NE YAPMAM GEREKİYOR LÜTFEN YARDIMCI OLUM

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
murat0707
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

NE YAPMAM GEREKİYOR LÜTFEN YARDIMCI OLUM

Mesaj gönderen murat0707 »

Öncellikle hikayem cinsel ilişki sonrası ureaplazma diye enfeksiyon kapmayla oldu geçen yaz haziran başı böyle hastalıklardan hiç anlamadığım için ilk olarak sağlık ocağına gittim ve antibiyotikler kullandım kısa geçicem buraları. Sonrasında özel hastane test falan diyince ureaplazma için antibiyotik kullandım geçti gibi oldu ve kontrole gitmedim sonrasında kasık ağrılarım falan başladı ve 2-3 ay sonra tekrar test yaptırdım geçmemiş aptallık yaptım biliyorum ve farkındayım. Neyse gelelim şimdiki duruma ureaplazma tedavisi görürken çok ağrılı geçti ama tedaviyi bitirdim.negatif çıktı. Bitirdim tedaviyi ama ağrılarım geçmedi. Tekrar gittim ve bana kronikleşmiş dedi yani o an korkudan tam anlayamadım ama kronik prostatit sanırım. AĞRILARIM;
Özellikle ama özellikle boşaldıktan sonra kasık ağrısı peniste idrar yaparken veya yapmazken ağrılar oluyor. Boşaldıktan sonra 2 gün ağrılarım oluyor boşalmadığım zamanlarda olmuyor. Doktorum verdiği antibiyotikler ve ilaçlarla şuanda haftada bir kere boşalıyorum rahatlatmak amacıyla ve hiç birşeyim yok. Verdiği ilaçları paylaşacağım en sonunda. Bana yardımcı olabilecek var mı acaba doktor bana 1-3-6-9-12 ayda bile sürebilir tedavi dedi. 1 ay sonra gel ureaplazma var mı diye bakcaz dedi. YOL GÖSTEREBİLECEK BİRİSİ VARMI LÜTFEN YARDIM EDİN. Daha yeniyim bu konuda

Kullandığım ilaçlar ;
MOXAİ 400 mg 3 hafta
FLAGYL 500 mg 10 gün
DEXDAY 50 mg 15 gün
REFLOR 2 kutu
SAWRİVER takviye edici ( saw palmetto, bal kabağı ekstresi, ısırgan otu ekstresi, pygeum kabuk ekstresi)
Bunlar ve şuanda sabah ilk idrarımda çok hafif penis ucu sızlaması var
murat0707

Re: NE YAPMAM GEREKİYOR LÜTFEN YARDIMCI OLUM

TAM OLARAK NEREYE GİTMEM GEREKİYOR NE YAPMAM LAZIM HİÇ BİLMİYORUM
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

Kardeşim mycoplazma için rektal tuşe yöntemiyle prostat sivisindan yada masaj sonrası bir laba meni ornegi verip Pcr yaptirmani ve pozitif çıktığı takdirde mikoplazma kültürü yaptirmani öneririm.
İyi bir urologa gidip bunları yaptirmani tavsiye ederim.
murat0707

Kadir abi doktor tavsiyen var mıdır? Nerde olduğu önemli değil gidicem abi erkenden tedaviye başlamak istiyorum
murat0707

Zafer oyman iyi midir Kadir abi ?
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Kardeşim Zafer Oymandan fayda görende var görmeyende..
Net bir cevap verme şansım yok maalesef.
Muscari
Hastalık Başlangıç Yılı: 2008

Mesaj gönderen Muscari »

Kadir abi düzende idrardan yapılan cybh panelleri negatif negatif çıktı. Meniden yada prostat sıvısından yapmaya gerek var mı?
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Evet,i idrar mesanedeki,meni,meni kesesindeki, prostat sıvıisıda Prostatta lokalize olan olası bakterileri incelemeyi gerektirir. Hepsinin yeri ayrıdır ve hepsi ayrı ayrı incelenmelidir.
İdrarın temiz, prostat sivisinin pozitif çıktığı zamanlara bir çok kereler şahit olmuşuzdur.
murat0707

Kadir abi evet anlıyorum. Cinsel yolla bulaştığı için tedavisi daha mı zor oluyor peki. Veya yeni olduğum için dahada kötü olmadan tedavim kolaylaşır mı ? Uzun bir süreç olabilir belkide bilmiyorum ama psikolojim hiç iyi olmadığı için soruyorum kusura bakmayın. Yanlış anlamanızı istemem Araştırmalarıma göre Zafer oyman, Doğukan Sökmen var sadece en iyi olarak onları görüyorum videolarını izlediğim kadarıyla başka doktorlara bakamadım.
murat0707

Ayrıca bugün idrar sonrası penisimin ucunda beyaz akıntı gibi bişey kaldı Buda bir prostatit belirtisi midir?
engin16

Mesaj gönderen engin16 »

murat0707 yazdı: 10.03.2025 - 00:26 Kadir abi evet anlıyorum. Cinsel yolla bulaştığı için tedavisi daha mı zor oluyor peki. Veya yeni olduğum için dahada kötü olmadan tedavim kolaylaşır mı ? Uzun bir süreç olabilir belkide bilmiyorum ama psikolojim hiç iyi olmadığı için soruyorum kusura bakmayın. Yanlış anlamanızı istemem Araştırmalarıma göre Zafer oyman, Doğukan Sökmen var sadece en iyi olarak onları görüyorum videolarını izlediğim kadarıyla başka doktorlara bakamadım.
Akıntı ureplasma dönemi ve sonrası uzun süre normaldir.rengi sarı yada yeşil olmadığı sürece çok takılmamalısın.prostat sıvısından örnek aldırıp pcr+kültür+özel ureplasma/mycplasma kültürü yaptırmalısın
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Moralini bozmana gerek yok tedavi olursun kardeşim.
Evet belki akıntı olabilir şeffaf ise sorun olmaz sarı olursa iltihap olabilir.
yenicezseni
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen yenicezseni »

murat0707 yazdı: 10.03.2025 - 00:26 Kadir abi evet anlıyorum. Cinsel yolla bulaştığı için tedavisi daha mı zor oluyor peki. Veya yeni olduğum için dahada kötü olmadan tedavim kolaylaşır mı ? Uzun bir süreç olabilir belkide bilmiyorum ama psikolojim hiç iyi olmadığı için soruyorum kusura bakmayın. Yanlış anlamanızı istemem Araştırmalarıma göre Zafer oyman, Doğukan Sökmen var sadece en iyi olarak onları görüyorum videolarını izlediğim kadarıyla başka doktorlara bakamadım.
Reis sakin Dogukan Sokmene gitme sakin .Bu adama gitmeyin arkadaslar .Benim bi arkadas gitti sadece muayeneye 8k verdim ve tedavisi yok tarzinda bir sey soyledi dedi .
engin16

Mesaj gönderen engin16 »

Teşhis ve prostat masajı sıvı alımı için avni uysal hoca benim için tartışmasız bir numaradır.ayrıca adamın gerçekten parayla işi yok
Muscari

Mesaj gönderen Muscari »

Kadir abi prostat sıvısı alındıktan sonraki ilk idrar ile pcr ve kültür yapımınının bir sakıncası var mı?
murat0707

Kadir abi ben bu dediğin testleri ant bitince mi yaptırayım ?? Zafer Oymana gitmeyi düşünüyorum bu arada
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Muscari yazdı: 10.03.2025 - 23:37 Kadir abi prostat sıvısı alındıktan sonraki ilk idrar ile pcr ve kültür yapımınının bir sakıncası var mı?
Yapılabilir sakıncası yok.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

murat0707 yazdı: 10.03.2025 - 23:46 Kadir abi ben bu dediğin testleri ant bitince mi yaptırayım ?? Zafer Oymana gitmeyi düşünüyorum bu arada
Antiler bitmeden testleri yaptirirsan daha iyi olur.
Muscari

Mesaj gönderen Muscari »

Kadir abi kültür ve PCR sonuçları negatif gelirse ne yapmak gerekiyor?
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Kronik prostatitte PCR ve kültür sonuçları negatif çıkarsa, bu durum tanı ve tedavi açısından bazı zorluklar doğurabilir. Ancak bu, prostatit olmadığınız anlamına gelmez. İşte bu durumda yapılması gerekenler:
1. Diğer Olası Nedenlerin Araştırılması:
* Kronik Non-Bakteriyel Prostatit/Kronik Pelvik Ağrı Sendromu (KPAS): Belirtiler bakteriyel prostatite benzer olsa da, enfeksiyon bulgusu yoktur. Bu durumda ağrı yönetimi, yaşam tarzı değişiklikleri ve fizyoterapi gibi yöntemler uygulanabilir.
* Nörolojik Nedenler: Pelvik bölgedeki sinirlerin hasar görmesi veya sıkışması da benzer ağrılara neden olabilir.
* Kas-İskelet Sistemi Sorunları: Pelvik taban kaslarındaki gerginlik veya spazmlar ağrıya yol açabilir.
* Psikolojik Faktörler: Stres, anksiyete ve depresyon gibi durumlar ağrı algısını artırabilir ve kronik ağrı sendromlarının gelişimine katkıda bulunabilir.
2. Ek Testler ve Değerlendirmeler:
* Prostat Masajı ve İdrar Testleri: Prostat masajı sonrası alınan prostat sıvısı ve idrar örneklerinde iltihap hücrelerinin (lökosit) varlığı araştırılabilir.
* Görüntüleme Yöntemleri: Transrektal ultrasonografi (TRUS) veya manyetik rezonans görüntüleme (MRG) gibi yöntemlerle prostat bezinin yapısı ve pelvik organlar değerlendirilebilir.
* Sistoskopi: İdrar yolunun ve mesanenin içini incelemek için sistoskopi yapılabilir.
* Ürodinamik Testler: İdrar akışını ve mesane fonksiyonlarını değerlendirmek için ürodinamik testler yapılabilir.
3. Tedavi Yaklaşımları:
* Ağrı Yönetimi: Ağrı kesiciler, anti-inflamatuar ilaçlar, kas gevşeticiler ve nöropatik ağrı ilaçları kullanılabilir.
* Fizyoterapi: Pelvik taban kaslarının güçlendirilmesi ve gevşetilmesi için fizyoterapi uygulanabilir.
* Yaşam Tarzı Değişiklikleri: Stresten kaçınma, düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve sıcak oturma banyoları gibi yöntemler faydalı olabilir Muscorini kardeşim.
Muscari

Mesaj gönderen Muscari »

Teşekkürler Kadir abi Allah razı olsun senden MRG, Prostat, dinamik kontrastlı çektim orada klasifike olmuş olan alanlar gözüküyor. Peki non bakteriyel olsada prostatta klasiğine alan olur mu?
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Muscari yazdı: 12.03.2025 - 00:10 Teşekkürler Kadir abi Allah razı olsun senden MRG, Prostat, dinamik kontrastlı çektim orada klasifike olmuş olan alanlar gözüküyor. Peki non bakteriyel olsada prostatta klasiğine alan olur mu?
Rica ederim,
Daha önce bakteriyel bir olgu yaşamış olabilirsiniz.
Korunmasız riskli cinsellik yaşamışmıydınız?
Muscari

Mesaj gönderen Muscari »

Evet daha önce korunmasız ilişki yaşadım. Peki Kadir abi oradan kapılan bir bakteri prostatta klasifikasyon oluşturup nonbakteriyel gale dönüştürebilir mi? Çünkü sonuçların hepsi negatif. Birde benim genital bölgedeki kıllar özellikle testis bölgesi batarak uzuyor. Kesilince tekrar aynı. Ne önerirsin bu durumda abi
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Evet geçirilmiş bir Kronik Bakteriyel Prostatit, gerçekleşen bir doğru tedavi sonucunda nonbakteriyel duruma evrilebilir. Bu aşamadan sonra inflamatuar süreç tedavisine geçmenizi öneririm.
Bknz: Forumda "İnflamatuar süreç tedavisi"
BruceLee
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen BruceLee »

Muscari yazdı: 12.03.2025 - 16:38 Evet daha önce korunmasız ilişki yaşadım. Peki Kadir abi oradan kapılan bir bakteri prostatta klasifikasyon oluşturup nonbakteriyel gale dönüştürebilir mi? Çünkü sonuçların hepsi negatif. Birde benim genital bölgedeki kıllar özellikle testis bölgesi batarak uzuyor. Kesilince tekrar aynı. Ne önerirsin bu durumda abi
Muscari kardeş senin kalan semptomlar neler? Uzun süre sandalyede oturunca bölgede gerginlik huzursuzluk ağrı vb hissediyor musun