theloner yazdı: ↑19.10.2024 - 12:21
Bugun itibariyle 6 haftalik tedavimi bitirdim 4 haftalikken uzatmamin sebebi korunmali dahi olsak esimde ureaplazma üreme oldugu icin (ÖNEMLİ BİR HUSUS SİZDE UREME OLMUYORSA PARTNER ANTİBİOGRAM SON ÇARE OLMALI BEN 5. DE YAKALADİM, AYNİ LAB.DA PARTNER ANTİBİOGRAMİ İLE SİZİNKİ COK FARKLİ SONUÇLAR ÇIKIYOR) ki risk almayip komple iliskiyi kestik. kültür ve pcr için 2-3 hafta dinlenmeye gectim. 10 gün Gazlıgölde kaplicalara gideceğim ve sadece probiyotik alacağım beslenmeden asla taviz yok bu sayede iğrenç şekeri de biraktim sigara azalttım. İnsallah eradike olmuştur sonra Avni hoca düzen lab. Bu arada %95 iyiyim %5 lik sinirsel semptomlarim ab etkisi oldugunu düşünüyorum. Son 2 gün doksisiklin alimini 2(sabah,)+1(akşam) x1 şeklinde aldım Beslenmeye %100 riayet ettim. Yalniz 2 gun once gaza gelip 15 km hizli tempo yürüyüş sonrasi sol ayak bilek tendon zarar gördü ancak soğuk kompresle toparladim sayılır lutfen ab doneminde nabzinizi yukseltmek terlemek onemli ama kaslarinizi ASLA zorlamayın kinolon kullanmasaniz dahi. Gelişmeleri yine buradan yazarım inşallah iyilesirsen hepsini toparlayacagim. Özelden yazan arkadaslarim bende sizin gibi bu formu okuyarak kendime gore uyarlamalar yaptim zor durumlarda Kadir abiden destek aldım, bu işin peşini birakmaya niyetim yok bolbol makale okuyun örneğin lökositin önemli veya önemsiz olduğunu belirten calismalar oldugu gibi ureaplazma parvum suşunun (urealyticum da hem fikirker) prostatit etkeni olduğuna ya da olmadığına dair çalışmalar da mevcut pubmed reddit güzel kaynaklar var. Bir nevi doğal seçilim gibi düşünün kendi kendimizin dr.u olacağız başka yolu yok. Artık şu nefsimize de hakim olacağız perhiz onemli
Abin güzel bilgilerin için teşekkürler.Ben de faydam olur belki diye durum güncellemesi yapayım.
ureaplasma parvum tedavisinde antibiyogram sonucuna göre
Tetradox+azitro+tarivid üçlü tedavisinin 4. ( son ) Haftasına girdim.%90 iyiyim diyebilirim gün içerisinde hastalığımı sık sık unutmaya başladım çok şükür.Hiç bir takviye probiyotik vs kullanmıyorum.Sonrasında test sürecini bekleyeceğim ben de.Yalnızca sıcak su ve beslenmeye dikkat ediyorum.Bu süreçte bilgilerini esirgemeyen theloner , kadir abi , urolog8 ayrı ayrı teşekkür ederim.
6 haftalık 6 şar kutu Doksisiklin ve azitromisin biteli 10 gün oldu arkadaşlar yalniz son 5 gündür bel ağrım var arada sol testisime ani ağrı giriyor rahatsiz etmiyor beslenmeme dikkat etsemde hafif kabizlik ve parçalı dışkılama mevcut 4 gün bosalmazsam hafif prostat yangisi ve penis ucu yanma da eslik ediyor boşalınca rahatliyorum ilişkiye girmiyorum 15 Kasım gibi bir daha duzende pcr ve non selektif kültür ile selektif mycoplazma kültürü vereceğim sadece probiyotik ve tadalafil 5mg kullaniyorum süre az gelip enfeksiyon devam mı ediyor yoksa ab lerin etkisi mi açıkçası bilemiyorum biraz moralim bozuk kinolon kullanmak istemiyorum mecbur kalırsam deneyeceğim olası üreme durumunda levofloksasin ve moxifloksasin ile azitromisini ozellikle isteyecegim oncesinde ureaplazma parvum ve gardnella yakalamıştim ancak gardnella ya yönelik ilac kullanmadim belki de o sebep oluyor antibigramimda cipro dirençli ofloksasin duyarliydi ama piyasada bulamamistim. bacağa vurmayan bel ağrısı güçten düşürüyor cinsel fonksiyonlarda sorun yok boşalma tazyiki ve miktar muazzam bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsaniz sevinirim kısacası ilac kullanmadigimda daha iyiydim
theloner yazdı: ↑28.10.2024 - 20:05
6 haftalık 6 şar kutu Doksisiklin ve azitromisin biteli 10 gün oldu arkadaşlar yalniz son 5 gündür bel ağrım var arada sol testisime ani ağrı giriyor rahatsiz etmiyor beslenmeme dikkat etsemde hafif kabizlik ve parçalı dışkılama mevcut 4 gün bosalmazsam hafif prostat yangisi ve penis ucu yanma da eslik ediyor boşalınca rahatliyorum ilişkiye girmiyorum 15 Kasım gibi bir daha duzende pcr ve non selektif kültür ile selektif mycoplazma kültürü vereceğim sadece probiyotik ve tadalafil 5mg kullaniyorum süre az gelip enfeksiyon devam mı ediyor yoksa ab lerin etkisi mi açıkçası bilemiyorum biraz moralim bozuk kinolon kullanmak istemiyorum mecbur kalırsam deneyeceğim olası üreme durumunda levofloksasin ve moxifloksasin ile azitromisini ozellikle isteyecegim oncesinde ureaplazma parvum ve gardnella yakalamıştim ancak gardnella ya yönelik ilac kullanmadim belki de o sebep oluyor antibigramimda cipro dirençli ofloksasin duyarliydi ama piyasada bulamamistim. bacağa vurmayan bel ağrısı güçten düşürüyor cinsel fonksiyonlarda sorun yok boşalma tazyiki ve miktar muazzam bu konuda düşüncelerinizi paylaşırsaniz sevinirim kısacası ilac kullanmadigimda daha iyiydim
Abi selamlar seninle aynı tedaviyi görüyoruz malum bende doksisiklin+azitro+ofloxacin kullandım 4 hafta boyunca ve bugün bitti.bendede son 4 gündür semptomlar başgösterdi zaten sana bahsetmiştim.doluluk hissi+sık idrar sürekli yanma vs.ama geçici irritasyonlar olduğunu umuyorum bir hafta sonra teste gidicem.bence bakterileri öldürdük ama tabi hastalık devam ediyor doku hasarı , en azından öyle inanmak istiyorum..
Yaptigim araştırmalara göre 1 hafta test için yanıltıcı sonuc verebiliyor bilgin olsun pcr da ölü dna kalıntıları çıkmaması ve kültürde olası üreme olabilmesi için 15-30 gün sonrası tavsiye ediliyor ant.dan ankaraya Avni hocaya gidecegim icin bu sureye riayet edeceğim dönüşte 10 gün kaplıca yapacağım keşke duyarlilarim içinde iğne formu olsaydı umuyorum ki ab etkisidir veya gardnellaya doksisiklin azitromisin etki etmemistir çünkü bende gardnella da vardı prostat florasinda başka bakterilerin ( Staphylococcus, e coli gibi) çogalmasi yaptigim masajla dağılıp prostatda baska bolgelerde de kumelenme oluşması olası bunuda non selektif kültürle bakacağım
bel ağrım bacağa da vursa fıtık dicem de pek ihtimal vermiyorum l5s1 de cok az fitiklasma vardi ama yaptigim bir takım egzersizlerle geçiyordu bu sefer fayda etmiyor sabah süper uyaniyorum ikindiden sonra ağrılar basliyor bugun 4 lastik söküp aracimin balatalarini degistirdim maf oldum sıcak su biraz rahatlatiyor. venöz uygulamadan ziyade kas ici uygulama olsaydi keske duyarlilarimda ama bizdeki patojenler icin makrolid ve kinolonlar çoğunlukla duyarli oluyor eşimde klindamisin dirençli çıkmıştı ama ben yine de onu da testte isteyeyim josamine yerine, başka da birşey bulamadım.
Teşekkür ederim abi bende 15 gün kadar bekleyeyim öyleyse.ben kullandıklarına ek olarak tarividde kullandım 4 hafta biliyosun ama yine semptom gösteriyorum işte.bel ağrısı bendede var göbek altı ağrısına ek olarak.bence prostatitle ilgili bu durumda
Bel ağrısı bendede başladı biraz üşüttüm birazda diyeti bozdum belde ağrı boşalırken batma sık idrar geri geldi 1-2 sene çok dikkat etmemiz lazım bizim
Arkadşlar anti kürü öncesi hiç yaşamadığım penis çekilmesi yunuşama pelvik bölge ağrıları başladı kürde 6 forsef iğne 1 kutu tetradoks 1 kutu klindan var iğneler sonrası semptomlarbaşladı bu durumu yaşayan oldu mu
Kurtulalimbiz2h yazdı: ↑21.11.2024 - 16:29
Arkadşlar anti kürü öncesi hiç yaşamadığım penis çekilmesi yunuşama pelvik bölge ağrıları başladı kürde 6 forsef iğne 1 kutu tetradoks 1 kutu klindan var iğneler sonrası semptomlarbaşladı bu durumu yaşayan oldu mu
Evet bendede olmuştu bu soruların kesin cevabı olsaydı bu forum kurulmazdı zaten takma kafana
Biteral (ornidazol) kullanmayi denediniz mi. Cunku yillar once ben ilk prostatit oldugumda biteral cok cok iyi gelmisti
Sorun ureaplasma ve/veya mikoplazma ise denemelisiniz
Bir enfeksiyoncu ile ki sizi dinleyip antibiyotik yazabilecek biri olsun
Bu nedenle benim size tavsiyem bayan bir enfeksiyoncuya gidin
Biteral ile kombine bir baska antibiyotik de yazsin size mikoplazma ve ureaplazma ya iyi gelen
Gecmis olsun
bismuth7677 yazdı: ↑21.11.2024 - 21:15
Biteral (ornidazol) kullanmayi denediniz mi. Cunku yillar once ben ilk prostatit oldugumda biteral cok cok iyi gelmisti
Biteral ile kombine bir baska antibiyotik de yazsin size mikoplazma ve ureaplazma ya iyi gelen
Gecmis olsun
Antibiogram olmadan ab kullanmak doğru değil ayni patojen kişiler hatta eşler arasinda bile duyarliliklar değişiyor.
Evet arkadaşlar 6 haftalık doksisiklin ve azitromisin tedavimin bitmesinden 30 gün sonra ureaplazma parvum ve gardnella negatife döndü esimde kendi duyarlisi 2 haftalik tetrasiklinle negatife döndü. Normalde gardnella için ayrica ab kullanacaktim sağ olsun Kadir abinin tavsiyesi ile ara test verdim ve paylaştığı bir çalışmada doksisiklin de %87 eradikasyon orani vardi gardnella üzerinde bende şükür o orana girdim, LÜTFEN duyarlı ab kullanın. Tedavi öncesi bol lokositten 24 lere düştü el muayenede Prostat yumuşak tuşe de ağrı olmadi boyut yaşıma göre normal bilgisini aldim gelen sıvı oncekine göre berraklaşmisti. Aklimi tek karistiran ab ler bittikten 25 gun sonra hsv2 ile tanıştım ilk atağım olduğu için kasık lenflerim şişti ve ağrı yapti beraberinde yanma geri geldi sabah akşam asiklovir krem ile lezyonlar 3 günde kurudu kremin yan etkisi olarak soyulan cilt hissizlesti hindistan cevizi yağı ile bu sorunda gitti. Bütün kültür testlerim non selektif candida dahil temiz geldi ek bilgi olarak düzende gardnella kültürü yapıyorlar. Lökositin düşmesi zaman alacağını düşünüyorum zira hsv2 ataklarinda lökosit yukseltebiliyormus bakiniz bu hsv2 uykuda iken pcr da çıkmıyor. Kadir abimizin paylaştığı inflamatuar beslenme sürecine geçmeden önce bağırsakları probiyotik ve elma sirkesi ile toparlayip vücudun vitamin degerlerini yükleyip 7-10 gün kadar su orucu tutacağım sonrasinda inflamatuar beslenme sürecine geçeceğim. %95 iyiyim %5 sadece hafif bel ağrım var onu da platesle sirt kaslarini guclendirmem gerektiğini düşünüyorum. Ve inaniyorum ki gun geçtikçe daha iyi olacağım semptom kontrolünü dogru saglamak adina beslenmeye dikkat edeceğim, sene de 1-2 tane çıkardığım hpv siğillerini kendim lazer pen ile yakıyorum ve uzerine çay ağacı yağı sürüyorum ancak gardisil 9 aşısı 3 ad yuklemeye karar verdim ve sonrasında 3 ay ahcc . Bu süreçte semptomlarimda bir dönüş olursa vasiklovir tedavisi alıp tekrar degerlendirecegim zira hsv2 can slklcl olabiliyor akut dönemde mesane üzerindeki ağrı penis ucuna kadar elektrik çarpar gibi vuruyordu. İnflamatuar surecinde aylık böbrek ve karaciğer fonksiyon testleri vereceğim. İyileseceginize inanın ab leri antibiogram iniza göre sıralı kullanin kinolon kullanmadan eradikasyon sağladığım için mutluyum açıkçası.
bismuth7677 yazdı: ↑21.11.2024 - 21:15
Gecmis olsun
Antibiogram olmadan ab kullanmak doğru değil ayni patojen kişiler hatta eşler arasinda bile duyarliliklar değişiyor.
Kurtulalimbiz2h yazdı: ↑21.11.2024 - 16:29
Penis çekilmesi ağrı bu hastalığın kaderi kardesim tedavi oldukça düzelir