Semen Kültürü Sonucu Ve Antibiyogram (U. Parvum)
Semen Kültürü Sonucu Ve Antibiyogram (U. Parvum)
Herkese merhaba.Geçen hafta yaptırdığım idrardan pcr sonucu u.parvum pozitif gelmişti.Dün yaptırdığım masaj sonrası semen kültürü sonucunda nihayet ureaplasma üredi çok şükür.
Kültürden antibiyogram sonucuma göre doktorum tetradox+azitro+menedoks verdi.antibiyogram sonucum fotoğrafta mevcuttur.
Bu ilaçları kullanmalımıyım yoksa bir enfeksyoncuyamı yazdırmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.
https://hizliresim.com/9w2017d
https://hizliresim.com/282iws0
Bu arada bunların hiçbirini bilmiyordum gerçekten hepsini bu forumdan öğrendim.kadir abi ve herkese çok teşekkür ederim ve acil şifalar dilerim.
Kültürden antibiyogram sonucuma göre doktorum tetradox+azitro+menedoks verdi.antibiyogram sonucum fotoğrafta mevcuttur.
Bu ilaçları kullanmalımıyım yoksa bir enfeksyoncuyamı yazdırmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.
Bu arada bunların hiçbirini bilmiyordum gerçekten hepsini bu forumdan öğrendim.kadir abi ve herkese çok teşekkür ederim ve acil şifalar dilerim.
-
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
Re: Semen Kültürü Sonucu Ve Antibiyogram (U. Parvum)
Evet kardeşim antibiogramda bu patojenler pozitif çıkmış ve antibiyotik duyarlılık degerleride belli.engin16 yazdı: ↑25.09.2024 - 18:44 Herkese merhaba.Geçen hafta yaptırdığım idrardan pcr sonucu u.parvum pozitif gelmişti.Dün yaptırdığım masaj sonrası semen kültürü sonucunda nihayet ureaplasma üredi çok şükür.
Reçete edilen ilaçları kullanmanı öneririm sana.
İlaçlar bitince testlerini aynı yerde tekrarlat.
Geçmiş olsun.
Abi sıraylamı yoksa birliktemi kullanmamı önerirsin.birde antibiyotik sürecinde polistimol yada baska bir takviye kullanmalımıyım ? Desteğin için tekrar teşekkürler
-
Bittikçe kullan. İlaçları kullanırken bir şey kullanma. Takviye v.s leri antibiyoterapi bittikten sonra kullan.
-
Sende sağol.
Geçmiş olsun kardeşim aynı suşla mucadele ediyorum doksisiklin 4 hafta ve haftanin ilk 3 günü
Azitromisin alıyorum . Bende gardnella oldugu içinde klindamisin im form 2 hafta tedavi olacağım. Belki bu bilgi sana yararlı olabilir, dozaj ve seçimimi kendim arastirarak yaptim hele ki 2 uzm urolog ve 1 enfeksiyoncu israrla tek kutu ofloksasin yazmalarindan sonra (piyasada tarivid veya muadili yok) Kimisi bu patojeni 2 hafta da 2 kutu duyarlisi ile gecirebiliyor kimisi aylarca kullanıyor veya çeşitli sebeplerle yok edememiş ... Takviye olarak sadece 5mg tadalafil kullaniyorum. Araştırdığım kaynaklar 4-6 haftalık tedavi önerisi yapıyor ve kinolon kullanımı güçlü öneriliyor Ancak ben kinolonlarin yan etkilerinden dolayı antibiogramima göre en güçlü kinolon silahıni 1 aylik doksisiklin+azitromisin kullanimi ile yenemezsem kullanacağım ancak 3. Haftamda kendimi cok iyi hissediyorum haftada max 3 bosalma 1 self masajin faydasini hissediyorum. Ama unutma hastalık kişiye özel yani bana iyi gelen bir başkasına gelmeyebilir.
Self masaj yani kendim yapıyorum Antalya da henüz anlatacağım yöntemle yapanı bulamadım. İzah edeyim : Cenin pozisyonunda sol orta parmak bacak arasindan eldiven ve jel ile prostatı 6 bölgeye 3 sağ 3 sol ayırıp her 6 noktaya 5 bası Orta ağrı siddetinde son basılar ortaya (uretra kanali hissedersiniz) dogru sıvazlayarak yapıyorum.2 dk sürüyor. Masaj aleti de aldim birkaç güne deneyip yorumlarım. Öncesinde 30 dk sıcak su oturması işlemi daha da kolaylaştırıyor.
theloner sana ayrıca çok teşekkür ederim.senin tavsiyen üzerine özel üreaplasma kültürü verdim ve üreme oldu.doktor bu şekilde reçete etti ama nasıl kullanmam gerektiğini konuşma fırsatım olmadı önerin nedirtheloner yazdı: ↑25.09.2024 - 22:14Geçmiş olsun kardeşim aynı suşla mucadele ediyorum doksisiklin 4 hafta ve haftanin ilk 3 günü
Azitromisin alıyorum . Bende gardnella oldugu içinde klindamisin im form 2 hafta tedavi olacağım. Belki bu bilgi sana yararlı olabilir, dozaj ve seçimimi kendim arastirarak yaptim hele ki 2 uzm urolog ve 1 enfeksiyoncu israrla tek kutu ofloksasin yazmalarindan sonra (piyasada tarivid veya muadili yok) Kimisi bu patojeni 2 hafta da 2 kutu duyarlisi ile gecirebiliyor kimisi aylarca kullanıyor veya çeşitli sebeplerle yok edememiş ... Takviye olarak sadece 5mg tadalafil kullaniyorum. Araştırdığım kaynaklar 4-6 haftalık tedavi önerisi yapıyor ve kinolon kullanımı güçlü öneriliyor Ancak ben kinolonlarin yan etkilerinden dolayı antibiogramima göre en güçlü kinolon silahıni 1 aylik doksisiklin+azitromisin kullanimi ile yenemezsem kullanacağım ancak 3. Haftamda kendimi cok iyi hissediyorum haftada max 3 bosalma 1 self masajin faydasini hissediyorum. Ama unutma hastalık kişiye özel yani bana iyi gelen bir başkasına gelmeyebilir.
https://hizliresim.com/sr0h91c
engin16 yazdı: ↑25.09.2024 - 23:13theloner sana ayrıca çok teşekkür ederim.senin tavsiyen üzerine özel üreaplasma kültürü verdim ve üreme oldu.doktor bu şekilde reçete etti ama nasıl kullanmam gerektiğini konuşma fırsatım olmadı önerin nedirtheloner yazdı: ↑25.09.2024 - 22:14Geçmiş olsun kardeşim aynı suşla mucadele ediyorum doksisiklin 4 hafta ve haftanin ilk 3 günü
Özel üreaplasma kültürü nedir?
Semen kültürüne ilave olarak semenden mycplazma/ureaplasma özel besi yeri kültürü istedim ve bu şekilde üreme oldu.bunuda bana theloner söylemişti.dilersen başlığın ilk mesajında linkini paylaşmıştım resime bakabilirsin orda varmusonic yazdı: ↑25.09.2024 - 23:46engin16 yazdı: ↑25.09.2024 - 23:13theloner sana ayrıca çok teşekkür ederim.senin tavsiyen üzerine özel üreaplasma kültürü verdim ve üreme oldu.doktor bu şekilde reçete etti ama nasıl kullanmam gerektiğini konuşma fırsatım olmadı önerin nedirtheloner yazdı: ↑25.09.2024 - 22:14
Geçmiş olsun kardeşim aynı suşla mucadele ediyorum doksisiklin 4 hafta ve haftanin ilk 3 günü
Kardesim gunluk 2x100 doksisiklin ,pztsi,sali,carsamba doksisiklinden 2 saat sonra azitromisin 4 hafta kullanıyorum bu ilaclarla sut ve urunlerinden mayalı ve sekerli asitli kafein yok güneş ışığı korun eğer ki semptomlarinda bir artış olursa ki ilk zamanlar bende oldu panikledim"duyarli antibiyotikle semptom artışı" baslikli konumu okuyabilirsin. İyilesecegine kendini inandır. Gunluk 30 dk sicak su oturması yap.engin16 yazdı: ↑26.09.2024 - 00:08Semen kültürüne ilave olarak semenden mycplazma/ureaplasma özel besi yeri kültürü istedim ve bu şekilde üreme oldu.bunuda bana theloner söylemişti.dilersen başlığın ilk mesajında linkini paylaşmıştım resime bakabilirsin orda varmusonic yazdı: ↑25.09.2024 - 23:46engin16 yazdı: ↑25.09.2024 - 23:13
theloner sana ayrıca çok teşekkür ederim.senin tavsiyen üzerine özel üreaplasma kültürü verdim ve üreme oldu.doktor bu şekilde reçete etti ama nasıl kullanmam gerektiğini konuşma fırsatım olmadı önerin nedir
Tamamdır abi teşekkür ederim.pazartesi başlıcam nasipsetheloner yazdı: ↑26.09.2024 - 09:47Kardesim gunluk 2x100 doksisiklin ,pztsi,sali,carsamba doksisiklinden 2 saat sonra azitromisin 4 hafta kullanıyorum bu ilaclarla sut ve urunlerinden mayalı ve sekerli asitli kafein yok güneş ışığı korun eğer ki semptomlarinda bir artış olursa ki ilk zamanlar bende oldu panikledim"duyarli antibiyotikle semptom artışı" baslikli konumu okuyabilirsin. İyilesecegine kendini inandır. Gunluk 30 dk sicak su oturması yap.
-
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2016
Hocam merhaba ,
Bu idrar testini hangi lab da verdin rica etsem ?
Dejavuuuuu yazdı: ↑27.09.2024 - 13:51 Hocam merhaba ,
Merhaba , bursa synevo (güven tıp)
İdrardan pcr verdim u.parvum çıktı.sonrasında 1 hafta perhiz yaptım ve doktora gittim prostat sıvısı yine gelmedi ama yinede gidip semen ve idrardan özel ureaplasma kültürü verdim ve ikiside pozitif çıktı.antibiyogram sonucuyla tedaviye başlıcam insallah.engin16 yazdı: ↑28.09.2024 - 01:56Dejavuuuuu yazdı: ↑27.09.2024 - 13:51 Hocam merhaba ,
Merhaba , bursa synevo (güven tıp)
Kardeşim senin belirtiler nedir? Ve ayrıca şuanda son durumun nedir? Bende ureaplazma tedavisi sonrası geçmeyen ağrılar boşalma sonrası ağrılar var
Benim foruma yazmışsın durumun iyiyse senin gittiğin yoldan gitmem en doğrusu olucak çünkü ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum. Doktor verdiği ilaçlar sonrası bir ay sonra gel ureaplazm testi yapcam dedi ama. Öncesinden yapması gerekiyordu yapmadan ilaçlar verdi 3 haftalık. Hiç kültür prostat sıvısı falan almadı yani boş yere ilaç kullanmak istemiyorum ureaplazma negatif yapmak için 3 hafta kullanmıştım 10 gün iğne 14 gün de anti aldım negatif çıktı sonrasında ama şikayetlerim geçti tekrar başladı boşalma sonrası ağrı özellikle en büyük derdim 2 gün sürüyor resmen. Onun dışında boşalmadığım sürece problem olmuyor