bakteri buldum ne yol izlemeliyim ?

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
crytek186
Hastalık Başlangıç Yılı: 2017

bakteri buldum ne yol izlemeliyim ?

Mesaj gönderen crytek186 »

herkese merhabalar, prostat sıvısı kültürü malesef yaptırmadım 2 dir deniyoruz ama yok gelmedi en sondada swabla sürüntü alınıp yara kültürü verildi gelen sonuçta enterecoccus spp ve staphylcoc üremiş antibiyogramlari çıkmış
Numune türü
Üretral akıntı
Üreyen bakteri
Enterococcus spp.
Antibiyotik diskler
Zon çapi
Sonuç
Ampisilin
19
Duyarlı
Vankomisin
12
Duyarlı
Teicoplanin
15
Dirençli
Linezolid
20
Duyarlı
Tigesiklin
20
Duyarlı
Açıklama : Bu test EUCAST kriterlerine göre çalışılmiştır.
Yorum: Bu antibiyogram testinde kısıth bildirim yapılmiştır.
Üretral akıntı
Numune türü
Metilsilin Dirençli Koagulaz Negatif
Staphylococ***
Üreyen bakteri
Zon çapi Sonuç
|Antibiyotik diskler
Dirençli
0
Penisilin
Dirençli
17
Cefoksitin
Dirençli
0
Eritromisin
Dirençli
12
lClindamisin
Dirençli
0
Tetrasiklin
|Trimetoprim
Duyarlı
21
sulfametoksazol
Duyarlı
24
Gentamisin
Amikasin
23
Duyarlı
Linezolid
22
Duyarlı
Fusidik asit
12
Dirençli
Rifampisin
30
Duyarlı
Teicoplanin
13
Artmış Dozda Duyarlı
Vankomisin
12
Dirençli
Norfloksasin
0
Dirençli
sizce ne yapmalıyım enfeksiyon hastalıkları doktoru ile görüşüp antibiyotik baslamalimiyim semptomlarım gün gün dalgalanıyor kimi gün kasık ağrısı kimi gün bacaklara bele vuran ağrı bazen idrar sonrası yanma nüks yaşadığımdada üretra ve mesanede yanma oluyor ve 1 ayda 3 kere nüks yaşadım. ve şuanda artık sıvı aldirabilicegim bir durumum yok yaşadığım şehir gereği
Çapulcu
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Re: bakteri buldum ne yol izlemeliyim ?

Mesaj gönderen Çapulcu »

Merhaba hastalığın nedeni bu bakteriler olmayabilir. Yerinizde olsam Herhangi bir üretral sıvıda lökosit yüksekliği yada kanda Crp gibi net bir bulgu olmaksızın antibiyotik kullanmazdım. Eğer ki bulgu varsa yada kullanmayı tercih ediyorsanız. Doktor antibiyogramda ki duyarlı grup antibiyotiklerden bir kür yazacaktır.
crytek186
Hastalık Başlangıç Yılı: 2017

Re: bakteri buldum ne yol izlemeliyim ?

Mesaj gönderen crytek186 »

kanda herhangi bir bulgu yok hocam,bunlar içinde enfeksiyon hastalıkları ile görüştüm 1 kutu amoklavin 1000mg bide bactrim forte 800/160 yazıp gönderdiler 1 haftalık anti verdiler kısaca ürolojide aynısını veriyor, prostat sıvısıda aldıramadım bir türlü 2 dir deniyorum perhiz yapıyorum olmuyor yada doktor getiremiyor bilmiyorum elimde şuan tek somut kanıt sürüntüde çıkan bu 2 bakteri, dediğiniz gibi nedeni bunlarda olmayabilir antilerden fayda görür isem aile hekiminde 1 haftalık daha yazmasını rica edicem daha da yazdıramaz isem piyeloseptyl ile devam edicem bazı eczaneler reçetesiz veriyor sanırım
her sene 1 kere nüks yaşayıp 1 aya ekarte ediyordum bu sene kondom yırtılması sonucu 1 ayda 3 kere nüks yaşadım onun üzerine semptomlarım alevlendi yada travmatik mast sonucu oldu emin değilim zaten bilinmezlik çok fazla şundan oldu bundan oldu diyemiyorum kesin,bakteriyi bitiremesem bile vücut zamanla baskılar kısmende olsa kontrollü normal bir yaşama dönermiyim ondanda artık emin olamıyorum bi belirsizlik var yani 1 buçuk aydır semptom çekiyorum orta/yüksek arası önceden bu şekilde olmazdı