Menefloks , Tarivid (Ofloksasin) Bulamıyorum
Menefloks , Tarivid (Ofloksasin) Bulamıyorum
Merhabalar.Antibiyogram sonucuma göre doktor ureaplasma için azitro , tetradox ve menefloks yazdı.fakat menefloks naptıysam bulamıyorum muadili olan tarividde yok.Sizden ricam elinde bulunup kullanmayan varsa ücreti karşılığında almak istiyorum.yada başka bir ofloksasin grubu ilaçta olur.herkese acil şifalar dilerim.
Re: Menefloks , Tarivid (Ofloksasin) Bulamıyorum
Tarivid üretimi yok bildiğim 2 yıldır
Tarividi geçen sene çok zor bulmuştum depolara gelmediğini söylemişlerdi. Sanırım çok zor bulunması şuan
Evet bir kutu zor buldum.antibiyogramda oflaksasin duyarlı çıktığı için onu arıyorum.onun yerine avelox(moksifloksasin) kullanmam doğru olurmu acaba
Tarivid piyasada yok. avelox solunum yolu hastalıklarında kullanılan bir antibiyotik
Teşekkürler hocam sağolun.bir kutu tarivid 400 bulabildim.
tarivid+tetradox+azitro kombin kullanıyorum ureplasma antibiyogram sonucuma göre.tarivid kaç kutu kullanmalıyım ona göre arayışıma devam edeyim
Tarivid bir kutu daha bulabilirsen harika olur. Bulamazsan da tetradox ve azitro zaten ureoplazmaya karşı etkililier
Prostatit bir hastalık değil bir hastalık grubunu ifade ediyor. Gerçek adı kronik prostatit kronik pelvik ağrı sendromudur. Bu sendromda hastaların yüzde 90 dan fazlasinda herhangi bir mikrop bir etken bulunamıyor. Pelvik bolgede ağrı yapabilir. Kaba ette pelvik bölgeye ait bir yapi
Ama eger kaba ette bir agri varsa ayrıca bir fizik tedavi uzmanına gidip bunun nedeni araştırılmalı. Bel fıtığı dahil olmak uzere kalça ekleminin hastalıkları da bu ağrıya neden olabilir. Bunlar ekarte edildikten sonra geriye prostatit sendromu kalır bu ağrıya sebep olabilecek
Hocam son 2 haftadır ıkınarak idrar yapma durumu oluyor. Otururken çok daha zor idrar yapıyorum. Hele büyük abdest varken idrar yapmak çok zor oluyor. Bazen belirtilerim darlıktan şüphelendiriyor beni. Hiç lökosit baktırmadım bulunduğum şehirde yok malesef onu yapacak doktor. ist a gideceğim.
Cinsel problemlerde mevcut. Ve idrar sorunları. Ağrı hiç yaşamadım. Ben de kasılma oluyor sanki idrarı ittirme refleksim cevap vermiyor. Darlıktan çok korkuyorum. Sisteskopiden de. İnişli çıkışlı şikayetlerim var son 1 yıldır.
Cinsel problemlerde mevcut. Ve idrar sorunları. Ağrı hiç yaşamadım. Ben de kasılma oluyor sanki idrarı ittirme refleksim cevap vermiyor. Darlıktan çok korkuyorum. Sisteskopiden de. İnişli çıkışlı şikayetlerim var son 1 yıldır.
Bana soracak olursan tarivid ve tetradoxu beraber kullan. Bunlar bitince azitroya geç.
Darlık veya mesane boynu yüksekliği olabilir. Tanıda uroflowmetri sonrasında gerekirse uretrografi veya uretrosistoskopi yapılır.ucupak2 yazdı: ↑30.09.2024 - 21:04 Hocam son 2 haftadır ıkınarak idrar yapma durumu oluyor. Otururken çok daha zor idrar yapıyorum. Hele büyük abdest varken idrar yapmak çok zor oluyor. Bazen belirtilerim darlıktan şüphelendiriyor beni. Hiç lökosit baktırmadım bulunduğum şehirde yok malesef onu yapacak doktor. ist a gideceğim.
Özele bakar mısınız?Urolog8 yazdı: ↑30.09.2024 - 21:25Darlık veya mesane boynu yüksekliği olabilir. Tanıda uroflowmetri sonrasında gerekirse uretrografi veya uretrosistoskopi yapılır.ucupak2 yazdı: ↑30.09.2024 - 21:04 Hocam son 2 haftadır ıkınarak idrar yapma durumu oluyor. Otururken çok daha zor idrar yapıyorum. Hele büyük abdest varken idrar yapmak çok zor oluyor. Bazen belirtilerim darlıktan şüphelendiriyor beni. Hiç lökosit baktırmadım bulunduğum şehirde yok malesef onu yapacak doktor. ist a gideceğim.
Hiç öyle vermedim hastalarima
Üç oral antibiyotik birden fazla gelebilir. Ondan biz urologlar genelde iki antibiyotiği birden veririz. Ben bu tarzı jlhic duymadim
-
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Duyarlı olmayan antibiyotigi boş yere kullanmayin kardeşim. Bende kültürde Myco ve ureoplazma ikilisi çıkmıştı antibiogramda tetradoks ve aveloks direncli, klindamisin duyarlı idi klindamisin ile 15 günde eradikasyonu sağlandı.
Yani literatürdeki bu ikiliye duyarlı olduğu belirtilen antibiyotikler dirençli çıkabiliyor.
Haklısın abi tarivid bulcaz artık bi şekilde , teşekkür ederimkadir yazdı: ↑30.09.2024 - 21:55Duyarlı olmayan antibiyotigi boş yere kullanmayin kardeşim. Bende kültürde Myco ve ureoplazma ikilisi çıkmıştı antibiogramda tetradoks ve aveloks direncli, klindamisin duyarlı idi klindamisin ile 15 günde eradikasyonu sağlandı.
Yani literatürdeki bu ikiliye duyarlı olduğu belirtilen antibiyotikler dirençli çıkabiliyor.
Hocam ilk doktora gittiğimde yani 1 sene önce yapıldığında max 14 ortalama 8-9 civarı çıkmıştı. Doktor darlık olsa düz olur sende yukarıya doğru çıkış oluyor demişti. Ama o zamanlar daha kolay yapıyordum. Bahsettiğiniz işlemlerden çok korkuyorum ama böyle de günlük hayatımı etkiliyor ne yapıcam bilmiyorumUrolog8 yazdı: ↑30.09.2024 - 21:25Darlık veya mesane boynu yüksekliği olabilir. Tanıda uroflowmetri sonrasında gerekirse uretrografi veya uretrosistoskopi yapılır.ucupak2 yazdı: ↑30.09.2024 - 21:04 Hocam son 2 haftadır ıkınarak idrar yapma durumu oluyor. Otururken çok daha zor idrar yapıyorum. Hele büyük abdest varken idrar yapmak çok zor oluyor. Bazen belirtilerim darlıktan şüphelendiriyor beni. Hiç lökosit baktırmadım bulunduğum şehirde yok malesef onu yapacak doktor. ist a gideceğim.
O zaman sende uretra darlığı yok. Mesane boynu yüksekliği olabilir onun için de alfa blokerler kullaniliyor