Teşhis edemiyorum

Uygun kategori bulamadığınız konularınızı buraya açabilirsiniz.
charmanderer
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

Teşhis edemiyorum

Mesaj gönderen charmanderer »

Penis ucunda bir yanmam mevcut ve bazen sağ testisimde(sağ testisimde 7mm kist var) bir ağrı oluyor. Yanma sürekli var, idrar yaparken yanmam yok onun haricinde herhangi bir prostatit semptomum yok. İdrar testinden gonore ve klamidyaya baktırmıştım. Ancak bel soğukluğu veya klamidya olma ihtimali var mıdır? Yoksa prostatit miyim? Fikirleriniz benim için çok önemli. Teşekkürler..
charmanderer

Re: Teşhis edemiyorum

Bel soğukluğu veya klamidyanın akıntı olmamasına rağmen ve idrar ile örnek verip test ettirmeme rağmen çıkmadı ancak bende olma ihtimali var mıdır? Haftaya prostat sıvısından lökosit ve kültür baktıracağım. Tüm önerilerinizi bekliyorum
Abbasklcc
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen Abbasklcc »

Klamidya için en sagliklisi pcr testi
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

charmanderer yazdı: 31.12.2024 - 17:06 Bel soğukluğu veya klamidyanın akıntı olmamasına rağmen ve idrar ile örnek verip test ettirmeme rağmen çıkmadı ancak bende olma ihtimali var mıdır? Haftaya prostat sıvısından lökosit ve kültür baktıracağım. Tüm önerilerinizi bekliyorum
Klamidya ve gonore kültürü için ayrı besiyerler kullanılması gerekmektedir. Klamidya (Chlamydia trachomatis) ve gonore (Neisseria gonorrhoeae) bakterileri, farklı besin gereksinimleri ve büyüme koşulları gerektirirler. Bu nedenle, her iki bakterinin doğru şekilde kültüre edilmesi ve tanımlanması için ayrı besiyerler kullanılması önemlidir.
charmanderer

klamidya için pcr vermiştim abi idrardan, gonore içinde kültür yapıldı çıkmadı. Acaba olabilir mi diye şüpheleniyorum. Çünkü prostatit semptomlarından sadece peniste yanma var yaklaşık 5 aydır. Prostatit olma ihtimalim var mıdır? Yoksa başka bir şey midir? Prostat sıvısından hiç kültür vermedim.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Prostat sıvısı kültürü ve lokosit incelemesi yaptırmanızı öneririm olası prostatit şüphesi için.
charmanderer

tamamdır abi teşekkür ederim.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Rica ederim
Unstopables

Mesaj gönderen Unstopables »

Şu an antibiyotik kullanmıyorsan chbye bakyır, akıntı varsa ve bakteri bulamıyorsa mikroorginzmadır; benimde akıyordu hiç bir şey bulamıyorlardı; ben çok ağır tablo göstermeme rağmen sakın kafana göre antibiyotik alma teşhisin kesinleşmeden.
NonwovenII

Mesaj gönderen NonwovenII »

İdrar, meni, prostat sıvısı, üretral sürüntü alınıp dördü de selektif kültür ( Kadir abimin belirttiği gibi gonore ve klamidya özel besiyerlerinde) bir de non selektif kültür çalışılmalı. Ek olarak yalnız masaj sonrası idrardan cybh çalışılmalı.

Netlik kazanabilir.
𝚈𝚞̈𝚛𝚞̈𝚛𝚜𝚎𝚗 𝚢𝚊𝚔ı𝚗𝚍ı𝚛, 𝚋𝚊𝚔𝚊𝚛𝚜𝚊𝚗 𝚞𝚣𝚊𝚔!
sans88
Hastalık Başlangıç Yılı: 2020

Mesaj gönderen sans88 »

NonwovenII yazdı: 27.01.2025 - 23:20 İdrar, meni, prostat sıvısı, üretral sürüntü alınıp dördü de selektif kültür ( Kadir abimin belirttiği gibi gonore ve klamidya özel besiyerlerinde) bir de non selektif kültür çalışılmalı. Ek olarak yalnız masaj sonrası idrardan cybh çalışılmalı.

Netlik kazanabilir.
Bunları hastaneler yapıyor mu acaba?
Bir de hangi sıralama ile yapılmalı işlemler?
NonwovenII

Mesaj gönderen NonwovenII »

Dört sıvıyı alıp / aldırıp düzene benim yazdığım mesajı gösterirseniz okurlar evet.
𝚈𝚞̈𝚛𝚞̈𝚛𝚜𝚎𝚗 𝚢𝚊𝚔ı𝚗𝚍ı𝚛, 𝚋𝚊𝚔𝚊𝚛𝚜𝚊𝚗 𝚞𝚣𝚊𝚔!