3 aydır uğraşıyorum . Yardım 😩

prostat iltihabının cinsellik üzerindeki olumsuz etkilerini ve tedavi yöntemlerini bu başlık altında paylaşabilirsiniz.
Nerdengeldiya
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

3 aydır uğraşıyorum . Yardım 😩

Mesaj gönderen Nerdengeldiya »

Arkadaşlar merhaba

Ocak ayında öküzlük yapıp Instagram dan tanıştığım bir kızla beraber oldum. Kondom kullanmadım. Fakat ilişki sırasında karşı taraf hep ağrısının olduğunu falan söyledi. Başımada hiç enfeksiyon vs gelmediği için çok umursamadım. Aradan bir hafta geçti geçmedi idrar yaparken yanma ve çok az akıntılarim oldu. Ben yine çok umursamadım fakat bir türlü geçmedi. En son acile gittim idrar testi verdi. Lökosit vs çıktı. Cefaks yazdı yolladı. Aradan 1 ay falan geçti benim ağrılar pelvik bölgeye vurmaya başladı. Özel bir hastanede üroloji doktoruna gittim. Anlattığın yakınmalar bel soğukluğu dedi ve bana cipro yazdi gönderdi. 2 kutu kullandım ve az çok şikayetlerim gitti. Fakat ramazan bayraminda pelvik bölgedeki ağrı anüse kadar vurmaya başladı. Mastürbasyon yaptığımda gelen meni eskisine göre azaldı. Vakit kaybetmeden başka bir özel hastanede üroloji doktoruna gittim. Burda penis ucundan içeri doğru sürüntü örneği aldı. (Bu arada psikolojik olarak bitik durumda olup HİV olduğumu falan düşünüp depresyona girdim)

Sürüntü örneklerin de hiç bir bakteri üremesi çıkmadı. Ve orada doktor bana sen prostatit olmuşsun dedi. 6 Seans Eswt 6 Seans prostat masajı ve penisten sonda ile ozon gazı vericem dedi. Tedaviye başladım. Doktor 6 seansı ücretsiz 8 seans yaptı. Prostat masajı da vs çok rahatlıyodm ama ağrılarım tamamen geçmedi anüs bölgesi rahatsız edici batma hissi veriyordu. Meni hacmim bazen düşük bazen yüksek belli belirsiz. Ve eskisi gibi fışkırmiyor doktora bunu sordum düzelir falan dedi . 2 günde bir mastürbasyon yapıyorum kontrol amaçlı o da . Cinsel istekse ve ereksiyonda bir sıkıntı yok şuan. Ayrıca idrarda parça parça uçuşan şeyler var doktora söyledim bunuda ama çok oralı olmadı geçer dedi

Bugün ufak ufak pelvik bölgede sızlamalar oldu. Geri ağrılar başlayacak diye çok korkuyorum. Sizce yapmam gereken başka bir durum var mı ? İstanbul da yaşıyorum yaş 30
yenicezseni
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Re: 3 aydır uğraşıyorum . Yardım 😩

Mesaj gönderen yenicezseni »

Dostum selamlar

Öncelikle lökosit baktirman lazim.Lokosit 2 ve yukarisi ise kesin prostatitsin.Ardindan prostatindan gelen siviya kultur ve pcr yaptirmalisin.Cikacak bakteriye göre de doktor sana anti verecek ve kullanip iyileseceksin olay bu .Iyilestigini anlamanin da yolu lokositin 2den az cikmasi.Ha lokosit 2den az cikarsa hala agrilarin devam ediyor olabilir onlar icin de inflamatuar surec tedavisi var kadir abinin yazisi var arat bulursun onu yapacaksin.Gecmis olsun dostum.Buarada hangi doktorlara gittin ?
Nerdengeldiya

Mesaj gönderen Nerdengeldiya »

İlk gittiğim ürolog bezmialem Maltepe de prof. Aslan bey. İkincisi doç. Alper kafkasli. Ben ikinci doktora ısrarla meni kültürü vs dedim ama bakmadı. Birde prostat sıvısını nasıl alıyor. Alper hoca bana baya masaj yaptı ama hiç sıvı gelmiyor
Cemal

Mesaj gönderen Cemal »

Prostat masajından sıvı gelmiyor benimde bu normal mi yardımcı olacak birisi var mı ?
ozcartman
Hastalık Başlangıç Yılı: 2015

Mesaj gönderen ozcartman »

İlaç kuilanmadan önce fungal prostatit ihtimalini de düşünebilirsiniz. Yaptığım araştırmalarda hep şunu gördüm, psa değeri düşükse yüksek ihtimalle fungal prostatit. Eğer öyleyse antibiyotik durumu kötüleştirir.
buraku

Mesaj gönderen buraku »

Cemal yazdı: 21.09.2024 - 21:24 Prostat masajından sıvı gelmiyor benimde bu normal mi yardımcı olacak birisi var mı ?
Uzun süre mastürbasyon yapmayıp takviye alırsan az da olsa sıvı getirtebilirsin
Urolog8
Hastalık Başlangıç Yılı: 2017

Mesaj gönderen Urolog8 »

Cemal yazdı: 21.09.2024 - 21:24 Prostat masajından sıvı gelmiyor benimde bu normal mi yardımcı olacak birisi var mı ?
En az bir hafta bosalmadan gidersen sıvı çıkma ihtimali artar
İnsect

Mesaj gönderen İnsect »

ozcartman yazdı: 21.09.2024 - 21:39 İlaç kuilanmadan önce fungal prostatit ihtimalini de düşünebilirsiniz. Yaptığım araştırmalarda hep şunu gördüm, psa değeri düşükse yüksek ihtimalle fungal prostatit. Eğer öyleyse antibiyotik durumu kötüleştirir.
Psa düşükse fungal prostatit olabilir diye birşey yok fungal prostatit çok az görünen birşey zaten
ozcartman

İnsect yazdı: 22.09.2024 - 13:34
ozcartman yazdı: 21.09.2024 - 21:39 İlaç kuilanmadan önce fungal prostatit ihtimalini de düşünebilirsiniz. Yaptığım araştırmalarda hep şunu gördüm, psa değeri düşükse yüksek ihtimalle fungal prostatit. Eğer öyleyse antibiyotik durumu kötüleştirir.
Psa düşükse fungal prostatit olabilir diye birşey yok fungal prostatit çok az görünen birşey zaten
yaptigim arastirmalarda bunu okudum diyorum hocam. bu kesin böyledir demiyorum. ayrica nadir de görülse ya bu arkadasinki fungal prostatit ise? alacak misiniz vebalini onca antibiyotikten sonra daha kötü olursa? ben istiyorum ki doktoru ile bunu da konussun, labda tahlil verecekse buna da baktirsin. degilse bir nedeni elemis olur zaten. nedir sizi rahatsiz eden? elemesin mi bunu? degildir ya zaten az görünüyormus o mu desin? insanlara yardimci olma cabasina karsi cikmak da degisik baya.
ozcartman

ozcartman yazdı: 22.09.2024 - 15:09
yaptigim arastirmalarda bunu okudum diyorum hocam. bu kesin böyledir demiyorum. ayrica nadir de görülse ya bu arkadasinki fungal prostatit ise? alacak misiniz vebalini onca antibiyotikten sonra daha kötü olursa? ben istiyorum ki doktoru ile bunu da konussun, labda tahlil verecekse buna da baktirsin. degilse bir nedeni elemis olur zaten. nedir sizi rahatsiz eden? elemesin mi bunu? degildir ya zaten az görünüyormus o mu desin? insanlara yardimci olma cabasina karsi cikmak da degisik baya.
buyrun bu da dünyanin en saygin kaynaklarindan birisinden. artik dikkate mi alirsiniz yoksa kendi bildiginizi mi dogru kabul edersiniz takdir sizin.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3936149/

Siz kendiniz de okursunuz muhakkak ancak ilgili cümlenin Türkce'ye cevrilmis hali:

Kohortumuzda, antifungal rejime iyi yanıt gösteren ve göstermeyen hastalar için ortalama PSA sırasıyla 0,5 ve 0,8 ng/ml idi (p <0,0001). Bu nedenle fungal prostatitin düşük PSA değerleriyle ilişkili olabileceği görülmektedir. Bu bulgunun açıklaması araştırılmalıdır.
BruceLee
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen BruceLee »

Merhaba kardeşim. Stres yapma iyileşirsin. Üzme tatlı canını
İnsect

Mesaj gönderen İnsect »

ozcartman yazdı: 22.09.2024 - 15:15

buyrun bu da dünyanin en saygin kaynaklarindan birisinden. artik dikkate mi alirsiniz yoksa kendi bildiginizi mi dogru kabul edersiniz takdir sizin.

Siz kendiniz de okursunuz muhakkak ancak ilgili cümlenin Türkce'ye cevrilmis hali:

Kohortumuzda, antifungal rejime iyi yanıt gösteren ve göstermeyen hastalar için ortalama PSA sırasıyla 0,5 ve 0,8 ng/ml idi (p <0,0001). Bu nedenle fungal prostatitin düşük PSA değerleriyle ilişkili olabileceği görülmektedir. Bu bulgunun açıklaması araştırılmalıdır.
Kardeşim az görünen durum bende olabilir benim semptomlar sizden farklı sadece ağrı yaşıyorum makatta ve bazen sık idrar dilimde yeşil tabaka var bugün synevo laboratuvarda dilden Candida kültürü aldılar yüksek ihtimalle pozitif çıkıcak numuneyi alan kız bile şaşırdı benimde psa düşük ve prostatta kalsifikasyon yok
ozcartman

İnsect yazdı: 23.09.2024 - 19:04
ozcartman yazdı: 22.09.2024 - 15:15

Kardeşim az görünen durum bende olabilir benim semptomlar sizden farklı sadece ağrı yaşıyorum makatta ve bazen sık idrar dilimde yeşil tabaka var bugün synevo laboratuvarda dilden Candida kültürü aldılar yüksek ihtimalle pozitif çıkıcak numuneyi alan kız bile şaşırdı benimde psa düşük ve prostatta kalsifikasyon yok
O nedenle bu ihtimali de gözardi etmemek gerekiyor. Bende mesela sadece yanma var o da sürekli degil. Kahve ya da alkol cok kötü yapar deniyor bana gram etkisi yok. Ama candida icin yemeyin denen yiyecekler, özellikle de süt ürünleri direkt alevlenme sebebi. Bunu bilmeden önce aldigim antibiyotikler hep daha kötü yapti. Antibiograma göre duyarli olanlar bile mahvetti beni. Yaklasik bir senedir tek bir antibiyotik bile almadim ve hastaligin basindan beri gecirdigim en sakin bir seneyi geciriyorum. Elbette tamamen iyilesmedim ama bir gün o da olacak cünkü ben neredeyse eminim bendekinin fungal oldugundan. Bunu bilen, bundan anlayan doktor olsa gidicem ama maalesef yok.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

Bundan anlayan doktor bulamazsın.
Prostat sıvısi ve meniden Candida baktır Pcr yöntemi ile varsa çıkar.
ozcartman

kadir yazdı: 23.09.2024 - 23:44 Bundan anlayan doktor bulamazsın.
Prostat sıvısi ve meniden Candida baktır Pcr yöntemi ile varsa çıkar.
Kadir Bey onu yapariz, kolay ama tedavi kismi zor. Antifungallerin prostata gecisi de zayif anladigim kadariyla.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Candida için evde yapılmış organik fermente elma sirkesine devam etmeni öneririm ozcartman kardeşim. Bir bardak suyun içine sabah akşam iki yemek kaşığı karistır iç. Candidayi temizler atar. Birde Şekerli,unludan uzak dur.
İnsect

Mesaj gönderen İnsect »

kadir yazdı: 24.09.2024 - 08:51 Candida için evde yapılmış organik fermente elma sirkesine devam etmeni öneririm ozcartman kardeşim. Bir bardak suyun içine sabah akşam iki yemek kaşığı karistır iç. Candidayi temizler atar. Birde Şekerli,unludan uzak dur.
Benimkisi sirkeyle olacak iş değil abi fungal tedaviye başlıcak doktor muhtemelen kilo alamıyorum iştah yok ozcartmanın dediği gibi süt ürünleri tükettiğim zaman dışkılamada yanma oluyor
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Eğer antibiyotik sonrasi bağırsak florasindaki dost bakteriler azalıp candida sayısı fazlalaşıp patojen hale gelirse öncelikle floradaki dost bakteri popülasyonunu inşa etme adına Organik fermente gıdalar,probiyotikler ile bu populasyonu desteklemek gerekir. Bunlardan en önemli birisi organik elma sirkesidir antifungal etkisi ve dost bakteri katkısı ile sonuca götürecek bir tedavi seçenegidir.
Antifungal ilaçları uzun süre kullanma şansınız yok yan etkilerinden dolayı.
Candidayi yok etmeniz için candida ile mücadele eden dost bakteri sayısını öncelikle arttırmanız gerekir.
İnsect

Mesaj gönderen İnsect »

Evet bugün tekrardan oğuz ergine gittim antalya eğitim araştıema hastanesi sadece makat ağrım ve yanma var dedim birde sık idrar var dedim fikrini değiştirdi sen prostatit değilsin dedi birtane fizyocu kızın numarasını verdi oraya yönlendirdi benim muayene olduğum diğer doktorlardan bilgili olduğu kesin ama ben katılmıyorum kendisine 1 yıldır bu hastalıkla uğraşıyor olmam ata sıra ateşimin çıkması karında lenf nodüllerinin olması ilk tesşhşsey idrarda 46 prostat sıvısında 30 lökosit olması daha sayayımmı yok abi İbn-i sşnayı mezarından kaldırsan semptonları anlatsam o bile bu nasıl bir hastalık lan der
İnsect

Mesaj gönderen İnsect »

İnsect yazdı: 24.09.2024 - 18:34 Evet bugün tekrardan oğuz ergine gittim antalya eğitim araştıema hastanesi sadece makat ağrım ve yanma var dedim birde sık idrar var dedim fikrini değiştirdi sen prostatit değilsin dedi birtane fizyocu kızın numarasını verdi oraya yönlendirdi benim muayene olduğum diğer doktorlardan bilgili olduğu kesin ama ben katılmıyorum kendisine 1 yıldır bu hastalıkla uğraşıyor olmam ata sıra ateşimin çıkması karında lenf nodüllerinin olması ilk tesşhşsey idrarda 46 prostat sıvısında 30 lökosit olması daha sayayımmı yok abi İbn-i sşnayı mezarından kaldırsan semptonları anlatsam o bile bu nasıl bir hastalık lan der
Bak buraya yazıyorum dün synevo labda dilden numune aldıkar kesim candidal prostatitim ben kilo alamıyorum ya iştah olmuyor kendi başıma yenecem bu hastalığı
İnsect

Mesaj gönderen İnsect »

Hastalık öncesi 87 kiloydum şuan 80 den yukarı çıkamıyorum vücut eskisi gibi yemekleri kabul etmiyor
Geçermiya

Mesaj gönderen Geçermiya »

kadir yazdı: 24.09.2024 - 11:11 Eğer antibiyotik sonrasi bağırsak florasindaki dost bakteriler azalıp candida sayısı fazlalaşıp patojen hale gelirse öncelikle floradaki dost bakteri popülasyonunu inşa etme adına Organik fermente gıdalar,probiyotikler ile bu populasyonu desteklemek gerekir. Bunlardan en önemli birisi organik elma sirkesidir antifungal etkisi ve dost bakteri katkısı ile sonuca götürecek bir tedavi seçenegidir.
Antifungal ilaçları uzun süre kullanma şansınız yok yan etkilerinden dolayı.
Candidayi yok etmeniz için candida ile mücadele eden dost bakteri sayısını öncelikle arttırmanız gerekir.

Kadir abi geçen idrar dan pcr testi verdim gardnella vaginalis pozitif çıktı. Ne yapmamı önerirsin ? Bu arada konu başlığı bana ait hesap eski hesabım
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Gardnerella vaginalis için aslında kültür ve antibiogram yapılıp duyarlı antibiyotik kullanılmalı. Fakat bu patojenin antibiogramini pek yapan yok.
Araştırmak lazım.
Bu durum sebebi ile Protozoal bir patojen olduğu için ya Biteral yada Flagyl reçete ediyorlar.
Bunlarında bakteriyi elimine etme potansiyeli net değil. Şansa kalmış.