Laktoferrin

Bitkisel veya hayvansal tabletler, vitaminler vb.
musonic
Hastalık Başlangıç Yılı: 2020

Re: Laktoferrin

Mesaj gönderen musonic »

Zuspat yazdı: 28.12.2023 - 19:27 Vucuda dışarıdan gelip yerleşen bakteriler ve mantarlar yaşamak ve çoğalabilmek için demire ihtiyaç duyarlar. Laktoferrin, demiri bağlayıp bizim hücrelerimize transfer eder ve patojen konaklardan uzaklaştırır. Bunun sonucunda, bakteriler ve mantarlar demir eksikliğinde dolayı yaşamayaz, çoğalamaz. Ayrıca bakterilerin ve mantarlın oluşturduğu biofilmlere bağlanarak, içlerine su ve diğer minerallerin girmesini sağlar ve biofilmler parçalanır.

En önemli etkisi kanda serbest dolaşan demiri bağlayıp hücrelerimize taşıması. Bakterilere ve mantara kullanıcak demir bırakmaması.
Merhaba, ferritin degerleri halihazirda referans araliginda hatta zaman zaman sinirin ustunde cikan biri olarak 1-3 ay arasi kullanmam bir risk olusturur mu? Buradaki yorumlardan sonra denemek istiyorum
tenistopu
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen tenistopu »

Chat gpt nik verdiği yanıt :

Altı takviye arasında, Prostatit Kronik Bakteriyel (PCB) tedavisinde en güçlü ve "iyileştirici" olanı seçmek zordur, çünkü her biri farklı bir etki mekanizmasına sahiptir ve diğer tedavilerle kombinasyon halinde daha etkili olabilir. Ancak, PCB'nin kronik enfeksiyon ve iltihabın iyileşmesinde faydalı etkileri ve potansiyel etkisi göz önüne alındığında, N-asetilsistein (NAC) en öne çıkan seçenek olabilir.

N-asetilsistein (NAC)
Seçim Nedenleri:

Antioksidan Özellikler: NAC, vücudun en güçlü antioksidanlarından biri olan glutatyonun öncüsüdür ve kronik iltihaplanmada önemli bir faktör olan oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur.
Mukolitik Özellikler: NAC, mukusu parçalayabilir ve bu da bakterilerin biyofilmlerle korunduğu kronik enfeksiyonlarda yararlıdır.
Bağışıklık Sisteminin Modülasyonu: Enfeksiyonların yönetiminde bağışıklık yanıtını düzenlemeye yardımcı olur.
İltihabı Azaltma: Anti-enflamatuar özellikleri, PCB ile ilişkili ağrılı semptomları hafifletebilir.
Doz Tavsiyesi:

Tipik bir doz, günde iki kez 600 mg'dır, ancak herhangi bir takviye rejimine başlamadan önce bir doktorla danışılması her zaman önerilir.
Diğer Takviyelerle Karşılaştırma
Probiyotikler: Bağırsak florası ve bağışıklık sistemi için faydalıdır, ancak iltihaplanmanın azaltılmasındaki doğrudan etkisi daha az olabilir.
C Vitamini ve Çinko: Bağışıklık sistemi için mükemmeldir, ancak anti-enflamatuar etkisi NAC kadar güçlü olmayabilir.
Kersetin ve Bromelain: Güçlü bir anti-enflamatuar kombinasyon, ancak PCB üzerindeki spesifik etkinliğine dair kanıtlar daha az net.
Laktoferrin: Antimikrobiyal ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir, ancak NAC, oksidatif stresin azaltılması ve bağışıklık sisteminin modülasyonunda daha doğrudan bir fayda sunar.
D Vitamini: Genel bağışıklık fonksiyonu için önemlidir, ancak akut iltihaplanma üzerindeki spesifik ve güçlü etkisi NAC kadar olmayabilir.
Sonuç
N-asetilsistein (NAC), Prostatit Kronik Bakteriyel (PCB) tedavisinde en güçlü ve potansiyel olarak "iyileştirici" takviye olarak öne çıkmaktadır. Bunun nedeni, oksidatif stresi azaltma, bağışıklık yanıtını modüle etme ve iltihabı azaltma yeteneğidir; bu faktörler PCB'de kilit öneme sahiptir. Bununla birlikte, NAC'nin bireysel ihtiyaçlara göre diğer takviyeler ve tıbbi tedavilerle birlikte kullanılmasının bir parçası olarak kullanılması esastır.
Zuspat
Hastalık Başlangıç Yılı: 2015

Mesaj gönderen Zuspat »

musonic yazdı: 15.07.2024 - 02:02
Zuspat yazdı: 28.12.2023 - 19:27 Vucuda dışarıdan gelip yerleşen bakteriler ve mantarlar yaşamak ve çoğalabilmek için demire ihtiyaç duyarlar. Laktoferrin, demiri bağlayıp bizim hücrelerimize transfer eder ve patojen konaklardan uzaklaştırır. Bunun sonucunda, bakteriler ve mantarlar demir eksikliğinde dolayı yaşamayaz, çoğalamaz. Ayrıca bakterilerin ve mantarlın oluşturduğu biofilmlere bağlanarak, içlerine su ve diğer minerallerin girmesini sağlar ve biofilmler parçalanır.

En önemli etkisi kanda serbest dolaşan demiri bağlayıp hücrelerimize taşıması. Bakterilere ve mantara kullanıcak demir bırakmaması.
Merhaba, ferritin degerleri halihazirda referans araliginda hatta zaman zaman sinirin ustunde cikan biri olarak 1-3 ay arasi kullanmam bir risk olusturur mu? Buradaki yorumlardan sonra denemek istiyorum
Demir bağlama kapasiteniz nasıl? Laktoferrin, kandaki serbest dolaşan demiri bağlayıp, patojenlere kullancak demir bırakmıyor. Bu yüzden diğer biofilm bozuculardan daha yararlı diye düşünüyorum. Kandaki yada hücrelerdeki uzun süreli yüksek demirin varlığı büyük sorunlara yol açabilir. Kalp rahatsızlıklarından kansere kadar yayılıyor. Demir içeren besinleri tüketirken, kepek gibi demirin emilimini azaltan yiyecekler de tüketerek bir süre içinde dengeleyebilirsiniz. Sadece et tüketiminden kaçının, yanında yeşillik ekledin. ve tabi ki bir doktordan tavsiye alın. Yüksek demir ile enfeksiyon mücadelesi ekstra zordur.
musonic
Hastalık Başlangıç Yılı: 2020

Mesaj gönderen musonic »

Zuspat yazdı: 18.07.2024 - 16:08
musonic yazdı: 15.07.2024 - 02:02

Demir bağlama kapasiteniz nasıl? Laktoferrin, kandaki serbest dolaşan demiri bağlayıp, patojenlere kullancak demir bırakmıyor. Bu yüzden diğer biofilm bozuculardan daha yararlı diye düşünüyorum. Kandaki yada hücrelerdeki uzun süreli yüksek demirin varlığı büyük sorunlara yol açabilir. Kalp rahatsızlıklarından kansere kadar yayılıyor. Demir içeren besinleri tüketirken, kepek gibi demirin emilimini azaltan yiyecekler de tüketerek bir süre içinde dengeleyebilirsiniz. Sadece et tüketiminden kaçının, yanında yeşillik ekledin. ve tabi ki bir doktordan tavsiye alın. Yüksek demir ile enfeksiyon mücadelesi ekstra zordur.
Son tahlilimde total demir baglama kapasitesi 240-450 referans degeri arasinda 260 olarak gorunuyor. Serbest demlr baglama da yine referans deger icinde dusuk seviyede gorunuyor.
Zuspat

Mesaj gönderen Zuspat »

Neden sorduğumu anladınız değil mi?
Doktor kontrolünde, doktorunuza danışarak deneyebilirsiniz. Böbreklerinizin durumunu, alerjilerinizi, yaşınızı, geçmişinizi bilmiyorum. Doktorunuza o yüzden danışın dedim. Her tavkiye için geçerlidir bu.
Kullanırsanız, kullandıktan sonra gözlemlerinizi de söylerseniz, tüm forum faydalanır.
yenicezseni

Mesaj gönderen yenicezseni »

Fiyatına bakayım dedim bir aylik burs param kadar 😅😅
Zuspat

Mesaj gönderen Zuspat »

KroKronik yazdı: 21.11.2024 - 12:56 Bu konu bence önemsenen seviyenin çok üstünde önemli.

https://hizliresim.com/r6qxd62

Demir seviyemin seviyesi 120 lerden 50 lere düştü zaten sürekli üşüme sebebim de bu sanırım ancak Zuspat’ın dediklerini kanıtlar nitelikle bakteri demiri kullanıyor ve kullanamazsa hayatta kalamıyor. Benim seviyemdeki bu inanılmaz düşüşü de açıklıyor.

Keşke biraz ucuz olsa ama ben şans vereceğim bu takviyeye.
Kullanırken böbrek fonksiyonlarına dikkat etmek gerekiyor. Laktoferrini kullanıp da mutlu olmayan kimse yok diyebilirim. Özelden hep dua aldım. İnşallah size de fayda sağlar.
Zuspat

Mesaj gönderen Zuspat »

yenicezseni yazdı: 21.11.2024 - 14:10 Fiyatına bakayım dedim bir aylik burs param kadar 😅😅
Bir ay sonra bir daha zamlanacak :)
bismuth7677
Hastalık Başlangıç Yılı: 2019

Mesaj gönderen bismuth7677 »

Laktoferrin hangi marka tavsiye edersiniz
yenicezseni

Zuspat yazdı: 21.11.2024 - 14:50
yenicezseni yazdı: 21.11.2024 - 14:10 Fiyatına bakayım dedim bir aylik burs param kadar 😅😅
Bir ay sonra bir daha zamlanacak :)
Hocam sizden ricam tavsiye marka fln verseniz ? Direk tavsiye ettiginizin linkini atarsaniz cok sevinirim.Yurtdisi urunu de olur zaten yurtdisindan getirticem muhtemelen
Zuspat

Mesaj gönderen Zuspat »

Türkiyede maalesef Çok fazla marka yok. Ben Assos kullandım ve faydasını gördüm. Lacneferex markası da içeri ile güzel görünüyor. Diğer kullanan arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırsa bir fikir oluşabilir.
Zuspat

Mesaj gönderen Zuspat »

KroKronik yazdı: 06.12.2024 - 10:18
Zuspat yazdı: 21.11.2024 - 23:01 Türkiyede maalesef Çok fazla marka yok. Ben Assos kullandım ve faydasını gördüm. Lacneferex markası da içeri ile güzel görünüyor. Diğer kullanan arkadaşlar da tecrübelerini paylaşırsa bir fikir oluşabilir.
Zuspat ben olayı tam çözemedim. Demirim düşük ancak demir bağlama kapasitem yüksek. 1 yıl önce tam tersiymiş. Şimdi ben laktoferrin mi almalıyım yoksa demir mi?
Demir düşükse otomatik olarak demir bağlama proteini fazla olur. Çünkü az olan demirin maksimum oranda kullanılması gerekiyor. Ben sizin durumunuzda olsam bir uzmana giderdim. Demiri kafanıza göre değil de uzman gözetiminizde kullanmanız daha doğru olur.
Zuspat

Mesaj gönderen Zuspat »

Bağışıklığım düşük olduğu için, çevrede virüs-baktei kol gezdiği için, laktoferrini gün aşırı kullanıyorum. Beyaz kan hücrelerim oldukça az olmasına rağmen üstelik ara sıra ince giyinip titreyecek kadar üşümeme rağmen hasta olmadım. Laktoferrin kullanırken ayda bir kez böbrek değerlerimi kontrol ettiriyorum. Bağışıklığım düzelene kadar kullanmaya devam edeceğim.
yenicezseni

Zuspat yazdı: 28.01.2025 - 19:58 Bağışıklığım düşük olduğu için, çevrede virüs-baktei kol gezdiği için, laktoferrini gün aşırı kullanıyorum. Beyaz kan hücrelerim oldukça az olmasına rağmen üstelik ara sıra ince giyinip titreyecek kadar üşümeme rağmen hasta olmadım. Laktoferrin kullanırken ayda bir kez böbrek değerlerimi kontrol ettiriyorum. Bağışıklığım düzelene kadar kullanmaya devam edeceğim.
Hocam konudam bagimsiz ama yazmak istedim , normalde 3 haftada bir hasta olan ben ( grip veya bogaz iltihabi ) şeker ve gluteni kestikten sonra 4 aydır hasta olmuyorum . Ve bu surecte cok fazla soguga da maruz kaliyorum ama hasta olmuyorum .Söylemek istedim.
Zuspat

Mesaj gönderen Zuspat »

Gluten ve şeker gerçekten sıkıntılı... Özellikle bizim gibi rahatsızlığı olanlara.
BruceLee
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen BruceLee »

yenicezseni yazdı: 28.01.2025 - 23:59
Zuspat yazdı: 28.01.2025 - 19:58 Bağışıklığım düşük olduğu için, çevrede virüs-baktei kol gezdiği için, laktoferrini gün aşırı kullanıyorum. Beyaz kan hücrelerim oldukça az olmasına rağmen üstelik ara sıra ince giyinip titreyecek kadar üşümeme rağmen hasta olmadım. Laktoferrin kullanırken ayda bir kez böbrek değerlerimi kontrol ettiriyorum. Bağışıklığım düzelene kadar kullanmaya devam edeceğim.
Hocam konudam bagimsiz ama yazmak istedim , normalde 3 haftada bir hasta olan ben ( grip veya bogaz iltihabi ) şeker ve gluteni kestikten sonra 4 aydır hasta olmuyorum . Ve bu surecte cok fazla soguga da maruz kaliyorum ama hasta olmuyorum .Söylemek istedim.
Glutenin ve şekerin zararlarını küçümseyenler veya ciddiye alamayanlar için güzel bir örnek. Çoğu sağlıklı insan tüketmiyor bunları. Prostatit hastası neyine güvenir de tüketir bunları
BruceLee
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen BruceLee »

Müzik şarkı ruhun gıdasıdır tezinden, bizler için de güzel şarkılar önemlidir arkadaşlar
Ben02
Hastalık Başlangıç Yılı: 2009

Mesaj gönderen Ben02 »

Instagramda bir markanın keçi ağız sütü şurubu özellikle kronik prostatite iyi gelir diye yazmışlar. Alsam mj karar veremedim.Marka ismini yazmak istemiyorum. Keçi ağız sütü şurubu yazınca doğrudan cıkıyor. Bilen var mı, alinabilir mi acaba ?