Ürik asit normal gözüküyor kan tahlilinde abi pürin diyeti nedır abikadir yazdı:Bu parçaciklar ürikasit kristalleri olabilir. Ürikasitiniz yüksek olabilir. Bol su için, düşük pürinli gıdalar tüketerek düşük pürin diyeti uygulamanızi öneririm.efsane2036 yazdı:Allah aşkına bu sorunu çözen var mı ne yaptımsa düzelmiyor sperm zevk alamıyorum düzeblı boşalıyorum yok yine aynı özellıkle boşalmayında sperm zor cıkıyor kanal tıkanıyor resmen tek sıkıntım sperm oda düzelse peşini bırakıca. Yardım lütfen
Spermde bulgur tanesı gibi sert parçalar
-
- Mesajlar: 1271
- Kayıt: 16.08.2019 - 21:15
- Şehir: Ankara
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2019
Re: Spermde bulgur tanesı gibi sert parçalar
-
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Mesajlar: 10325
- Kayıt: 19.04.2015 - 23:04
- Şehir: istanbul
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
- Yaş: 64
Re: Spermde bulgur tanesı gibi sert parçalar
Pürin diyeti hakkindaki bilgiler aşagidadır.efsane2036 yazdı:Ürik asit normal gözüküyor kan tahlilinde abi pürin diyeti nedır abikadir yazdı:Bu parçaciklar ürikasit kristalleri olabilir. Ürikasitiniz yüksek olabilir. Bol su için, düşük pürinli gıdalar tüketerek düşük pürin diyeti uygulamanızi öneririm.efsane2036 yazdı:Allah aşkına bu sorunu çözen var mı ne yaptımsa düzelmiyor sperm zevk alamıyorum düzeblı boşalıyorum yok yine aynı özellıkle boşalmayında sperm zor cıkıyor kanal tıkanıyor resmen tek sıkıntım sperm oda düzelse peşini bırakıca. Yardım lütfen
1. Pürinden zengin besinler diyetten çıkarılmalıdır ya da beslenme uzmanının belirlediği miktarda tüketilmelidir.
2. Yağ vücutta ürik asit birikimini artırır. Bu nedenle tüketilen yağ miktarına dikkat edilmelidir.
3. Pürinden zengin olmayan sebze ve meyve tüketimi artırılmalıdır.
4. Bol sıvı almaya özen gösterilmelidir.
5. Alkol ve alkollü içeceklerden uzak durulmalıdır.
6. Kahve ve çay vücuttaki pürin oluşumunu etkilemez. Ancak yine de günde 2-3 fincandan daha fazla kahve ve çay tüketmemeye özen gösteriniz.
7. İdeal kilo korunmalı, varsa fazla kilolar beslenme ve diyet uzmanından yardım alarak verilmelidir.
Besinler pürin miktarına göre 3 grupta toplanabilir.
Az pürin içeren gıdalar:
Bu grupta yer alan gıdalar gut hastalarının beslenme programında serbest olarak tüketilebilir.
• Süt ve türevleri
• Peynir
• Yumurta
• Ekmek
• Tahıllar
• Şeker
• Meyve
• Sebzeler (2. gruptakilerin dışındakiler)
Orta derecede pürin içeren gıdalar:
Bu grupta yer alan gıdalar beslenme programında sınırlı olarak tüketilebilir.
• Et, tavuk, balık
• Kuru baklagiller ( kuru fasulye, nohut, bakla, mercimek vb.)
• Mantar
• Bulgur
• Bezelye
• Ispanak, karnabahar, kuşkonmaz vb.
Fazla miktarda pürin içeren gıdalar:
Tüketilmemesi gerekir.
• Sakatatlar
• Av etleri
• Küçük balıklar
• Havyar
• Ançüez
• Kepek, yulaf ve çavdardan yapılmış ekmek
-
- Mesajlar: 1271
- Kayıt: 16.08.2019 - 21:15
- Şehir: Ankara
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2019
Re: Spermde bulgur tanesı gibi sert parçalar
Tesekkurt ederım abikadir yazdı:Pürin diyeti hakkindaki bilgiler aşagidadır.efsane2036 yazdı:Ürik asit normal gözüküyor kan tahlilinde abi pürin diyeti nedır abikadir yazdı: Bu parçaciklar ürikasit kristalleri olabilir. Ürikasitiniz yüksek olabilir. Bol su için, düşük pürinli gıdalar tüketerek düşük pürin diyeti uygulamanızi öneririm.
1. Pürinden zengin besinler diyetten çıkarılmalıdır ya da beslenme uzmanının belirlediği miktarda tüketilmelidir.
2. Yağ vücutta ürik asit birikimini artırır. Bu nedenle tüketilen yağ miktarına dikkat edilmelidir.
3. Pürinden zengin olmayan sebze ve meyve tüketimi artırılmalıdır.
4. Bol sıvı almaya özen gösterilmelidir.
5. Alkol ve alkollü içeceklerden uzak durulmalıdır.
6. Kahve ve çay vücuttaki pürin oluşumunu etkilemez. Ancak yine de günde 2-3 fincandan daha fazla kahve ve çay tüketmemeye özen gösteriniz.
7. İdeal kilo korunmalı, varsa fazla kilolar beslenme ve diyet uzmanından yardım alarak verilmelidir.
Besinler pürin miktarına göre 3 grupta toplanabilir.
Az pürin içeren gıdalar:
Bu grupta yer alan gıdalar gut hastalarının beslenme programında serbest olarak tüketilebilir.
• Süt ve türevleri
• Peynir
• Yumurta
• Ekmek
• Tahıllar
• Şeker
• Meyve
• Sebzeler (2. gruptakilerin dışındakiler)
Orta derecede pürin içeren gıdalar:
Bu grupta yer alan gıdalar beslenme programında sınırlı olarak tüketilebilir.
• Et, tavuk, balık
• Kuru baklagiller ( kuru fasulye, nohut, bakla, mercimek vb.)
• Mantar
• Bulgur
• Bezelye
• Ispanak, karnabahar, kuşkonmaz vb.
Fazla miktarda pürin içeren gıdalar:
Tüketilmemesi gerekir.
• Sakatatlar
• Av etleri
• Küçük balıklar
• Havyar
• Ançüez
• Kepek, yulaf ve çavdardan yapılmış ekmek
-
- Mesaj Panosu Yöneticisi
- Mesajlar: 10325
- Kayıt: 19.04.2015 - 23:04
- Şehir: istanbul
- Hastalık Başlangıç Yılı: 2004
- Yaş: 64
Re: Spermde bulgur tanesı gibi sert parçalar
Rica ederim.efsane2036 yazdı:Tesekkurt ederım abikadir yazdı:Pürin diyeti hakkindaki bilgiler aşagidadır.efsane2036 yazdı: Ürik asit normal gözüküyor kan tahlilinde abi pürin diyeti nedır abi
1. Pürinden zengin besinler diyetten çıkarılmalıdır ya da beslenme uzmanının belirlediği miktarda tüketilmelidir.
2. Yağ vücutta ürik asit birikimini artırır. Bu nedenle tüketilen yağ miktarına dikkat edilmelidir.
3. Pürinden zengin olmayan sebze ve meyve tüketimi artırılmalıdır.
4. Bol sıvı almaya özen gösterilmelidir.
5. Alkol ve alkollü içeceklerden uzak durulmalıdır.
6. Kahve ve çay vücuttaki pürin oluşumunu etkilemez. Ancak yine de günde 2-3 fincandan daha fazla kahve ve çay tüketmemeye özen gösteriniz.
7. İdeal kilo korunmalı, varsa fazla kilolar beslenme ve diyet uzmanından yardım alarak verilmelidir.
Besinler pürin miktarına göre 3 grupta toplanabilir.
Az pürin içeren gıdalar:
Bu grupta yer alan gıdalar gut hastalarının beslenme programında serbest olarak tüketilebilir.
• Süt ve türevleri
• Peynir
• Yumurta
• Ekmek
• Tahıllar
• Şeker
• Meyve
• Sebzeler (2. gruptakilerin dışındakiler)
Orta derecede pürin içeren gıdalar:
Bu grupta yer alan gıdalar beslenme programında sınırlı olarak tüketilebilir.
• Et, tavuk, balık
• Kuru baklagiller ( kuru fasulye, nohut, bakla, mercimek vb.)
• Mantar
• Bulgur
• Bezelye
• Ispanak, karnabahar, kuşkonmaz vb.
Fazla miktarda pürin içeren gıdalar:
Tüketilmemesi gerekir.
• Sakatatlar
• Av etleri
• Küçük balıklar
• Havyar
• Ançüez
• Kepek, yulaf ve çavdardan yapılmış ekmek