Okk047 yazdı: ↑10.09.2024 - 11:02
2 kutu flagyl tedavisi sonrası tekrardan muayene olmaya gittim. Yapılan kültürde yine gardnerella çıktı. Doktor yine 2 kutu flagyl verdi. Onları da kullanmaya başladım. İlaçlar bitmeye yakın şuan. 1. Kutu bittikten sonra çok rahatlamıştım ama sonlara doğru tekrardan yanmalar devam etmeye başladı. Belli belirsiz yanma olsa da o bölgede bir huzursuzluk olduğunu hissediyorum. Arada çok oturmuşum gibi kalça bölgesinde kuyruk sokumunda ağrı hissediyorum. Bu ağrıyla birlikte yanmalarda artıyor. Ereksiyon sorunu yok. İlacım 2 gün sonra bitecek tekrar gideceğim. Neden bitmedi bu gardnerella anlamadım gitti. Cinsel ilişki de yok.
Gardnerellanın antibiogramı yapılması gerekir,ilaca dirençli bir suş olabilir.
Kadir abim daha önce bana
“ Türkiyede bu bakterinin Antibiogramı yapılmamaktadır.
Halbuki yapılan bazı Antibiogram çalışmalarında Flagyl'in duyarlı olmadığı başka ilaçlarında duyarlı olduğu sonuçlarda görülmüştür.”
Diye dönmüştün. Bu bakterinin antibiyogramı yapılmıyorsa benim çarem de yok mudur acaba.
Evet çoğu lablarda yapılmıyor, Fakat bazı tıbbi tez ve araştırmalarda Gardnerellanın antibiogramının yapıldığı yer almaktadır. Buna dayanarak araştırmanı öneririm kardeşim.
Kadir abim bugün tekrar test sonucumla enfeksiyon hastalıklarına gittim. Oradaki dr. Bana klindanın da bu bakteride etkili olduğunu söyledi ve. 3 kutu klindan 150 mg kapsül 16 lı ve zimaks 400 mg reçete etti.
Klindanı sabah öğle akşam 3 er kapsül(150mgx3) günde 9 (1350 mg)tane
Zimaksı da günde 1 kere 24 saatte bir kullan dedi.
Kadir abim peki bir sorum olacak gardnerella bakterisi vajinal ilişki dışında bulaş olabilir mi? Eşimle 1 aydır korunuyorduk. Kondomsuz ilişkiye hiç girmedik. Eşim doğum yaptı 2 haftadır da hiç ejekülasyon yok. Oral seksle bulaş olma ihtimali var mıdır? Hiç yapma mı dersin? Ya da illa boşalmam gerekir mi? Boşalmasam bir sorun teşkil eder mi. Hazır antibiyotik küründeyken tüm riskleri elemine etmek istiyorum.
Gardnerella Vaginalis vaginal bir patojendir ağız florasinda bulunmaz.
İlla ejekulasyon olunacak diye bir kaide yok.
Eğer ihtiyaç oluyorsa haftada 1 normaldir.
Gunayizm35 yazdı: ↑24.09.2024 - 21:02
kardesim jzmirde lokosit baktirabiliyoruz yani oylemi?labaratuvar varmiymiş?sivı nasi geliyor penistenmi arka taraftanmi anlamadim?
Hocam lökosit değil. Kültür bakıyor hoca. Sıvı arkadan nasıl gelsin hocam. Prostat masajı sonrası penisten alınan örnekle bakılıyor. Sanırım şuan tek alternatif bu.
Okk047 yazdı: ↑11.09.2024 - 14:57
Kadir abim bugün tekrar test sonucumla enfeksiyon hastalıklarına gittim. Oradaki dr. Bana klindanın da bu bakteride etkili olduğunu söyledi ve. 3 kutu klindan 150 mg kapsül 16 lı ve zimaks 400 mg reçete etti.
İlaçlar bitince tekrar kültür yaptıracağım.
Kıymetli yorumunu bekliyorum.
Gardnella bende idrar pcr da çıktı. Henüz bir anti kullanmadım açıkçası. Whatsappdan doktoruma attım bana bu bakteri daha çok kadınları etkiler erkekte taşıyıcı rol oynar. Birebir prostatitle ilişkilendirmek doğru olmaz. Sen ve partnerin flagly kullanmalısınız dedi. Benim semptomlarım penisin kendini içine çekmesi testiste ağrı(sağ) meni hacminde azalma ve fışkırmadan gelmesi(akıntı şeklinde) anüste yanma hissi. Pelvik kaşlarında Ağrı. Bazen bele vuran ağrı. Cinsel olarak bir sıkıntım yok ereksiyonu uzun süre koruyorum ve istediğim zaman sağlıklı ereksiyona ulaşıyorum. Ama bu bakteriyi nasıl yok ederiz çözemedim
Gardnella bende idrar pcr da çıktı. Henüz bir anti kullanmadım açıkçası. Whatsappdan doktoruma attım bana bu bakteri daha çok kadınları etkiler erkekte taşıyıcı rol oynar. Birebir prostatitle ilişkilendirmek doğru olmaz. Sen ve partnerin flagly kullanmalısınız dedi. Benim semptomlarım penisin kendini içine çekmesi testiste ağrı(sağ) meni hacminde azalma ve fışkırmadan gelmesi(akıntı şeklinde) anüste yanma hissi. Pelvik kaşlarında Ağrı. Bazen bele vuran ağrı. Cinsel olarak bir sıkıntım yok ereksiyonu uzun süre koruyorum ve istediğim zaman sağlıklı ereksiyona ulaşıyorum. Ama bu bakteriyi nasıl yok ederiz çözemedim
Bu bakteriyi bitirmenin yolu kültürde üretip antibiograma göre antibioterapi almaktır. Fakat bir çok labta bu bakterinin antibiogramı yapılmıyor. Araştırıp yapanı bulun.
Yada şansa ya tutarsa deyip Flagyl yada Biteral kullanacaksınız.
Okk047 yazdı: ↑11.09.2024 - 14:57
İlaçlar bitince tekrar kültür yaptıracağım.
Kıymetli yorumunu bekliyorum.
Merhaba enfeksiyon için hangi doktora gittiniz enfeksiyonu?