Kültür ve PCR
Kültür ve PCR
Sabah Zafer Oyman'a ilk muayeneye gideceğim. Kültür ve PCR yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim? İdrar, meni ve prostat sıvısından ayrı ayrı düşünüyorum. Nasıl yapmam gerekiyor aydınlatırsanız sevinirim.
Re: Kültür ve PCR
Bir de illa farz mı kültür ve PCR yapmak lökosit çıkmasa bile. İçim rahat olsun istiyorum
-
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2019
Kardesim bana kalirsa kultur pcr isleri bos isler. Ben 3 farkli labda kultur pcr yaptim heresinde farkli bakteri tespit edildi. Enfeksiyon kesin varsa lokosit yuksekse ampirik tedavi en iyisi, deneme yanilma hastaligi bu. Sirayla denicen ne iyi geliyorsa onla devam edicen..
Prostat sıvısından lökosit ölçümü yaptım az önce 12-14 çıktı
Peki çıkan bakterileri duyarlı antibiyotikler ile ekarte etmek daha mantıklı değil mi sizce?igozukara yazdı: ↑03.06.2025 - 14:53Kardesim bana kalirsa kultur pcr isleri bos isler. Ben 3 farkli labda kultur pcr yaptim heresinde farkli bakteri tespit edildi. Enfeksiyon kesin varsa lokosit yuksekse ampirik tedavi en iyisi, deneme yanilma hastaligi bu. Sirayla denicen ne iyi geliyorsa onla devam edicen..
-
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2019
Bak kultur vs verilebilir ama 2-3 farkli labdada ayni bakteri yakalanirsa ona gore duyarli kullanirsin. Ben duyarlida kullandim pek ise yaramadi..sans888 yazdı: ↑05.06.2025 - 00:48Peki çıkan bakterileri duyarlı antibiyotikler ile ekarte etmek daha mantıklı değil mi sizce?igozukara yazdı: ↑03.06.2025 - 14:53Kardesim bana kalirsa kultur pcr isleri bos isler. Ben 3 farkli labda kultur pcr yaptim heresinde farkli bakteri tespit edildi. Enfeksiyon kesin varsa lokosit yuksekse ampirik tedavi en iyisi, deneme yanilma hastaligi bu. Sirayla denicen ne iyi geliyorsa onla devam edicen..
Siz kültürde üreme olmasına rağmen ampirik tedavi mi aldınız