Çoğunluk olarak yanlış yolda mıyız?

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
CENGİZ34
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Re: Çoğunluk olarak yanlış yolda mıyız?

Mesaj gönderen CENGİZ34 »

Boyun bölgenizde spazm olduğunu boyun omurlarınızı saran kasların kısaldığını düşünün sadece boyun bölgeniz ağrı ile kalmaz yakın bölgesindeki sırt kürek kemikleri baş bölgesi omuzlarda ağrır… eğerki pelvik tabanınız sıkı ise karın bölgesi kalça testisler prostat ve rektum bölgeside baskı altındadır uyuduğunuzda sizi uyandırmaz çünkü uyuduğunuzda kaslar dinlenir ve gevşer ama uyanıp gğne başladığınızda tekrar sıkılaşır ve ksıır döngü ile devam eder. Size tavsiyem şudur google şunu yazıp okumanızı tavsiye ediyorum tüm sorularınıza cevap bulacaksınız curecpps.com birde pelvik taban gevşetme için sabah akşam uygulayabileceğiniz video linkinide akşam yazacağım inşallah. Diyafram solunum egzersizi ile birleştirmeniz çok çok önemli hayırlı günler srkadaşlar
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

CENGİZ34 yazdı: 07.11.2024 - 14:37 Rica ederim kardeşim yazdıklarımın hepside gerçektir. Kadir abi beni yakındanda tanımıştır saolsun oturup karşılıklı çay içip sohbet etmişliğimizde var halende görüşürüz geçirdiğim süreci gittiğim sayısız enfeksiyon ve üroloji doktorlarınıda sonuçları ile birlikte patlaştım. Bu süreci atlattığımda sözüm var ona maldivlere gideceğiz diye:) bahsi geçen 2 arkdaşıda götürdüğüm doğrudur sonuçlarını foeumdan 2 kişi ve kadir abi ilede paylaştım kardeşim. İnanın forumda benim kadar tetkik analiz mr kültür pcr yaptıran olmamıştır anladım olayı işin boyutunu ve ne yapılması gerektiğini ama geç oldu işte… tekrar ediyorum bırakın otu çöpü flora bakterisi peşinde koşmayı eğer cinsel yolla bulaşan hastalığınız yok ise sıkı olan pelvik taban kaslarına LEVATOR ANİ kasını gevşetin buna yönelik egzersizleri yapınız…çok fazla zaman bulup yazamıtorum yoğun çalışıyorum kalın sağlıcakla arkadaşlar….
Evet Cengiz kardeşim, alevli dönemlerinde seninle istişarelerimiz çok sık idi. Bir bulaş hikayen vardı ve o enfeksiyonel dönemi antibiyotik tedavisi ile atlattın.
Fakat arta kalan inflamasyon ve neticesinde devam eden Pelvik taban kası ve aksesuarları spazmı/disfonksiyonu bu hastalığın devamı niteliğindedir. Dediğin gibi sen egzersizlere devam et kardeşim.
CENGİZ34

Evet abi doğru diyorsun hikayem vardı ama hiç bir zaman kültür ve pcrlarda cinsel yolla bulaşan bir patojen saptanmadı kimi zaman cilt bakterisi kimi zaman flora bakterisi üredi bir üreyen 3 kez üremedi 2 üreyen 8 kez üremedi şeklinde devam etti ama cinsel yolla bulaşan bir patojene hiç bir zaman rastlanılmadı. Burda amacım sadece ve sadece başımdan geçenleri ve edindiğim tecrübeyi paylaşmaktı kalın sağlıcakla RABBİM herkesin şifasını versin.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Amin kardeşim amin cümlemize inşallah.
Bizim lablarda doğru dürüst bir bakteri çıkmıyor doğru diyorsun.
tenistopu
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen tenistopu »

Kadir Bey, siz hâlâ sorunun bir bakteriden kaynaklandığını ve bu bakterinin maalesef analizlerde çıkmamasının bu durumu açıklayabileceğini düşünüyorsunuz. Ancak, bence durum bu şekilde değil. ETS7 DNA PCR testinde, yedi temel cinsel yolla bulaşan etken (örneğin C. trachomatis, Gonore, T. Vaginalis, M. Hominis, M. Urealyctum, U. Parvum) inceleniyor ve herhangi bir bulaşıcı bakteri mevcut olsaydı, bu testlerde tespit edilirdi. Test sonuçlarında ise yalnızca flora ya da genital bölgenin doğal bakterileri ortaya çıktı.

Eğer bulaşıcı bir bakteri saptanmış olsaydı, uygun antibiyotik tedavisi ile eradike edilmesi mümkündü ve bu durumda semptomların geçmesi beklenirdi; ancak durum bu değil. Diğer taraftan, bir arkadaş başka bir başlıkta öğretmenlik yaptığını, stres ve kaygı duygularını yönetmekte zorlandığını ve bu nedenle benzer semptomları yaşadığını belirtmiş. Antipsikotik ve antidepresan ilaçlarla iyileşme sağladığını ifade ediyor.

Pek çok insan, sempatik ve parasempatik sinir sisteminde dengesizlikler yaşıyor; bu da aşırı uyarılma ve rahatlayamama problemlerine yol açıyor. Yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi, nasıl ki boyun kasları stres altında kasılıyorsa, pelvik bölgedeki kaslar, özellikle Levator ani kası da aynı şekilde kasılarak üriner semptomlara neden olabiliyor.

Diyer bi arkadas , ekografide herhangi bir anormallik tespit edilmedi , analizlerin hepsi temiz ve Avni Hoca gibi deneyimli bir uzman rektal tuşe sırasında bölgenin yumuşak ve inflamasyonsuz olduğuna kanaat getirdiyse, iltihaplanma olmadığına güvenebiliriz. Rektal tuşede o bölgedeki kasılma da elle hissedilebilir durumda bunu rektal tuse yapan hekim de soyleyebilir .

Sürekli analizler yapıp, "bulunamayan bir bakteri var" düşüncesiyle antibiyotik hap yada enjeksiyon yaptırmak konusunda ısrarcı olmanın doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum , bi de arkadas saglikli insanlarida analizlere goturerek bunun hatali oldugunu da ispat etmis .
İnsect

Mesaj gönderen İnsect »

Maalesef öyle ama dediğimiz gibi ℅80 bakterisiz ben bakteriyel kısımdayım enterekok faecalis üredi araştıemakara göre en sık prostatit yapan bakteri türlerinden birisi ayrıca rektal tuşe esnasında şiddetli ağrı hissediyorum
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

tenistopu yazdı: 07.11.2024 - 17:33 Kadir Bey, siz hâlâ sorunun bir bakteriden kaynaklandığını ve bu bakterinin maalesef analizlerde çıkmamasının bu durumu açıklayabileceğini düşünüyorsunuz. Ancak, bence durum bu şekilde değil. ETS7 DNA PCR testinde, yedi temel cinsel yolla bulaşan etken (örneğin C. trachomatis, Gonore, T. Vaginalis, M. Hominis, M. Urealyctum, U. Parvum) inceleniyor ve herhangi bir bulaşıcı bakteri mevcut olsaydı, bu testlerde tespit edilirdi. Test sonuçlarında ise yalnızca flora ya da genital bölgenin doğal bakterileri ortaya çıktı.

Eğer bulaşıcı bir bakteri saptanmış olsaydı, uygun antibiyotik tedavisi ile eradike edilmesi mümkündü ve bu durumda semptomların geçmesi beklenirdi; ancak durum bu değil. Diğer taraftan, bir arkadaş başka bir başlıkta öğretmenlik yaptığını, stres ve kaygı duygularını yönetmekte zorlandığını ve bu nedenle benzer semptomları yaşadığını belirtmiş. Antipsikotik ve antidepresan ilaçlarla iyileşme sağladığını ifade ediyor.

Pek çok insan, sempatik ve parasempatik sinir sisteminde dengesizlikler yaşıyor; bu da aşırı uyarılma ve rahatlayamama problemlerine yol açıyor. Yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi, nasıl ki boyun kasları stres altında kasılıyorsa, pelvik bölgedeki kaslar, özellikle Levator ani kası da aynı şekilde kasılarak üriner semptomlara neden olabiliyor.

Diyer bi arkadas , ekografide herhangi bir anormallik tespit edilmedi , analizlerin hepsi temiz ve Avni Hoca gibi deneyimli bir uzman rektal tuşe sırasında bölgenin yumuşak ve inflamasyonsuz olduğuna kanaat getirdiyse, iltihaplanma olmadığına güvenebiliriz. Rektal tuşede o bölgedeki kasılma da elle hissedilebilir durumda bunu rektal tuse yapan hekim de soyleyebilir .

Sürekli analizler yapıp, "bulunamayan bir bakteri var" düşüncesiyle antibiyotik hap yada enjeksiyon yaptırmak konusunda ısrarcı olmanın doğru bir yaklaşım olmadığını düşünüyorum , bi de arkadas saglikli insanlarida analizlere goturerek bunun hatali oldugunu da ispat etmis .
Ben hiçte öyle bir şey demiyorum kardeşim, baķın bu makaleleri okuyun bunun gibi size bir çok makale atabilirim.
Siz elmalarla armutları karıştırıyorsunuz. O arkadaş bana geldiğinde bulaş hikayesini anlattı ve tedaviye başladi. Ondan sonra enfeksiyon eradike edildi.
Sonrasında ufak tefek problemi kaldığını söyledi ama bunuda zamanla atlatacağını söyledim.
Ayrıca bunu ben söylemiyorum alttaki makaleler söylüyor.
(Nonbakteriyeller hariçtir)

Prostatit, Epididimit ve Orşit
Florian ME Wagenlehner , ... Kurt G. Naber ,
Bulaşıcı Hastalıklar (Dördüncü Baskı)
, 2017

Epidemiyoloji
Tanım ve İsimlendirme
prostatit perineum ve rektum, ateş, boşaltım zorlukları, sepsis sistemik semptomları ve rektal muayenede hassas, şişmiş prostat . Kronik prostatit sendromları – kronik bakteriyel prostatit (CBP) veya kronik prostatit/kronik pelvik ağrı sendromu (CP/CPPS) – vakaların çoğunda birbirinden ayırt edilemeyen semptomlara neden olur ( ). Bununla birlikte, CBP'li (NIH II) hastalar sıklıkla tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları (İYE) ile başvururlar . Patojenler, ifade edilen prostat salgısında (EPS) veya VB'de mevcut olmalıdır

Görülme Sıklığı ve Yaygınlık
Akut prostatit, günümüzde prostat biyopsisi gibi ürolojik müdahalelerden sonra daha sık görülmektedir . Gözetim çalışmaları, prostat biyopsisinden sonra yaklaşık %3-4 oranında prostatit/ateşli enfeksiyon bildirmektedir. 10.617 erkeği kapsayan beş çalışmada, 873 katılımcı prostatit için çeşitli kriterleri karşılamış ve genel olarak %8,2'lik bir oranı temsil etmiş, yaygınlık ise %2,2 ile %9,7 arasında değişmiştir. ABD'de her yıl yaklaşık 2 milyon ziyarette prostatit bir tanı olarak listelenmiştir. Prostatit , 18-35 yaş aralığındaki erkeklere göre 36-65 yaş aralığındaki erkeklerde daha sık teşhis edilmiştir. Kronik prostatit tanısı, anjin veya Crohn hastalığı tanısına benzer bir yaşam kalitesi etkisine sahip olabilir . Bu nedenle, prostatit, diğer iki önemli prostat hastalığı olan iyi huylu hiperplazi ve karsinom kadar önemli olabilecek önemli bir sağlık sorunudur .

Kronik semptomları olan hastaların %5-10'unda CBP belgelenmiştir. 6,12 Bu erkeklerin yaklaşık yarısında prostat sıvısında yüksek lökosit sayısıyla birlikte inflamatuar CP/CPPS (NIH IIIA) vardır; 4, 6,12–17 18geri kalanlar inflamasyonsuz CP/CPPS (NIH IIIB) olarak kategorize edilir. Bu bir dışlama tanısıdır ve çoğu durumda semptomların prostatın kendisinden kaynaklandığı kanıtlanamaz. ABP atağı geçiren erkeklerin yaklaşık %10'u CBP'den muzdarip olmaya devam eder ve %10'u kronik prostatit/CPPS'ye ilerler.

Prostatitin en sık görülen formu asemptomatik inflamatuar prostatittir (NIH IV). Bu varlığa yönelik önemli bilimsel ilgi, prostat kanserinin başlangıcındaki olası katılımı ve erkek kısırlığıyla olan ilişkisi nedeniyle gelişmiştir . 19–21

Risk Faktörleri
UTI'ler hem ABP hem de CBP'nin temel belirleyicisidir. Piyelonefrite neden olan suşların suşları . Prostat asini ve kanalları içindeki biyofilmler içinde bulunan bakteriyel mikrokoloniler bakteriyel kalıcılığın odak noktası olabilir. Hem ABP hem de CBP'den sorumlu olan Escherichia coli E. coli suşlarına en azından benzer veya daha fazla ürovirülans belirleyicisine sahip gibi görünmektedir. 22,23 Prostat taşları CBP'nin tekrarlamasından sorumlu olabilir. 4 16 İnflamatuar CP/CPPS, inflamasyona neden olan idrarın intraprostatik reflüsünden kaynaklanabilir.

Genitoüriner Enfeksiyon Hastalıkları Patolojisi
Alton B. Farris , G. Petur Nielsen ,
Bulaşıcı Hastalıkların Tanısal Patolojisi

Prostat
prostatit Histolojik olarak, akut bakteriyel prostatit genellikle asinileri çevreleyen bol miktarda nötrofil , dökülmüş hücresel artıklar, hiperemi , stromal ödem ve bazen mikroapse oluşumu gösterir. Kronik enfeksiyöz prostatiti, iyi huylu prostat hiperplazisinde görülen nonspesifik kronik inflamasyondan ayırt etmek imkansızdır . Prostatın diffüz lenfositik infiltratı durumunda, kronik lenfositik lenfoma olasılığı düşünülmelidir. Malakoplaki nadiren prostatı içerir; görünümü, idrar yolunun diğer bölgelerinde görülen malakoplakiye benzerdir .

Mikotik prostatit genellikle blastomikoz , koksidioidomikoz veya kriptokokozdan kaynaklanır . Histoplazmoz , parakoksidioidomikoz , aspergilloz ve kandidiyazis de bildirilmiştir. En yaygın durum, immün yetmezliği olan bir hastanın hematojen yolla enfeksiyonudur.Mikotik prostatit genellikle blastomikoz, koksidioidomikoz, 199 195 , 200

Tüberküloz prostatit, yaygın tüberkülozlu hastaların %3 ila %12'sinde görülür . Tüberküloz prostatitli hastaların %90'ından fazlasında akciğer tutulumu vardır. Tüberküloz prostatitinin cerrahi patoloji örnekleri, bir zamanlar olduğu kadar sık ​​görülmemektedir, bunun başlıca nedeni tüberküloz insidansının azalmasıdır. Tüberküloz tutulumu , mesanenin yüzeysel geçiş hücreli karsinomu için BCG immünoterapisi ortamında hala görülebilir . BCG'den kaynaklanan granülomlar, mesanedeki gibi asit-hızlı boyalarla pozitiflik gösterebilir (bkz. Hastalarda BCG tedavisinden sonra anormal dijital rektal muayene bulguları veya artmış prostat spesifik antijen düzeyleri veya her ikisi birden olabilir . Tüberküloz dışındaki diğer bakteriler (MOTT) ve Mycobacterium fortuitum , M. kansasii, kompleks gibi atipik mikobakteriler de prostatı enfekte edebilir. Histolojik olarak, bu mikobakteriler diğer mikobakterilerde görülenlere benzer granülomatöz prostatite yol açarlar . Aside-hızlı bakteriyel boyalar tanıyı koymada faydalı olabilir, ancak BCG veya diğer mikobakteriyel organizmaların eş zamanlı varlığı her zaman dışlanamaz.
Kronik prostatit
Mark W. McClure MD ,
Bütünsel Tıp (Üçüncü Baskı)
, 2012

Patofizyoloji
Prostatit prostatit, birincil bakım hekimleri tarafından yapılır . Araştırmacılar, her iki erkekten birinin yaşamı boyunca prostatit semptomları yaşayacağını tahmin ediyor . Prostatit terimi tam anlamıyla prostat iltihabı anlamına gelse de, iltihap her zaman mevcut değildir ve enfeksiyon da değildir. Aslında, hastalara genellikle sadece rektal muayene sırasında ağrı yaşadıkları için prostatit teşhisi konur .

Bakteriyel prostatit genellikle idrar yolunun manipülasyonu , güvenli olmayan cinsel uygulamalar ve mesane boynu , prostat üretrası ve dış üretra sfinkterindeki kas dokusunun spazmları nedeniyle oluşur. Kas spazmları, idrarın düzgün akışını keserek ve böylece idrarın prostatı dolduran kanallara geri akışına neden olarak prostatite neden olur. Prostat taşları, kanal tıkanıklığı ve kronik inflamasyonla karakterize olan kronik bakteriyel prostatit, akut bakteriyel prostatitten daha yaygındır.

Bakteriyel prostatitin nadir olmasının bir nedeni antibakteriyel faktör adı verilen bir maddeye bağlanabilir. Prostat kanallarını kaplayan hücreler tarafından salgılanan antibakteriyel faktör, temas halinde bakterileri öldürür. 1970'lerde araştırmacılar çinkonun antibakteriyel faktörün aktif bileşeni olduğunu keşfettiler. Prostat, vücuttaki herhangi bir dokudan daha yüksek çinko konsantrasyonuna sahip olmasına rağmen, kronik bakteriyel prostatitli erkeklerin kan çinko seviyeleri genellikle normal olmasına rağmen prostatlarında son derece düşük çinko konsantrasyonları vardır.

Çoğu erkekte (%95) bakteriyel olmayan prostatit vardır. 7 1Kronik abakteriyel prostatit, ifade edilen prostat salgılarındaki (EPS) inflamatuar beyaz kan hücrelerinin (WBC) sayısına bağlı olarak iki kategoriye ayrılır : EPS'deki yüksek büyütmeli alan başına 10 veya daha fazla WBC miktarı kronik inflamatuar abakteriyel prostatit (kategori IIIa) olarak etiketlenir; daha az miktar kronik inflamatuar olmayan abakteriyel prostatit (kategori IIIb) olarak etiketlenir. Ancak pratik bir bakış açısından, EPS'deki WBC'ler, idrardaki WBC'ler ve idrar kültürleri gibi yaygın olarak ölçülen parametreler kronik prostatitli hastaları kontrollerden ayırt etmekte başarısız olur.

Tartışmalı olmasına rağmen, kronik inflamatuar abakteriyel prostatitin kökeni gizli bakteriyel enfeksiyon, nanobakteriler, genetik faktörler , hormonal dengesizlik, yaşlanma, kimyasal tahriş ediciler , mantar enfeksiyonları ve otoimmünite ile ilişkilendirilmiştir . Araştırmacılar, inflamatuar olmayan abakteriyel prostatitin pelvik taban kaslarının spazmları, stres ve intraprostatik idrar reflüsünden kaynaklandığını ileri sürmektedir . Lökositler ve prostat epitel hücreleri tarafından üretilen sitokinler , bakteri yokluğunda da prostat iltihabına neden olabilir . 2, 8, 9 2, 10 7 Provokatif olmasına rağmen, bu teorilerin hiçbiri kronik prostatitin nedeni için birleşik bir mekanizma sunmamaktadır.

Enflamasyon veya enfeksiyon teorisinin aksine, güncel araştırmalar kronik prostatitin, her bireye özgü karmaşık, birbiriyle ilişkili bir olaylar dizisinin sonucu olarak ortaya çıkan kronik pelvik ağrının bir yönü olduğunu ileri sürmektedir. Durum , travma , enfeksiyon, tahriş veya işlevsiz boşaltma gibi bir tetikleyici tarafından başlatılır . Durum kendiliğinden veya terapötik müdahalelere yanıt olarak azalabilir. Tersine, durum özellikle anatomik veya genetik olarak duyarlı bir bireyde devam ederse, lokal doku hasarına ve enflamasyona ve ayrıca periferik ve merkezi sinir sistemi duyarlılığına yol açabilir . Sürekli uyarımla sinir sistemi yukarı düzenlenir ve ilgili doku yanıtı sabit kalsa veya azalsa bile ağrıya yanıt lokal olarak ve bitişik bölgelerde azalır. Ek olarak, kalıcı pelvik ve perineal ağrı , ileri besleme döngüsünde daha fazla ağrıya neden olan kronik pelvik kas gerginliğine neden olur. Kaygı, depresyon, korku ve uyumsuz başa çıkma mekanizmaları durumu daha da kötüleştirebilir.

Tedavi kılavuzları hekimleri doğru yöne yönlendirmeye yardımcı olabilse de, klinik uygulamada hekimler prostatitli hastaları teşhis etmek ve tedavi etmek için deneme-yanılma terapilerinin sonuçlarına dayalı bir eleme süreci kullanırlar. Hem hasta hem de hekim için başarılı tedavinin ayırt edici özelliği semptomların çözülmesidir. Neyse ki, Kronik Prostatit İşbirlikli Araştırma Ağı'ndan alınan verilere göre, 2 yıllık takipten sonra kronik prostatit veya kronik pelvik ağrısı olan erkekler semptomlarında klinik olarak önemli ilerlemeler yaşamamış ve neredeyse üçte biri kendilerini önemli ölçüde iyileşmiş olarak görmüştür.
Fzt

Mesaj gönderen Fzt »

CENGİZ34 yazdı: 07.11.2024 - 15:16 Boyun bölgenizde spazm olduğunu boyun omurlarınızı saran kasların kısaldığını düşünün sadece boyun bölgeniz ağrı ile kalmaz yakın bölgesindeki sırt kürek kemikleri baş bölgesi omuzlarda ağrır… eğerki pelvik tabanınız sıkı ise karın bölgesi kalça testisler prostat ve rektum bölgeside baskı altındadır uyuduğunuzda sizi uyandırmaz çünkü uyuduğunuzda kaslar dinlenir ve gevşer ama uyanıp gğne başladığınızda tekrar sıkılaşır ve ksıır döngü ile devam eder. Size tavsiyem şudur google şunu yazıp okumanızı tavsiye ediyorum tüm sorularınıza cevap bulacaksınız curecpps.com birde pelvik taban gevşetme için sabah akşam uygulayabileceğiniz video linkinide akşam yazacağım inşallah. Diyafram solunum egzersizi ile birleştirmeniz çok çok önemli hayırlı günler srkadaşlar
Egzersiz linkini bekliyoruz hocam, teşekkürler tekrardan
CENGİZ34

Tekrardan hayırlı akşamlar sevgili arkadaşlar. Şunu öncelikle tekrar ederek konuyu derinlemesine özetlemek istiyorum! Ben bu hastalığı 12 sene aradan sonra tekrar yaşamış biriyim 2010 yılında yakalandığımda tekrar ediyorum cinsel yolla bulaşan patojenim semende saptanmış olup tedaviye başladım ve uygun süre ve dozda anti kullanarak bertaraf ettim. Yaşadığını semptomların hepsini bende yaşadım hem ilkinde hemde ikincisinde… ama aradaki fark o zaman gerçekten cinsel yolla bulaşan hastalık vardı diyorum! Zaten öncesinde bel soğukluğuna yakalanmıştım yarım kalan tedaviden sonra prostat iltihabı semptomları başladı ve yukarıda bahsettiğim tedavi şekli ile ekarte ettim. Fakat ikincisine yakalandığımda bir sabah perine bölgesindeki ağrı ile uyanınca hemen eskiden yaşamış olduğum süreç aklıma geldi hemen bulunduğum semtteki özel bir hastanenin üroloji doktoruna gittim ve durumu anlattım ultrasondan prostata bakup kalsifikasyonun var muhtemelen prostatitsin dedi. 1 günde kalsifikasyon oluşmaz çünkü o ultrasonda görünen kalsifikasyonlar 2010 yılında geçirmiş olduğum ve iyileşerek oluşan skar dokulardı… eğer kalsifikasyonum var bundan dolayı ağrılarmı yaşıyorum diyorsanız onuda kafanızdan eleyin kalsifikasyonlar zararsızdır! 2018 yılında yaptırmış olduğum bir tüm batın ultrason raporumun sonuç kısmındada prostat ile alakalı geçen ayrıntıda kalsifikasyonlar var yazıyor:)) yani benim ağrısız güzel geçirdiğim yıllardan… sonrasında diğer önceki uzun yazımdada bahsettiğim gibi üroloji ve enfeksiyon doktorlarını gezdim durdum sonuç alamayınca forumu buldum sizler gübi ve adı geçen doktor zafer beye gittim ve lökosit odaklı tedavi olmaya başladım ama sonuç alamayınca araştırmaya doğruyu bulmaya çalıştım ve kesinlikle bakın arkadaşlar bir daha şunu net dile getireyim antibiyotik kullanımına ara vererek prostat sıvısından semenden kültür ve pcr defalarca yaptırdım sabah kalkıp ilk idrarımı bile pcr ettirdim sadece zaman zaman farklı dönemlerde flora ve cilt bakterileri çıktı ve ben bunlarada antibiyogram yaptırıp ilaçları kullandım ama gittiğim gerek acıbadem gerek memorial gerekse koç ünv.hastanesindeki üroloji ve enfeksiyon doktorları bunları dikkate almadılar.sevgili kadir abiminde deiği gibi sağlıklı beslenip spor yapmamı istediler… eğer bakınız cinsel yolla bulaşan bir patojeniniz varsa zaten 3 kutu cipro 1 aylık tavanic yada doksissiklin grubundan olan tetradox bunu yok etmeye yeterse artar bile…zaten burda sıkıntıda olan grup dersine çare arayam grup non bakteriyel prostatit olan kişilerdir yani bakteri saptanamayan kişiler… yani uzunca süre anti kullanıp çözüm bulamadıysanız pelvik tabana yönelin stres kaygı endişe hareketsizlik ruhsal çöküntü bunların hepsi bel boyun sırt kaslarını etkilediği gibi pelvik tabanıda negatif etkiler… sıkılaşmış olan pelvik tabanı gevşetmeyi alışkanlık haline getiriniz inşallah farkı görürsünüz. Ben pelvik taban fizyoterapistinden 10 seans aldım ve tamamladım.neler yapacağımı öğrendiğim için artık gitmeme gerek kalmadı evde sabah ve akşam yapıyorum. Kadir abinin bana tavsiye etmiş olduğu takviyeleri bahsi geçen enflamasyon diyetşne uyarak devam ediyorum. Kadir abinin görüşlerine hiç bir menfaat gözetmeksizin bu kadar iyi niyetli insanlara yakınlık göstermesinden dolayı RABBİM razı olsun. Yakınen tanıdım ve gerçekten çok güler yüzlü yardımsever bi abi! Pelvik taban gevşetme hareketleri olarak şunu yapmanızı ve alışkanlık haline getirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Youtubeye overcome male pelvic floor dysfunction-30 minute healing routine/stretches yazınız ve arkadaşın yaptığı hareketleri sırasını atlamaksızın yapınız. Herhangi bir pelvik taban fizyoterapisyine gitmenize paranızı arkadaşlar harcamanıza gerek bile yok gidin çoluğunuz çocuğunuza harcayın gezin tozun kafanızı dağıtın… ayrıca egzersiz öncesinde sırt üstü yere uzanarak dizleri 90 derece kırıp burnunuzdan 4 saniye boyunca nefes alarak karnı şişiriniz bakın göğüs değil! Sonrasında 2 saniye nefes tutularak sigara dumanını üfler şekilde havayı vererek karınızdaki şişkinliği eski haline getiriniz bunu 5 dakika yapınız sonrasında hareketlere başlayınız. Hepsi bu kadar hayırlı geceler!
İnsect

Mesaj gönderen İnsect »

Katılıyorum kalsıfikasyon muhabbetşne 1 yıldır hastayım kronik bakteriyel prostatit var bende ama prostatta kalsıfikasyon yok
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

CENGİZ34 yazdı: 07.11.2024 - 22:26 Tekrardan hayırlı akşamlar sevgili arkadaşlar. Şunu öncelikle tekrar ederek konuyu derinlemesine özetlemek istiyorum! Ben bu hastalığı 12 sene aradan sonra tekrar yaşamış biriyim 2010 yılında yakalandığımda tekrar ediyorum cinsel yolla bulaşan patojenim semende saptanmış olup tedaviye başladım ve uygun süre ve dozda anti kullanarak bertaraf ettim. Yaşadığını semptomların hepsini bende yaşadım hem ilkinde hemde ikincisinde… ama aradaki fark o zaman gerçekten cinsel yolla bulaşan hastalık vardı diyorum! Zaten öncesinde bel soğukluğuna yakalanmıştım yarım kalan tedaviden sonra prostat iltihabı semptomları başladı ve yukarıda bahsettiğim tedavi şekli ile ekarte ettim. Fakat ikincisine yakalandığımda bir sabah perine bölgesindeki ağrı ile uyanınca hemen eskiden yaşamış olduğum süreç aklıma geldi hemen bulunduğum semtteki özel bir hastanenin üroloji doktoruna gittim ve durumu anlattım ultrasondan prostata bakup kalsifikasyonun var muhtemelen prostatitsin dedi. 1 günde kalsifikasyon oluşmaz çünkü o ultrasonda görünen kalsifikasyonlar 2010 yılında geçirmiş olduğum ve iyileşerek oluşan skar dokulardı… eğer kalsifikasyonum var bundan dolayı ağrılarmı yaşıyorum diyorsanız onuda kafanızdan eleyin kalsifikasyonlar zararsızdır! 2018 yılında yaptırmış olduğum bir tüm batın ultrason raporumun sonuç kısmındada prostat ile alakalı geçen ayrıntıda kalsifikasyonlar var yazıyor:)) yani benim ağrısız güzel geçirdiğim yıllardan… sonrasında diğer önceki uzun yazımdada bahsettiğim gibi üroloji ve enfeksiyon doktorlarını gezdim durdum sonuç alamayınca forumu buldum sizler gübi ve adı geçen doktor zafer beye gittim ve lökosit odaklı tedavi olmaya başladım ama sonuç alamayınca araştırmaya doğruyu bulmaya çalıştım ve kesinlikle bakın arkadaşlar bir daha şunu net dile getireyim antibiyotik kullanımına ara vererek prostat sıvısından semenden kültür ve pcr defalarca yaptırdım sabah kalkıp ilk idrarımı bile pcr ettirdim sadece zaman zaman farklı dönemlerde flora ve cilt bakterileri çıktı ve ben bunlarada antibiyogram yaptırıp ilaçları kullandım ama gittiğim gerek acıbadem gerek memorial gerekse koç ünv.hastanesindeki üroloji ve enfeksiyon doktorları bunları dikkate almadılar.sevgili kadir abiminde deiği gibi sağlıklı beslenip spor yapmamı istediler… eğer bakınız cinsel yolla bulaşan bir patojeniniz varsa zaten 3 kutu cipro 1 aylık tavanic yada doksissiklin grubundan olan tetradox bunu yok etmeye yeterse artar bile…zaten burda sıkıntıda olan grup dersine çare arayam grup non bakteriyel prostatit olan kişilerdir yani bakteri saptanamayan kişiler… yani uzunca süre anti kullanıp çözüm bulamadıysanız pelvik tabana yönelin stres kaygı endişe hareketsizlik ruhsal çöküntü bunların hepsi bel boyun sırt kaslarını etkilediği gibi pelvik tabanıda negatif etkiler… sıkılaşmış olan pelvik tabanı gevşetmeyi alışkanlık haline getiriniz inşallah farkı görürsünüz. Ben pelvik taban fizyoterapistinden 10 seans aldım ve tamamladım.neler yapacağımı öğrendiğim için artık gitmeme gerek kalmadı evde sabah ve akşam yapıyorum. Kadir abinin bana tavsiye etmiş olduğu takviyeleri bahsi geçen enflamasyon diyetşne uyarak devam ediyorum. Kadir abinin görüşlerine hiç bir menfaat gözetmeksizin bu kadar iyi niyetli insanlara yakınlık göstermesinden dolayı RABBİM razı olsun. Yakınen tanıdım ve gerçekten çok güler yüzlü yardımsever bi abi! Pelvik taban gevşetme hareketleri olarak şunu yapmanızı ve alışkanlık haline getirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Youtubeye overcome male pelvic floor dysfunction-30 minute healing routine/stretches yazınız ve arkadaşın yaptığı hareketleri sırasını atlamaksızın yapınız. Herhangi bir pelvik taban fizyoterapisyine gitmenize paranızı arkadaşlar harcamanıza gerek bile yok gidin çoluğunuz çocuğunuza harcayın gezin tozun kafanızı dağıtın… ayrıca egzersiz öncesinde sırt üstü yere uzanarak dizleri 90 derece kırıp burnunuzdan 4 saniye boyunca nefes alarak karnı şişiriniz bakın göğüs değil! Sonrasında 2 saniye nefes tutularak sigara dumanını üfler şekilde havayı vererek karınızdaki şişkinliği eski haline getiriniz bunu 5 dakika yapınız sonrasında hareketlere başlayınız. Hepsi bu kadar hayırlı geceler!
Rica ederim Cengiz kardeşim, hayırlı geceler. Şifan daim olsun.
İnsect

Mesaj gönderen İnsect »

Kadir abi mastürbasyon fazla yapmıypruz eyvallah ama arada bir porno izlesek boşalmasak nasıl olur
yenicezseni

Mesaj gönderen yenicezseni »

Reis bence hayat sağligi icin pornoyu birakmak lazim .Olaya sadece prostatit olarak bakmak dogru degil bence.
tenistopu

İnsect yazdı: 07.11.2024 - 23:59 Kadir abi mastürbasyon fazla yapmıypruz eyvallah ama arada bir porno izlesek boşalmasak nasıl olur
Kardeşim, boşuna patojen arama; rahatsızlığının sebebi yazdigin cümlede gizli.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

İnsect yazdı: 07.11.2024 - 23:59 Kadir abi mastürbasyon fazla yapmıypruz eyvallah ama arada bir porno izlesek boşalmasak nasıl olur
Olabilir kardeşim fazla sık yapmamak kaydı ile.
İnsect

Mesaj gönderen İnsect »

tenistopu yazdı: 08.11.2024 - 00:30
Kardeşim, boşuna patojen arama; rahatsızlığının sebebi yazdigin cümlede gizli.
Benim patojen belli knka enterekok faecalis var
tenistopu

Bizim zamanımızda mastürbasyon çabuk yapılan ve sadece birkaç tane dandik dergi vardı, aynı şeyleri görmekten sıkılıyorduk. Şimdiki çocuklar kendilerini odalarına kapatıyorlar, Japon pornosundan girip bilmem ne pornosundan çıkıyor, saatlerce boşalmadan. Normal yani, kasların zedelenmesi.