Alfa bloker
Alfa bloker
Bilen birisi var mı alfa blokerler ne kadar kullanımdan sonra etkisini gösterir?
Re: Alfa bloker
hocam yanıtınız için teşekkürler acaba tüm belirtilerini mi ilk günde gösterir yoksa bazı etkileri önce bazı etkileri sonra mı gösterir
-
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Rica ederim, Alfablokerler mesane ve prostatin düz kaslarını gevşetip, prostat büyümesi ile şikayetleri ve idrar akışını iyilestiren bir ilaç grubudur. Etkisi ilk kullanıldiginda hissedilr ilerleyen zamanlarda bu etki dahada belirginleşir.
Peki abi bu ilaçlar kalıcı bir çözüm mü? Birde prostatın küçülmesine bir etki ediyor mu?
Alfa bloker düz kasları gevşetir , kalıcı çözüm olarak etkisi olmayabilir. Kaslar gevşediği için idrar semptomları ortadan kalkar.
Hocalarım ben peniste büzüşme içeri kaçma problemi için alfa bloker kullanmaya başladım ancak 1 hafta olmasına rağmen bu sıkıntılarım gitmedi ne yapacağım çok kötü hissediyorumalanyali yazdı: Alfa bloker düz kasları gevşetir , kalıcı çözüm olarak etkisi olmayabilir. Kaslar gevşediği için idrar semptomları ortadan kalkar.
-
*Alfablokerler kalıcı çözüm değil maalesef, semptomatik tedavi içindir.
*Prostatı küçülten ilaçlar Finasterid ve Dutasterid gibi ilaçlardir.
Bu ilaçlarda AR5 ilaçlardır DHT yi bloke ederek testosteronu
düşürür yani Antiandrojenik etkisi vardır. Prostatı çok büyümüş olan yaşlı insanların kullanması haricinde gençlere önermem. Zira Cinselliği libidoyu yerlerde süründürür.
Anladım abi saolasın. yaş 24 boyut 29 cc valla ne yapacağım bilemiyorum. Doktorum yaptığı testlerde enfeksiyon bulgusuna da rastlamamıştı.kadir yazdı: ↑01.08.2024 - 21:55*Alfablokerler kalıcı çözüm değil maalesef, semptomatik tedavi içindir.
*Prostatı küçülten ilaçlar Finasterid ve Dutasterid gibi ilaçlardir.
Bu ilaçlarda AR5 ilaçlardır DHT yi bloke ederek testosteronu
düşürür yani Antiandrojenik etkisi vardır. Prostatı çok büyümüş olan yaşlı insanların kullanması haricinde gençlere önermem. Zira Cinselliği libidoyu yerlerde süründürür.
-
Prostat sivisindan lökosit incelemesi yapilmismiydi?
Abi kusura bakma mesajını yeni gördüm.
Geçen aylarda gittiğim doktorum beni ultrasona alınca prostatımın 29 cc olduğunu, seminal vezikülümün (sol taraftaki) dolu olduğunu söyledi. Prostatım büyüdüğü için idrarımı tam boşaltamıyormuşum ama hayatımı çokta etkileyen bir durum değil bu. Sağ böbreğimde ise geçmişten kalan iltihap lekesi olduğunu söyledi. Yapılan prostat muayenesinde acaip bi rahatsızlık hissettim (belki ilk seferim olduğu içindir) lakin doktorum prostatımın dokusunun normal olduğunu söyledi. Penisim muayene esnasında baya içe çekildi ve içerde sanki idrar geliyormuş gibi bir his uyandırdı. Herhangi bir sıvı gelmedi. Ön idrar ile sıvı alınarak çökertildi. Yapılan Prostat sıvısı incelemelerinde sıvıda sadece 1 adet lökosit gözlemledi ve olağan olarak değerlendirdi. Kendisi bana pelvik kaslarım için kas gevşetici-ağrı kesici verdi lakin kullanmadım. Zira hastalık boyunca hiç ağrı yaşamadım.
Abi benim anlamadığım 24 yaşında prostat boyutu nasıl 29 cc çıkabilir?
Forumda adı sıkça zikredilen bir doktora daha gideceğim. Yine herhangi bir sorun vs gözlemlenemezse Yurtdışından 2 adet 200'lük pollstimol getirttim onları ve bromelain-quercetin falan kullanmayı planlıyorum.