sağlarlar.
Triptofan aminoasidi Melatonin ve Leptin hormonlarınında salgılarını arttırır.
Sinir sistemindeki nöronların ve miyelin kılıflarının güçlenmesine destek olurlar.
.
Akciğer ve karaciğer hastalıklarında tedavilere destek olurlar
.
Vücuda giren her maddeyi tanıma ,algılama ve ayırt etme konusunda
yetenekleri geliştiğinden doğumdan itibaren çok güçlü bir bellek sistemleri vardır.
.
Tümörlerin gelişimini önleyerek gelişmelerini durdururlar.
Kanser oluşumuna yol açan kanseriojenleri engellerler.
.
Otoimmün hastalıklarda bağışıklık sistemini güçlendirerek
normalleşmeye ve iyileşmeye büyük destek olurlar.
.
Bağırsak dokularında ortaya çıkan hastalıklarda ,iyileştirici rolleri bulunur.
Dokuları onaran ve yaraları iyileştiren rolleri ile tedavileri güçlendirirler.
.
Hücre oksidasyonunu engelleyerek hücre yenilenmesine destek olurlar.
.
Uzun ve sağlıklı bir yaşlanma sağlarlar.
.
Ev ve yaşam ortamlarında bio-ekosistem oluşumu sağlayarak
oluşabilecek allerjenleri engellerler.
.
2.beyin olan bağırsaklar ile 1. beyin arasında koordinasyonun
sağlanmasında etkin görev yaparlar.
.
Sezme , önlem alma ile operasyonları yönetme yetenekleri vardır.
.
Probiotikler fermentasyon işlemlerinde nicelik olarak çoğalırlar ,
nitelik olarak ta daha güçlü ve etkin formlara ulaşırlar.
2.BEYNİNİZİ PROBİOTİKLERLE BESLEYİNİZ.
:
Mide ve bağırsaklarımız 3 oda 1 salon tam 300 metrekare.
Burada 100 Trilyon probiotik bakteri bulunmakta.
.
Hastalıklara yol açan patojenleri yani mikrop,virüs,mantar ve parazitleri etkisiz hale getirerek vücudu hastalıklardan korurlar.
.
Probiotik bakteriler mide asidine ve safra tuzlarına dayanıklıdırlar.
:
Bağırsaklara canlı ulaşıp ,bağırsak dokularına tutunarak kolonize bir yaşam oluştururlar.
.
Prebiotik liflerle simbiotik işbirliği yaparak bağırsaklarda koruyucu bir tabaka oluştururlar.
:
PROBİOTİKLERİN YARARLARI
:
Probiotik bakteriler bağışıklık sisteminin kurucusu ve koruyucusudurlar
.
Probiotikler ; dost bakteriler olup ,canlı ve güçlü mikroorganizmalardır.
.
Hastalıklardan korunmak için vücut direncini arttırırlar.
Hastalıkların iyileşmesinde tedavilere destek olurlar.
.
Uzun ve sağlıklı yaşamın sigortası ,sağlıklı beslenmenin temelidirler.
.
Mide ve özellikle bağırsaklarda en çok bulunmalarının yanı sıra
vücudun her bölgesindeki organ ve dokularda bulunurlar.
.
Sindirim sisteminin düzenli ve verimli çalışmasını sağlarlar.
Sindirimin ilk başladığı yer olan ağızda bademciklerde bulunup,
ağız ve diş sağlığına olumlu destek olurlar.
Midedeki kimyasal sindirimde besinlerin fermente edilmesinde
enzimlerle birlikte stratejik görev yaparlar.
.
Hazımsızlık,gaz ve şişkinlikleri önlerler, besinlerin tam sindirimini yaparlar.
.
Kronik kabızlık ile mikrobik veya antibiotikten kaynaklı ishalleri durdururlar.
.
Zorunlu antibiotik kullanımından 1 saat sonra probiotik ile beslenme olmalıdır.
.
Fermantasyonda karbonhidratları parçalayarak dönüştürürler.
Bu dönüşüm ile kısa zincirli yağa asitlerinin üretilmesini sağlarlar.
Bunlar laktik asit,asedik asit,hidrojen peroksit gibi antimikrobiyal maddelerdir.
.
Fermantasyonda yine proteinleri işleyerek Lantibiotikler denilen
Nisin,Lactisin,Subtilin,Palantisin gibi bakteriyosinleri üretirler.
Bakteriyosinler yan etkisi olmayan,dozu olmayan mikropları hedef seçen
ve onlara kilitlenen doğal antibiotiklerdir.
Bunlar bulaşıcı hastalıklara karşı savunma duvarı oluştururlar.
.
Vajinal akıntı ve mantarlara karşı etkindirler.
.
Probiotikler vitaminlerin sentezlenmesini yaparak,onların emilimini ile
minerallerin özümsenmesini ve proteinlerden bıoyararlanımı sağlarlar.
.
Probiotikler vücutta toksiklerin,ağır metallerin ,zehirli ve zararlı maddelerin
birikmesini engellerler ve onların dışarı atılımını gerçekleştirirler.
.
Deride oluşabilecek egzama ve enfeksiyonlar ile cilt kırışıklıklarını önlerler.
.
Kasların ,kemiklerin ve dokuların güçlenmesine destek olurlar.
Kasların zayıflamasını ve kemik erimesinin önüne geçerler.
.
Obeziteye ve diabete karşı etkin görev yaparlar.
.
Karaciğer ve böbreklerde zararlı maddelerin,asitlerin birikmesini
engelleyip ,dışarı atılmalarını sağlarlar.
Böbreklerde fazla kalsiyumdan kaynaklanan okzalat taşının oluşumunu engellerler.
.
Kanamaları durduran ve yaraları iyileştiren K2 ve saçlar ile tırnakların
güçlenmesini sağlayan H vitaminlerinin üretimini yaparlar.
.
Sinir sistemini onararak,stresi ve yorgunlukları azaltır ve sakinlik kazandırırlar.
.
Beyindeki seretonin (mutluluk ) hormonunun salgılarını arttıran Triptofan
aminoasidinin % 90 oranında bağırsaklarda üretilmesini sağlarlar.
Triptofan aminoasidi Melatonin ve Leptin hormonlarınında salgılarını arttırır.
Sinir sistemindeki nöronların ve miyelin kılıflarının güçlenmesine destek olurlar.
.
Akciğer ve karaciğer hastalıklarında tedavilere destek olurlar
.
Vücuda giren her maddeyi tanıma ,algılama ve ayırt etme konusunda
yetenekleri geliştiğinden doğumdan itibaren çok güçlü bir bellek sistemleri vardır.
.
Tümörlerin gelişimini önleyerek gelişmelerini durdururlar.
Kanser oluşumuna yol açan kanseriojenleri engellerler.
.
Otoimmün hastalıklarda bağışıklık sistemini güçlendirerek
normalleşmeye ve iyileşmeye büyük destek olurlar.
.
Bağırsak dokularında ortaya çıkan hastalıklarda ,iyileştirici rolleri bulunur.
Dokuları onaran ve yaraları iyileştiren rolleri ile tedavileri güçlendirirler.
.
Hücre oksidasyonunu engelleyerek hücre yenilenmesine destek olurlar.
.
Uzun ve sağlıklı bir yaşlanma sağlarlar.
.
Ev ve yaşam ortamlarında bio-ekosistem oluşumu sağlayarak
oluşabilecek allerjenleri engellerler.
.
2.beyin olan bağırsaklar ile 1. beyin arasında koordinasyonun
sağlanmasında etkin görev yaparlar.
.
Sezme , önlem alma ile operasyonları yönetme yetenekleri vardır.
.
Probiotikler fermentasyon işlemlerinde nicelik olarak çoğalırlar ,
nitelik olarak ta daha güçlü ve etkin formlara ulaşırlar.