1-2 küçük konuda yardım (kan değerleri)

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
Ahmetttttt
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

1-2 küçük konuda yardım (kan değerleri)

Mesaj gönderen Ahmetttttt »

1- sarkık testisler için ne önerirsiniz, soğuk uygulayınca ancak iyi oluyor. FSH 1.4 olarak düşük geldi. 1.5-12 aralığı normal. Muhtemelen prostatit yapıyor. Ne yapılmalı?
2- PLT değeri stabil olarak hastalığın başından beri yüksek. Sürekli 350 civarı. Prostatit için bir kanıt olarak saymalı mıyım?
3- lökosit çok az... tedaviyi iğne veya serumla alma yolunu arıyorum. (Antibiyograma göre) ama kaslarım felaket.
Vücudumun bütün kemikleri 6 aydır çatır çatırdıyor ve güçsüz. Bacaklar gitmiyor artık. Spora yazıldım ancak önerilerinizi bekliyorum. (Uyku kaslarımı çok etkiliyor)

Dipnot: mlsf bugün bir üniversite araştırma hastanesinde bir prostat alanı öğretim üyesi doktorundan randevuluydum.
Prostatit neden pelvik tabanını etkilesin dedi...
Hayat çok zor. Çok iyi bir doktordu ama çok zor...
Zodiac
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Re: 1-2 küçük konuda yardım (kan değerleri)

Mesaj gönderen Zodiac »

Prostat alanında uzman doktor prostatitinn pelvik tabanı neden etkilediğini ciddi ciddi sordumu.Prostatın nerde olduğunu biliyor yani:) daha neler duyucaz
Abbasklcc
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen Abbasklcc »

Zodiac yazdı: 03.09.2024 - 22:43 Prostat alanında uzman doktor prostatitinn pelvik tabanı neden etkilediğini ciddi ciddi sordumu.Prostatın nerde olduğunu biliyor yani:) daha neler duyucaz
Malesef ulkemizde cok ciddi bir doktor yetersizligi var sayi olarak demiyorum her yer hastane her yer doktor ama bilgisizler tecrubesizler bende doktor olabilirmisim yaz cipro gonder yaz cipro gonder ne guzel is valla al muayene parasini yaz ciproyu gonder
horsel
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Mesaj gönderen horsel »

Ahmetttttt yazdı: 03.09.2024 - 21:29 1- sarkık testisler için ne önerirsiniz, soğuk uygulayınca ancak iyi oluyor. FSH 1.4 olarak düşük geldi. 1.5-12 aralığı normal. Muhtemelen prostatit yapıyor. Ne yapılmalı?
2- PLT değeri stabil olarak hastalığın başından beri yüksek. Sürekli 350 civarı. Prostatit için bir kanıt olarak saymalı mıyım?
3- lökosit çok az... tedaviyi iğne veya serumla alma yolunu arıyorum. (Antibiyograma göre) ama kaslarım felaket.
Vücudumun bütün kemikleri 6 aydır çatır çatırdıyor ve güçsüz. Bacaklar gitmiyor artık. Spora yazıldım ancak önerilerinizi bekliyorum. (Uyku kaslarımı çok etkiliyor)

Dipnot: mlsf bugün bir üniversite araştırma hastanesinde bir prostat alanı öğretim üyesi doktorundan randevuluydum.
Prostatit neden pelvik tabanını etkilesin dedi...
Hayat çok zor. Çok iyi bir doktordu ama çok zor...
1)Sarkık testisler varikosel işareti olabilir bunun için önce elle muayene sonrasında doppler usg istenir.
2)platalet değeri tamamen kan ürünleri ile ilgili iş yapar eğer yaş aralığından düşük gelirse bir yeriniz kanadığında durması zor olur.prostatit le hiçbir alakası yoktur.
3)lökosit az ise kültürler negatifse prostatit için ağır antibiyoterapi almanız mantıksız bana göre antibiyotiklerin genel yan etkilerine maruz kalırsınız ki yorgunluk kas ağrılarım var diyorsunuz.
Ahmetttttt

Lökosit 10 maks
Kültürde enterekök üredi.
Enfeksiyonel bulguların
Ahmetttttt

Plt düşük değil, yüksek.
Varikosel yok. Hikayem profilde mevcut.
Muscari
Hastalık Başlangıç Yılı: 2008

Mesaj gönderen Muscari »

Aynı durum bendede var kardeşim testisler sarkık kol batması tarzında batmalar var. Boşalma sonrası penis ve testiste inanılmaz ağrılar oluyor. Çekilen Mr da prostat bezi normal boyutta izlendi ve periferik zon intensitesi heterojendir diyor bu ne demek arkadaşlar?
Ahmetttttt

Dışkılama yaparken testisler toparlanıyor mu sizde?
Bende ki durumum ben kan dolaşımıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

Muscari yazdı: 04.09.2024 - 13:47 Aynı durum bendede var kardeşim testisler sarkık kol batması tarzında batmalar var. Boşalma sonrası penis ve testiste inanılmaz ağrılar oluyor. Çekilen Mr da prostat bezi normal boyutta izlendi ve periferik zon intensitesi heterojendir diyor bu ne demek arkadaşlar?
Kardeşim testisler sürekli hareket halindedir bazen toplanır bazende sarkar buna kafayı takmayın ağrı olmadıktan sonra sorun yok.
Prostat 3 bölümden oluşur Santral zon,Transzisyonel zon ve Periferik zon...bu zon en dış kabuğu dediğimiz yerdir.
Heterojen görünüm demek bir normal dışı durum olduğunu ifade eder, kalsifikasyon,skar doku yada farklı bir lezyon görüntüsü olabilir.
alanyali

Mesaj gönderen alanyali »

Benim MR da aynı şekildeydi periferal zonda sıvı dağılımı heterojendi. Ama kalaifikasyon yoktu. Araştırdığım kadarıyla bu zoneda sıvı homojen değil heterojen dağılıyorsa glandlarda doluluk var yani iltihabı bir durum ödem gibi. Kanal dolu olduğu için sıvı dağılımı heterojen oluyor. Masaj tavsiye edebilirim. Ben deniyorum daha değişikler olmadı ama biraz umutluyum masajla sanki o glandlar boşalabilir
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

Sıvı dağılımı yazmıyor ama orada kardeşim, periferik zon insensitesi görüntü net değil heterojenlik var.