Prostat Sıvısı Sonuçlarım

Prostat iltihabının belirtileri, tanısı, yapılan çalışmalar, yazılan tezler vs.
Duyu
Hastalık Başlangıç Yılı: 2020

Re: Prostat Sıvısı Sonuçlarım

Mesaj gönderen Duyu »

yeniuye35 yazdı: 27.04.2024 - 18:10 Arkadaşlar selam;

Hastalığı 2 yıl önce test olmadan çeşitli antibiyotiklerle atlatmıştım. Belki tam tedavi olmamamıştım ve 2 yıl sonra ağır bronşit sonrası bronşit için antibiyotik içtiğim halde tekrarladı. 1 ay önce doktora gittim 3 cipro yazdı hiçbir işe yaramadı. Şimdi bir profa gittim. Prostattan sıvı ile test yaptırttı. Aşağıdaki sonuçlar ortaya çıktı. Pazartesi doktora gidince, ilaçlarımı yazacak. Bu bakteriler hakkında deneyimli olanların yorumlarını alabilir miyim.

Resim
Merhaba,
Doktorunuz kim acaba?
han007
Hastalık Başlangıç Yılı: 2024

Mesaj gönderen han007 »

Falconn58 yazdı: 03.05.2024 - 14:19
kadir yazdı: 01.05.2024 - 20:40
Falconn58 yazdı: 01.05.2024 - 20:24

Enfeksiyon var abi 16-17 lökosit var
Enfeksiyon öncelikle eradike edilmesi gerekir Falconn58 kardeşim.
Kadir abi synevo lab a prostat sıvısı verdim bakteriyi buldum kns üredi 17 lökosit var bakteriyi bulmadan önce tavanic kullanıyordum ama dirençliymiş şimdi kültürün önemini anladım değerli arkadaşlar kesinlikle kültürsuz antibiyotik kullanmayın ayriyeten fusidik asit dirençli imiş fusidik asit hangi yiyecek ve iceceklerde var abi bilgin varmi
falconn selamlar herkesin gittigi bir doktor var meşhur şu an onun antibiyotik tedavisini yapmaktayım fakat prostat sıvıısndan kültür+pcr yapmaya karşı biliyorsun. ben kültür ve pcr yaptırmak istiyorum fakat bu doktor karşı oldugu için synevo lab a yakın başka hangi doktordan aldırabilirim sıvıyı
yenicezseni
Hastalık Başlangıç Yılı: 2023

Mesaj gönderen yenicezseni »

han007 yazdı: 04.05.2024 - 18:24
kadir yazdı: 01.05.2024 - 20:40

Enfeksiyon öncelikle eradike edilmesi gerekir Falconn58 kardeşim.
Kadir abi synevo lab a prostat sıvısı verdim bakteriyi buldum kns üredi 17 lökosit var bakteriyi bulmadan önce tavanic kullanıyordum ama dirençliymiş şimdi kültürün önemini anladım değerli arkadaşlar kesinlikle kültürsuz antibiyotik kullanmayın ayriyeten fusidik asit dirençli imiş fusidik asit hangi yiyecek ve iceceklerde var abi bilgin varmi
falconn selamlar herkesin gittigi bir doktor var meşhur şu an onun antibiyotik tedavisini yapmaktayım fakat prostat sıvıısndan kültür+pcr yapmaya karşı biliyorsun. ben kültür ve pcr yaptırmak istiyorum fakat bu doktor karşı oldugu için synevo lab a yakın başka hangi doktordan aldırabilirim sıvıyı
Hocam kim o doktor ismi nedir ?
han007

Mesaj gönderen han007 »

yenicezseni yazdı: 04.05.2024 - 18:36

zafer hoca herkes bilir burada kendisi kültür ve pcr'a karşı. oradaki bakterilerin ölü bakrteri oldugunu savunuyor fakat ben o görüşte degilim. kendisinin verdigi antibiyotik tedavisini uyguluyorum ama en kısa sürede synevo lab'a prostat sıvısından test yaptırıcam bakteriyel oldugu için ögrenmek istiyorum ona göre anti kullanımına devam edicem. yoksa böyle antibiyotik kullanmak dene yanıl yöntemi vücuda yazık
yenicezseni

han007 yazdı: 04.05.2024 - 18:51

zafer hoca herkes bilir burada kendisi kültür ve pcr'a karşı. oradaki bakterilerin ölü bakrteri oldugunu savunuyor fakat ben o görüşte degilim. kendisinin verdigi antibiyotik tedavisini uyguluyorum ama en kısa sürede synevo lab'a prostat sıvısından test yaptırıcam bakteriyel oldugu için ögrenmek istiyorum ona göre anti kullanımına devam edicem. yoksa böyle antibiyotik kullanmak dene yanıl yöntemi vücuda yazık
Hocam peki siz bakteriyel prostatit olduguna nasil eminsiniz ?
Abbasklcc
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen Abbasklcc »

Falcon bunlqri hangi labta yaptirdin
han007

Mesaj gönderen han007 »

yenicezseni yazdı: 04.05.2024 - 19:05
han007 yazdı: 04.05.2024 - 18:51

Hocam peki siz bakteriyel prostatit olduguna nasil eminsiniz ?
lökosit 20-25 çıktı hocam bakteriyel
han007

Mesaj gönderen han007 »

Falconn58 yazdı: 04.05.2024 - 19:11

Üstad ben Antalya da yaşıyorum sana şöyle soyliyim ben kültür yaptırmadan önce tavanic kullanıyordum kültür de kns üredi tavanice direncliymiş kesinlikle kültür pcr siz antibiyotik ağzıniza atmayın
haklısın falcon fakat zafer hoca bir ilginç. bana 5 igne verdi kalçadan onları oldum şimdi biteral verdi ve bir agrı kesici daha bir ay kullanıp kontrole gidicem. fakat bir doktor bulabilsem lökosit alımı için synevoda kültür+pcr yaptırıcam acaba synevonun kendi doktoru var mıdır sıvıyı çıkarabilmek için yoksa zafer hocadan rica edicem bu sefer paso tersliyor :d ama mecbur gidiyoruz işte
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi
Hastalık Başlangıç Yılı: 2004

Mesaj gönderen kadir »

Falconn58 yazdı: 04.05.2024 - 19:24
kadir yazdı: 03.05.2024 - 20:16 Rica ederim.
Benim paraya ihtiyacım yokki kardeşim ben kendi helal paramı yiyemiyorum çok şükür.
Hobi olarak yapıyorum bu işi ben.😉
Kadir abi kafama takılan bir soru var ben şimdi ilk baş sadece mikroskobik inceleme yaptırdım 30 lokosit pnl ve gram+ yazdı tekniker kağıda hemen akabinde üroloji doktoruna gösterdim stajyer doktordu ama hocasının yanına gidip gidip geldi bana bu kağıda göre 4 kutu tavanic önerdi ben sadece 1.5 kutu kullandım daha sonra 2 gün önce kültür verdim kültür vermeden 10 gün önce antibiyotiği kesmiştim tekrar baktılar 16-17 lökosit pnl ve kns gözüktü ama antibiogramda levofloksasin dirençli yazıyordu 15 lökosit düşürmüş ama
Evet bazı lablarda böyle enteresan şeyler oluyor kardeşim, demekki tavanice duyarlı imiş bakteriler.
han007

Mesaj gönderen han007 »

Falconn58 yazdı: 04.05.2024 - 19:52
kadir yazdı: 04.05.2024 - 19:48

Kadir abi kafama takılan bir soru var ben şimdi ilk baş sadece mikroskobik inceleme yaptırdım 30 lokosit pnl ve gram+ yazdı tekniker kağıda hemen akabinde üroloji doktoruna gösterdim stajyer doktordu ama hocasının yanına gidip gidip geldi bana bu kağıda göre 4 kutu tavanic önerdi ben sadece 1.5 kutu kullandım daha sonra 2 gün önce kültür verdim kültür vermeden 10 gün önce antibiyotiği kesmiştim tekrar baktılar 16-17 lökosit pnl ve kns gözüktü ama antibiogramda levofloksasin dirençli yazıyordu 15 lökosit düşürmüş ama
Evet bazı lablarda böyle enteresan şeyler oluyor kardeşim, demekki tavanice duyarlı imiş bakteriler.
Synevo labi çok begendim abi kontamitasyon olma ihtimali varmı dedim öyle bir ihtimal olsa biz raporda bildirriz dediler
falcon ben idrardan synevoya yaptırmıştım 3000tl falan verdim yaklaşık pcr+kültür kaç tl yaptırdın?
Abbasklcc
Hastalık Başlangıç Yılı: 2022

Mesaj gönderen Abbasklcc »

Falconn58 yazdı: 04.05.2024 - 20:17
han007 yazdı: 04.05.2024 - 20:12
Synevo labi çok begendim abi kontamitasyon olma ihtimali varmı dedim öyle bir ihtimal olsa biz raporda bildirriz dediler
falcon ben idrardan synevoya yaptırmıştım 3000tl falan verdim yaklaşık pcr+kültür kaç tl yaptırdın?
Pcr özel bir hastanede yaptırdım 3200 synevoda kültür yaptirdim 300 tl
Pcr da birsey ciktimi
yenicezseni

Falconn58 yazdı: 04.05.2024 - 20:38
Abbasklcc yazdı: 04.05.2024 - 20:23
Pcr da birsey ciktimi
Çıkmadı çıkmaması iyi virüslerle ugraşilmaz
Reis ne kültürde bir şey cikti ne pcrda öyle mi yani ? O halde seninki nonbakteriyel prostatit mi ?
han007

Mesaj gönderen han007 »

han007 yazdı: 04.05.2024 - 20:12
özel hastane ismini verir misin lütfen istanbulda da varsa belki gidebileyim
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Falconn58 yazdı: 05.05.2024 - 20:30
kadir yazdı: 04.05.2024 - 19:48

Kadir abi antibiogramda bactrim duyarlı 3 gündür kullaniyorum üretrada idrar kalmış hissi tazyik azaldı bırakıyorum sence kullanmaya devam etmeli miyim başka duyarlı antibiyotik kullanicam
İyi geldiyse 6 haftaya kadar kullanılmalı literatüre göre kardeşim.
theloner
Hastalık Başlangıç Yılı: 2018

Mesaj gönderen theloner »

Öncelikle herkese Geçmiş olsun, Antalya daki synova ile prostat sivisi kültür ve pcr için tel.de görüştüm 13 lü panel test toplam 4700+380 kültür ücret istediler (sgk veya özel sigortanin katkısı yokmuş) sadece kültür yaptirmak istedim medikal danisman pcr da mikrop tespit edilidiginde kültür ortamini daha iyi sağlarız o mikroba yoğunlaşılir ve antibiogram daha sağlıklı olur dedi, şimdi sizde de pcr da çıkmayıp ki pcr da synova cok iyi diyorlar siz hangi lab.a pcr yaptirdiniz da bulamadilar kültürde üreme olması beni şaşırttı açıkçası normal mi zannetmiyorum, Kadir abi açıklama yapabilir misin acaba pcr da çıkmayıp kültürde çıkması o zaman sadece kültür yeterli olur mu ? açıkçası ben masaj sonrası idrar,prostat sivisi ve semenden pcr ve kültür istedim 15 bin maaliyet çıktı ve maalesef gücüm yok nasil bir yol izlemeliyim malum zaten Antalya da lökosit ölçümü yapan dr.da yok prostat sividan pcr ve kültür, idrar ve meniden sadece kültür yaptirsam olur mu? . Falcon hocam pcr hangi hastanede yaptirdin dr ismi de verebilir misin bende ona aldirayim sıvıyı? Eğitim ve araştırma Hastanesinde pcr yaptirdim (clamidya,mycoplazma ve Real time pcr negatif verdi , ama birşey çıkmadı dr. Açıkça özelde yaptir daha iyi olur dedi yine de ilgiliydi tespit etmeden antibiyotik tavsiye etmiyorum dedi.
theloner

Yazmayı unuttum pcr için çok onemli olmasada kültür ve sıvıyı masajla getirebilmek için en az 4-5 gün cinsel perhiz önerdiler
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Nitrofurantoin demek istediysen Pyeloseptyl isimli antibiyotiktir o kardeşim. Bactrim eski nesil bir antibiyotiktir, dirençlilik olasılığı daha fazladır.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

theloner yazdı: 06.05.2024 - 00:59 Öncelikle herkese Geçmiş olsun, Antalya daki synova ile prostat sivisi kültür ve pcr için tel.de görüştüm 13 lü panel test toplam 4700+380 kültür ücret istediler (sgk veya özel sigortanin katkısı yokmuş) sadece kültür yaptirmak istedim medikal danisman pcr da mikrop tespit edilidiginde kültür ortamini daha iyi sağlarız o mikroba yoğunlaşılir ve antibiogram daha sağlıklı olur dedi, şimdi sizde de pcr da çıkmayıp ki pcr da synova cok iyi diyorlar siz hangi lab.a pcr yaptirdiniz da bulamadilar kültürde üreme olması beni şaşırttı açıkçası normal mi zannetmiyorum, Kadir abi açıklama yapabilir misin acaba pcr da çıkmayıp kültürde çıkması o zaman sadece kültür yeterli olur mu ? açıkçası ben masaj sonrası idrar,prostat sivisi ve semenden pcr ve kültür istedim 15 bin maaliyet çıktı ve maalesef gücüm yok nasil bir yol izlemeliyim malum zaten Antalya da lökosit ölçümü yapan dr.da yok prostat sividan pcr ve kültür, idrar ve meniden sadece kültür yaptirsam olur mu? . Falcon hocam pcr hangi hastanede yaptirdin dr ismi de verebilir misin bende ona aldirayim sıvıyı? Eğitim ve araştırma Hastanesinde pcr yaptirdim (clamidya,mycoplazma ve Real time pcr negatif verdi , ama birşey çıkmadı dr. Açıkça özelde yaptir daha iyi olur dedi yine de ilgiliydi tespit etmeden antibiyotik tavsiye etmiyorum dedi.
Pcr de çıkmayıp kültürde çıktığında, kültürü baz almak gerekir.
Zira Pcr yönteminde Panelde olmayan bakteriler olabilir.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

Falconn58 yazdı: 06.05.2024 - 21:12
kadir yazdı: 06.05.2024 - 21:10 Nitrofurantoin demek istediysen Pyeloseptyl isimli antibiyotiktir o kardeşim. Bactrim eski nesil bir antibiyotiktir, dirençlilik olasılığı daha fazladır.
Eyvallah pyeloseptyl başladim ilaç minnacık hiç güven vermiyoe hadi bakalim 😂
Şifa olsun kardeşim.
theloner

Teşekkür ederim Kadir abi test sonucunda hikayemi paylasacagim 6 sene sonucunda nuks yasadim tabiki benim korunmasiz hatam o zamanlarda 6 ay süren dene yanil antibiyotiklerden sonra bir eczacinin simdi anliyorum ki sans eseri sabah aksam toplam 6 iesef ve 6 iecilline ile tüm sorunlarim 3. günde bitmisti detaylara gireceğim hikayemde umarım enjeksiyonu olan bir mikrop olur çünkü daha etkili olduğunu düşünüyorum. Falcon hocam sifadaki dr.da bana Oğuz Ergin hoca tavsiye etmisti ama şifanın çalıştığı lab. bilmiyorum synova olmadığı kesin ama bu sefer sıvıyı kendim alıp synova vereceğim masaj sonrası sividan pcr ve kültür,idrardan ve meniden kültür baktiracagim perhizimin dolmasını bekliyorum 6 bini buluyor ancak idrar ve meniden pcr da istersem fiyat 15 leri buluyor pcr maliyetli maalesef ve durumum musait degil gelismeleri paylasacagim.
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

theloner yazdı: 06.05.2024 - 22:30 Teşekkür ederim Kadir abi test sonucunda hikayemi paylasacagim 6 sene sonucunda nuks yasadim tabiki benim korunmasiz hatam o zamanlarda 6 ay süren dene yanil antibiyotiklerden sonra bir eczacinin simdi anliyorum ki sans eseri sabah aksam toplam 6 iesef ve 6 iecilline ile tüm sorunlarim 3. günde bitmisti detaylara gireceğim hikayemde umarım enjeksiyonu olan bir mikrop olur çünkü daha etkili olduğunu düşünüyorum. Falcon hocam sifadaki dr.da bana Oğuz Ergin hoca tavsiye etmisti ama şifanın çalıştığı lab. bilmiyorum synova olmadığı kesin ama bu sefer sıvıyı kendim alıp synova vereceğim masaj sonrası sividan pcr ve kültür,idrardan ve meniden kültür baktiracagim perhizimin dolmasını bekliyorum 6 bini buluyor ancak idrar ve meniden pcr da istersem fiyat 15 leri buluyor pcr maliyetli maalesef ve durumum musait degil gelismeleri paylasacagim.
Rica ederim kardeşim 6 sene olduğuna göre sen eski üyelerdensin ozaman sanırım?
theloner

Evet Kadir abi o zamanda yine iliski ile başladı (itiraf ediyorum cok uzun yillar spermimi hep tuttum bosalirken yani mekanik olarak zorladim aşırı aktif cinsel hayatim vardi gerci simdi duruldum) ama yanlis antibiyotikle 6 ay boyunca mahvettim kendimi ama o 6 aylık süreç sabah aksam iesef+iecilline ile 3 günde yok oldu bütün işeme sorunları makat ağrıları penis ucu zonklamalar ... Gecen sene haziranda yine iliski sonrası akıntı geldi salak gibi akinti varken pcr yaptirmadim iesef iecilline 10 ar ad. vuruldum akıntı kesildi sonra yanma ile seffafa döndü kışın sorun yasamadim cok hafif agrim vardi inflamasyona bagladim ki evim soğuktur hafif bel agrisi dışında ancak son iki ay ayni belirtiler cikmaya basladi bu sefer dogru başlayacağım. Falcon hocam sana da teşekkür ederim huseyin hocaya da uğrayacağım test sonuclarindan sonra. Suan ki durumum basur çıktı çünkü istemsiz makati kasiyorum unutuyorum kastigimi tedaviye basladim idrar sonrasi yanma hafif işeme tazyik bazen selale bazen az, cinsel istek ve ereksiyon cok iyi yas 40, kahve bira etkilemiyor yine de kestim baharati kestim karbonatli su iyi geliyor penis ucunda batma,halsizlik,kuyruk sokumu ve bel ağrısı hafif ama birgun oldu ki yataktan kalkamadim cunku 1 hafta evde sığır gibi yattım tempolu yürüyüşle açıldım kisa zamanda. 6 sene hic sorun yasamadim denizden selalerden cikmadim desem yeridir karavanda yasiyorudum genclik yillarimdaki gibi özgürce takildim o yüzden iyileşme hususunda ümidim yüksek
theloner

Kadir abi prostat sivisina pcr gerek var mı Falcon arkadasta pcr da çıkmayıp kültürde üreme olmus kafam karisti synova nin referans ve yaklaşımları çok iyi 4700 gibi maliyeti var sadece pcr ın (zira egitim ve araştırmada pcr baktirmistim sadece mycoplazma ve klamidya bir de pcr real time bakılmış onlarda negatif verdi) onun yerine masaj sonrasi prostat sividan (lökosit istemi dahil) idrar ve meniden kültürler vermem yeterli olur mu kültürlerde birsey cikmazsa pcr yaptirayim diyorum ama laboratuardaki gorevli de pcr da tespit edersek kültürde sonuc olmamiz daha pratik ve dogru yontem sartlara yoneliriz gerekirse fazladan bekletiriz vs dedi tabi işin içinde para var cok emin olamadim maddi durumum bu aralar zordayım.
yenicezseni

Hocam Kadir abi mutlaka prostat sivisindan da pcr isteyin diyor
kadir
Mesaj Panosu Yöneticisi

Mesaj gönderen kadir »

theloner yazdı: 07.05.2024 - 01:31 Kadir abi prostat sivisina pcr gerek var mı Falcon arkadasta pcr da çıkmayıp kültürde üreme olmus kafam karisti synova nin referans ve yaklaşımları çok iyi 4700 gibi maliyeti var sadece pcr ın (zira egitim ve araştırmada pcr baktirmistim sadece mycoplazma ve klamidya bir de pcr real time bakılmış onlarda negatif verdi) onun yerine masaj sonrasi prostat sividan (lökosit istemi dahil) idrar ve meniden kültürler vermem yeterli olur mu kültürlerde birsey cikmazsa pcr yaptirayim diyorum ama laboratuardaki gorevli de pcr da tespit edersek kültürde sonuc olmamiz daha pratik ve dogru yontem sartlara yoneliriz gerekirse fazladan bekletiriz vs dedi tabi işin içinde para var cok emin olamadim maddi durumum bu aralar zordayım.
Theloner kardeşim forumda birkaç yerdede bahsettim, kültürde bakteriye özel kitler kullanılması gerekir, laboratuvarlarda bu hassasiyet yok.
Pcr yöntemi kültür gibi değil. Paneldeki listeye göre dna eşleştirmesi yöntemiyle tarandıgi için patojen tespiti kolay.Fakat bir dezavantajı antibiogram yapılamamasıdır.
Bu sebeple önce pcr ile bakteriyi tespit edip, sonrasında bakteriye özel kitleri kullanmak ve özel inkübasyonu sağlayıp bakteriyi üreterek antibiogram yapılması daha net bulgu sağlar.
O yüzden en geniş listesi olan paneli yaptırmanız kronik prostatit için en ehven olanıdır. ( Cybh bakterileri ve harici bakteriler dahil)
Tabi maddi durum önemli. Allah herkesin yardımcısı olsun.
Bu pahalılık insanların üzerine kabus gibi çöktü.😡