waiora yazdı:Burda bir konuya parmak basmak istiyorum.
Ben yaklaşık 2 aydır Zafer hocaya gidiyorum.Daha önce Kıbrıs’ta 2 ve İstanbul’da 1 doktora gittim hepside farklı farklı antibiyotikler denedi hepsinde de önce bir düzelme olduktan sonra şikayetler daha katlanarak arttı.SEBEP BELLİ DEĞİL.Arkadaşlar bana Kıbrıs’ta 1 doktorun yaptığı şeyden bahsetmek istiyorum.Bana yapılan tam bakteri ve antbiyotik testleriydi.Tam bakteride neredeyse prostata bulaşabilen tüm bakterilerin prostat sıvısından testi.Bunda sadece üreoplazma cıktı ki bu bir kadınla ilişkiye giren herkeste normal bir seviyede çıkıyor.Vücut üstesinden geliyor.Antbiyotik testlerinde ise kullandığım antibiyotik türlerinin çoğuna dirençli çıktım.Yani vücut o antibiyotikten daha güçlü durumda ve bu antibiyotiklere gerek bile yokmuş dedi.
Şimdi gelelim tekrar SEBEP konusuna.Ülkemizde teknolojide nasıl gerideysek sanırım Tıp’ta da gerideyz.Antibiyotiğe sarılmış doktorlara güveniyoruz.Tamamda sebebini kurutmazsan bunun sonu yok ki .Ben geçen hafta endoskopi ve kolonoskopi oldum antibiyotiklerden ne bagırsak düzgün ne mide.şimdi birde onun tedavisi başladı.
Zafer hocaya gidiyorum evet ama zafer hocada lokosıte saplanmış kalmış durumda lokosit 20 cıktıgında olmayan şişlik ve ağrı lokosit 2-3 oldugunda var ve daha fazla var .arıyosun gel bakalım .genelde 9 gün ü geçtimi tekrar 180 tl muayene prostat masajı yaptımı 175 tl masaj parası.üstüne düzeldim diosun iğne— antibiyotik bitiyor bikaş hafta geçiyor aynı şeyler .tekrar arıyosun hocam böyle oldu die gidiyorsun.enfaksıyona sebep olan bakterimi ödemmi baska bişeymi bilmiyorz tekrar herkese verilen aynı antibiyotikler ve aynı durumlar.bu işin sebebine neden bakılmıyor.bu işin maddi boyutu uçmuş durumda.sadece prostat masajının 175 tl oldugu bir olaydan bahsediyorum.ben doktorun kapısında beklerken bnden önce 4-5 kişi varsa herkes prostat masajını olup kafa önde gidiyor.benim lokosit 2-3 cıktıgında neden sevinmiyorsun diyor.ben orda karsısında hala agrıdan bahsederken .yani bu gittiğim tüm dpktorlarda aynı biz prostat masajı yapıyor diye mi iyi doktor diyoruz yoksa sebebini bulabildiği içinmi.antibiyotik iğne iyi geliyorsa neden hap veriliyor.haplar neden hep aynı iğneden hapa geçince neden tekrar etmeye başlıyor ? Bir sürü takviye gıda alıyoruz zafer hocaya soruyorum hiçbirine onay vermıyor ligone al istersen diyor da ona da isteksiz diyor.Hocanın bilgisine doktorluguna diyecek birşey yok ancak yıllar geçiyor bu tedavinşn belki sebebi bulunarak yapılan türü vardır veya araştırılıyordur ama biz hep gerideyiz.Araştırma hastanelerinde memur gibi doktorlarla da bu iş çözülmiycek gibi.herkese moral vererek burda yazışıyoruz destekliyoruz ancak doktorların elinde kobay gibi olmadıkmı
yaşadığın sorun şudur arkadaşım;
dokuyu bozan iki şey var yaşlanma ve enfeksiyon
Yani, eğer bir organda bakteriyel enfeksiyon oluşmuşsa, bu bakteriler ilgili organdaki hücreleri yıkarak besleniyor ve geri dönüşümsüz biçimde organa zarar veriyor, veya yaşlanmaya bağlı hücre ölüyor ve organ yetersizliği oluşuyor.
Aslında bizim yaşadığımızda bir çeşit organ yetmezliği
buraya kadar herşey tamam mı?
bunun için enfeksiyondan acayip korkar tüm doktorlar.
Şimdi gelelim çözüme, vücutta bazı dokular kendi kendilerini yenilerken, bazıları da yenilenmiyor.
prostat, enfeksiyonun oluşturduğu yaraları onarmak için fibrozis denilen bir yara kapatma işlemi uyguluyor.
bir çeşit yara izi olarak düşün.
bu fibrozis kaplama olayı da çok uzun zaman sürüyor prostat için. eğer sen bu süreyi yeniden enfekte olmadan geçirirsen ve doku onarımı ( fibrozis) tamamlanırsa tekrar enfekte olması da sana rahatsızlık vermesi de zor. ( ama orjinal değil )
bu süreyi nasıl geçireceksin peki?
1- soğuk yok
2- asidik, şekerli, karbonhidrat beslenme yok
3- prostatı aşırı yormak yok.
4- bağırsak florasına dikkat maksimum